Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Třicet let poté, co diváky uchvátil původní film, se Krotitelé duchů vracejí, aby se ve zcela nové podobě představili současné divácké generaci. Režisér Paul Feig kombinuje známé prvky boje s nadpřirozenými bytostmi, díky kterým byla původní filmová série tak oblíbená, s novým hereckým týmem, složeným z těch nejlepších komediálních herců současnosti. Připravte se na letní podívanou, během které společně zachrání svět! (Falcon)

(více)

Recenze (606)

verbal 

všechny recenze uživatele

Nesvěřit to fekálnímu dementovi Fajgovi, nebýt neskonale idiotské kreace inženýrky Holcmanové, zbytečného nehereckého buzerantství Homotora a především toho odporného, slizkého a nadmíru trapného negerského transvestity jménem Leslí Jonáš, bylo by to takové slabší, ale vcelku snesitelné pokračování legendární Rajtmanovy klasiky, a snad i historicky první film, kde mi hnusná prasnice Melisa Mekfárty ještě týden po skončení nekazila pohlavní život. Takhle je z toho sice pěkně udělaná, nicméně z větší části pícnina pro hovada. Tedy pardon, chtěl jsem říct věrné diváky komerčních kanálů jako planeta Planeta opic, Príma Hnooj či TV Loppatov. Prostě takové Pochvovřesky s duchama, Krotitelé puchů a hovno na hrob skvělého scénáristy Harolda Ramise. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Mám rád Feiga aj Wiigovú, dokonca mi nevadí Melissa. Ale uuuuf, toto je zúfalstvo, ktoré ich evidentne nebavilo. Ako keby už priamo na plac chodili s tým, že natáčajú zbytočnosť, ktorá sa pôvodnému filmu v ničom nevyrovná. V ničom. Vtipy o prdení a grcaní (niekedy mi nevadia, ale čo to hľadá vo fantasy-hororovej komédii?). Pri vedomí ma udržiaval len Hemsworth, ktorý je v úlohe stupídnej sekretárky podobne na koni ako Statham v Špiónovi. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Velké, fakticky velmi velké zklamání. Když pominu absolutně nesympatickou Melissu McCarthy, potažmo Leslie Jones (tenhle casting se vážně nepovedl), tak doslova a do písmene "k nasrání" byla ve filmu ta pseudovědkyně Holzmanová (či jak se to píše). Vzhledově něco mezi Martinem Gorem (Depeche Mode) a Andy Bellem (Erasure), chováním cosi jako ujetý doktor Brown z Návratu do budoucnosti, jen si tu jeho potrhlost ještě znásobte nejméně třema. Aspoň jednu hvězdičku navíc zachránil "Thor", který si vystřihl totálně blbou miniroličku a vypadá to, že si ji dokonale užil. Škoda, ve výsledku ten film vydá za jeden velký pšouk, jehož se v ději dočkáte taky, nebojte... ()

Toren 

všechny recenze uživatele

Doufal jsem alespoň ve fajn komedii, ale ne. Tady bylo víc věcí špatně, než dobře. Leslie Jones mě fakt srala a jediný, co bych (mimo pár pěkných záběrů) pochválil... byl zábavně přitroublej Hemsworth. A to je fakt málo. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Snad první film, u kterého by mi bylo líto, když bych ho hodnotil hůř, než jak jsem ho skutečně hodnotil. Přitom by si to bezesporu zasloužil. Prachsprostě totiž kopíruje legendární osmdesátkové Krotitelé duchů, ze kterých si vzal vlastně všechno a nepřišel s ničím novým. Až na to, že je to natočeno poměrně dobře a digitální efekty taky nejsou k zahození. Do toho Chris Hemsworth naprosto exceluje a dělá z tohoto filmu opravdovou komedii. Zapíral bych, když bych tvrdil, že jsem se nezasmál. Žel kvůli těm holkám to nebylo. Je vidět, že Kristen a Melissa mají úplně jinou filmovou průpravu než Leslie s Kate. Kate obzvlášť byla hodně mimo. Každopádně zvědavý jsem na výsledek byl, co Vám budu povídat. Nakonec to ale nedopadlo hůř, než jsem čekal a cameo rolí starých známých jsem se konec konců také dočkal. Jen na tu znělku by už nikdo nikdy neměl šahat. To by bylo fakt moc fajn. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $144miliónovTržby USA $128,350,574Tržby Celosvetovo $229,147,509Tržby za predaj Blu-ray v USA $21,772,223Tržby za predaj DVD v USA $16,414,466║ nie je to až taká katastrofa ako by sa dalo čakať ale jednoznačne na Reitmanové diely sa to nechytá a to ani z ďaleka, proste táto kompilácia nehrá to pravé orechové, aj keď tu máme zopár fajn frkov, ktoré troška pobavia ale ako celok to ide skôr do prázdna, miestami to príde dosť zdĺhavé a na ten slušný rozpočet tu moc toho nie je čo by očarilo, čo znamená že tu máme ďalší zbytočný remake ale nádstavbu /videl v kine: 40%/ ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Moc jsem se těšil na hubatý female nářez, ale dostal jsem jenom středně oslizlý a totálně splasklý biják bez humoru, s přepáleným digi vizuálem a zoufale nevyužitým potenciálem. Nevím, proč zrovna Ghostbusters přišli Feigovi jako dobrá platforma pro diss machismu a misogynie, vždyť už originál vtipně nabourával kategorii mužského hrdinství. Když už ale chtěl podvracet, měl to aspoň udělat pořádně. Chris jako Barbie není vtipný ani první minutu a pokud to je hlubší koncept, tzn. má to divákovi ukázat, jak stereotypizace není zábavná, tak by mohl fungovat aspoň zbytek filmu. Ale nefunguje. Talentovaný cast spíš okatě pózuje, slapstickové fóry padají o kus vedle, napětí nikde a skoro všechny nápady jsou jenom špatně recyklovaný originál. Použití starých pardů je spíš rozpačité než inteligentní. Krotitelky postavily svou kampaň na hejtu a člověk by si přál, aby ten diss rozdmýchávaly i něčím lepším než jen naprostou ledabylostí a nulovým adrenalinem. Bohužel si jenom dokola nabíhají na vidle těch nejstereotypnějších keců o blběnách bez chlapa, co problémy řeší fistulí. P. S. Jestli bylo vyhození Chrisova tanečku fakt nejtěžším režijním rozhodnutím, má Paul docela sladkej život. ()

