Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mizerové Mike Lowrey (Will Smith) a Marcus Burnett (Martin Lawrence) jsou zpátky a před nimi poslední společná jízda. (Falcon)

Recenze (596)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Z outsidera se nakonec vyklubal lednový Hit, po finanční i kritické stránce a Bad Boys 3 jsou definitivně nejlepším dílem celé Trilogie a krásný rozjezd roku 2020. Will Smith je zpět v parádní formě a Martin Lawrence sice pořádně břibral, ale humor mu jde opět skvěle. Bál jsem se, že bez M. Baye nebude mít akce říz, ale Adil El Arbi a Bilall Fallah jsou v akčních scénách velmi sebevědomí a ambiciózní, čemuž pomáhá i parádní kamera, velká porce násilí a dostatek zajímavých nápadů. Povedli se i záporáci, především mnou neznámý Jacob Scipio odváděl solidní práci a jeho matka v podání Kate del Castillo se také povedla. Pochválit musím i hudbu a velmi rychlé tempo, kde akce střídá humor a není čas sledovat ani hodinky, natož přemýšlet. Skvělá zábava, která má styl i švih. 8/10. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Dal jsem víkend s celou trilogií a hodnocení trojky zvedám na 4*. V kině mi vadil laciný digitální vizuál akčních scén, který pak na větší TV tolik nebyl do očí. Bayovy trademarky a kompoziční unikátnost to sice postrádá, ale přihlídnouc ke zdejšímu scénáři byly trademarky a vizuál předešlých filmů vlastně to jediné, co je dělalo zajímavými. Především tedy dvojku. Trojka má scénář zdaleka nejlepší, vkusně zakomponovává historické motivy, chytře a sympaticky pracuje s postavami včetně vedljšáků z policejního týmu i výrazných záporáků, a taky si sama ze sebe dělá trefně legraci (“This is some serious telenovela shit!”). A ta nová, svěží teamovost evojuke začátek nové Bad Boys éry, která věřím, že časem nepůjde do kytek retardace jako série Fast & Furious. Minimálně dokud ji budou mít pod palcem Arbi a Fallah. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Kůl Vilík a trapák Lórenc zpět u filmu, který nastartoval a nasměroval jejich kariéry. Tu Vilíkovu do nejvýhřevnějších výšin Holého Údu a k rolím v nejdražších a nejprestižnějších filmech, trapákovu pak do nejsmrdutějších zákoutí žump semidebilního fekálu pro nejretardovanější smíšky a jinak mentálně invalidní nedonošence. Ač je to prachsprostá vykrádačka o třídu lepšího Rigsova nihilismu a Murtóova předpenzijního lkaní, chybí tomu Zálivova megalomanie, dost násilně do toho naroubovali speciální jednotku mladodospělých pičusů, aby zacinkalo i v nadcházející degeneraci, a chudák Vilík musí na stará kolena šukat odpudivého transvestitního dabléra Džejka Glyhlenhrála, pořád to kupodivu scénárista, Vilík i ten páreček bezejmenných fundamentalistických rozkuřovačů nějakého žida na prameni, Belgičanů jako poleno, udrželi v zábavných, vcelku vtipných a svižných intencích osvědčené obchodní značky. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Will Smith je pořád frajer, Lawrence je tady překvapivě zábavný a vtipný, akce je sympaticky střídmá, bohužel na konci z toho scenáristi udělali debilní mexickou telenovelu. Doslova. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Je to naprosto nečekané, ale o to příjemnější překvapení. Takhle má z mého pohledu vypadat nenáročný akční blockbuster tohoto století. Výborně udělaný akční scény, pokud jde o honičky tak si dokonce troufnu říci, že jedny z nejlepších, co jsem v poslední dekádě viděl. Hrozně jsem se bál, jak film dopadne když ho nedělá "božský Míša" , ale po jeho posledním úletu na Netflixu jsem byl ve finále docela rád i když za "Bay cameo" díky. Že dostanu poctivou akčňárničku, ve který nebudou tvůrci sekat akční scény bez většího smyslu jak baťa cvičky, ve který se docela nekompromisně zabijí a celý film bude rozhodně vycházet civilněji a víc temněji než jeho starší bráškové to jsem nečekal. Jasně máme tam Lawrence takže o vtípky taky není nouze i když právě když film neakční , nepatrá nebo není team work a snaží se humorovat vychází nejslaběji. Oceňuji soudnost tvůrců při pohledu na postavu Martina Lawrence, že z něj udělali spíše důchodce než akčního poldu a za drsňáčka je tady především Will, ke kterýmu to v pohodě jde i když za barvení bradky rovněž dík, výborná bavička. Vůbec tyhlety minivtípky ve filmu bavily víc než dialogy ala vtip. Svůj prostor má i nový tým, samozřejmě nechybí ani drsný holky, ale celý tým jsem bral jako příjemné akční oživení. Finálová zápletka na podobný typ film dobrá. Mizerové navždy suveréně rozkopli kliše, že v dnešní době pokračování stojí za hovno, protože stojej za silné 4* . ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Človek dúfa v ako-tak dôstojné pokračovanie, a dostane film, pri ktorom sa zamyslí, či to vlastne nie je najlepší diel série. Ale už som jednotku a dvojku dlho nevidel. :) Buddy akčná krimi ako od babičky Bayovej. Dobre vyvážený pomer humoru, prekvapivo funkčných vážnych momentov a solídne natočenej, prehľadnej akcie, zavŕšenej dosť parádnou finálnou prestrelkou. Will Smith je najväčší frajer pod slnkom, Martin Lawrence je stále dobrá komediálna (ale nielen) protiváha, bavili ma aj mladí parťáci (čakal som, kedy sa konečne prejaví Bjorn, a nesklamal) a navyše to má kvalitných zloduchov. Zápletka nič bombastické, ale pekná osobná línia s pomstou úplne stačí a drží film pokope. Polnočné kakao ftw! ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nesmírně příjemné překvapení. Kluci režisérští pochopili, jak natočit kvalitní devadesátkovou akci se současným feelingem a místy i inovativní kamerou během akce. Skoro se nemůžu ubránit pocitu, že tohle je jeden z mála návratů z devadesátek, který se doslova povedl. Příběhově v pohodě, akčně parádní a herecky se to vrátilo přesně do prvních dvou dílů. Will Smith a Martin Lawrence jsou i po dvaceti letech pořád stejní borci, kteří hlásí o sto šest a diváka to může zatraceně bavit. Jedno z největších překvapení, co si pro mě Hollywood za poslední léta připravil. ()

