Reklama

Reklama

Carl „Luke“ Lucas pracuje pro mafiána Markuse Kanea více než dvacet let. Nyní dostal za úkol zorganizovat bankovní loupež, při které je v roli řidiče. Loupež má provést Kaneův synovec a další dva gangsteři. Akce dostává trhlinu, když se zde náhodně objeví policie. V nastalé přestřelce je jeden z lupičů zastřelen, ale také Luke tasí zbraň a poprvé v životě zastřelí člověka, ke všemu policistu. Z banky se jim podaří uprchnout. Luke zbylé dva lupiče vysadí a sám je pak policií dopaden. V následném procesu nevypovídá proti Kaneovi, a tak je odsouzen na doživotí za vraždu a převezen do Terminal Island, soukromé věznice vlastněné společností Weyland Corporation. K financování systému jsou používána vozidla, která zde vězni rozebírají. Jednotlivé díly jsou pak levně prodávány. Také se konají se „zápasy smrti“, v nichž odsouzení bojují na život a na smrt. Tyto zápasy jsou vysílány na Weylandovu soukromém televizním kanále. Jenže sledovanost klesá. Organizátorka těchto zápasů, September Jonesová, musí přijít s něčím novým. Vymyslí tedy „Rallye smrti“. Majitel Weyland je nadšen. Odměna pro vítěze pěti závodů je svoboda… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (310)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Až na pár akčních scén tu bylo všechno špatně. Po povedené jedničce přišel tenhle nesmysl. Celé mi to přišlo takové amatérské. A kdyby zde nehrálo pár známých tváří, asi by to amatérské i bylo. * * za koukatelnou akci a zajímavý nápad. To že je děj naprosto otřesně přetažený za vlasy nemá smysl u béčka ani rozebírat. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Teď jsem to dokoukal po druhý a musím říct, že se mi to líbilo víc než na první zátah. Je jen dobře, že tento filmek ukazuje zrod Frankensteina a závodů smrti. V první půlce je to spíš o bitkách ve vězení, na kterých majitel vydělával, ale které pomalu ztrácely na zábavnosti a tak přišla na řadu show s vyzbrojenýma kárama. Co se mi hodně líbí je akce, která mě pohltila, až mi film rychle utekl. Efekty jsou hodně povedený, bouračky parádní a mnohdy i krvavý. Obsazení se podle mě povedlo a hlavní hrdina je podobnej typ jako Statham. I buchty jsou tu dobrý. To všechno doprovází parádní hudba. Já si nemohl pomoct a film přehodnocuju na 5*. Za mě 90% :) ()

Reklama

Bat55 

všechny recenze uživatele

Hoci som prvý diel (ešte) nevidel, tento nestál takmer za nič. Roel Reiné je absolútny antitalent na akciu. Akcia je nezáživná, o prehľadnosti strihu by sa dalo polemizovať a efektné spomaľovačky sú absolútne zbytočné. Námet nie je zlý, postaviť proti sebe väzňov v priamom televíznom prenose, ale tie súboje väzňov sú nenápadité. V nádeji, že aspoň naháňačka obrnených vozidiel na mňa urobí dojem, som dostal technicky hroznú scénu, ktorá ma ani trochu nebavila. Len som sa modlil, aby tá hrôza skončila. Tento film je hanba akčného žánru a zachraňuje ho len fakt, že ide o televízny projekt a že herci dokážu v divákovi nejaký ten pocit vyvolať. Či už je to sympaťák Luke Goss, či nehorázne sexy zákerná mrcha moderátorská s tvárou Lauren Cohan je jedno, tento odpadový akčňák už nezachráni nič, navyše s tak hrozným koncom. Tento film som "pretrpel". /15%/ ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Že prý se tu nic neděje? Pche .. během úvodní "nejezdící pětačtyřicetiminutovky několik "death matchůˇ", přesdržkovaná ve věznici, loupež banky atd ... Druhá půlka má tu smůlu, že musí přednavazovat na Death Race 1, takže je celkem křečovitá a bez pořádného konce (něco jako Pomsta Sithů ve Star Wars :-D), ale filmík jako celek je nařachané krvavé a prsaté béčko s prima herci. Doufám a věřím v trojku. ()

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Death Race 2 je úžasně lité béčko!!! Překvapuje mě kolik známých herců se zde objevuje Rhames, Trejo, Bean. To je opravdu dobrá skvadra. Jenže, jak už to tak bývá, když nedáte hercům kvalitní scénář, tak z toho nic moc skvělého nevznikne. Občas mám pocit, že jsou ve filmu nelogičnosti a zvláštní převraty a to mi úplně neštimuje! Nový polo-Statham sice neuráží, ale v jedničce hrál full-Statham, takže má smůlu! Konec je opravdu vtipný, oživení bájného Frankensteina se vším šudy -lol!!!! A to jsem někde četl, že má být i trojka, už se nemohu dočkat... ()

Galerie (18)

Zajímavosti (5)

  • Keď hlavná postava uteká z banky a cúva s autom, je vidieť, ako stočí volant prudko doprava. V nasledujúcom zábere však auto zadriftuje doľava. (Johnny.ARN)
  • Při odjezdu z banky se lupiči dostanou skrze venkovní dveře. Při otočce auta je vidět, jak v těchto původně prázdných dveřích stojí lidé a sledují natáčení. (ČSFD)
  • Než Sean Bean v úvodu filmu přepne televizi na zprávy o dopadení Luka, sleduje film se závodícími vozidly. Jedná se o snímek Death Race 2000 z roku 1975, tedy předlohu pro Death Race Paula W. S. Andersona. (oLí)

Související novinky

Marveláčtí Inhumans mají režiséra

Marveláčtí Inhumans mají režiséra

23.01.2017

Studio 20th Century Fox se práv na X-Meny jen tak nevzdá, takže je Marvel pomalu začal nahrazovat Inhumans. Rasa superlidí, kteří vznikli při experimentech mimozemské rasy Kree, se objevila už v… (více)

Reklama

Reklama