Reklama

Reklama

Dítě Bridget Jonesové

  • Velká Británie Bridget Jones's Baby (více)
Trailer 1

Utrpení největší smolařky v dějinách dosud neskončilo. Bridget Jonesová je stále bez chlapa. Jak název třetího dílu slavné série napovídá, tím hlavním malérem bude tentokrát neplánované těhotenství. Taková věc dokáže vykolejit i životem otřískanou Bridget, zvlášť když naprosto netuší, s kým počala. Jak se to rýmuje s faktem, že je stále bez chlapa? Celkem jednoduše. Stačí v doprovodu kolegyně navštívit odvázaný hudební festival a v jeho průběhu se vyspí s pohledným cizincem (Patrick Dempsey). A když se záhy na jedné společenské akci na vlastní tělo přesvědčí, že stará láska (Colin Firth) nerezaví, byť před pár lety definitivně skončila, je „štěstí" hotovo. Protože jí s rozluštěním zapeklitého rébusu nepomůže ani lehce cynická gynekoložka (spoluscenáristka Emma Thompson), ocitne se Bridget ve velmi nezáviděníhodné situaci. Jak seriózní právník Mark Darcy, tak úspěšný provozovatel internetové seznamky Jack Quant se sice k situaci postaví jako praví chlapi, odhodlaní s Bridget a jejím potomkem vytvořit spořádanou rodinu, to ovšem netuší, že jejich šance na otcovství je přesně padesátiprocentní. Jak se blíží termín porodu, Bridget cítí, že bude muset s pravdou ven a hlavně že si bude muset vybrat, komu bude její dítě říkat „tatínku". Normální člověk by poslal oba dva na testy otcovství. Jenže Bridget Jonesová není normální, ale výjimečná. (CinemArt)

(více)

Recenze (613)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

79%? Lidi jedou v nějaký hypnóze, do který skočili prvním budiž sympatickým dílem, nebo si to nadšení nedokážu vysvětlit. Dva starý kozlové se přetahujou o starou bižutérii a její budoucí kdo ví čí mimino a brodí se u toho nánosem bahna nejprofláknutějších klišé. Ach jo. Jediný důvod dát aspoň jednu pecku byla, na rozdíl od svých spoluhráčů nestárnoucí, Emma Thompson. Vydělala si tu svoje, ale přitom si dokázala zachovat tvář. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Snaha udělat z tlusté, nesympatické a afektované piče kůl tlustou, nesympatickou a afektovanou piču se už potřetí minula účinkem. Tedy pokud zrovna nejste třeba zoufale nemrdaná prasnice, které přechod klepe na pneumatiky a nikdo o ní nechce opřít ani násadu od smetáku, nebo jeden z těch věčně uslzených empatických bukanýrů, co mají pro své hnusné vypasené kámošky tolik pochopení. To se pak budete hystericky chichotat, úpěnlivě vzdychat nad rozlitým olejem, proč já kráva tolik žrala, romanticky se vám bude dmout podbradek a budete úpěnlivě držet Brydžit masité palce, aby se mezi tím citlivým, ztepile páprdovitým advokátem a ještě citlivějším, vyžilým metrosexuálním milionářem rozhodla správně. Nekulturní, kýčovitý, umělohmotný, zubokazný, močopudný a laxativní povrchní sračkol, který za dávivým hihitumorem pro teplouše a životem zklamané vdovy neukrývá nic hrozivějšího než zatuchlé hnědé stránky nejbrakovější červené knihovny, prosolené otylými slzami armády starých panen. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