Toren 

všechny recenze uživatele

7,5/10. Tak tohle potěšilo. Přidávám se ke spokojené většině a hlásím, že třetí Mizerové se povedli. Nejosobnější díl, jenž nezapomíná na své kořeny ale zároveň vše potřebné modernizuje. Perfektní balanc, o který se spousta starších značek snaží a ztroskotá. Duo režisérů, kopírující typické Mizerovské trademakery s neprůstřelně fungující ústřední dvojicí, jsou očividně fanouškami série, neboť s látkou nakládají pečlivě, s úctou a přesto si prosadí vlastní aktualizace. A já jim fakt děkuju! V takový návrat jsem nedoufal ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Nevěřil jsem, že by to mohlo být vážně dobré. Ani jsem v to popravdě nedoufal. Takže jsem si to nakonec v kině zatraceně užil. Třetí Mizerové jsou vynikající akční komedie s klasickým bruckheimerovským rukopisem, která nejen že se vyrovná předchozím dílům, ale v mnohém je i předčí. Pravda, Adil El Arbi a Bilall Fallah nejsou v akčních scénách tak nápadití, agresivní a divocí jako býval Michael Bay, bez problémů ovšem zapadnou do škatulky „nadprůměrné hollywoodské řemeslo“ a mají dost nápadů na to, aby při přestřelkách a honičkách diváky bavili. Mnohem důležitější je tu však humor a především dokonale přirozená chemie mezi Smithem a Lawrencem. Ti dva se do svých rolí evidentně strašně těšili a návrat po letech si hrozně užívají. Jejich dialogové výměny, vzájemné hecování a zesměšňování působí přirozeně a opravdově, hlavně je ale skutečně zábavné a vtipné a člověku najednou dojde, že ani netušil, jak moc mu Mike a Marcus chyběli. Třetí Mizerové jsou poctivá akční komedie, v jakou mohli doufat jen ti největší optimisté. A i přes pár trošku přestřelených zvratů se přiznám, že vlastně nevím, co by měli Bruckheimer a jeho parta provést, aby to bylo lepší. Ten film mi udělal strašnou radost. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $90miliónovTržby USA $206,305,244Tržby Celosvetovo $426,505,244▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $15,737,400║ Tržby za predaj DVD v USA $12,991,339║ Trpel som ako sviňa. Som neveril že by to bolo horšie než predošlí diel a bolo a rázne, jedna suchá scéna natočená v ako že v lesku striedala druhú ale tá prázdnota, neefiktivita, no neveril som. Nechápem ten úspech v kinách. Všetko čo sa tam odohráva mi príde maximálne tak trápne a ani akcia nie je žiadna slasť. Martin Lawrence vypadá už na pohľad strašne a hlavne s tou tlstou hlavou ako kíbel. Dokonca aj ináč prevažne duchaprítomný dosť konzumný borec Will Smith mi tu príde dosť planý, nevýrazný. No a na vrch tu už je len ten ich doprovodný tím, ktorý je úplne podes trápny, priam nesympatický, otravný, taká Vanessa Hudgens tu je ako päsť na oko lúzerka, ktorej asi horko ťažko napísali akýkoľvek dialóg len aby čosi zapotila. Fakt som trpel a dopozeral som to dokonca až na štvrtí krát, fakt zle, utrpenie. /20%/ ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Will Smith je pořád bůh a Martin Lawrence pořád ví, že bůh není, ale dokáže si z toho udělat srandu. Trojka Mizerů kupodivu není dalším „značkovým zklamáním“, nýbrž ohromně vydařeným comebackem, který baví od začátku do konce. Bayova absence bohužel způsobila, že toho bouchá daleko míň a samotná akce není tak ikonická jako kdysi. Pořád se ale jedná o vysoký nadprůměr, za který si belgičtí náhradníci zaslouží poplácat po zádech. Snad jim to pořádně nakopne kariéru! ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

To, čo chytilo za pačesy Riggsa s Murtaughom na prelome milénia, teraz nevyhnutne navštívilo aj Mikea s Marcusom. Našťastie pre nich, prinieslo im to doteraz najlepší diel zatiaľ trilógie. Cameo M. Baya mi na okamih privodil stav ohrozenia a infarktový stav, ale ten veľmi rýchlo pominul s uvedomením, že rejžo prvých dvoch častí neprišiel rozosievať svoj v poslednej dobe čoraz ťažšie stráviteľný bayhem, ale len symbolicky odovzdať štafetu next generation, ktorá sa o jeho dieťa postará lepšie ako on sám. Takže, palec hore za toto sympatické gesto a veľké ďakujem za potešujúce akčné prekvapenie hneď z kraja roka, ktoré ponúka chutný mix humoru, uvedomelého rozkročenia medzi starým a novým, ako i svižnú akciu a adrenalín pumpujúci soundtrack. Bad Boys for Life, alebo prinajmenšom do ďalšieho dielu, na ktorý sa už teraz teším. ()

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Očekávání obrovského průšvihu bylo na místě, nakonec je však dlouho odkládaný návrat Mizerů překvapivě příjemným akčňákem. Chemie mezi nestárnoucím Willem Smithem a naopak velmi stárnoucím, ale oproti Kevinu Hartovi značně decentním Martinem Lawrencem stále funguje, stejně jako žánrové kombo akce a humoru. Honičky ani přestřelky se do akčního kánonu nezapíšou, ale vůbec nenudí a díky dialogovým vtípkům filmu odpustíte i velkou míru scenáristické přepálenosti. Ta dává vzpomenout na devadesátky, což se třeba na nedávném Blíženci podepsalo hodně negativně, ovšem zdejší floridský vibe nás vrací do dob, kdy se bruckheimerovská poetika tyčila na vrcholu žánru – a to si nechám líbit. V rámci žánrových limitů jsou tak Mizerové navždy suverénně zvládnutí a malí kluci v nás se můžou bavit stejně jako před dvaceti lety. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Poctivá devadesátková bruckheimerovina se všemi klady i zápory jaká tu léta nebyla. Navíc pokračování, která je (krom scény s ozbrojenou sajdkárou) v rámci mezí sympaticky nepřepálené. Stylem i měřítkem má videoklipařské režijní duo rozhodně blíže k jedničce než ze řetězu utržené dvojce. Nebýt zbytečné vaty a s tím spojeného opadnutí tempa ve střední pasáži a poněkud podtaktované akce, tak by jim krom (pochopitelné i úspěšné) snahy kopírovat raného Baye nebylo moc co vytýkat. Nejpodstatnější však je, že světe div se, nejde o nejhorší díl trilogie. Což u navazování po téměř dvou dekádách s padesátníky (z nichž jeden je vykydlý a za zenitem) v hlavních úlohách je stejně tak potěšující jako překvapivé. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„SPOLU TO TÁHNEME, SPOLU I UMŘEME. MIZEROVÉ NAVŽDY!...“ /// Řekl bych, že ten dědkovskej humor mi vyhovuje… (myšleno jako návrat do starejch časů...). Frajeři na kroskách, spousta píčovinek v akci, jen aby to prostě bouchalo a hořelo, choreo taky dědkovský… Od MIZERŮ se očekávaj hlášky a akce – takže asi v pořádku. Sice mě ty jejich kecy zas tolik neberou, ale ta akce je solidní, takže duo Bad Boys má solidní rozlučku. Nebo kurva né? /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Miluju devadesátkovou filmařinu. 2.) Bastard se mi toulá někde po Mexiku. 3.) Thx za titule „olasek“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE *** NAPĚTÍ ne ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Nechtěl jsem se do přepálené verze Miami vracet, ale noví tvůrci vypálili nejen rybník, ale celou sérii. Adil a Bilall totiž natočili její nejlepší díl. Pořád se pro infantilní hlášku nejde daleko a nejedna pře ústřední dvojice trvá několikrát déle, než by bylo ve jménu vtipu záhodno, ale je znát daleko lepší odhad toho, co publikum vydrží a míra provází jak scénář, tak akční výkruty. Baví mě i ten ústřední přežvýkaný zvrat, který třeba někomu přijde na hlavu, ale mně zkrátka sedí, že se ze zdánlivě neviditelného záporáka může překvapivě elegantně rázem vyklubat důstojný protivník. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Blbo si to hodil!