Reklama

Reklama

Řada nešťastných příhod

(seriál)
  • USA A Series of Unfortunate Events
Trailer 1
Dobrodružný / Drama / Rodinný
USA, (2017–2019), 19 h 40 min (Minutáž: 37–64 min)

Předloha:

Daniel Handler (kniha)

Kamera:

Bernard Couture

Hrají:

Neil Patrick Harris, Patrick Warburton, Malina Weissman, Louis Hynes, Joan Cusack, K. Todd Freeman, John DeSantis, Aasif Mandvi, Usman Ally, Luke Camilleri (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(25)

Sirotci Baudelairovic bojují s osudem, který jim do cesty přivedl zlého hraběte Olafa, a snaží se odhalit dávné rodinné tajemství. (Netflix)

Recenze (66)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Po čtyřech dílech (a dvou knižních příbězích) jsem naprosto nadšen a fascinován tím, jak strašně moc je to super. Knihy mě minuly a film jsem viděl kdysi dávno, takže nemám s čím srovnávat, to ale absolutně nevadí, protože tohle je pro mě osobně fakt naprosto perfektní. Má to super znělku, super vizuál (perfektní mix barev a kulis), je to naprosto perfektně obsazené a napsané, postavy jsou fantasticky vykreslené, je to vtipné, zábavné i napínavé a nehorázně správně ulítlé, něco takového tady strašně chybělo. Děti jsou super (hlavně mimino a Violet), Neil Patrick Harris je pán a vládne celému seriálu (a já se těším na jeho setkání se Scherbatskou) a právník Poe je neuvěřitelně debilní postava, ale tak perfektně zahraná, že ho prostě musíte mít rádi. A mě osobně skvěle sedí i vypravěč – výborná postava, výborný prvek, který mě baví. Celé je to tak nádherně švihlé, natočené, zahrané a - a to hlavně – černohumorné, perfektně to míchá žánry, je to plné popkulturních odkazů, dá vám to sem tam nějakou tu jazykovou lekci... Fakt je to super. Je poněkud bizarní tvrdit, že je to jeden z nejlepších seriálů roku 2017 v lednu, ale v prosinci to bude dost možná pravda. Těším se na pokračování a doufám, že mé obrovské nadšení neopadne. Geniální. 100%. ()

LEGACY 

všechny recenze uživatele

Sledovano prakticky ze squatu takze me to perfektne odrazovalo me vlastni podminky prvniho dilu, navic je to krasne barvity, vtipny a je tam krasna anglictina. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

S01 - Jako není to úplně marný, ale je vidět, že potenciál byl někde jindy. A zamrzí to, o to více, když si sami tvůrci podrážejí nohy. Rozumím, že se snaží držet předloh, jít trochu jiným směrem, než šel film a taky pracovat s absurditou daného světa. A do jisté míry to funguje, jenže tempo epizod je kolísavé, Neil Patrick Harris není na sto procent využit a některé postavy jsou neskutečně otravné(zdravým pana Poea). Celkově je to mírné zklamání, ale u druhé řady budu, protože jsem zvědavý, jakým směrem se příběh bude stáčet. 6/10 ()

ravalah 

všechny recenze uživatele

Vyloženě otravné postavy, od záporáka, přes jeho nohsledy, vypravěče a idiotsky naivního černocha, co má děti posílat sem a tam. Ty děti jsou tam asi to jediné, co je nějak zkousnutelné, ale žádná velká hitparáda to není. Tohle je scénaristický vrchol trapnosti a kýče v jednom. Vydržel jsem tři díly. Nedokoukal jsem asi tolik seriálů, že bych je spočítal na prstech jedné ruky, ale tohle je fakt otřes a nemůžu to přežít, že bych tím ztrácel další čas. Mimochodem knížky jsem nečetl a ani jsem neviděl film s Carreym. A teď se na to ani nechystám. ()

haluska11 

všechny recenze uživatele

díky za tohle campy zhmotnění mého dětství, netflixi. cynický příběh o traumatizovaných dětech v pastelovém oblečení s vysokým IQ  + Neil Patrick Harris + suchý humor + zábavná série temných záhad + deprese a zlomené srdíčko = velký bombex. slovo, které v tomto případě znamená velká láska. harrypotterovský vibe s větší sebeuvědomělostí a muzikálovými čísly nesedne každému -  je to hodně lowcost a pozérská hipster záležitost - ale každé divadelní anebo mentálně naštrbené děcko se v tom najde. ()