Mazarini odpad!

všechny recenze uživatele

Paneboze...... Premyslel jsem, proc bych tomu dal alespon 1 hvezdicku ale proste nevim za co Edit: Chapu, zeny, feminismus, SJW atd.. Ale at nataci filmy s women lineup s vlastnim novym scenarem a neprzni takhle klasiku (Jeste takovym zpusobem). ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,TĚŠÍTE SE, JAK ZACHRÁNÍME NEW YORK!? HŮŮŮ...“ /// Kravky co lověj duchy… ty pičo – 2 a čtvrt hodiny! (nemáš vole čumět na extended verzi!) To musej mít co ukazovat (– hlavně ne vobnaženou Mellisu!). No nemaj. Jen melou a melou (sračky). Snad až začne ta velká šou, kterou připravuje ten údržbář, trpící (oprávněným) pocitem méněcennosti… Ovšem do tý doby (jasně už jsi říkal melou sračky…) - a místy je to ještě horší! Nemá to tempo, není to ftipný, akce málo a je to moc dlouhý. Nezáživný (nudný) postavy (ten Hemsworth už taky vleze do všeho!). Film pro skalní Melissino publikum, který ani nemůže vocenit štěky starý party. I když, proč Bill Murray hraje postavu, která na duchy nevěří?… aha, aby to byla sranda. Tak to je (taky) proti přírodě! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Usínám, vstávám, snídám, učím se, masturbuju s Melissou McCarthy 2.) Vypustil jsem ducha. Dvě hodiny jsme se tomu smáli, Mirek pak sestrojil takovej přístroj a … 3.) Thx za titule „westside“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ ne ()

kiddo

všechny recenze uživatele

Tady. Víc o nejnovější studiové boudě, tj. dalším parazitu přiživujícím se na osvědčené původní verzi, jemuž na marketingovém oddělení vyrobili v zájmu zakrytí niterní sračkoidnosti feministický skandál, aby do kina nahnali slabé duchem se špatným svědomím a vyrobili si na internetu klikance, vědět netřeba. Jediný způsob, jak vyhrát, je neúčastnit se. Proto ani na pirátech v useknutém ruském ripu. ()

tron 

všechny recenze uživatele

"Ja s vami nejdem." - "To ani nechceme. Ale musíš vyjsť von, aby som mohla zamknúť." Škoda, že to nie je plnohodnotný sequel, ale (ženský) remake. Skoro všetci živí herci sa totiž bez problémov vrátili (čo je šok hlavne u Billa Murraya, ktorý odmietal pokračovať v sérii takmer dve desaťročia a toto čudo mu napokon problém prekvapivo nerobilo), ale z nepochopiteľných dôvodov hrajú úplne iné postavy. To ma mrzí. Ak by hrali postavy z prvých dvoch dielov, bolo by to stokrát lepšie. Remake trpí predovšetkým drastickým strihom, vinou čoho miznú mnohé scény, ktoré nie sú možno pre dej kľúčové, ale to, že tu nie sú, spôsobuje chaos a nezrozumiteľnosť príbehu (krotiteľky sú zatknuté a posadené za mreže, strih, krotiteľky sú doma). Samotný kasting dopadol dobre (najlepšia je asi wtf Kate McKinnon), medzi babami je chémia, iskrí to a asi si na pľaci rozumeli a sadli, čo je vždy fajn. Aj tak ma ale najviac bavila sekretárka Thor ("Myslím, že kebyže mu vezmeme telefón, ani by si to nevšimol."). ()

