Reklama

Reklama

The Devil Rides Out

  • USA The Devil Rides Out (více)
Trailer

Obsahy(1)

Simon, synovec Vévody z Richeleau, se zaplete s nebezpečnou skupinou satanistů a má být "pokřtěn" a stát se služebníkem zla. Vévoda se sektě postaví a stane proti jejich ďábelskému vůdci Mocatovi. (liquido26)

Recenze (36)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Hammera mám radši gotickýho, satanistický horory taky moc nemusim, ale tomuhle kousku jsem dal nakonec šanci. A dobře jsem udělal! Terence Fisher a Christopher Lee jsou totiž zárukou kvality, a ani tady tomu nebylo jinak. Super bylo, že film odsejpá hned od začátku, pořád se v něm něco děje, nechybí ani trocha akce v podobě automobilových honiček a dokonce tu vystupuje obrovský pavouk, takže v tu ránu jsem byl prostě v sedmym nebi :) pátou hvězdu nedám jenom z toho důvodu, že to celé skončí tím nejneoriginálnějším způsobem. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Pravděpodobně jediný film na svědě, kde Christopher Lee hraje klaďase, ať sním svoje housle, jestli to tak není! "Is it getting colder in here or is it just my imagination?" Guilty pleasure se vším všudy, včetně velkých pavouků a temných kozlů. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Svižný Hammerovský hororík, ktorý až príliš rýchlo vyloží karty, takže už od prvej tretiny nemá čím prekvapiť . Viac než legendy typu Omen alebo Exorcista to pripomína End of Days.Na druhej strane sa stále niečo deje, šlape to a je to vďaka kope akčných scén zábavné 7/10 ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Jistě, má slabost pro hammerovky vystřeluje hodnocení co nejvýše. Kombinace satanského a gotického horroru se zdá býti tou nejlepší. Sekta v čele se skvělým démonickým Mocatou (Charles Gray - jak mu ti padouši výborně šli!) vyvolá nejprve démona, posléze se dostaví sám Satan (byť v podobě mendelského kozla moc strachu nenažene) a do třetice ten, kdo bere život i duši. Nevadí ani absence nahoty a lidské krve, jelikož jsou vyváženy temnou atmosférou, mrazivou hudbou (James Bernard, jeden z nejpovolanějších), patřičnými kulisami, mlhou i bouří. Ch.Lee stojí sice na straně dobra, leč cosi démonického vyzařuje z jeho tváře a jeden se nemůže ubránit dojmu, že až otevře ústa, objeví se dlouhé špičáky... Kvalita od Hammera, která ale nefanoušky možná až tak neuhrane. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Obstojný satanský horor, kde Christopher Lee nezvyčajne hrá kladnú rolu a miesto, aby satanský krúžok viedol, sa ho snaží zničiť. Diabolské rituály sú rozkošné, ukáže sa tu aj sam rohatý, ale je to pomerne ukecané. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Uznávám, že se jedná o jeden z nejpoctivější okultistických filmů, se kterými jsem se setkal, ale sakra, mě to vůbec nebavilo. Ze začátku jsem byl příjemně napnutý, co bude, ale pak se začal děj jaksi protivně cyklit, takže jsem měl pocit, že se dívám na to stejně už po několikáté znovu. Christopher Lee je zde v kladné roli "všady byl, všecko zná" dost minimalistický, přičemž jeho výkřiky "No!" už mně ke konci způsobovaly rollera na nehtách u prstů na nohou. Tohle mi nesedlo, ale pochopím ty, kterým se přihodí opak. 49% ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Velmi působivý satanský horor od legendárního studia Hammer, které jako by se pro mě stalo samostatným filmovým žánrem. Ze scénáře Richarda Mathesona běhá mráz po zádech a Terenci Fisherovi se opět podařilo vytvořit slušnou atmosféru strachu. Podle mě jde o jedno z nejlepších děl kdysi slavného britského filmového studia. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Satanistický horor? No znělo to dobře. Opak je pravdou. Do půlky je to ještě jakž takž koukatelný. Zbytek jsem spíš trpěl. ()

Javert 

všechny recenze uživatele

Spolu s Baskervillem zatím nejlepší Hammer, s kterým jsem měl tu čest. Hororová zábava od začátku do konce, žádná hluchá místa, Lee jako hlavní klaďas, pozdější Blofeld jako hlavní záporák. Úplně bez výhrad ovšem nejsem. Uvítal bych méně "bombastický" konec a redukci některých, spíše komicky jednoduchých než hororových, proslovů a dialogů. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Podobne, ako Dracula, je aj ďalší Fisherov film s hororovou tématikou, ktorý som od neho videl, akčný, plný dialógov a sýto farebný. Ťažko ho dnes považovať za horor a zaujímalo by ma, ako Hammerovci pristupovali k svojim dielam. Či im išlo o to, vystrašiť diváka, alebo o štylizovanosť a zaujímavé rekvizity, charakteristické pre danú tému. Najväčšou chybou Diabla nie je jeho až rozprávkovosť a neschopnosť vystrašiť, ale naivné trikové zábery, ktoré by tu kľudne byť nemuseli a vyznenie filmu by bolo rovnaké. Neviem, či si pri vtipných pohľadoch záporáka, ktorými ovládal svoje ovečky, robili tvorcovia srandu z psychiatrov a hypnózy, alebo poukazovali na ľahkú manipuláciu ženy mužom a naopak, natoľko tvorbu Hammeru a jeho filmovú reč v druhom pláne ešte nepoznám. Diabol je každopádne film, ktorý má vďaka akčnosti (automobilové naháňačky, bitky) a pestrým rekvizitám a kostýmom vysokú mieru zábavnosti a rýchly spád. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Stejně jako Bloody satanistický horory moc nemusím, nicméně tenhle se povedl téměř na jedničku. Je tu výborná atmosféra která by se dala krájet, film nijak moc nenudí a sem tam je tu fakt strašidelná scéna. Fisher je kvalitní režisér a umí vybudovat napětí. K tomu mu sekundují výborní herci v čele s Leem. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Horor typický pre dané obdobie. Veď ani na Exorcistovi sa dnes už nikto veľmi nezľakne, a predsa je to kult. S týmto ohľadom je možné všeličo filmu odpustiť a považovať ho za klasiku. Okultizmus, vyvolávanie diabla je tu natočené poctivo. Dejovo až tak veľmi nezaujme a žiadne prekvapko sa tu nekoná. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Vždycky jsem si říkal, jestli Hammer někdy natočil film ze současnosti, že bych nějaký takový od nich rád viděl. A ejhle. The Devil Rides Out se sice odehrává ve třicátých letech a po většinu času se stejně odehrává v kulisách interiérů, ale alespoň tu jezdí auta a létají letadla. A satanistická zápletka zpočátku vypadá velmi dobře. Naneštěstí se pak trošku rozplizne a na ještě větší neštěstí to celé skončí tím nejhloupějším způsobem (a mým nejméně oblíbeným), ale například takové zjevení černocha je opravdu děsivé. ()

erl 

všechny recenze uživatele

Stylová satanistická pecka od Hammeru. Velmi zábavný a v mnohých okamžicích napínavý souboj s pekelnými silami. Vše vyšperkováno monstrózní hudbou (hlavní theme překopaly mistři hudební avant-gardy Fantomas – doporučuji!) charismatickým Christopherem a silně okultní atmosférou. Ve vedlejší roly tu číhá na nepřipravené diváky kultovní Paul Eddington jehož obličeji se nelze nesmát:-) ()