“ Parádna jazda, ktorá má síce až dve hodiny, ale pravdupovediac je natoľko dobrá, chytľavá a zábavná, že by ste v pohode brali 30 minút navyše (a 10 potitulkových scén viac). Akcia je dobrá. Dokonca veľmi dobrá. Síce mohla byť ešte o štipku lepšia. A občas obsahuje divný strih. No každopádne je určite lepšia, než som čakal. A možno je nakoniec aj fajn, že jej otcom nie je Bay, ale nové režisérske duo, ktoré ju (ako poznám Baya) poňalo predsa len trochu inak. Kľudnejšie? Prehľadnejšie? Akcia odsýpa, je dynamická a plná originálnych nápadov. Nestrácajú sa v nej charaktery hrdinov, ale miestami ju práveže skôr dopĺňajú a posúvajú dopredu (čo v akčnom žánri nie je pravidlom). Na Martinovi Lawrenceovi je (najmä vo finále) vidieť, že režiséri, kameraman a strihači mali čo robiť, aby ho adekvátne zakomponovali do mozaiky (predsa len to proste nie je a nikdy nebol akčný herec s dobrou kondičkou, na rozdiel od Smitha). Ale dá sa to prekúsnuť. Vlastne je svojou neschopnosťou paradoxne sympatický (v zmysle, že sa nehrá na niečo, na čo nemá a nikdy nemal). Skvelou správou je, že trojka parádne odsýpa nielen v akcii, ale aj v dialógoch. Jasné, dôjde čas i na machrovanie, hlášky, chémiu a vzájomné doberanie sa a podpichovanie. Sme predsa v buddy movie (resp. skôr v tímovke?). Ale ja teraz vravím o normálnych dialógoch, kedy sa hlavní hrdinovia psychologicky posúvajú dopredu, menia sa a prestávajú z nich byť akčné figúrky a začínajú sa stávať uveriteľnými hrdinami z mäsa a kostí. Joe Pantoliano výborný. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Ikonická buddy série "Smrtonosná zbraň" se ve svém stařeckém srazu po letech alias čtvrtém díle vydala cestou sitcomu, neboli televizního žánru pro střední generaci. "Mizerové" s o dekádu ještě staršími protagonisty jdou rovnou cestou hlavního seniorského žánru soap opery. Ale na druhou stranu si jsou toho plně vědomi, což filmu přidává potřebnou nadsázku. A na druhou stranu paradoxně právě přemrštěné telenovelové momenty kýčovitého melodramatu zůstanou v paměti déle než snaživě realizované akční sekvence, kterým nohy podráží potřeba digitálně naklíčovat nemohoucí hvězdy do sekvencí s fyzicky zdatnou omladinou. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jako rozhodne prijemny prekvapeni, navrat po takovy dobe a zmena rezisera, to smrdelo pruserem, ale Arbi a Fallah to ustali se cti. Pribehove se sice nejedna o nic extra, i kdyz tu je par necekanejch scen a zvratu, z nich minimalne jeden uz je krapet pritazenej za vlasy, ale nema smysl nad tim moc premejslet. Hlavni dvojka porad funguje na jednicku, i kdyz mi prislo, ze misto citovatelnejch hlasek se jejich vzajemny postuchovani smrsklo na vole, pico, ses poral, neser a podobne. Taky uz se na nich zacina projevovat vek, Smith misty vypada lehce znavene a Lawrence misty jak lehce prifouklej gumovej panak, ale nastesti se jim akce furt da verit. Ta je misty napadita, par scen je fakt paradnich, ale k Bayovo vizualnimu citeni to ma precijen daleko, me to spis pripominalo treba takovyho Fuquu a to i misty docela velkou drsnosti filmu, kde se pro nejakyho toho rozstrilenyho srace a litry krve nejde daleko. Ale celkove by to chtelo akce trochu precijen pridat, i kdyz i tak film nezacne nudit, coz je hlavne zasluhou hlavni dvojky. Takze ve vysledku vlastne spokojenost, ale na dvojku to fakt nema. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Důkaz, že tyhle nostalgický návraty ještě občas mají smysl. Tak a teď chci sakra tu pátou zbraň! ()

