Reklama

Reklama

Dítě Bridget Jonesové

  • Velká Británie Bridget Jones's Baby (více)
Trailer 4

Utrpení největší smolařky v dějinách dosud neskončilo. Bridget Jonesová je stále bez chlapa. Jak název třetího dílu slavné série napovídá, tím hlavním malérem bude tentokrát neplánované těhotenství. Taková věc dokáže vykolejit i životem otřískanou Bridget, zvlášť když naprosto netuší, s kým počala. Jak se to rýmuje s faktem, že je stále bez chlapa? Celkem jednoduše. Stačí v doprovodu kolegyně navštívit odvázaný hudební festival a v jeho průběhu se vyspí s pohledným cizincem (Patrick Dempsey). A když se záhy na jedné společenské akci na vlastní tělo přesvědčí, že stará láska (Colin Firth) nerezaví, byť před pár lety definitivně skončila, je „štěstí" hotovo. Protože jí s rozluštěním zapeklitého rébusu nepomůže ani lehce cynická gynekoložka (spoluscenáristka Emma Thompson), ocitne se Bridget ve velmi nezáviděníhodné situaci. Jak seriózní právník Mark Darcy, tak úspěšný provozovatel internetové seznamky Jack Quant se sice k situaci postaví jako praví chlapi, odhodlaní s Bridget a jejím potomkem vytvořit spořádanou rodinu, to ovšem netuší, že jejich šance na otcovství je přesně padesátiprocentní. Jak se blíží termín porodu, Bridget cítí, že bude muset s pravdou ven a hlavně že si bude muset vybrat, komu bude její dítě říkat „tatínku". Normální člověk by poslal oba dva na testy otcovství. Jenže Bridget Jonesová není normální, ale výjimečná. (CinemArt)

(více)