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Snímek, ke kterému jsem přistupoval opatrně, jako ke všem filmům točícím se okolo okultismu, satanismu apod. Proto jsem moc rád, že mě film nezklamal, ale naopak velmi překvapil. "Hokus, pokus, abrakadabra, černá magie." Od prvních minut děj dostává zajímavý spád a chtěl jsem vědět více o tom co se děje. Po scéně na obřadě, jenž zobrazuje fanatismus oddaných skvěle a kde se objeví i sám Satan, mě snímek chytil úplně a nedočkavě jsem sledoval další dějství. "V magii není dobra ani zla. Je to druh vzdělání. Dovednosti..." Přišla krásná ukázka síly ovládání lidí a jak až děsivou silou hypnózy někteří lidí vládnou. Další dějství ve mě pocit napětí vyvolalo perfektně. Moc dobře navozená atmosféra, herecky skvěle zahráno a trikově obstojně zvládnuto. Je to vše? Myslel jsem si, ale Terence Fisher ještě neskončil. "Přede mnou, Rafael. Za mnou, Gabriel. Po mé pravici, Michael. Po mé levici, Uriel." Přichází finiš rozdělený do dvou napínavých scén. Jen úplný konec mohl býti lepší. Musím dost pochválit Fishera jak snímek udělal a také samotné herce. Hlavně pánové v rolích Duc de Richleau a Mocaty to zahráli moc dobře. Snímek mě ale také překvapil hodně odkazy na Illumináty. Od tvarů svícnů, přes čísla a rozdělení Davidovi hvězdy na kutnách vedení Mocatova kultu a další. Baphomet ve hvězdě už je vcelku samozřejmí a o něj nejde. Možná se pletu a jedná se o odkaz na jinou organizaci či kult, ale myslím že ne. Celkově vzato, je tento snímek pro mě opravdu nadprůměrný. Skvělá klasika, která působí lépe, než 80% dnešní hororové produkce. "Pouze ti, kteří milují nesobecky, mají moc povstat v nejtemnější hodině." ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Opět další kvalitní snímek z produkce Hammer Studios, pod taktovkou Terence Fishera a s charismatickým Christopherem Lee v hlavní roli. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Možno som sa mal rozhodnúť pre vyššie hodnotenie, ale to by mi musel film počas sledovania častejšie pripomínať, že sa opäť pozerám na ďalší kvalitný kúsok od spoločnosti Hammer. Všetky ingrediencie, ktoré filmy tejto spoločnosti definovali, teda výprava, atmosféra, krv, nahota atď. sú v tomto prípade poskytnuté len v malom množstve. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Ch. Leemu táto rola neskutočne sadla, mam sním radšej Hammerovky gotické horory ale aj tu exceloval. Gotické horory vyhľadávam ale aj satanisticke filmy majú svoje čaro a tento je jeden z tých najlepších. Lebo je vynikajúco spracovaný, z dobrými hercami, silnou atmosférou aj svižnou akciou(naháňačka na autách) a príde aj samotný Satan. Tak čo si viac môžem priať. Len ten sabat mi pripadal malinko prestreleny a aj niektoré scény mali ďaleko do dokonalosti. Hudba bola veľmi dobrou súčasťou filmu. U mňa veľká spokojnosť. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Upravenú verziu obalu tohoto filmu použila Doom metalová skupina Electric Wizard na obal svojho albumu z názvom Witchcult Today z roku 2007. Skupina je známa tým že často používa motívy starých hororov do svojej hudby. či už ide o sample dialógov, obrázky ako tuto, či jednoducho tému (ako napríklad Lovecraftovskú tématiku). Byť veriacim film by na mňa pôsobil asi veľmi znepokojujúco. V každých 10 minútach sa tu predvádza aspoň jeden rituál ktorý vyzerá teda naozaj realisticky (síce som žiadny nevidel ani nenavštívil ale myslím že niekto s tvorcov asi áno pretože to vyzerá realisticky až hrôza) Vrcholom tejto snímky je určite moment keď sa počas rituálu v lese objaví samotný satan. Mať tak 10 rokov asi by som sa pos*al strachom). Samotný diabol tam iba sedí v tureckom sede a nemí sleduje okolie. S produkcie Hammer som videl zatiaľ iba 2 filmy ale tento je teda o nejaký ten level vyššie. Hoci sú tu niektoré efekty už dneska skôr humorné ... atmosféru to má temnú ešte aj dnes ()

Reklama

Reklama