Reklama

Reklama

Skupina mladých lidí vyráží za turistikou do malebných norských hor. Po chvíli putování narazí na starý opuštěný hotel. Domnívají se, že se jedná o tajemný hotel dle legend opředený zlem. Po vzájemné výměně názorů se nakonec rozhodnou v hotelu nezůstat a vyrazí dál do přírody přespat pod hvězdami. Už je ale pozdě. Někdo nebo něco si nepřálo být rušeno a rozhodlo se to dát skupince opravdu výživnou lekci. (Korbitch)

(více)

Recenze (126)

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Když jsem byl v Holandsku, tak mi místní obyvatelka řekla, že Holanďané jsou oškliví lidé. Zpočátku jsem tomu nevěřil, ale pak jsem si opravdu v obchodech a na náměstí připadal jako v megaobludárium. Tolik nesympatických lidí. Koukám, že Norsko na tom bude podobně. Je sice pravda, že v horrorech to až tak nevadí. Naopak, hecoval jsem vraha: "Zabij tu tlamu!" Tím jsem myslel tu blondýnu. Musím ale pochválit krásnou přírodu a napětí. Tedy, já jsem na film koukal po půlnoci a to se vždycky bojím :-) 70% ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Pokud jste ještě neviděli plavat hovno ve fjordu, neváhejte! Tahle Kořist je už opravdu přechlazená a téměř nepoživatelná. V Norsku zase udeřil Třináctý Fredag a Mikkel Meyersen anihiluje v devadesáti pěti minutách tisíckrát viděné, krystalické nudy partičku vikingských středoškoláků, kteří se místy chovají, jako by pocházeli z Osla. Norové se snaží ze svého trademarku vynorovat maximum, nicméně výsledná nora začíná mít pomalu velikost žumpy. Ale jinak lesy tam mají pěkné. Takové zelené, plné sobů a tak... ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Průměrná lesní vyvražďovačka, která se zcela vzdala atmosféry prvních dvou dílů. Má to pár fajn momentů, ale celek je velmi nevýrazný. Zbytečné se víc rozepisovat, v podstatě totiž ani není o čem. 5/10 ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet NOK17,1milióna(približne $2,8milióna)Tržby Celosvetovo $2,438,000▐ úvod dobrý rozbeh, miestami slušné napätie, plus prostredie lesa spraví svoje ale škoda že to ako celok len balancuje v rutine podobných horrorov /50%/ ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Určitě o třídu slabší, než předchozí dva Díly, ale jako Lesní survival to fungovalo skvěle! Už dlouho jsem neviděl Slušnou lesní vyvraždovačku! Takže skvělý přírustek k subžánru! Atmosféra Fajn, gore Oproti druhému dílu mírně Odfláknuté, ale Bavil jsem se !! ()

tron 

všechny recenze uživatele

Kvality tohto prequelu sú nanešťastie značne nízko. Plusy, ktorými sa mohli chváliť prvé časti, zmizli. Postavy nesympatické, uzavretý priestor (hotel, nemocnica) vystriedala nudná „otvorená“ divočina a zimu leto (jeseň?). Trojka je ukážkový rutinný slasher s množstvom otravných klišé. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Oproti předchozím dílům podstatně slabší a horší!! Velké očekávání a velké zklamání ... Celé je to prostě jiné než předchozí díly, zabiják je naprosto nevýrazný. Jeho útoky jsou šíleně "americky" sestříhané, takže jsem fakt někdy vůbec nevěděl a neviděl, co se na obrazovce děje. Na nějaké gore či násilí úplně zapomeňte. Úplně to ztratilo původní kouzlo prostě ... Záběry přírody úžasné, to jo, fakt nádhera. Ale nechtěl jsem vidět přírodovědný dokument, ale horor... ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Fritt Vilt 2 byl kasovně velmi úspěšný, takže by byla chyba v tom nejlepším přestat. Vždyť i Norové chtějí mít svou vlastní hororovou sérii, a to i za cenu ztráty kvality. Nakonec se potvrdilo to, čeho jsem se nejvíc obával. Třetí část je pouze slabým odvárkem, studenou polévčičkou v porovnání s předchozími bratříčky... Jelikož minule přišel zabiják o hlavu, vracíme se logicky do časů minulých ještě před jedničkou, konkrétně do 80. let. Tady se vrah s kapucou tentokrát vypořádá se šesticí nesympatických spratků, co mu zkříží cestu. Jenže činí tak dost nezáživně, nudně a hlavně mimo kameru. Mění se i prostředí, zasněžené hory tu vystřídají lesy plných řek a skal, což přímo vybízí na slušnou honěnou, ale kromě jedné slušné naháněčky bylo docela nevyužitý. Snímek postrádá tu správnou atmosféru a napětí z jedničky, z dvojky pak chybí nápadité vraždy a dravost čistého slasheru. Přesto nemůžu tvůrcům upřít snahu být IN a zároveň se lišit, viz scéna úkrytu v chatě nebo překvapivý závěr. Ale na očekávaný prequel je toho pohříchu málo, sakra. ()

Zeck odpad!