Maslord 

všechny recenze uživatele

Veľmi nešťastný príbeh osirelých súrodencov je rovnomennou adaptáciou knižného diela. Kniha je rozdelená, ako inak na 13 príbehov - podobne aj seriál, kde jeden príbeh je rozdelený na dva hodinové diely. Prvá séria predstavila celkovo štyri príbehy, takže možno očakávať ďalšie dve série a veľké finále. Existuje aj filmové spravovanie, kde hlavnú záporácku postavu Olafa stvárnil Jim Carrey. Po pravde nechápem ako mohli vyrozprávať celý príbeh v priebehu necelej dvojhodiny, asi väčšinu vypustili. V seriálovej adaptácii Olafa stvárni Neil Patrick Harris, ktorý je s Jimom určitým spôsobom podobný, predovšetkým skvelý herec. Rovnako zvyšné herecké obsadenie je veľmi vydarené, či ostatní dospelí herci, alebo aj samotné siroty. Spracovanie je rovnako veľkolepé ako bol aj film, možno dokonca veľkolepejšie. Kvalita seriálov je dnes už dlho na filmovej úrovni. Rovnako kvalitný je aj príbeh, dialógy a scény. Celkovo na kvalite ktorejkoľvej oblasti nešetrili a jediné čo ma občas irituje je otravný rozprávač a vďaka nemu spomalený flow. Napriek tomu, že tam so svojimi hláškami zapadá, verím, že keby ho tam nedali, dej by bol svižnejší a hlavne by diel trval o štvrťhodinu menej. Celková atmosféra je pochmúrna a pomalá, čo niekedy ruší moje sústredenie, ale tým je seriál výnimočný a skutočne iný ako ostatné. napriek tomu, že sa jedná o rozprávku, sledovanosť je dobrá a verím, že sa to ani nezmení. Pre diverzitu určite stojí za to vidieť aspoň pár dielov. Koniec koncov sú určitým spôsobom uzatvorené a teda sa dá sledovanie po každom dvojdiely odložiť. ()

BlackHood 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série kopírovala film z roku 2004, který jsem viděl, takže mě moc nepřekvapila. Ale jeden nečekaný, opravdu hodně nečekaný zvrat se tam objevil. Co se týče nového Count Olafa, tak na předchozího nemá, to ne, ale i tak zabaví a teším se na scény, kdy se konečně objeví. Druhá série mi přišla o poznání lepší, než ta první, možná to je tím, že byla o něčem jiném, než film. Na to, že je to seriál určen dětem, tak jsem hodně překvapený, jaký má obstojný příběh, který nabízí hodně zvratů. Opravdu neznám seriál, jehož příběh mě tak překvapil, jako tady. Taky seriál dost zabíjí postavy, ke kterým si stihneme vytvořit nějaký vztah. Řekl bych, že ani Game of Thrones nezabíjí v takovém tempu. Minimálně jednou za každý díl se zasmějete Olafovým vtipům, někdy jsou opravdu povedené a dělají si srandu ze systému. "Kdo neumí, učí." Ale je to dětský seriál, takže se tam několik nesmyslů a trapných nelogičností najde. Někdy jsou přijatelné, jindy to až musím přetočit. Nejhorší je asi Sunny, bez které by byl seriál o moc lepší. Myslím, že kdyby to bylo více "dospělácké" a drsné, tak by měl seriál mnohem větší úspěch a hodnocení.  Jestli se na to chcete dívat, tak s tím, že je to rodinný seriál určený i dětem, ale to neznamená, že nenabízí kvalitní příběh se zvraty, dokáže zaujmout i starší. Třeba mě - fanouška hororů. ()

Sunny.69 

všechny recenze uživatele

Nějak nevím, jestli si to zaslouží ještě další šanci. Buď jsem tomu neuměla přijít na chuť a nebo na to nebyla ta správná nálada.... Ale až na pár světlých momentů, mě celý kocept spíše jakýmsi způsobem obtěžoval a lezel na nervy... ()

