Reklama

Reklama

Epizody(12)

Obsahy(1)

Kousaka Junpei býval ještě nedávno zcela obyčejným studentem s obyčejnými problémy, kterého trápila snad jen neopětovaná láska k jedné z jeho spolužaček a každodenní potýkání se s alergií na kočičí chlupy. Jednoho dne však při cestě ze školy nakopl plechovku, přičemž se mu nechtěně podařilo urazit v jedné malé svatyni sošce kočičího bůžka Jizou hlavu. Aniž by v ten okamžik cokoliv tušil, vrátil hlavu zpět a odešel klidně domů. Když se ale druhý den ráno probudil, zjistil, že dokáže rozumět tomu, o čem si všechny kočky povídají. Dojde mu, že to má nejspíš něco společného s předešlou událostí, a tak se k poškozené soše vrátí s tím, že bůžka požádá o prominutí. Od chrámové kočky se však dozví, že něco jako dar v podobě kočičí konzervy na usmířenou stačit nebude. Za prohřešek vůči sošce Jizou musí Junpei pomoci kočkám s jejich všedními problémy. A ne jen jednou, ale rovnou stokrát. Pokud by tak neučinil, sám by se postupně proměnil v kočku, což by v kombinaci s jeho alergií bylo rovnou jako rozsudek smrti. (EMIA)

(více)

Recenze (6)

Subjektiv

všechny recenze uživatele

Když urazíte, byť nechtěně, hlavu kočičí soše ve svatyni, stihne vás přísný trest. Může se vám třebas stát, že se začnete měnit v kočku. Nejdříve rozumíte jejich řeči, což samo o sobě je spíše dar, ale pak... není po čem toužit. A Junpei, který je na kočky alergický a naprosto je nesnáší, ten teprve trpí jak zvíře. Naděje však ještě nezemřela - pomůže-li stovce koček, kletba se zlomí a Junpei zůstane člověkem. Tolik k ději nového anime, které přes zdání mýtičnosti, tajemna a budování vztahu (mladičkého) ke zvířátkům, není ničím jiným než pásově vyrobenou miniharémovou rabukome (romantickou komedií). Dojem po třech dílech: **. Pokračovat nehodlám. Hodnocení pro malý počet shlédnutých dílů uděleno pouze slovně. ()

Cracker 

všechny recenze uživatele

Meoooow. Mačky miluje predsa každý, obzvlášť naši rómsky spoluobčania, to však odbočujem od témy. Nyan Koi! je fantasy háremovka, ktorá nás zoznámi ako s problémami stredoškolákov, tak aj s problémami ich domácich miláčikov. Mačky sú internetová senzácia, takže je logické použiť ich v anime a nalákať tak zainteresovanú skupinu divákov. Čo sa týka anime, približne od piatej epizódy sa všetko poserie a príbeh nahradí stará známa šablóna boy-meets-girl. Aspoň že čičiny sa starajú o zábavu, keď už ju Junpei a spol. tak radostne kazia. Anime si aj tak žiada o pokračovanie, buď o druhú sezónu alebo o krátke OVA. ()

Aluminium 

všechny recenze uživatele

Ďalšia háremovka. Nie som ich najväčší fan, ale má to svoje svetlé stránky a vtipné, hlavne mačacia kliatba a Nagi-senpai. Pekné 3 hviezdičky. ()

maneki_neko 

všechny recenze uživatele

Miloučké anime, kde mají kočky mnohem větší význam než lidé. Každá z nich je úplně jiná. Jedna je zkušená, vyžraná a moudrá, druhá dobrosrdečná ale submisivní a další je zase vznešená. Prostě, kočky jsou všude. Co víc si mohou milovníci koček přát? Kočka má problém, tak jí musí, ve svém vlastním zájmu, pomoci středoškolák Junpei, na kterého byla uvalena strašná kletba, kterou musí zlomit, jinak se z něj stane kočičák, a to by v jeho případě nedopadlo moc dobře, protože je silně alergický na kočky. Kletba mu alespoň umožnila, aby mohl rozumět kočičí řeči a to mu usnadňuje lépe naslouchat jeho kočičím kámošům. Taky mu to dost nahrává k tomu, aby se sblížil s jeho spolužačkou, do které je zakoukaný, jelikož ona také ujíždí na kočkách. ()

loginhacke 

všechny recenze uživatele

Nenáročné a oddychové anime plné romantických klišé a k tomu celkem osekaný příběh zakletí od kočičího boha. Neuškodí se podívat dílů je jen 12 a konec je hodně otevřený, možná tedy bude i pokračování. ()

Reklama

Reklama