Recenze (613)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Celkově to tak špatné není, i když jsem to čekal lepší. Jenom málokdy se rozhodnu vidět třetí díl rozjeté série, aniž bych nakoukal ty dva předchozí, ovšem v tomto případě s tím ani spěchat nebudu, pokud se k tomu vůbec někdy po miliontém opakování v tv odhodlám. Humor funguje, herci jsou fajn, sympatičtí, ačkoliv se nechovají jako z téhle planety, jenom ta nudná první půlka to rázně shazuje na úroveň těch 3 hvězdiček. Ztráta času to pro mě však rozhodně nebyla a třeba soundtrack jsem si jako příjemný podkres vyloženě užíval...6/10 ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Ano, je to logické, Patrick Dempsey je takový náhradní Hugh Grant, tak proč tuhle domněnku nedotáhnout do konce? Problém trojky je, že vývoj Bridget nedává smysl. Kam se poděla tragická trapnost boje s nadváhou, její zlozvyky a pracovní neschopnost? Nová Bridget je nová a neuvěřitelná stejně jako nový obličej Renée Zellweger. A Colin Firth je tu takový smutný a unavený a bez energie. Takže to, co bych si uměla představit jako zábavu v papírové podobě, kde je sotva načrtnuta základní situace "nepraktická hrdinka náhle řeší otcovství mezi dvěma až příliš atraktivními muži, kteří k ní nepasují ani omylem" v sérii vtipných anekdot, tak v dvouhodinovém filmu stejná látka spíše nudí. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Začněme tím, co tenhle film není. Tenhle film není chytrý. Na druhou stranu je natolik chytrý, že se nesnaží si na chytrý film hrát. Na co Dítě Bridget Jonesové (film) sází, je humor, absurditou a za vlasy přitaženou naivitou na úrovní němé grotesky, která si podává ruku s vtipy z mateřské školy. Jenže, a to je podstatné, jako se smějeme hloupým vtípkům špatně deklamovaným líbezným pacholátkem a jako se smějeme tomu, že "ten tlustej chlap zas spadl, když ho praštili žebříkem do hlavy", smějeme se i tomu, když Bridget v jehlových podpatcích zamíří na festivalové louce do blátivé zóny a tam se podle očekávání rozmázne jak žába (všimli jste si, jak hluboko do bahna musela zalézt, aby tam sebou konečně švihla?).. Film postrádá varování ´nezkoušejte ve vlastním životě!´ Samozřejmě, že náhodný sex s chlapíkem na festivalu nebude začátek romantického vztahu s charismatickým milionářem. Samozřejmě, že pokud nevíte, kdo je ze dvou kandidátů otcem vašeho dítěte, nebudete mít dva nadšené adepty na otcovství, z nichž se stanou dobří přátelé, ale budete svobodnou matkou a na světě přibydou dva hodně nasraní zhrzení chlapíci. Opravdu nevěřte tomu, že by to prodýchali, tohle ustojí tak jeden ze sta a vy toho stého prostě statisticky vzato potkat ani nemůžete. Samozřejmě, že pokud jste ve správné fázi cyklu, uroníte u některých scén slzu, za kterou si už v tu chvíli budete připadat trochu trapně a o té čokoládě, co u toho v poklidu schroupete, budeme společně mlčet před celým světem. Samozřejmě, že pokud nejste žena, tento film se vám prakticky líbit ani nemůže. No a co? Zkrátka ne každý je cílovka pro všechno. Když jsem to nakousla - na co spoléhá dítě Bridget Jonesové jako metaforický reálný člověk? Na to, že když má blbou matku, předá mu přes geny a výchovou aspoň nějaký potenciál na to být snesitelným jedincem jeho otec. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Všechno tak nějak muselo uzrát a díky tomu je třetí díl tak milý. Nevnucuje se, není násilně humorný. Je prostě vyspělý. Třetí pokračování nepláče nad rozlitým mlékem, naše milá Bridget neřve, jak je tlustá a sama (což ji ale paradoxně proslavilo) a hlavně udělala čáru za kvalitativně slabší dvojkou. A navázala na první díl, za kterým rovněž stála Sharon Maguire. Bridget vzkřísila i Emma Thompson (coby lékařka navíc skvostná), ceněná britská herečka, která se výrazně zasloužila o scénář. Námět je prostý. Bridget přirozeně zestárla, má atraktivní práci a řeší, kdo je otcem jejího očekávaného dítěte. Prachatý Američan s podlamujícím úsměvem Patricka Dempseyho nebo její životní láska Colin Firth? Tvůrci to jí ani divákům moc neusnadňují, protože oba mají své kouzlo a charisma. Nicméně než se dostaneme na porodní sál, bude to moc fajn. Mnohé dialogy a situace jsou skutečně milé, laskavé a vtipné, prostě britské. Herci jsou moc fajn, v případně samotné Renée nás před časem vyděsil výsledek jejích plastik, pod kterým dál (i když už jen lehce) zůstává ten roztomilý kukuč, potěšující je i to, že Zellweger po mdlém období snad znovu nasedla do náměty slušně vybaveného vlaku. Výsledek není útokem na divákovu peněženku, je to nostalgický návrat, který tvůrci dělali (snad hlavně) s láskou. Ač sází na proklepnuté vtipy a snazší řešení. Za mě ale spokojenost. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