Psychor odpad!

všechny recenze uživatele

Už před projekcí mi bylo zcela jasné, že se bude jednat o odpad všech odpadů. Trailer sliboval prostoduchý scénář, krajně nesympatické herečky, trapný humor či béčkové triky. A sliby bohužel nelhaly. Jen díky volnému lístku jsem byl ochotný tuto slátatninu zhlédnout. A to především proto, abych svým následným komentářem varoval všechny nešťastníky, kteří chtějí mít s tímto splaškem z dílny Paula Feiga co dočinění. Naprosté znesvěcení žánru sci-fi a jednoznačně nejhorší snímek roku 2016. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Dobrý den, neviděl jste v tomto prostoru poloukotvenou entitu čtvrté třídy?" Tak na tuto otázku Vám odpoví můj mluvčí Franta Kocourek, protože já ani netuším, jak by taková loď měla vypadat. Určitě však vím, že jsem se Krotitelek duchů poměrně obával. Nakonec to nedopadlo tak zle, abych musel svý auto hledat na druhý straně portálu, ale zásluhou ujetejch metafyziček to nebylo. Mohl za to báječnej šampón sekretář Kevin, jehož debilitu jsem mu záviděl a samozřejmě pár štěků původních Ghostbusterů, kteří vyměnili procházky v Soše Svobody za život pod jinými jmény a na křížení paprsků už dávno zapomněli. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Mrtvý film. Marná snaha naplácat prakticky jakkoliv na jednu hromadu všechny zakoupené trademarky. Ostudná, nevtipná, necharismatická a úmorná nuda. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

No ty kráso, nevěřím vlastním očím, ale ze všech lidí zrovna mě a ze všech filmů zrovna tenhle film se mi líbí. A to jsem byla tak připravená ho nenávidět, protože původní film je podle mě přeceněný a hlavně nevtipný blábol. Tenhle taky není bez chyby, ale upřímně jsem si jeho sledování užila a možná bych jich přežila i dalších pár. Má hlavní výtka asi je, že by hlavní hrdinky nemusely být tolik hlasité - Melissa McCarthy nemá snad jedinou repliku pronesenou klidným hlasem), ale přináší i spoustu původních (a vtipných!) nápadů. Ano. Občas mám tendenci trochu víc přehánět svou reakci, když mám dojem, že jde většina diváků nespravedlivým směrem, možná se to trochu děje i teď, ale god dang it, chytání draka na metalovém koncertě, posedlá figurína, vzpomínání na Patricka Swayzeho nebo debata o vracení kočky do pytle jsou super. Dívala jsem se na oba filmy po sobě a u původního jsem si říkala: "Ou jé, to by bylo tak nechutné, kdyby kupříkladu zjizvená ošuntělá ženská seriózně přemýšlela nad posedlým sexy chlapem, jestli má řešit to posednutí nebo jestli si to má radši rozdat s hostitelem. A potom jsem v traileru toho nového filmu viděla, že tam bude posedlý Chris Hemsworth, a začala jsem se bát. A potom jsem se podívala na celý ten nový film a oddechla jsem si, protože ten reboot tomu starému díky bohu není zas tak podobný. Nabízí propracovanější a funčnější fikční svět, představí nám všechny svoje protagonistky, ukáže v praxi jejich schopnosti a zabývá se sílou jejich vzájemného přátelství, ach, už brečím dojetím. A hlavně, hlavně žádné z nich žádný duch neolizuje klitoris, což se o původním filmu bohužel říct nedá. -"Never compare me to the mayor in Jaws! Never!" ()

choze 

všechny recenze uživatele

Nejhejtovanější film roku je jen zbytečným průměrem. Je fajn, že se děvčata baví, ale mohl by se bavit i divák. Jedna věc je, že jsem nikdy moc nemusel originál (ale to rebootu v mých očích spíš pomohlo), druhá, že hodně můžu Feigovy ženské komedie, leč na jednu skvělou (ŽENY SOBĚ, ŠPIÓN), vždy připadá jedna slabá (DRSŇAČKY, KROTITELÉ DUCHů). 50% ()

Segrestor odpad!

