Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mizerové Mike Lowrey (Will Smith) a Marcus Burnett (Martin Lawrence) jsou zpátky a před nimi poslední společná jízda. (Falcon)

Recenze (598)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že návrat mizerů už nikdo moc neočekával (dost možná ani nechtěl) ale jejich návrat je v rámci akčního žánru určitě vítaný, bohužel se vrací bez Michaela Baye a očekávaná nedůvěra byla docela na místě. Mizerové nikdy nebyly vyloženým etalonem akčního filmu a v tabulkách nejlepších akčních filmů je zřejmě taky nenajdete, ale minimálně druhý díl byl díky Bayovi a jeho energii, akční jízdou, která hledá konkurenci jen těžko. Bohužel tentokrát se šel Bay (bohužel) vyřádit na Netflix, kde natočil výbušnou, ale nemastnou a neslanou koninu Six Underground. Debutující duo z Belgie, přistoupili k látce úplně jinak a pokud divákovi v předchozích dílech chybělo nějaké budování vztahů mezi hrdiny, zde už to skoro až zavádělo telenovelou a naopak očekávaná akce byla v nedohlednu. Noví Mizerové se opravdu až moc zabývají stárnutím, vztahy a vůbec věcmi, které nejsou zajímavé ani nijak zábavné. Filmu tak nejen, že chybí popichování hlavního dua, (minimálně jsem se uchechtnul) krásné, sexy obrázky západů/východů slunce a hlavně ta akce. Když vynechám slušnou, ale nijak strhující přestřelku v závěru filmu, zbude už jen nevýrazná motocyklová honička. Druzí Mizerové tak měli v prvních 20 minutách více akce, než v celých dvou hodinách Mizerů třetích a to je v mých očích největší problém. Mizerové vždycky byli tím filmem, kdy jde divák do kina, vypne a chce se bavit výbušnou akcí a nekorektním humorem. To zde chybí a je možné, že třetí díl bude pro diváky, kterým bylo z předchozího dílu zle z množství brutality a výbuchů. Já se raději vrátím k dětinskému Bayovi, který pochopil, co od takového filmu čekám. ()

classic 

všechny recenze uživatele

Kľudne by sa mohlo jednať o akýsi neoficiálny «prequel» k minuloročnému Blížencovi, to len tak na margo veci, alebo asi skôr už ako oficiálny, regulérny »sequel« , čiže: „Zlí chlapci” , kapitola III. (mimochodom podtitul: „for Life” má byť správne preložený do Slovenčiny, ako PRE ŽIVOT, a určite nie „navždy” , ako to tvrdí tento skomolený preklad !), keď si s ňou ozaj dlho dávali načas, kedy kapitána Michaela Baya za kormidlom, striedajú novopečení kormidelníci z Belgicka s marockými koreňmi, ktorí sú pre mňa totálne neznámymi pojmami-Adil El Arbi s Bilallom Fallahom, ktorí museli isto vyrastať na pôvodných Bad Boys, a podľa dátumu ich narodenia by som sa tomu vôbec nečudoval, ak by to tak aj bolo... ?! Automaticky skladajú poklonu pôvodnému filmu z roku 1995, ktorý urobil z Willa Smitha hollywoodsku super-hviezdu, ktorá sa už štvrťstoročie ksichtí stále rovnako, skrátka svoju hereckú úroveň má nastavenú iba na jeden a ten istý LEVEL, a to ani vôbec netuším, kde bol dlhých 17 rokov zahrabaný jeho kolega Martin Lawrence, ktorý pravdepodobne ťaží len na tejto značke, ktorá i napriek tomu celkom dobre dokázala nadviazať na originálny koncept, ale už čisto bez jeho vedúceho ? »(Zvuk v kine bol tak dynamický, že po skončení tejto typickej „bruckheimeroviny” som bol tak strašne ohlučaný, keď ešte ani teraz sa z toho nedokážem poriadne spamätať !)« Skúsim niečo navyše ku scenáru » defacto, ani dlhá doba medzi dvojkou a trojkou vonkoncom ešte nemusí znamenať, že by si dali extra na ňom i záležať, keď práve s jednou scenáristickou perličkou absolútne zaklincovali slaboduchú kreativitu dnešného Hollywoodu, ktorý sa vôbec už ani nemazlí s náročnejším vymýšľaním dejovej línie vzťahov, pretože súčasné publikum má zo dňa na deň čoraz menšie požiadavky pre filmovú zábavu... Je to neuveriteľné klišéovité, akonáhle som sa dozvedel podstatnú informáciu z filmu, a tú som už nedokázal po zbytok nikdy preglgnúť, až tak to so mnou lomcovalo ! Čo sa týka samotnej akčnosti, tak tej nemám príliš veľa, čo vytknúť, aj keď mi akosi evokovala šialenosti typu-Rýchlo a zbesilo. Potešil aj nový, mladý ansámbel v podobe týchto dám: Paola Nuñez, Vanessa Hudgens i Kate del Castillo boli sexi, najmä Mexičanka Isabel Aretas ma zakaždým strašne vzrušovala, rovnako ako aj Rita... _ Mike Lowrey s Marcusom Burnettom ešte asi nepovedali úplne posledné slovo... ? A či sa oplatilo k nim vracať ? Z časti áno, z časti nie. 50/50. ()