„Měníš katastrofy ve vítězství.“ Převážně úspěšný pokus natočit vkusnou romantickou komedii pro dospělé diváky, která dá zapomenout na otřesný druhý díl a zároveň vzpomenout na to nejlepší z žánrově sblížené produkce Working Title. Tvůrci se ovšem až příliš snaží naplnit velká očekávání, což se projevuje přemrštěnou stopáží (a z ní plynoucích potíží s tempem) a hraním na jistotu (např. efektní, ale ne moc efektivní zpomalené záběry nebo samoúčelné zapojování chytlavých popových písniček). Sledujeme v zásadě třetí variaci téhož příběhového vzorce, jehož naplňování je navzdory přidání nové neznámé (nenarozené dítě) od začátku do konce velmi předvídatelné. Film ovšem dokáže překvapit alespoň drobnostmi jako je vcelku věrohodné chování všech hlavních postav (Bridget konečně jedná v souladu se svým věkem), schopných reflektovat své idiotské chování (Jackova omluva za to, že lhal Markovi). Neporozumění dnešnímu světu internetových seznamek, fotografií koček připomínajících Hitlera, hipsterů a Pussy Riot sice není tak markantní jako ve filmech Marie Poledňákové, ale stejně je místy bolestivě znát, že tvůrci uvízli v jiné době a marně se snaží dohnat vlak. Nejlépe fungují časoprostorově univerzální vtipy na téma „muži vs. ženy“, z nichž si pro sebe většinu ukradla spolu-scenáristka Emma Thompson (skvělá hláška s porodem a hořící hospodou), na kterou si vzpomenete i pár dnů po projekci. Na nic moc dalšího zřejmě ne. 70% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Před patnácti lety jsem Bridget Jones vysloveně nemohl vystát, ale mám pocit, že tenhle díl ubral hlavní postavě tak padesát procent z její hlouposti a vtip tvůrci nasměřovali spíš do jednotlivých scén. A víte co? Hodně dlouho jsem se tak nenasmál a zároveň ještě déle jsem se nesetkal s komedií, která by byla hodně vtipná a hlavně vůbec ne sprostá. A pokud ano, tak na přiměřené hranici adekvátnosti. Tudíž naprosto v pohodě. Přitom vtipu v tomto filmu bylo tolik, že ho asi vstřebám až v momentě, kdy se na film podívám znova v televizi. Přiznávám tedy, že se mi do kina na tento film moc nechtělo, ale nakonec jsem si film naprosto užil. Parádní britský humor, který jsem ve filmu nebo seriálu dlouho nezažil. ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $35miliónov║Tržby USA $24,252,420 ║Tržby Celosvetovo $211,952,420▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,599,143║ Tržby za predaj DVD v USA $3,093,422║ nakoniec celkom podarené, dá sa povedať že najlepší diel z celej trilógie, herecky fajn, aj soundtrack poteší /70%/ ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Zpočátku jsem film ignoroval, ale označení nejlepší komedie minulého roku mě přece jen zaujalo a nelituji. I bez znalosti předešlých dílů, jsem si tenhle díl užíval a smál jsem se nemálo. Je to taková vyspělejší komedie s inteligentnějším humorem a velmi solidními hláškami, které si pamatuji i hodinu po projekci. Příjemná zábava a relax, tohle můžu. 85% ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Nikým nevítaný přívažek dávno zapomenutého vtipu, ze kterého se vyklubalo sebejisté překvapení. Na pár místech je to samozřejmě přes čáru, protože Bridget to už ani jinak neumí. Ale ten zbytek? Umírněná Renée, dokonale vyzrálý Colin a konečně i zase jednou můj milovaný Patrick Dempsey tak, jak ho mám nejradši, tedy v poloze vysněného chlapíka se vším všudy. Tenhle trojlístek funguje dokonce ještě o třídu lépe, než když s panem Darcym soupeřil Hugh Grant a to je při romanticko-komediálních zásluhách britského neřáda co říct. Poslední kapitola eskapád jedné tuze střelené holky od vedle je totiž po všech stránkách romantická, dojemná a na pár místech opravdu neuvěřitelně vtipná. Nejlepší díl série jsem nečekal ani náhodou, o to víc mu teď můžu současný kritický úspěch přát. 90% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Jednotku som videl v kine a páčila sa mi, dvojku som dodnes nevidel a neľutujem to. A trojka? Ľahký nadpriemer. Najviac sa mi páčili smutné pasáže, kedy sa melancholicko-nostalgicky spomínalo na staré dobré časy, ktoré v skutočnosti až také úžasné neboli, ale závoj nostalgie nám nedovolí pripustiť si to. Samotný scenár je miestami dosť zlý, inokedy má ale svetlejšie chvíľky a dokáže pobaviť a rozosmiať, ale i dojať. Miestami je to príliš rozvláčne, nelogické, rozťahané, stereotypné a dokonca trápne (Ed Sheeran???), ale inak som prekvapený, že prevládajú skôr pozitívne pocity. A to mám veľmi rád Votrelca. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Naprosto očekávaně pohodový film, s konečně docela sexy Renée Zellweger a kupou decentně stárnoucích postav, které mám rád a fandím jim už od prvního dílu. Jo, bavil jsem se a podobně slušná romantika tady navíc už dlouho nebyla. Všechny palce nahoru za to! 8/10 ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Faktem je, že všichni zestárli a docela jsem se divila tomuhle třetímu projektu, ale v mých očích to vyšlo tak akorát a doufám, že naposledy. Jinak mile vtipné, Emma si taky napsala pár řádek do scénáře a dokonce si tam zahrála. Finále se mně jasně, že líbilo, ale už dost páni tvůrci. Dávám čtyřku s chvěním rukou, takže bude hodně slabá. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Chlapa nezaujmeš krásou, sexem nebo láskou, ale především schopností plácnout s sebou do bláta." S tímto ženským pohledem na svět zcela nesouhlasím, ale v tom plácání zůstala Bridget světovou jedničkou. Taky se evidentně chová nesystémově, ale to není důležité. To opravdu důležité je, že mne tento snímek donutil zamyslet se nad tím, zda je možné dostat z gauče rakovinu, zda může mrazák způsobit alzheimera, po jak dlouhé době praskne delfíní kondom a zda se dá porod přirovnat k požáru oblíbené hospody. A po této dvouhodinovce filozofie bych Vám rád představil pana Ariyaratna Sithamparanathana, se nímž a Dr. Rawlingsovou si při porodu hodlám zazpívat ruskou punkovou píseň s romantickým názvem Menstruace, kastrace, osvobození. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Chtěla jsem být tvrdá a dát o hvězdičku méně, ale proč bych to dělala? Protože je úplně o něčem jiném, než je knížka? No a? Příběh byl stejně dobrý, i když ne tak uvěřitelný. Ale zase se v něm tolik nepšoukalo, což je fajn. Zkrátka, i tenhle díl je lahůdkou pro milovníky britského humoru a fanoušci Jonesové dostanou minimálně to, co čekali. A možná i víc. Perfektní je i soundtrack, jedna pecka za druhou. Sice jsem tradičně uprostřed filmu Bridget nechápala a proklínala za její nerozhodnost, ale ona si mě nakonec stejně udobřila. Protože je to prostě stará dobrá Bridget. 4,5* ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Deník Bridget Jonesové považuji za příjemně odlehčenou, romantickou komedii, která rozhodně patří k tomu lepšímu ve svém žánru. Ani jedno z pokračování se tomu neblíží. Trojka představuje docela vtipnou trojku postav, která se ocitá v několika málo vtipných scénách (asi tak tři) a to je tak vše. Potenciál zůstal nevyužit, o nějakém celkovém příběhu se ani nedá mluvit, protože scénář je hlavně o tom, jak spojit scény do něčeho, čemu budeme v souhrnu říkat film. A nutno podotknout, že naprosto průměrný a v ničem zajímavý film. 5/10 ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Lepší, než bych si troufl očekávat. Cca. pět vtipných vtipů, pár úsměvných maličkostí a pak hodně vaty a vykolejenosti. Jako konzervativní jízda pro mamky asi ok. 55 % ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Deník Bridget Jonesové byl kdysi ideálním představitelem romantické komedie, která láká partnerské dvojice k návštěvě kina, kdy ona bude nadšená a jeho to minimálně neurazí. Po veskrze (pod)průměrné a snadno zapomenutelné dvojce se třetí díl vrací na kvalitativní úroveň prvního snímku. S tím rozdílem, že zatímco soupeření dvou mužů o jednu ženu bylo v jedničce přece jen uvěřitelnější, tady se pohybujeme ve sféře romantické fikce továrny na sny. V reálném životě bych spíš věřil tomu, že nešťastná hrdinka bude marně přesvědčovat kohokoliv, aby se ujal role otce, než že by setkala s takovým zájmem o otcovskou roli. No a druhý handicap představuje věk hlavních hrdinů. Renée