Reklama

Reklama

Řada nešťastných příhod

(seriál)
  • USA A Series of Unfortunate Events
Trailer 1
Dobrodružný / Drama / Rodinný
USA, (2017–2019), 19 h 40 min (Minutáž: 37–64 min)

Předloha:

Daniel Handler (kniha)

Kamera:

Bernard Couture

Hrají:

Neil Patrick Harris, Patrick Warburton, Malina Weissman, Louis Hynes, Joan Cusack, K. Todd Freeman, John DeSantis, Aasif Mandvi, Usman Ally, Luke Camilleri (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(25)

Sirotci Baudelairovic bojují s osudem, který jim do cesty přivedl zlého hraběte Olafa, a snaží se odhalit dávné rodinné tajemství. (Netflix)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (66)

BrooksW.Here 

všechny recenze uživatele

Skvelý seriál, ktorý je väčšinu času mimoriadne pochmúrny, no nachádza sa v ňom aj množstvo zábavných scén alebo replík, ktoré keď sa tam už objavili, tak boli všetky do jednej vždy vtipné. Akonáhle som začal pozerať prvú epizódu, vedel som, že tento seriál jednoducho musím dopozerať až do konca. Najdepresívnejšia séria, ale zároveň aj tá, ktorá ma najviac bavila bola druhá, no tri najlepšie časti boli pre mňa určite tri posledné v tretej sérii (nie preto, že nimi seriál končí, ale preto, že boli dokonale strhujúce, minimálne teda obidve časti v hoteli). Series of Unfortunate Events nemôžem inak, ako odporučiť :) ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Netflix nám opět naservíroval jeden velice očekávaný seriál. Tentokrát jde o A Series of Unfortunate Events. Knižní série mě minula a film, kde hrál hlavní roli Jim Carrey, mě nijak neoslovil, takže jsem byl zvědav, jestli Neil Patrick Harris dokáže zachránit reputaci a já budu mít další přírůstek do watchlistu. A poměrně se zadařilo. Obsazení Neila Patricka Harrise byl skvělý krok. NPH je sympaťák a bez problémů dává zapomenout na Barneyho. Velice mě potěšil a bavil taky vypravěč v podání Patricka Warburtona. Jak už bývá zvykem, tak Netflix nešetřil a je to vidět na zpracování s povedenými kostýmy. Kladem je podobnost s Pushing Daisies a navrch se přidalo pár povedených vtípků a dětské postavy, které nejsou otravné (vyjma Klause), ale zdařilé. Přesto se najde pár mínusů. Tím hlavním je, že se schéma rychle zají a opakuje - Olaf vystopuje děti, už je skoro má a pak se od něho zase dostanou. A když se to opakuje tak často, tak to přestane bavit a být zajímavé. Možná mám ještě jednu připomínku – čekal jsem, že mě to chytne víc. Je to sice dobrá a kvalitní podívaná, jenže mě nic nenutí se pustit do dalšího dílu… ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Po čtyřech dílech (a dvou knižních příbězích) jsem naprosto nadšen a fascinován tím, jak strašně moc je to super. Knihy mě minuly a film jsem viděl kdysi dávno, takže nemám s čím srovnávat, to ale absolutně nevadí, protože tohle je pro mě osobně fakt naprosto perfektní. Má to super znělku, super vizuál (perfektní mix barev a kulis), je to naprosto perfektně obsazené a napsané, postavy jsou fantasticky vykreslené, je to vtipné, zábavné i napínavé a nehorázně správně ulítlé, něco takového tady strašně chybělo. Děti jsou super (hlavně mimino a Violet), Neil Patrick Harris je pán a vládne celému seriálu (a já se těším na jeho setkání se Scherbatskou) a právník Poe je neuvěřitelně debilní postava, ale tak perfektně zahraná, že ho prostě musíte mít rádi. A mě osobně skvěle sedí i vypravěč – výborná postava, výborný prvek, který mě baví. Celé je to tak nádherně švihlé, natočené, zahrané a - a to hlavně – černohumorné, perfektně to míchá žánry, je to plné popkulturních odkazů, dá vám to sem tam nějakou tu jazykovou lekci... Fakt je to super. Je poněkud bizarní tvrdit, že je to jeden z nejlepších seriálů roku 2017 v lednu, ale v prosinci to bude dost možná pravda. Těším se na pokračování a doufám, že mé obrovské nadšení neopadne. Geniální. 100%. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Když už trpí hlavní hrdinové, tak ať trpí i diváci. A to jak znalci filmové adaptace, tak milovníci předlohy a logicky i úplní začátečníci. Všichni dostávají od začátku jednu pesimistickou vyhlídku za druhou, Patrick Warburton jako Lemony nemilosrdně ujišťuje, že bude hůř a jednomu by se ani nechtělo hlavním postavám fandit, protože podle všech předpokladů to ani nemá cenu. Jenže byla by škoda tuhle řadu příhod neprožít. Zápal všech zúčastněných je extrémně nakažlivý, galerie grimas Neila Patricka Harrise je nekonečná a těch nečekaných hereckých nástupů na scénu, kdy jsem v nejednom případě nadšeně vyskočil z křesla, to vše dává trablům sourozenců Baudelairových punc události, která překvapivě prolétla docela nízko pod diváckým radarem. Jediné, co mi zabránilo vyšplhat po ledové stěně až k nejvyššímu hodnocení, je už samotná pointa knižní série. Tedy vykutálený přístup k odpovědím, na které se nejvíce čeká a které nejednou zůstanou až průzračně jednoduché nebo dokonce zmíněné jednou větou ve druhém plánu. Komu je tahle potenciální frustrace sympatická, ten si ji užije dosyta, pro všechny ostatní je tu výše zmíněné, vše zabalené do nikdy neodpočívajícího černého humoru a jedinečného výtvarného řešení. ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Tak vážení, sama som musela na tento príbeh dozrieť. Pred rokmi som videla film, ktorý ma nenadchol. Ani neviem, prečo som sa rozhodla pustiť do seriálu, čo nemá šesť častí. Naplnená predsudkami, som sa pri niektorých dieloch pristihla, ako mi je celé toto veľdielo nesympatické, uletené a chvíľami ma dokonca prenasledoval pocit straty času. Ale viete, keď sa do niečoho zahryznete, nemôžete to pustiť (odkaz na malú Sunny, diamant v podaní batoľaťa). Myslím, že až v 3. sérii nastalo moje osvietenie a ak by som mala spätne prehodnotiť svoje čiastkové hodnotenia, skončila by som na plných piatich. Vlastne som musela „dospieť“ spolu s hlavnými hrdinami. Hlavný rozprávač (a jeho úvod do každého dielu s venovaním Beatrice), odporný Count Olaf, ktorého si nemôžete obľúbiť ako postavu, ale jeho predstaviteľ Neil Patrick Harris, ma donútil sňať pomyselný klobúk. A celkovo príbeh, aký sa môže poskladať len v hlave génia.  Vizuálna stránka je tiež perfektná. Soundtrack, čo sa vám votrie do snov. Prečo som nakoniec nezmenila rozhodnutie a nedala plný počet? Nedostala som odpoveď na niekoľko otázok a nemyslím, že by to bolo tým, že som nechápavá. Asi niektoré odpovede majú zostať nezodpovedané. Lenže, čo ak? ()

Galerie (185)

Zajímavosti (4)

Reklama

Reklama