Yardak 

všechny recenze uživatele

Nostalgie, která byla opravdu dobře uchopena. Cameo Michaela Baye sice potěší, ale kdyby se ujal akčních scén, tak to mohlo snad i být za plnou palbu. Celkově přesto dobré 4 hvězdy a na úrovni předchozích dílů! Milé překvapení roku 2020. Mizerové stále baví! ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá zábavná akcia s obstarožnými "akčnými" hviezdami ( predovšetkým Lawrence je už mimo fyzickej kondícii ). Záverečné scenáristické manévre boli zbytočné. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Mizerové jsou zpět a zažijí poslední akční jízdu! První polovina filmu se zaměřuje spíše na příběh, kdežto druhá polovina už je věnována akci. Mně se tento mix líbil, akorát jsem byl překvapen, jak Martin Lawrence za ty roky přibral. Bylo vidět, že akční scény vykonával spíše Will Smith. Jinak oceňuji i odkazy na předchozí filmy a titulní song. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Nějak mě to nevzalo. Akce docela málo, spíše samé kecy, ale nijak vtipné, na konci, jak už tu bylo v komentářích zmíněno, je z toho mexická telenovela s čarodějkou, barvy kdoví proč přepálené a barvotiskové, a děj rozplizlý. Čekal jsem větší revenge mezi Mikeovými přáteli, ohrožení dítěte, ale je to selanka až na půdu. Vlastně jediné, co se mi líbilo, tak španělská čtvrť v L.A., kde se mi ale líbilo i při osobní návštěvě. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Bad boys for life je přesně ten film, na který si ze zvědavosti a z nudy zajdu, a vůbec nelituju, protože tak perfektně vykombinovaná akční jízda mixnutá s nostalgickým a místy až filozofickým vztahem mezi ústřední dvojkou a do toho nonstop prošpikovaná hláškama Martina Lawrence, je na oddech výborná. Předchozí díly jsem neviděl, tudíž nemůžu srovnávat onu neustále omílanou "absenci Baye" v akčních scénách, ale já jsem teda spokojený a byť jich mohlo být více, tak mi to stačilo. Chemie mezi hlavními detektivy je perfektní a je vidět, že ti dva si sedli i v životě mimo plátno, z vedlejších rolí navíc překvapí Vanessa Hudgens a Alexander Ludwig (který nám nějak vyrostl do objemu :D). Líbily se mi dokupy namíchané vážné scény spolu s neustálým humorem a úspěšnou snahou i o emoční stránku filmu z hlediska rodiny Marcuse, což naštěstí fungovalo a jeden prvek střídal plynule druhý. Nebýt trochu moc překombinovaného a "odfláklého" finále, možná bych uvažoval o vyšším hodnocení, ale ve výsledku je to solidní čtyřka, která mě ze sedačky sice nevystřelila, ale i tak dost příjemně potěšila. ()