Zellweger získala postavení v Hollywoodu až jako poměrně zralá herečka a role bláznivých teenagerek ji minuly. Postavu Bridget Jonesové ztvárnila poprvé už jako třicátnice a po 15 letech, kdy ji navíc poznamenaly i nešťastné plastiky, vypadá už spíš, že by nemusela antikoncepci vůbec řešit. Colinu Firthovi bylo v době natáčení 56 let a na svůj věk taky vypadá. Přirozený důstojný šarm se mu upřít nedá, ale obecně je to spíš někdo, kdo by se měl připravovat na roli dědečka a aktivního důchodce, než zařizovat dětský pokoj a hrát si na tatínka. Mimochodem, kdybych se dostal do postavení filmové hrdinky, snažil bych se přesvědčit sám sebe i svého potomka, že otcem je Patrick Dempsey, i kdyby to stokrát nebyla pravda, protože je neskonale sympatičtější než chladný a aristokraticky odtažitý Colin Firth. Asi nejsympatičtější je sice malá, ale nepřehlédnutelná rolička Emmy Thompson coby gynekoložky. Každopádně jsou to poctivé 3*, v podstatě mám jen výše uvedené výhrady. V tomhle odpočinkovém žánru nemá smysl řešit detaily. Celkový dojem: 60 %. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Exhumace pro komerční účely. Science fiction žánr olizující syžet soupeření dvou pohledných, galantních a finančně velmi zabezpečených kohoutů o dětinskou, alkohol milující a často vykolejenou cuchtu zůstal zachován, akorát se přidal status „geriatrické rodičky“. Nadhled gynekoložky Emmy Thompson a pár vtipů spojených s porodem vyvažují přehnanou ujetost některých scén, křečovitost vážných momentů a na Bridget až nečekaně velké množství klišé. Soutěž mezi Firthem a Zellweger o to, čí obličej více připomíná paviání prdel, vyhrála přesvědčivě Renée o sedmnáct injekcí botoxu.. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Ze známé trojice filmů o Bridget je tento film bezpochyby tím nejlepším a pravděpodobně i nejvtipnějším. Je až podivuhodné, že obě hlavní postavy vypadají lepé v součastnosti, než když bývali mladí. Bridget je nám představena jako pěkná štíhla MILF a Colin Firth jako classy agent z Kingsmanů. A to je pravděpodobně i jedním z hlavních důvodů, že jsem si film oblíbil mnohem více, neboť jsem nemusel nadále koukat na obtloustlou poměrně trapnou herečku, co se špatně obléká. I když na druhou stranu patří Renée Zellweger obrovský respekt, neboť není žádným tajemstvím, že v minulosti přibrala více než 10 kilo speciálně do této role a to i přestože je obvykle velice štíhlá a drobná žena. Celkový prožitek z filmu následně mírně pokazí závěr, neboť se historie opakuje, opět..... 80% ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Film nabitý od začátku do konce nejen bestiálním humorem, ale i vulgarismy a dvojsmysly. Slovíčka jako třeba "šukat, vymést kotec apod." se pravidelně nesla z letního kina vysoko a daleko noční Ostravou. Bridget opět perlí svými ostrovtipnými myšlenkami a třešničku na dortu tomu všemu dává její cynicky hláškující gynekoložka Emma Thompson. Tu chci taky! Colin tady ale tentokrát měl velmi silnou konkurenci. Patrick, jakožto expert na algoritmus lásky, je k ňakoušnutííí! Perfektní troječka ;-) ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Škoda prvních dvou dílů, protože ani dohromady nepobaví tak jako tenhle. Inteligentní, vyspělý, nenásilně humorný. Maguire servíruje film, ve kterém hlavní hrdinka časem uzrála, zanechala infantilních gagů a trapných vtipů, stejně tak hořekování nad tím, jak je vlastně strašně stará a tlustá, single atd. Začala řesit životní milníky, které jsou důležité. Pánské herecké duo je trefa do černého a tvoří rovnocený protipól tradičně vynikající Renée. Jejich hašteření a zajímavě nastavené charaktery jsou přesně to ozvláštnění, které tahle série potřebovala. A ten odstup let jenom prospěl. Na pokračování to už není, není kam jít dál, ale jako důstojné zakončení jedné filmové komedy trilogie super. ()

Související novinky

Startuje Best Film Fest

Startuje Best Film Fest

14.12.2016

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 15. do 21. prosince tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Reklama

Reklama