všechny recenze uživatele

Tenhle film mi pomohl uvědomit, jak je tahle doba v prdeli. Osmdesátky, ač už samy o sobě byly úpadkem a deklasovanou ztřeštěnou dobou, pořád ještě dokázaly vyplivnout zábavným film, jakým bezesporu Krotitelé duchů 1 byli. Všechno tam fungovalo jak z filmovýho, tak i příběhovýho hlediska. O humornosti filmu nemluvě. Je třeba si přiznat, že i přes pitomé (a v podstatě směšné) duchy, tam byly i chytré humory. Třebas i slabší gagy, ale takhle s odstupem let nostalgický divák leccos promine. Pak mu ale někdo chce nakukat, že oživil legendu a chudák se jde podívat na znovuzrození kultu. Dostává bizarní podívanou, kterou asi sotva pochopí - proč vznikla, jaký byl účel a co se tím chtělo říct. Čert vzal, že krotiteli byly ženy, to mi nepřijde jako nejhorší nápad. Dosadit nové tváře mužské, kritika by se jistě snesla horší, více by se odvolávali na neporazitelnou původní skvadru. Ženský tým je celkem šalamounské řešení, nicméně, neskutečně, opravdu neskutečně to selhává nejen v obsazení, ale už samotných charakterech postav a v neposlední řadě samozřejmě v HERECKÝCH VÝKONECH. Tak tomuhle se dneska lidé v kinech hihňají? Zmítaly mnou pocity neskutečného studu, když jsem viděl ty herečky se pitvořit a křečovitě předvést cool postavy. Kolem nich se automaticky tvoří vzduchoprázdná hlušina, kdy sekundující herci marně lapají po dechu a zkouší rozesmát zeď za ostatní. A taky atmosféra. Zatímco ji Reitman budoval zcela precizně a my přirozeně přilnuli k postavám a děj nás takříkajíc vtáhl, tady funguje jak vakuová pumpa, prostě sedíš a čekáš, dokud ti nepraskne hlava. Za nejhorší považuji výkon takzvané ulítlé vědkyně, jakési Kate McKinnonové. Její projev považuji za nejstrašnější fragment současné filmografie jako obrazu doby. Děs, kurva, děs! ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Barevňoučký reboot, kvůli kterému by se Gozerův sluha Zuul ani neobtěžoval vylézt z ledničky.. Vtipy to tam sází v mnohem větší kadenci než Reitmanův originál, jenže těch povedených bylo méně než břišních destiček přitroublého sekretáře (význam možný i jako kus nábytku) Hemswortha. Nenávist na sociálních sítích vyvolaná už trailery byla možná přehnaná, ale to je i názor, že za ní stojí misogynie a anti-feminismus. Tohle je prostě jen špatný film.. ()

Eliott odpad!

všechny recenze uživatele

Na úvod musím říci, že něco vtipné ve filmu skutečně bylo, ale to se snad podaří každému idiotu. Prostě jen další politicky korektní, nezajímavý a naprosto zpackaný remake velkofilmu. Nelíbí se mi jak zde tvůrci znásilnili nejen klasiku Krotitelů Duchů, ale také mého oblíbeného herce Chrise Hemswortha a udělali z něj natvrdlého ubohého ňoumu. Až se divím, že jsem film dokoukal do konce. Nicméně mi při sledování bylo místy trapně i za herce samotné. Jak se tohle vůbec mohlo dostat ven? ()

Související novinky

Další Krotitelé duchů našli nového režiséra

Další Krotitelé duchů našli nového režiséra

06.12.2022

Snímek Krotitelé duchů: Odkaz z loňského roku slavil u fanoušků série úspěch. Režisérovi Jasonu Reitmanovi se v něm podařilo představit nové postavy a navodit silnou dávku nostalgie k originálu. S… (více)

Sigourney Weaver zpátky v Krotitelích

Sigourney Weaver zpátky v Krotitelích

08.06.2019

Režisér Jason Reitman (Lítám v tom), syn Ivana Reitmana (Krotitelé duchů I, II), už nějakou dobu kutí pokračování ke kultovní sérii svého táty. To má ignorovat ženský reboot z roku 2016 a místo toho… (více)

Hrdina Uncharted shání parťáka

Hrdina Uncharted shání parťáka

30.03.2019

Herec Tom Holland (Spider-Man: Daleko od domova) má momentálně plné ruce práce s tím, aby neprozradil žádný důležitý spoiler ohledně blížících se Avengers: Endgame, už brzy ho ale čeká natáčení… (více)

Třetí Krotitelé duchů nabírají obsazení

Třetí Krotitelé duchů nabírají obsazení

03.03.2019

Pokud jste to prošvihli, Jason Reitman (Juno, Lítám v tom), syn Ivana Reitmana, režiséra původních Krotitelů duchů, chystá pokračování, které bude filmově navazovat na druhý díl a v podstatě tak… (více)

Reklama

Reklama