AlfaNumerO 

všechny recenze uživatele

Kdyby to mělo nějakou aspoň trochu zajímavou zápletku, která by nebyla vycucaná z kozy bez většího obsahu... ehm...prsní blány... a ty kulky se tak nějak divně od všeho neodrážely, místo toho aby prolítnuly. Aspoň že to je docela eRkový místy a pro peprné slovo se nejde daleko. Na večer dobrý, znovu však vidět netřeba. 61% ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Jedním z definičních znaků akčního filmu a to, proč nás vlastně baví, je chtě nechtě jeho bezohlednost, hrubost a ignoranství hrdinů. Nestane se automobilová honička, aby při ní nebyla ohrožena třetí strana, neuděláte přestřelku v ulicích, aniž by lítaly kulky kolem uší nevinných civilistů. Zásadní devizou Bad Boys II byla explotace tohoto znaku. V kombinaci s dechberoucí akcí, stupidními, lacinými, ale vždy něčím ozvláštněnými dialogy a důraz na bohatý a přízemní spirit Miami se jedná o definici guilty pleasure. Bad Boys For Life na tento přístup odmítají navázat, protože mají strach, že by dnes byl již příliš problematický. A tím přestala tato série existovat. Vzniklo jen další digitálně dobarvený béčko s akčníma scénama v šedesátkovym frameratu, na který se díky tomu sotva dá dívat. Smith a Lawrence, pohybující se za oněch 18 uplynulých let v jiných prostředích, už nemají mezi sebou žádnou jiskru, Miami, zde snímané převážně v noci, není jednou z těch hlavních rolí, jak tomu bylo doposud (studiové interiéry a exteriéry jsou strašně znát) a aby té zaměnitelnosti nebylo dost, tak OPĚT se film nemůže obejít bez celého týmu, jehož nyní musí být protagonisté součástí. Jako ilustrace toho, jak se za dvacet let změnilo prostředí pro akční filmy, je to ideální. Já veganský Bad Boys, ve kterých je každá scéna kompromis všeho se vším, odmítám. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Většinou když se po pár letech vrátí pokračování nedopadne dobře, ale tady je to opak. Obrovské dělo, honičky na plné obrátky jak je mám rád, soundtrack dokonalý nebezpečně, humor opět na svým místě, příběh dech beroucí, jeho provedení vůbec nezklamalo. A to nejlepší dramatické chvíle dostanou do kolen, ani bych nečekal že se tady tohle může tak dokonale povést. Musím to prostě chválit, tihle borci se vrátily a daly filmu ještě větší šťávu adrenalinu, nabraly další posádku a film se stal obrovským zážitkem. 2 hodiny neskutečné podívané, nejde se nudit, nejde prostě tenhle film nemilovat, po tolika letech a oni dokázali, už tak z dokonalosti udělat ještě víc, BEST OF BAD BOYS. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Jelikož mě první dva filmy nějak výrazněji neoslovily, od třetího pokračování jsem vlastně nic nečekal. Přišla ale svižná a nahláškovaná akční jednohubka z osvědčené producentské dílny blockbusterového mága Jerryho Bruckeimera, kterému však tentokrát chyběl na režisérské židli Michael Bay, jehož cameo ale potěšilo. Mnohými zmiňovaná mexická telenovela na konec mi vlastně ani nevadila. Každopádně pokračování by této sérii, vzhledem k poslední předtitulkové scéně, docela slušelo. ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Jednička Mizerů byla opravdu povedená akční komedie. Druhý díl byl už trošku přehnaný, pokud se jedná o akční scény (souložící krysy bylo pak jedno velké what the fuck?!) Rozestup mezi jedničkou a dvojkou byl osm let. Mezi druhým dílem a třetím dílem je to 17 let, což je dost dlouhá doba. Po oznámení třetího dílů Mizerů a ještě ke všemu bez jejich "otce" Michaela Baye, ve mě vyvolalo jednoduchou otázku: " A to jako proč?". V podstatě mi tenhle díl byl úplně ukradený. Nevyhledával jsem ho. Pak přišly kladné recenze a já to tedy shlédnul. Stál se zázrak. Ono to jde i bez Baye!!!  Adil El Arbi a Bilall Fallah odvedli neskutečně dobrou práci a upřímně, kdyby to točil Bay, tak by to stálo za nic podle mě.  Příběh je fajn. Zjistíme, jak vznikla postava/povaha Willa Smitha. Martin Lawrence je snesitelný.  Ten tým čerstvé a mladé krve vůbec nerušil a nevadil mi, jako například v Expendables 3. Akční scény jsou skutečně dobře natočeny. A řekl, bych že Mizerové navždy mají konečně i nějakou tu emotivní stránku. Příjezd do Mexico city a v pozadí La Bruja od Zeeko, tak to je neskutečně cool. Nejsem také zastáncem českého dabingu, ale tady se vyloženě povedl. Viděno 3 krát a stále skvělá zábava. Klidně bych bral i čtyřku. ()

ancientone 

všechny recenze uživatele

Will Smith dávajúci vtipy o "tvojej mame" je vlastne zaujímavá mainstreamová mutácia Shafta a Sweet Sweetbacka. Celá trilógia Bad Boys sa dá následne uchopiť ako ozvena blaxplatačnej kinematografie, ktorá sa z pozície "indie" filmov modifikovala do podoby spektáklu pre masy. Ono je vždy strašne srandovné sledovať, ako pod tými vtipmi bublajú dejiny kinematografie. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Všechno se to vrátilo. Sice pod jinou režisérkou taktovkou, nicméně to vážně nejde téměř poznat. Ty kamerové veletoče, nádherná opulentní akce a především Mike s Marcusem totiž fungují stejně tak jako kdysi. Sice zde zamrzí poněkud rozvláčný start, avšak tváří v tvář neutuchajícímu tempu, které poté snímek Bad Boys for Life nasadí, to režisérům velmi rádi odpustíte. Jako nenáročná "feel good" nostalgická akční záležitost totiž opět funguje přesně tak jak má. Skvělá práce! (Viděno v kině CineStar IGY České Budějovice, Dolby Atmos) „Do you want your legacy to be muscle shirts and body counts?“ ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsme nebyl fanoušek prvních Mizerů. Dvojka ovšem před sedmnácti lety mi v kině přirostla k srdci. Dvojku Mizerů dodnes považuji za etanol akčních filmů. Ten spád, akce, humor a hlášky se snad v žádném dalším filmu neopakovali v takové kadenci jako to uměla dvojka z roku 2003. I dneska bych si jí pustil a užíval si jí stejně jako před lety a mnohokrát předtím. Když jsem viděl trailer na trojku, tak se mi srdíčko chvělo a teď už vím, že to byla pouhá arytmie. Sedmnáct let jsem čekal a modlil se za pokračování téhle nadupané jízdy. Ovšem Bad Boys for Life není to pokračování, co jsem si vysnil. Protože to někdo vzal z cela jiného konce. Dvojice Mike (Will Smith) a Marcus (Martin Lawrence) jsou zpět, aby opět snížili obyvatelstvo zlobivců v Miami. Je to tak? No není, protože Marcus udělá přesně to, co slibuje už od prvního dílu. Dá si pohov. Kupodivu se jedná o ty nejlepší scény z filmu, kdy Mike tahá za ruční brzdu a Marcus za páčku u křesla. BB3 vůbec nemá drive a ani spád. Překombinované finále tomu taky nesedí. A hlášky... já si upřímně nevybavím ani jednu. Je to pro mě zklamání, protože dvojka je pro mě kult, který šlape na plyn celou dobu. Zde je mnoho zatáček, zpomalovacích pásů a přechodů se semafory. Takže projet se to vůbec nedá. Navíc Mike řeší krizi středního věku a Marcus to skutečně pověsil na hřebík. Říkám si, že Bad Boys vlastně by mohli být další z těch sérií kdy lichý díl se mi nelíbí a sudý se mi vpálí do srdce. Ale čekat na čtyřku po tomhle vlastně ani nechci. Jdu si pustit Bad Boys II. (65 %) ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Z mého pohledu sice lepší než dvojka, ale pořád to není to, co bych od Mizerů chtěl a to je kombinace vtipu a akce. To první mi tu chybělo prakticky úplně a to druhé mi připadalo sterilní, ačkoliv poměrně slušná dávka krve to trošku dorovnává. Lawrencovi se Smithem ta chemie sice občas zafunguje, ale prvně jmenovaný tu na mě se svou nadváhou působí poněkud nepatřičně. Smithovou chybou pak je, že se tu snaží o jakýsi dramatický rozměr, který k danému formátu vůbec nesedí, což je i zásluha vyústění, ze kterého jsem byl trochu rozpačitý. A to se dá říct i o podpůrném týmu, který měli hlavní hrdinové k dispozici. průměrné zklamání. 50% ()