všechny recenze uživatele

Totální shit, který nesahá jeho předchůdcům ani po nehty. První dva díly rovněž nebyly vrcholem žánru a spadaly do nezábavné šedi evropských vyvražďovaček. Třetí díl ovšem totálně zklamává i na poli evropské hororové tvorby. Totálně debilní scénář, nelogičnosti a neuvěřitelně natahovaná stopáž. Mizerně zahrané a totálně amatérské, srovnatelné s našim Zahradníkem. 10% ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Tak nevim, pořád přemýšlim, jestli to brát jako obyčejnou béčkovou vyvražďovačku a nebo jako zprznění série, kterou mám fakt rád. Verze A by znamenala průměrný hodnocení, jelikož je to celkem ok slasher, sice žádnej zázrak, spousta stupidit, ale takový slashery obvykle bývaj, nicméně při verzi B bych musel být teda o hodně přísnější a možná bych i poslal Sandemosemu dopis s řemenem, ať si nařeže sám, i když bych to teda s radostí udělal já sám, ale do Norska se mi kvůli tomu moc nechce. Tenhle prequel je totiž fakt stupidnost sama, nejzábavnější jsou pak tradičně teleportace vraha z jednoho okraje lesa na druhej během pár sekund a je fakt drzost dělat tady na konci návaznost na prvni Fritt Vilt. ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

...zbytočná pitva....totiž to , čo sa začalo čerstvo napadaným snehom , pokračovalo jeho pomalým topením a postupným oteplovaním pôvodného severského vetra to celú snahu zavialo do zelenkavých lesov.Myslím že tento NorskMord nepotrebuje žiaden prequel ani sequel a už vôbec nie uvažovať o sérii. 4ka by sa totiž mohla smelo odohrávať v nórskej fabrike na spracovanie dreva ( rybolov tu už bol ). Prequel potenciál nemal , lebo bol nezaujímavý ( pre mňa ). Lesné slasher chodníčky sú až príliš vyšlapané , aby tam niekto v dnešnej dobe zablúdil a aby našiel originál , snaha nestačí. Jednou vetou ? Oukey . Tak ako COLLECTOR tak aj JIGSAW by to tam roztrhali na rezance a určite by im nevadila ani nórska klíma. Bodík navrch za prírastok k subžánru. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Päť, štyri, teraz tri, natočia ešte dva diely a klesneme hviezdičkami až k nule. Je to škoda, pretože táto časť nemala s predchádzajúcimi dvoma okrem názvu takmer nič spoločné, a tak je škoda, že pokazila tejto sérii celkom fajn reputáciu. Veľmi slabá réžia, atmosféra takmer nulová, herci na ochotníckej úrovni, hudba bez budovania napätia. To sú elementy, ktoré najviac podkopávali nohy tomuto, inak pomerne svižne ubiehajúcemu horroru. Zápletka klasická, nemotorná, scenár sterilný, bez nápadu, tak ako aj niektoré bu-bu-bu scény, takže jediné, čo tento film udržiavalo ako-tak nad vodou sú niektoré fajnšmekrovské brutalitky a celkom prekvapujúci záver. 55%. ()

castor 

všechny recenze uživatele

První půlhodinka je fajn, člověk si sice na předchozí dva díly mockrát nevzpomene, ale norská příroda udělá své, parta mladých přátel na porážku nepůsobí úplně pitomě, takže není důvod si myslet, že to bude úplně ztracená hodinka a půl. Ve finále vlastně docela je. Z kůže strachem rozhodně nikdo vyletí, hrůzou nad absencí logiky možná ano. První škoda, že se vytratil sníh. Druhá škoda: chybí postava, které můžeme fandit, další a určitě ne poslední škoda: naháněné, schovávané, zabíjené schází dravost a údernost. Leccos se děje mimo kameru, o atmosféře si můžeme nechat jen zdát. Dvě až tři hvězdy.. tak si vyberte!! ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Ľadová smrť - POČIATOK. Vôbec nemajte obavy pustiť sa doposiaľ do poslednej časti tejto skvelej trilógie Nórskeho hororu o zohavenom "fešákovi", pre ktorého je jedinou zábavou loviť skupinky mladých ľudí. Priznám sa, že vďaka hodnoteniu tejto tretej časti, ktoré sa riadne líši od prvých dvoch predchodcov ma prepadli obavy a tak som to oddiaľoval koľko sa len dalo . VŠETKO ZBYTOČNE. Nemenej kvalitný horor vykresľujúci nie len príbeh o skupinke mládežníkov, ktorí sa vyberú do malebných Nórskych hôr loviť zver, ale aj dôvody vysvetľujúce, prečo sa z malého chlapca stal násilný vrah, ktorý sa nezastaví pred ničím - 75 % ()

petero 

všechny recenze uživatele

Na Fritt Vilt III sa dá hnevať právom, že nedosahuje kvalít predchodzích diel, no s odosobnením sa od tohto a správnou náladou na vyvražďovačku vyplní neskorú nočnú hodinu a pol celkom účinne. Rozjazd matný no záver statný, záleží na tom či máte v láske slečny, ktoré svoju kožu nedajú zadarmo... ()

