Reklama

Reklama

59-184-84

(studentský film)
  • angličtina 59-184-84 (festivalový název)
Dokumentární / Krátkometrážní / Komedie
Česko, 2009, 24 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Portrét věčného “lůzra” - člověka, kterému ujel vlak, avšak nepřestává čekat, protože něco se musí stát! Personifikace lidství v podobě černé díry, která požírá sama sebe. (oficiální text distributora)

Recenze (40)

Marze 

všechny recenze uživatele

Jak říká můj oblíbený psycholog na manželské a rodinné poradenství žena celý život hledá někoho, kdo je konstantně přibližně opět let starší, muž chce v 21 letech 18 letou, ve třiceti to posune na 21 a ve čtyřiceti na 23. V případě našeho hrdiny museli mít ženy dojem, ,že hledá spíše budoucí pečovatelku. Výborní rodinný psycholog Šmolka říká, že velký věkový rozdíl nevadí, ale ona musí příjmout jeho svět (přátele apod.)a vzdát se svého. V opačném případě se vyčerpá psychicky, fyzicky, finančně apod. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Adresováno ministerstvu spravedlnosti České republiky Věc: Poprava na vlastní žádost Zdvořile žádám o odborné vykonání popravy na mé osobě Odůvodnění: Longipudinálním sledováním svého vlastního života jsem po 30 letech pečlivých myšlenkových rozborů dospěl k nevyvratnému přesvědčení, že život tak, jak jsem nucen jej vést já, je pouze jedním z vnějších projevů choroby hmoty jako celku a rozhodl jsem se proto dosadit za sebe z celospolečenského pohledu nazíráno nulu. K tomuto cíli by mě pak poprava provedená lege artis dovedla bezpochyby způsobem příjemnějším, než kdybych se například dal za úplatu kdesi ve zbraslavských křoviscích diletantsky umlátit nenaostřenou lopatou. Navíc se takto v rámci globalizačního procesu uvolní místo pro jednoho asertivního evropana nejlépe amerického původu S úctou Jiří Neumann, Praha 1 Jako u předražených nemovitostí - NUTNO VIDĚT!! ()

Reklama

Dale 

všechny recenze uživatele

Veľmi smutný náhľad do života osamelého človeka. Je pravda, že tento človek si asi nezíska u divákov veľké sympatie a málokto sa bude čudovať, že je sám, no otázkou je, či to, že je sám je dôsledkom toho, akú má povahu, alebo to, aký je, tá jeho zatrpknutosť a cynickosť je výsledok práve takéhoto bezútešného života. Chcel by som vidieť človeka, ktorého by to nepoznačilo... ()

Gekacuk 

všechny recenze uživatele

Dosavadní život a současné činy pana Jiřího Neumana svědčí o tom, že ne vždy se počet získaných vysokoškolských titulů rovná vysoké inteligenci. Pan Jiří žije svůj život opožděně. Teprve na prahu šedesátky si uvědomuje, že mu chybí láska, rodina, žena, dítě. A chce všechno dohonit. Neuvědomuje si, že má přehnané požadavky na budoucí partnerku. Jeho komentáře ohledně žen jsou velmi zábavné. Je dobré, že režisér nechal mluvit jen pana Jirku. Další doprovodné komentáře by mohly celému dílu jen ublížit. ()

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Krátký dokument o zajímavém starším pánovi, jenže nepostrádá osobitost a jasně vytyčený pohled na svět. Ale spíš než o film jde o oživlé fotografie, protože kamera se ani nehne, interakce buď žádná, nebo zbytečná (holičctví) a monology začínají být postupem času nezáživné. Přesto mě Lukáš zaujal a těším se na jeho další práci... 35% ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama