Reklama

Reklama

Žížaláci

(seriál)
  • angličtina Little Rain Worms (festivalový název) (více)

Obsahy(1)

Žížaláci, dva nerozluční přátelé, rádi podnikají společné výpravy a zažívají neuvěřitelná dobrodružství. Čiší nápady a dokážou se proměnit v cokoliv. Nebezpečné okamžiky a různé nástrahy řeší s vtipem, nápaditostí, chytrostí a humorem. Pomáhá jim i mírně nerudný kamarád Kosák. Zachrání luční kobylku před masožravou rostlinou? Zabrání krádeži vajíčka v orlím hnízdě? A k čemu všemu lze využít dron? (Česká televize)

(více)

Recenze (24)

waits 

všechny recenze uživatele

Vnímám tenhle seriál jen jako praktické cvičení v animaci plastelíny, bohužel ovšem bez jakékoliv smysluplné hodnoty pro dětskou zábavu, neřkuli vývoj. Podivné, bezpointní příběhy, ve kterých se dvě žížaly po vzoru medvědů od Kolína přeměňují v kdeco, jsou doprovázeny otravným hudební doprovodem a rušivými zvuky. Serie je asi míněna pro opravdu malé díváky, vrnící u Teletubbies, což je podle mého trefa totálně mimo. Jakožto tatík tří dětí dobře vím, k čemu jsou takováhle dílka dobrá, totiž jen a jen k tomu, aby vám děti na chvíli dali pokoj. Jinak je to velké nic, které nerozvíjí slovní zásobu, fantazii, smysl pro humor, ale ani pochopení příběhu nebo náhlednutí do fungování světa. Než tohle, stokrát radši si s dětmi povídat nebo zpívat písničky. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Nechápu to zhnusení, které se line mnoha zdejšími komentáři. Na poli plastelínové tvorby bez mluveného slova mnohem raději dám tohle než šílené zelené hrochy (viz Jak to chodí u hrochů). Jednoduchá forma, sázka na kouzlo Formeláků, výrazný klavírní doprovod, krom občasného morálně sporného děje;) nemám výhrady. Není to Pingu ani Tarbíci, ale dá to na slušných 70%. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Němá plastelína mne příliš neoslovuje, takže ani proměňování dvou plastelínových žížalích kluků v předměty či jiné zástupce fauny mne zase tak moc nebavilo. Dokonce ani souboje s kosákem, který by nepohrdnul červenou či modrou potravou, nebyly úplně ono. Ale když byly mé děti malé a žížaláci na ně zamávali, tak se jim dostalo okamžité odpovědi a to mne donutilo přihodit jednu hvězdu nad původní záměr. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Ovečka Shaun to sice není, přesto jde o jeden z nejpovedenějších večerníčových seriálů posledního desetiletí, vtipný a nápaditý. Celkový dojem: 80 %. ()

UncleG odpad!

všechny recenze uživatele

Naprosto bez nápadu a bez vtipu představuje seriál "Žížaláci" pinožení dvou mentálně disfunkčních postaviček modrýho a červenýho pseudočerva, kteří se umí proměňovat do různých podob a zažívají "opravdu veselá" dobrodružství. Jaromír Gál evidentně čerpá inspiraci z předrevolučního seriálu "Koulelo se jablíčko" - po vzoru červíka Pepíka prchajícího před zlou slepicí, utíkají vycmrndlí žížaláci před jakousi pazgřivou koso-vránou a ještě jí tropí zlomyslné taškařice, že se jeden až "za břicho popadá". Já se tedy popadal za hlavu - Typickou devizou tohoto barevného vejblitku je totiž naprostá nefunkčnost jakéhokoli vtipu nebo gagu. Autorská impotence v oblasti humoru má být pak nahrazena imbecilním chichotáním ústředních hrdinů, kterým přijde všechno úžasně vtipné. Že by první večerníčkoví zhulenci? Ba ne, spíš se nabízí jistá paralela s Purple and Brown - zatímco u dvou podivnejch hroud plastelíny tahle rozesmívací technika funguje takřka dokonale v symbióze s povedenými vtipy, umělý smích žížaláků působí jako pokus neschopného vypravěče smát se vlastním špatným fórům. Autorům doporučuji podívat se na pár dílů Ovečky Shaun, Wallace a Gromita a už zmíněných Purple and Brown, aby si ozřejmili poznatky v bádání, jak vypadá animovaný humor. Zkrátka a dobře... co říct na závěr? Seriál se správně měl jmenovat Škrkavčáci a ti dva povedení červi měli místo do země zalézat do análního otvoru. Protože jedině tam i s celým seriálem patří. ()

kaposlav 

všechny recenze uživatele

Opäť a zase niektorí nechápu, že to nie je pre dospelých, ale pre malé deti. Môjmu synovi sa to páči a isto nie je jediný. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Ekologická agitka pro malé děti beze slov. Originální večerníčkovský počin, který však dosahuje jen průměrné úrovně. ()

