Reklama

Reklama

Řada nešťastných příhod

(seriál)
  • USA A Series of Unfortunate Events
Trailer 4
Dobrodružný / Drama / Rodinný
USA, (2017–2019), 19 h 40 min (Minutáž: 37–64 min)

Předloha:

Daniel Handler (kniha)

Kamera:

Bernard Couture

Hrají:

Neil Patrick Harris, Patrick Warburton, Malina Weissman, Louis Hynes, Joan Cusack, K. Todd Freeman, John DeSantis, Aasif Mandvi, Usman Ally, Luke Camilleri (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(25)

Sirotci Baudelairovic bojují s osudem, který jim do cesty přivedl zlého hraběte Olafa, a snaží se odhalit dávné rodinné tajemství. (Netflix)

Recenze uživatele AppleCore k tomuto seriálu (2)

Série 1 (2017) (S01) 

A Series of Unfortunate Events je stejně jako film (díky stejným tvůrcům) osobitá palba plná originality, parádní výpravy a skvělýho vizuálu. Scénář je plnej super momentů a stylizace dává vzpomenout na ranou tvorbu Tima Burtona – mísící se s genialitou Wese Andersona. Parádní je i zapojení postavy Lemonyho Snicketa coby vypravěče. Bohužel oproti filmu je podstatně horší obsazení (Montgomery, Olaf, Poe), ačkoliv herecký výkony jsou absurdně skvělý. Není zde ani tolik emocí – je to jedna velká divadelní hra plná přehrávání, která než aby budila v divákovi smutek, strach či radost (což by bylo vzhledem k příběhu adekvátní), vzbuzuje spíše otrávení (těm dětem je shumafuck, že přišli o rodinu a život jim visí na vlásku). Taky geniální soundtrack Thomase Newmana je kompletně nahrazen hloupou neatmosferickou fidlačkou plnou harmoniky, která vás svými motivy raději než do osobitýho světa plnýho absurdna a divna, uvrhne kamsi do chudinských čtvrtí Francie. V souhrnu se ale série povedla docela dobře, jenom jsem čekal – když už se to tak podobá filmu, kterej mám hodně rád – že to bude stejně zajímavý, napínavý i adekvátně emočně vykonstruovaný. Další řadu si ujít určitě nenecham. ()

Série 2 (2018) (S02) 

Doufal jsem v pokrok oproti první řadě, ale ono nejen že to není lepší, oni z toho udělali regulérně jeden z nejotravnějších seriálů všech dob! Marně vzpomínám, jestli mě kdy postavy někdy v něčem sraly tak enormně. ()

Reklama

Reklama