RelaxMan 

všechny recenze uživatele

Bad boys, bad boys. Watcha gonna do. Whatcha gonna do, when they come for you... Ano, musel jsem začít soundtrackem, který se hodně podobá prvnímu dílu a to je podstatné. Když mi někdo řekne, viděl si BAD BOYS? Tak se mi hned vybaví 3 věci a to: Skvělý soundtrack, pak nahláškovaná policejní dvojka, která ladí jako žádná jiná a kára Porsche. Pokud bych měl hodnotit tento třetí díl, tak se opět povedl i když bych ho dal v hodnocení, až na třetí místo. Po těch letech jsem, ale rád, že BAD BOYS jsou zpět. Budu se těšit na čtyřku. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemný oldschoolový feeling v novom háve. Smith aj Lawrence to majú stále v sebe a je veľmi fajn vidieť po fakt dlhom čase film, ktorý stojí na postavách čo fungujú a ktoré majú možnosť priniesť niečo nové. Väčšina vtipov je tu funkčných a hoci to nie je úplne Bay ( ktorý mal tendenciu sa hrať a neustále svoje nápady prekonávať) tak Arbi aj Fallah odvádzajú dobrú robotu čo sa týka akčných scén aj dynamiky príbehu. Ich akcia ´je nápaditá a vtipná a finále je dokonca epické. Funguje mi tam veľa vecí a som úprimne rád, že hrozí ďalší diel. Takéto chuťovky totiž potešia. A hlavne Joe Pantoliano. Chcel by som ho vidieť vo viacerých filmoch. Vždy keď je na obraze tak je to skvelá zábava. Za mňa príjemné a funkčné prekvapenie. ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

Spousta keců v první třetině, rádoby vtipné dialogové scény, které mne často nechávaly vcelku chladným (několik diváků v kině, vesměs cizinců, se však u toho docela řehtalo). Akce však povedený dobrý standard. Ústřední dvojici i s novou partičkou to docela šlape. Jen jsem zvědav na český dabing, zda zábavná složka mne pobaví více. Hooodně přimhouřené oči, aby to bylo za 4 hvězdy. * edit: cz dabing má fajnově šťavnatý koule, takže plus. Celkový dojem z filmu mám však podobný, na 3 až 4 hvězdy. Chybělo mi něco úderného, nějaký supercloumák a huhu koktejl v jednom, na který bych si za rok vzpomněl, až se mne někdo zeptá, co ve filmu bylo nejskvělejší. (Jo, už vím, připomenulo mi to skvělou Smrtonosnou zbraň.) 70% (viděl jsem: 1x kino, tit., 1x dvd cz dabing) ()

Související novinky

Čtyřka Mizerů má oficiálně zelenou

Čtyřka Mizerů má oficiálně zelenou

01.02.2023

Po úspěšnému návratu k sérii Mizerové se Will Smith (Král Richard) a Martin Lawrence (Jednej správně) oficiálně vrátí i pro čtvrtý díl. Situaci před rokem mírně zkomplikoval fakt, že si Smith ušil z… (více)

Policajt v Beverly Hills našel režiséra

Policajt v Beverly Hills našel režiséra

10.04.2022

Dlouho očekávané pokračování pro mnohé kultovní série Policajt v Beverly Hills v hlavní roli s Eddiem Murphym (Pan Church, Cesta do Ameriky) má po mnoha letech oficiálně zelenou. Snímek čerstvě našel… (více)

Projekty s Willem Smithem dostávají stopku

Projekty s Willem Smithem dostávají stopku

04.04.2022

Pokud poslední týden sledujete novinky a to nejen ze světa filmu, určitě vám neunikl enormně diskutovaný incident na předávání Cen Akademie, kdy herec Will Smith (čerstvý držitel Oscara za hlavní… (více)

HBO Max plánuje seriál o Tučňákovi

HBO Max plánuje seriál o Tučňákovi

14.09.2021

Tučňák, resp. The Penguin, patří mezi nejznámější Batmanovy záporáky. V devadesátých letech ho nezapomenutelně ztvárnil Danny DeVito ve filmu Batman se vrací, a příští rok se pak dočkáme na filmových… (více)

Reklama

Reklama