Ravi 

všechny recenze uživatele

Tohle jsem už někde viděl - jo, v ostatních večerníčcích. Myslel jsem, že ve večerníčku jde tvrcům i o originalitu. Pro mě osobně zklamání. Levné a rychlé polotovary nemám rád. 30% = 1+/5 ()

štísko 

všechny recenze uživatele

No tak načtyři hvězdičky co jsem tomu dal, to úplně není. Pořád je to ale, jeden z těch lepších večerníčků na našich obrazovkách. Trochu tam vydím co se týče nápadů podobnost s : " Pojďte pane, budeme si hrát". ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Ptákovina s plastelínovými žížalkami nenadchla ani děti, tak nevím, pro koho, nebo pro jakou věkovou skupinu jsou dělané. ()

Chipešek odpad!

všechny recenze uživatele

Zrovna večeřím a po dlouhé době se ozve známá "veřerníčkovská" melodie, říkám si: "No co, podíváme se, copak těm dnešním dětem pouštěj." Za pár okamžiků jsem zděšen, náplní Žížaláků je v podstatě jen týmové šikanování jedince, v tomto případě kosáka. Samé bum, prásk, do toho nelibozvučná hudba a záběry střídající se tak rychle, že se mi z toho všeho za chvíli začala motat hlava. A pak se všichni diví, že každé druhé dítě je hyperaktivní. Hrůza! ()

papaguy 

všechny recenze uživatele

Animace ještě ze staré školy. Myšleno jako plus. Nechá vzpomenout na Lucii postrach ulice a formeláky. Trochu problematická je jednoduchost cílící na úplně nejmenší diváky. Starším to může vadit. Akorát malé děti ještě nechápou, že si ze zlomyslného chování postaviček nemají brát příklad. ()

maoc 

všechny recenze uživatele

Nápadité, vtipné, bezeslovné - tudíž vhodné pro opravdu malé děti. Doprovod klasická hudba? Já říkám: Super! Někoho to ale může odpuzovat. Animace pěkná. Nemám důvod na hodnocení ubírat. ()

MutantMarana odpad!

všechny recenze uživatele

To je takova sracka, takovej vyplach, chudaci deti. Ikdyz pochybuju, ze u toho nejake vydrzi. To nemuze zadne dat ani na drogach. Tak leda kaposlavuv syn, zrovna na vychazce ze cvokarny...Jestli na to nekdo dobrovolne necha koukat sve dite, tak tam patri s nim. Naprosto neskutecny. Autora okamzite do retezu a do lecebny, to nemuze byt normalni clovek! Co to doprdele ma bejt?! ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Žížaláci je typickým produktem dvacátého prvního století. Ať žijí moderní technologie. Jenže trochu se ztrácí podstata skutečné tvorby. Té poctivé. Podstata a krása. A to není jediná důležitá absence Žížaláků. Slavné Večerníčkové seriály mají slavné dabéry a poctivé pohádkové příběhy a též humor. Často se odkazuji na tříletou dceru, takže to udělám znovu. Jí se seriál celkem líbil, to abych byl spravedlivý, ale zase ne tolik. Červíci, jak tohle nazývá, docela sledovala. Ke cti tvůrcům slouží, že jednotlivé příběhy obsahují důležité ponaučení. Za malou dávám dvě hvězdy, za sebe další nepřidám. Žížaláci nemají nic, čím by si mě mohli získat. ()

pOne 

všechny recenze uživatele

Menší děti dokáže tenhle večerníček svým vizuálem a originalitou přitáhnout. Ta série z roku 2009 mi přišla trochu slabší než novější díly z roku 2012. ()

kolly13 

všechny recenze uživatele

Je to pro děti a ty to mají rády. Dospělého zaujme hudební doprovod, který je neotřelý, ale časem na narvy brnkajicí. Kratké, výstižné, ale pro menší diváky výhradně. ()

Reklama

Reklama