Reklama

Reklama

Poslední bojovník

(pořad)
  • Česko Poslední zůstává (více)

Šest mužů ze Západu se vydává do nejodlehlejších koutů světa, aby se podrobili nejtěžší zkoušce vytrvalosti, dovedností a odvahy a žili s domorodci, trénovali s nimi a zúčastnili se jejich tradičních sportovních disciplín, které patří k nejtvrdším na světě. Šestice musí dodržovat místní pravidla, od zápasení hluboko v amazonském deštném pralese po závody býků v Indii až po zápasy prasat na Nicobarských ostrovech. Zažívají však víc než jen sportovní klání. Dobrodruzi vstupují do samého nitra komunit, stávají se jejich součástí a absolvují všechny obřady a rituály, i ty nebezpečné. Jak si poradí tváří v tvář místním... a sobě navzájem? Mají na to vydobýt si respekt příslušníků jednotlivých kmenů a skutečně se stát jedním z nich? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (28)

Phietros 

všechny recenze uživatele

Velice povedený pořad o bojových sportech, který ukazuje i jinou stránku, než klasický ring. Na různých kontinentech, v odlišných kůlturách a bojích se vždy pokouší šestice odvážných bojovníků porazit hlavního neporaženého s klanu. Navíc není to jen o boji, ale i o poznávání života domorodců a přizpůsobení jejich stylu chování... ()

Stanley619 

všechny recenze uživatele

Parta týpků hodí povinnosti za hlavu a jedou do světa. Ale jako všechna čest a respekt, protože mnohé kulturní zvyky a rituály bych se asi bál podstoupit. K tomu ještě ty disciplíny, na které měli jen chvilku, aby se je naučili a mohli se postavit lidem, kteří je dělají už od dětství. Rozhodně zajímavý pořad. 1. Řada: 70%, 2. Řada: 68% ()

Reklama

kinghome 

všechny recenze uživatele

Je to díl od dílu! První díl byl skvělej a další už mě tak nezaujaly. Ale pořád mě baví koukat na všelijaké kultury. Díl kde běželi ten maraton byl asi zatím nejnudnější ale obrovskej respekt vůči bojovníkům! neuběh bych ani první kolo! xD Rozhodoval jsem se mezi *** a **** a nakonec to je slabší **** Za ty domorodce x) ()

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele

Hezkýýý. Po prvním díle hodnotím za pět hvězdiček. Tohle je opravdu originální a povedená show. Líbí se mi poznávat nové věci a kultury lidí. A tohle je opravdu střet dvou naprosto rozdílných kultur. Domorodci a naše "vyspělá" civilizace. Jak si povedou vybraní lidé proti nemilosrdným domorodcům a jak obstojí v těžkém boji? Soutěžící si toho museli dost vytrpět, soužití v divočině v chýších společně s domorodci, respektování jejich tradic, jíst jejich jídlo, nechat se oškrábat piraními zuby a pak natřít solí a chilli, to muselo hezky bolet. :-) Soutěžící museli podstoupit náročný trénink a přípravu na finálový zápas s ostatními kmeny a také množství soubojů jak s domorodci tak i mezi sebou navzájem. Po prvním díle jsem nadšený a jsem zvědavý co přinesou další díly. Konečně něco pořádnýho, na co se dá dívat v televizi. Po dvou dílech 5/5. Poslední update (26.10.2011): po shlédnutí vícero dílů zůstává hodnocení na stejné úrovni stejně jako samotný pořad, čili na velmi vysoké úrovni. Pořad je chytlavý a pokaždé se těším na další díl. (8.11.2011): Tak a skončila mi v TV celá série, byl to úžasný zážitek a určitě mi to mnoho dalo. Jsem rád, že na naší zkažené planetě žije ještě spousty různých kmenů, na které už "vyspělá civilizace" také dosáhla, ale ještě je zcela nepohltila a žijí si svým životem. Dělají dobře, myslím, že to co mají jim stačí a moderní věci k životu jim rozhodně chybět nebudou. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Je větší magor domorodec, který podobné rituály vymyslí, cizinec, který se rozhodne v nich s domorodcem zápasit anebo ten, kdo na to všechno kouká v televizi a ještě ke všemu se mu to líbí? Těžko říct. Každopádně jde o (pro diváka) zábavnou sondu do odlišných kultur, v nichž by přežít jednu noc znamenalo veliký úspěch! :-) ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama