Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Sirotci Baudelairovic bojují s osudem, který jim do cesty přivedl zlého hraběte Olafa, a snaží se odhalit dávné rodinné tajemství. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (9)

Jimclark 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Myslím, že by se to místo "Řada nešťastných příhod" mohlo klidně jmenovat "Dlouhá řada idiotů" nebo podrobněji "Řada idiotů, kterým byli svěřeni do péče nešťastní sourozenci (dalším idiotem)". Viděl jsem zatím 6 dílů, a není tu nic, co by už nebylo ve filmu. Jenže ten byl o dost lepší. Popravdě, události filmu jsou zde pouze roztahané do několika hodin, není tu nic navíc, herci jsou skvělí (ale ve filmu byli taky), celé je to více rozvleklé. Zkrátka, kdo viděl film, může prvních 6 dílů klidně přeskočit. Pociťuji tedy mírné zklamání, ale zase ne tak velké, aby mě to odradilo od dalšího sledování. Vlastně jsem zvědavý o čem seriál bude dál, dozvíme se konečně něco, co ve filmu nebylo? Dozvíme se, čím se zabývala ta "tajná organizace"? ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

A Series of Unfortunate Events je stejně jako film (díky stejným tvůrcům) osobitá palba plná originality, parádní výpravy a skvělýho vizuálu. Scénář je plnej super momentů a stylizace dává vzpomenout na ranou tvorbu Tima Burtona – mísící se s genialitou Wese Andersona. Parádní je i zapojení postavy Lemonyho Snicketa coby vypravěče. Bohužel oproti filmu je podstatně horší obsazení (Montgomery, Olaf, Poe), ačkoliv herecký výkony jsou absurdně skvělý. Není zde ani tolik emocí – je to jedna velká divadelní hra plná přehrávání, která než aby budila v divákovi smutek, strach či radost (což by bylo vzhledem k příběhu adekvátní), vzbuzuje spíše otrávení (těm dětem je shumafuck, že přišli o rodinu a život jim visí na vlásku). Taky geniální soundtrack Thomase Newmana je kompletně nahrazen hloupou neatmosferickou fidlačkou plnou harmoniky, která vás svými motivy raději než do osobitýho světa plnýho absurdna a divna, uvrhne kamsi do chudinských čtvrtí Francie. V souhrnu se ale série povedla docela dobře, jenom jsem čekal – když už se to tak podobá filmu, kterej mám hodně rád – že to bude stejně zajímavý, napínavý i adekvátně emočně vykonstruovaný. Další řadu si ujít určitě nenecham. ()

Reklama

PanCitron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál si rozhodně zachovával onu podivně bizarní atmosféru knih se vším všudy, což bylo rozhodně příjemné sledovat. Problém jsem měl spíš s formátem, jelikož některé knihy opravdu moc nebyly na dvojdílnou adaptaci a bylo to dost poznat na tempu. Hlavně díly 3 až 6 byly vysloveně nekonečné a nebál bych se říct až nudné. NPH byl jako Olaf docela slušný, dětské role docela sympatické. Poslední dvojdíl už naznačil mírné zlepšení, i kvůli několika docela příjemným změnám oproti předloze. Jsem zvědav, jak se poperou s druhou sérií. Oblíbený díl: The Miserable Mill ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jakožto velký fanoušek filmu jsem se samozřejmě těšil i na seriál, natož od Netflixu, ale ukázalo se, že se mi spíš líbilo přepracovanání do filmu, než původní knižní předloha. Seriál se jí drží zuby nehty a kdo Lemonyho Snicketa četl, tak bude jistě spokojený. Už od počátku mě naprosto dostal úvodní song, nazpívaný NPH, který se mi ani po 8 epizodách neomrzel a Netflix mne opět ubezpečil v tom, že spolu s HBO má nejlepší openingy. Celkově je to krátké, takže dokoukání není úplný problém, i pokud vás to úplně nechytne, nebo v půce to pro vás ztratí dech, jako se to stalo mně, ovšem jakmile je na scéně Neil Patrick Harris, tak jsem nikdy nenudil. Bohužel se konci už neobjevuje úplně často a celkem jsem se pak i nudil. Ještě uvidím, jestli opět budu u již potvrzené druhé série.. ()

Plechy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pokud vás neodradí to, že se příběh točí prakticky pořád v kruhu, tak si tuto sérii užijete. Může za to hlavně Patrick Harris a jeho převleky. Je vidět, že se této roli neskutečně vyžívá. Knize se to velmi podobá, i když jsou zde drobné odbočky. Jsou zde i slabší díly, ale to nezmění fakt, že je tato série skvělá a stojí za zhlédnutí. ()

Galerie (42)

Reklama

Reklama