Reklama

Reklama

Průvodkyně

(studentský film)
  • angličtina The Tour Guide

Obsahy(1)

Zrazená žena vykoná pomstu na svém těžce nemocném manželovi. Film vytváří analogická spojení mezi funkčností architektury a animalismem každodenního života. Autor koncepčně využívá klišé, absurdní humor a postmoderní symboliku, aby umožnil divákovi nahlédnou pod povrch jednoho manželského vztahu. (oficiální text distributora)

Recenze (2)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Pojmenovat film Průvodkyně kvůli jedné větě komentáře na úvod a druhé na závěr? Nebo to má nějaký postmoderně symbolický význam? Jinak slušný školní kraťas, který neurazí a za chvíli si na něj nevzpomenete. ()

vojta1 

všechny recenze uživatele

Kdopak je ten distributor, který píše popisky k filmům? Rád bych se ho zeptal, kde je ta inzerovaná postmoderní symbolika? Říct o filmu, že autor využívá postmoderní symboliku a neukázat na její konkrétní projevy poukazuje k její pochybné existenci stejně jako postulování hejkala na mýtince v lese bez jasného důkazu prozrazuje, že tam asi hejkal není. Nějaká pitomost na sebe může vzít kontury postmoderní symboliky, když je viděná z určitého místa a za určitých podmínek, stejně jako jako kontury pařezu viděného v noci z určité strany mohou poukazovat k hejkalovi.___ Obávám se, že se ve filmu nejedná o nahlédnutí pod povrch jednoho manželství, ale spíše o smyslupusté splývání na hladině oceánu s tím, že nám autor hlavu pevně svírá nad hladinou, abychom náhodou nezahlédli něco z podhladiny. Film je tak krátký, že na nic z toho není čas, motivace postav není vysvětlená, ale zlehoulinka načrtnutá a ranní katarze s myší zavání jakousi pofidérní symbolikou( že by onen potkan byl nemocný manžel, kterého mladší odpudivý milenec dává sežrat kobře žárlivosti? hm?)___Klišé ve filmu jsou (způsob, jak si najít milence, kráska a zvíře, nevděk za laskavost...), ale je otázkou, zda-li jich autor využívá koncepčně? Není to spíš tak, že se mu tam proti jeho vůli vloudily? Nebo si jich je vědom a nevadí mu? Čtenáři, rozhodni si sám... ()

Reklama

Reklama