Reklama

Reklama

Pět lidí, kteří se navzájem neznají, nastoupí do výtahu, který se zasekne mezi patry. Pokojná nálada v malém uzavřeném prostoru nevydrží moc dlouho. Závada, která se zpočátku zdála být jen okrajovým technickým problémem, se mění v nevysvětlitelný problém, s nímž si nedokážou poradit technici ze správy budovy, přivolaní hasiči a ani policisté. Detektiva Bowdena sem původně přivedlo vyšetřování pádu člověka ze střechy, záhy ho čeká mnohem větší případ. Lidé ve výtahu totiž začnou postupně umírat. Tím se sice zužuje seznam podezřelých, jenže před každou smrtí záhadně vypadne světlo. V Bowdenovi navíc sílí podezření, že pětici lidí do výtahu nepřivedla náhoda, ale rafinovaný plán, jehož součástí je i on sám. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (797)

juta 

všechny recenze uživatele

Milé překvapení. Ďábel si s lidma rád hraje a lidskou duši lze velmi dobře naplnit strachem, ještě horší to je, když visíte několik podlaží nad pevnou zemí a aby toho nebylo málo, jste loutky pro nechutné hrátky s tvorem, od kterého si každý drží velký odstup. Děj dobrý, tajemství lze jen těžko rozluštit a vše vyplouvá na povrch postupně, až všechcny souvislosti začnou dávat smysl. Spoiler: Já si od začátku myslel, že s tou bábou není něco v pořádku. :D ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Velké překvapení! Uvažoval jsem o pěti hvězdičkách. Až při hodnocení zjišťuju, že režisér je tvůrce filmu Poughkeepsie Tapes, který se mi také velmi líbil. Johne Ericku Dowdle, u jiných možná ne, ale u mě to máš hodně dobrý. (2021: Uběhlo jedenáct let a z hlavy si vzpomenu jen na dva horrory, které Ďábla za tu dobu překonaly. Vzhledem k tomu dnu, na němž se dnes žánr nachází, přidávám pátou hvězdu bez většího váhání.) ()

Reklama

Ketri 

všechny recenze uživatele

Na prvním místě musím začít obdivovat plakát k filmu - jednoduché a zárověň všeříkající. A dále: Skvělí herci a dokonale vypilované dialogy. Svižný děj a krátká stopáž. Po dlouhé době konečně zajímavý psychohoror. Hvězdičku mu ubral pouze závěr filmu. No jo, ale on ten závěr byl vlastně úplně jasný - takto vystihnout logiku lidského jednání, to se podaří málokomu. Tu pátou ještě zvážím. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Celkem slibná premisa, která se mohla změnit v hutný atmosférický horor s pocitem nejistoty, která nakonec skončila naprostým neúspěchem. Postavy jsou nesympatické a nemáte důvod jim držet palce, dialogy nefungují a celé mi to přišlo, až na úvodní titulkovou scénu, nudně natočené a naprosto bez nápadu. Chyběl mi tady nějaký moment překvapení. Vždyť kdo je ten zmiňovaný ďábel jsem si tipnul správně už jen podle traileru! Výtahová story už tak ztrácí polovinu ze své ne moc velké napínavosti a paradoxně víc mě zajímala story okolo detektiva, která tam ale byla na druhou stranu naprosto zbytečná. Stejně jako celý tento film. Shyamalan by měl své nápady dávat realizovat někomu talentovanějšímu. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Lidi tady píšou, jak se nebáli, jak všecko očekávali včetně pointy, jak ani efekty jim nepřišli nijak zajímavý a jak je atmosféra nudila tak, že si museli na pětkrát zkontrolovat čas, a to i přesto, že film má sotva 80 minut. A já se ptám proč...proč se tohle tady musí řešit každý horor. Já sám horory v lásce nemám, ale když se nějaký zajímavý nápad objeví, rád se na něj podívám. A Ďábel je přesně to, co jsem od tohodle filmu očekával. Já si teda popravdě nedokážu představit, co by mohlo, například v takovém kině, navodit lepší atmosféru než tma a nejistota, co se v té tmě děje s pocitem, že určitě nic dobrého, protože zvuky z ní rozhodně nepřipomínají zvuky včeláka sbírajícího med z květu pampelišky. O co těm lidem pořád jde. Co od těch filmů očekávají? Ví to někdo? Já to zřejmě nikdy nepochopím. Pro mě osobně byl tenhle horor jedním z nejlepších za poslední dobu. Proč? Protože právě nabídl neskutečně jednoduchej nápad natočený naprosto perfektním způsobem. To mi stačilo k tomu, abych nad tím přemýšlel právě takhle. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (8)

  • Zápletka a pointa filmu je převzata z knihy „Deset malých černoušků“ od Agathy Christie. (Natabar)
  • Film se odehrává ve Philadelphii a detektivové jsou z policejního oddělení ve Philadelphii. Jde o jeden ze Shyamalanových trademarků. (becki_tu)
  • Skladba hrající ve výtahu stále dokola se jmenuje „Don't Sit Under The Apple Tree“. (Linkyc)

Související novinky

Shyamalanovy filmy bez Shyamalana

Shyamalanovy filmy bez Shyamalana

20.10.2009

Jeho pověst posledními filmy značně utrpěla, nápadů však má pořád na rozdávání. Klidně vymyslí každý rok nový thriller. Režírovat je však nestíhá, a tak založil produkční společnost The Night… (více)

Reklama

Reklama