Související novinky

Čtyřka Mizerů má oficiálně zelenou

Čtyřka Mizerů má oficiálně zelenou

01.02.2023

Po úspěšnému návratu k sérii Mizerové se Will Smith (Král Richard) a Martin Lawrence (Jednej správně) oficiálně vrátí i pro čtvrtý díl. Situaci před rokem mírně zkomplikoval fakt, že si Smith ušil z… (více)

Policajt v Beverly Hills našel režiséra

Policajt v Beverly Hills našel režiséra

10.04.2022

Dlouho očekávané pokračování pro mnohé kultovní série Policajt v Beverly Hills v hlavní roli s Eddiem Murphym (Pan Church, Cesta do Ameriky) má po mnoha letech oficiálně zelenou. Snímek čerstvě našel… (více)

Projekty s Willem Smithem dostávají stopku

Projekty s Willem Smithem dostávají stopku

04.04.2022

Pokud poslední týden sledujete novinky a to nejen ze světa filmu, určitě vám neunikl enormně diskutovaný incident na předávání Cen Akademie, kdy herec Will Smith (čerstvý držitel Oscara za hlavní… (více)

HBO Max plánuje seriál o Tučňákovi

HBO Max plánuje seriál o Tučňákovi

14.09.2021

Tučňák, resp. The Penguin, patří mezi nejznámější Batmanovy záporáky. V devadesátých letech ho nezapomenutelně ztvárnil Danny DeVito ve filmu Batman se vrací, a příští rok se pak dočkáme na filmových… (více)

Reklama

Reklama