Molly 

všechny recenze uživatele

Když louhujete stejný sáček čaje už potřetí, nečekáte od něj zázraky, i když... určité naději, že se alespoň něco málo z oné chuti a voňavého aroma prvního hrnku uchová, se člověk neubrání. V případě třetího louhování fritt viltu však naděje umírá během patnácti minut, a jazyk se pere s nepříjemnou pachutí. Ty tam jsou sympatické postavy, napětí a tragický rozměr jedničky, vytratila se i (ne)příjemná bu-bu atmosféra dvojky a nebohý divák se nestačí divit - co má tenhle paskvil vlastně s původními filmy společného? Nějaké čtyři záběry na starý známý hotel a vraha se znamínkem na tváři, který ale řezníkovi z hor nesahá ani po kotníky. A to nemluvím o tom, že děj je zasazen snad na podzim(?), takže nic fritt, cold ani mrazivého nečekejte (a už vůbec ne atmosféru). Nechcete-li si zkazit chuť, téhle exkurzi do mládí budoucího vraha s krumpáčem se vyhněte. Já si jdu znovu pustit jedničku. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Na tento prequel jsem se těšil, oba předchozí díly se mi velmi líbily, patří k tomu nejlepšímu, co může hororový žánr nabídnout. Každou část si vzal pod taktovku jiný režisér a je nám naservírován příběh o třech různých dějstvích. Každý režisér si vybral jiné prostředí, jednička se pyšnila atmosférou na tajemné horské chatě vysoko v zasněžených horách, dvojka připravila neméně napínavou atmosféru v ponuré nemocnici a pro trojku si autoři připravili typické prostředí pro venkovní vyvražďovačky, rozsáhlé lesní exteriéry. Trochu zamrzelo, že se jednak vytratil sníh, který je pro Fritt vilt typický a taky jsem doufal, že se bude aspoň částečně děj odehrávat v oné tajemné chatě. Škoda, no... (Tak alespoň pár záběrů na ni a v ní potěšilo.) Třetí pokračování nebo spíše události před jedničkou jsou tak jen pouhým průměrným lesním hororem, který nikterak nevybočuje. Klasické lesní naháněčky, schovávačky a zabíječky. Kdyby si autoři odpustili pár nesmyslů a chyb, mohlo to být o něco lepší. Jako prequel pro senzační jedničku to ale funguje docela dobře, co bychom taky nechtěly, že. Vysvětlení kde se vzal onen "zabiják z horské chaty" je poměrně tuctové, ale budiž. Na druhou stranu tu bylo napětí celkem dobré, pár věciček se opravdu podařilo a já se bavil slušně, ale to je způsobeno hlavně tím, že já mám tyhle lesní horůrky rád. 55% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Pro mě nejlepší ze všech tří částí. Jednak norská příroda zde hraje prim - tajemné lesy, impresionistické záběry jezera, ledové peřeje (to jsem hercům opravdu nezáviděl), skalní labyrinty, horská panoramata. Základní model je jasný - šestice mladých lidí se vydá do pustiny, kde bude postupně naháněna, mučena a vražděna. Jen pro ty, co viděli předchozí díly, je jasné, že zabiják nezemře, anžto tahle část předchází časově prvním dvěma. Napětí i atmosféra jsou mnohem lepší, ubyly trapné lekačky a obligátní Ripleyová na konci se naštěstí nekoná, byť i zde dostanou klišoidně všichni chlapi na frak jako první. Rovněž se objeví několikrát porušení známých pravidel - blbka, co má zůstat v autě, z něj vyleze, vraždící psychopat není nikdy řádně dobit (nejlepší by bylo uříznout mu hlavu) - což je zde ale jasné, postavy, místo aby mlčely, řvou o pomoc jako divé, což způsobí pravý opak. Celkově však rychlé, podařené, s vypalovačkami od Kim Wilde (You Keep Me Hangin´On), rockových Suspenders (Back In The Ring) a punkových Honningbara (Noen A Hate). ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Jenom to počasí se změnilo, jinak je to prašť jako uhoď, takže pokud se vám líbila jednička, mělo by to tak být i s trojkou. Já ocenila především fakt, že z toho udělali prequel, páč dvakrát nemusím, když nejednou rozcupovaný tyran dokola vstává z hrobu. Herecké obsazení nic moc, ale co si budem povídat, to, s vyjímkou Ingrid Berdal, bylo na tu ránu krumpáčem zralé už od prvního dílu. Tak fofrem do Norska, než zase začne sněžit. A ono začne... 50% ()

Ketri 

všechny recenze uživatele

S přibývající teplotou nám začaly padat hvězdy. Ale svým způsobem to až tak nudné nebylo. Ze začátku to vypadalo jako vtipná reklama na Prostenal, připomněli jsme si období studené války a zhlédli velmi gendrově nekorektní závěr. No uznejte, však to má být "fifty-fifty", ale na severu ne, tam vždycky přežije ženská. Jen aby z toho nevznikl demografický problém...! ()

Reklama

Reklama