Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve starém, zanedbaném domě kdesi na samotě žije matka se svou dcerou celkem spokojený život. Z jejich romantické idyly je vyruší až nečekaná návštěva - cizinec, doprovázený mondénní překladatelkou. Matka získává k cizinci vztah, což se nezamlouvá dceři, která vše komentuje vnitřním hlasem, ani překladatelce, která si na cizince osobuje právo. Film rozehrává podobenství o náročnosti a nejednoznačnosti lidské komunikace, o vyprázdněnosti slov, o špatných mezilidských vztazích i o věčném tématu soužití muže a ženy. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

garmon 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem to v roce 94 a po paměti si uvědomuji, že mě to neurazilo a v rámci tehdejší české produkce to nebylo až tak špatné - srovnatelné třeba s Gedeonovým Indiánským létem docela v pohodě... ()

Siegmund odpad!

všechny recenze uživatele

Film se mi ani trochu nelíbil. A musel jsem si ho pustit asi tři krát, než jsem se přinutil se na něj dodívat až do konce. Nemalým důvodem byla moje zavilost vůči Lucii Vondráčkové. Nemohu se totiž zbavit dojmu, že by dnes, ale ani tehdy nebyla tak, kdyby nebyla Vondráčková. Pamatuji si ji ještě velmi dobře z pořadů kečup a marmeláda. Tam patrně dostala první příležitost a byla do úspěchů tlačena tak, až si ho svou nesmírnou snaživostí zajistila. Něco jako pověstný Hujer. Netvrdím, že Lucie Vondráčková nic neumí, ničím není a nic neznamená. Jen mám pocit, že se nevypracovala díky svému talentu. Něco zajímavého jsem na tomto filmu na první pohled však také našel. Ve filmu se objevují slova a věty nějaké podivné řeči. Při druhém pohledu však však zjistíte, že se o žádnou záhadnou, či umělou řeč nejedná, ale že to jsou jen vymyšlené, nic neznamenající fráze. Není mnoho filmů, kde se toto používá! ()

Denny 

všechny recenze uživatele

Vůbec se mi to nelíbilo, představitelé jsou nějací bezkrevní, všechno je nějaké ospalé,až je to nakažlivé,ale vydržel jsem. ()

topi80 odpad!

všechny recenze uživatele

Kdyby chtěl někdo dát studentům filmařiny nesplnitelný úkol, nechť jim zadá natočení nudnějšího filmu, než je tento. ()

Reklama

Reklama