LeitoSE 

všechny recenze uživatele

Celý seriál pôsobí ako leporelo, kde sa umelé postavy v CGI svete objavujú presne tam, kde to očakávate a sú tak neuveriteľne nezaujímavé a bez charizmy, že je vám totálne ukradnutý ich príšerne a neskonale smutný osud. Dejová štruktúra presne kopíruje starší film a aj herci vyzerajú až tak podozrivo podobne, že som si musel overiť, že niektorí nie sú tí istí. Hudobné vložky sú za to na druhú stranu potešujúce a podarilo sa im ma prebrať z letargie. 8/8 - 50% ()

vojtaz 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál je asi opravdu jen pro úporné nadšence knižní předlohy. Já byl asi "jen" řadový fanda, tak po pár dílech seriál vzdávám. Jediná výhoda seriálu nad filmem je, že pojímá knižní předlohu celou, tedy všech 13 knih, oproti filmu, který, ač je naprosto brilantní, je jen trochu podivnou splácaninou prvních 3. dílů - i tak je ale úplně někde jinde než seriál. Na Jima Carreyho (dle mého názoru v životní roli) se Neil Patrick Harris nedotáhnul ani zdaleka, ale to bohužel není jediná slabina seriálu. Tak dlouho jsem chtěl pokračování filmu podle knižní předlohy, až jsem dostal věrnou seriálovou kopii. Ale ta mě unudila k smrti. Bohužel, mé dětské já pláče. ()

Raziel_cz 

všechny recenze uživatele

Kdyby Wes Anderson točil morbidně humorné seriály, vypadaly by takhle. Jo, je to v prvé řadě o stylu a Snicketových monolozích a až potom se řeší nějaká, ne moc komplikovaná zápletka. A když už, tak jsou s ní hrdinové hotoví za pět minut, protože dva jsou géniové a třetí cirkulárka. Ale je to zábavné, černohumorné, melancholické, nebojí se to dávat jazykové lekce a subtilně bourat čtvrtou zeď, prostě je to vůbec celkově moc fajn. A pak je tu samozřejmě zpívající Neil Patrick Harris, na kterého Jim Carrey fakt nemá. Sorry jako. ()

montongery 

všechny recenze uživatele

Jak jsem takovéhle zpracování nečekal, tak o to víc mě bavilo. Originálně natočený seriál který v sobě skrývá brutálně černý a morbidní humor v kombinaci se suchým a úderným anglický humorem, inteligentní dialogy, napínavý příběh, skvělou stylistickou podívanou a perfektní casting. A právě z obsazení musím vyzvednout hlavně Neil Patricka Harrise, který tady geniálně zahrál snad jednoho z nejlepších záporáků, co jsem na obrazovce viděl. To vše umocňují povedené stylistické prvky jako třeba dokonalé 'divadelní' a steampunkové kulisy a rekvizity, super kostýmy a parádní hra s barvami, které dohromady vytvářejí neskutečnou vizuální jízdu. A jako taková třešnička na dortu do toho všeho - chytlavej a výbornej soundtrack od legendárního Jamese N. Howarda. ()

Sweat55 

všechny recenze uživatele

Tento seriál nemusí sednout každému. Ať už se bavíme o způsobu vyprávění nebo chování postav. Do děje často vstupuje vypravěč a postavy se chovají jako totální idioti. Třeba bankéře budete chtít profackovat při každé jeho scéně. Ale musíte si uvědomit, že jde o satiru společnosti a hlavně je to pro děcka. Když na tohle přistoupíte, budete se bavit tak jako já. Občas se zasmějete, občas zasmutníte. Jinak forma a stylizace je parádní, hlavně interiéry se hodně povedly. Hlavní dětští hrdinové jsou ok, třešničkou na dortu je ale parádní Neil Patrick Harris. Za mě tedy spokojenost, na druhou sérii jsem zvědav. Jak ale říkám, rozhodně to není pro každého. ()

cheonsacz 

všechny recenze uživatele

Knihy (tedy ty první díly v té době) jsem četla prvně před víc jak deseti lety a byly super. Poslední díl byl bohužel zklamání. Film s Jimem Carreym a Emily Browning byl na tehdější dobu super, ale postrádalo to solidní pokračování, vše bylo splácané moc narychlo, navíc tehdy série nebyla dopsaná. Seriál už z traileru na Netflixu vypadal super. První série zatím super, moc se těším na druhou a třetí, která by měla příběh završit. ()

Reklama

Reklama