Reklama

Reklama

Pět lidí, kteří se navzájem neznají, nastoupí do výtahu, který se zasekne mezi patry. Pokojná nálada v malém uzavřeném prostoru nevydrží moc dlouho. Závada, která se zpočátku zdála být jen okrajovým technickým problémem, se mění v nevysvětlitelný problém, s nímž si nedokážou poradit technici ze správy budovy, přivolaní hasiči a ani policisté. Detektiva Bowdena sem původně přivedlo vyšetřování pádu člověka ze střechy, záhy ho čeká mnohem větší případ. Lidé ve výtahu totiž začnou postupně umírat. Tím se sice zužuje seznam podezřelých, jenže před každou smrtí záhadně vypadne světlo. V Bowdenovi navíc sílí podezření, že pětici lidí do výtahu nepřivedla náhoda, ale rafinovaný plán, jehož součástí je i on sám. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (797)

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale jako bych sledovala další "Stalo se", tentokrát ovšem na ploše 2x2 metry. Na horor málo hororové, atmosféra de facto ihned po titulcích mizí do ztracena a (ne)čekaný based-on-SAW závěr postrádá šmrnc. Za nejděsivější filmy považuji ty o peklu, tady to ovšem neplatí. Edit: Rewatch špatný. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $10miliónovTržby USA $33,679,655Tržby Celosvetovo $63,354,114Tržby za predaj DVD v USA $7,569,840 //počet predaných kusov 403,718║ Za taký normálnejší rozpočet dosť slušne zvládnutý horror, kde najviac zaujme dusná atmosféra. /80%/ ()

Reklama

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Nezvratný osud ve výtahu, kde nahradíte smrt za ďábla a vypiplané smrti za tmu.. A já tmu nemám ráda! Pointa nepřekvapující, atmosféra ucházející, ďábel byl odhalen předem (i když váhala jsem ;o) Na Chrise a Logana se hezky koukalo. Nic co bych už neviděla a nic na co bych se koukla ještě jednou. Čistý průměr ve svém oboru. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Neverím v peklo. Nie je ho treba.“ Nepáčilo sa mi to. Vďakabohu to bolo príjemne krátke (ledva hodina 15), občas to malo príjemnú „technickú“ atmosféru a povedal by som, že neznámi herci tomu len prospeli. A ak by Shyamalan v tejto tradícii (raz do roka malý komorný horor z jeho produkcie a na základe jeho mysteriózneho námetu) pokračoval, mohlo by to byť časom čoraz lepšie. Každopádne DEVIL sám za seba príliš neobstojí, atmosférou mi troška pripomínal IZBU 1408, ktorá sa mi ale páčila oveľa viac. Čo sa týka záverečného šokujúceho rozuzlenia, pripadalo mi ako blbosť. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Milé překvapení. Ďábel si s lidma rád hraje a lidskou duši lze velmi dobře naplnit strachem, ještě horší to je, když visíte několik podlaží nad pevnou zemí a aby toho nebylo málo, jste loutky pro nechutné hrátky s tvorem, od kterého si každý drží velký odstup. Děj dobrý, tajemství lze jen těžko rozluštit a vše vyplouvá na povrch postupně, až všechcny souvislosti začnou dávat smysl. Spoiler: Já si od začátku myslel, že s tou bábou není něco v pořádku. :D ()

Galerie (58)

Zajímavosti (8)

  • Všech pět postav ve výtahu má na sobě něco červeného: starší paní má červené vlasy, mladá žena nehty, obchodník kravatu, mechanik aktovku a červená je i insignie na uniformě člena ochranky. (becki_tu)
  • Film se odehrává ve Philadelphii a detektivové jsou z policejního oddělení ve Philadelphii. Jde o jeden ze Shyamalanových trademarků. (becki_tu)
  • Ve filmu je několik odkazů na „ďábelské“ číslo 666: číslo budovy je 333 (666/2), číslo výtahu je 6 a výtah zastaví na patře 23 z celkových 42 (2*3=6, 4+2=6). (becki_tu)

Související novinky

Shyamalanovy filmy bez Shyamalana

Shyamalanovy filmy bez Shyamalana

20.10.2009

Jeho pověst posledními filmy značně utrpěla, nápadů však má pořád na rozdávání. Klidně vymyslí každý rok nový thriller. Režírovat je však nestíhá, a tak založil produkční společnost The Night… (více)

Reklama

Reklama