No ne, prostě.... píča je to. Eklhaftní. Samice to asi ba, neb též potřebují své snové fantasie. Raději však nezkoumat, o čem ve skutečnosti sní. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Našlo by se pár věcí, které se dají právem vytknout. Ale přese všechno je to nejlepší ze všech Jonesových. Myslím že se na konečném výsledku podepsala Emma Thompson a dámské osazenstvo zase dostal charismatický Patrick Dempsey. ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Ne. Ani třetím dílem se nic nezměnilo. Tato série mě nudí a hlavní herečka mi je nesympatická. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Brutálně přestřelený (jo aha, ona to je komedie, tak to pardon!) vztahový křepčení po britsku, který jde i napotřetí skoro úplně mimo mě. Renée oficiálně korunována nejneoblíbenější Daviesovou herečkou. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Po pekelnej dvojke, návrat ku kvalite. A prekvapivo aj najlepšia mainstreamová romantická komédia za veľmi dlhú dobu. Akurát by neuškodilo ubrať na stopáži 8/10 ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Mikrosvět téhle britské trubky mě nikdy nebavil a ani třetí díl s tím nedokázal nic udělat. Prostě naše stará Bridget čeká dítě. Nerad to říkám, ale Hollywoodská fabrika vyplivne každý rok zcela určitě lepší romantiku než je tahle zoufalost, ve které divák musí přetrpět otrávený obličej Renné Zellweger. 40% ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Kupodivu celkem svěží a lehce ubíhající komedie. Akorát ten obličej Renée, kéž by v něm byl aspoň nějaký výraz. Botox je prostě metla Hollywoodu. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Pro člověka, co příliš nevyhledává romantické komedie, je to překvapení jako hrom. Bavil jsem se po celou dobu, příběh je ucházející a některé momenty byly opravdu velmi zábavné. Kdyby u toho ženské v kině nevzdychaly a netlemily se až přespříliš, byl by zážitek z filmu možná ještě větší. 80% ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Nejsem fanouškem ani prvního, ani druhé dílu, tudíž třetí pokračování mi bylo tak nějak lhostejné a zhlédl jsem jej čistě ze zájmu jiných osob, jež nejnovější osud Bridget zajímal. Jakožto nezávislý divák tedy dávám 2*, neboť 79% se mi zdá na tuhle romantickou (ne)komediální (tam byl jako vážně nějaký humor, u něhož bych pukl smíchy?) limonádku až příliš. Herci sice předvádějí solidní výkony a námět není špatný - snímek jsem dokoukal pouze proto, že mě zajímalo, zda se potvrdí můj první tip, kdo bude otcem dítěte - avšak podruhé bych si Maguireův počin nepustil. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Bridget Jonesová hlási už od prvého dielu pozitívnu správu. Hovorí, že nie je nič zlého byť aj v tridsiatich alebo štyridsiatich sama, alebo že sedieť v piatok večer sama pred televízorom a jesť pri tom nezdravé jedlo, je vlastne čas od času fajn. Niekto by čakal, že keď ide o tretie pokračovanie, nebude za veľa stáť a bude to len slabý odvar predchádzajúcich dielov. Opak je však pravdou. Bridget nesklame až tak veľmi a ona aj jej filmy si zostávajú verné. Občas síce narazíme na ohrané vtipy, ale to vôbec nevadí, humor je tu svieži a dvojhodinový snímku ubehne ako nič. Až do konca filmu napäto fandíme obom kandidátom a rovnako ako Bridget netušíme, koho z nich by sme zvolili radšej, aby bol tým otcom. Áno, Dieťa Bridget Jonesovej nie je nijako hlbokomyseľnou snímku, ale o to predsa ide. Máme sa smiať a oddýchnuť si a presne s takým pocitom odídeme zo stoličky. Priemerný cieľ je splnený. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Co udělá každý správný superhrdina, když se mu blíží konec trvanlivosti? Udělá dítě a show must go on! To pochopila Renča velice správně, až teda na to, že není superhrdina a že chudák dítě by v jejím současném stavu vypadalo jako plastová mísa na botox. Pak tam prosím vás měl hrát ještě Colin Firth, toho jsem ale taky nepoznal... Jinak to překvapivě bylo přijatelné natolik, abych v letním kině vydržel i přesto, že jsem poslední půlhodinu kvůli prasácké kose musel dělat dřepy. P.S.: Bláto na festivalech skutečně sbližuje. Minimálně s prodejci holinek. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Bridget Jonesová po rozchodu a špatně udělané plastice trpí krizí středního věku a stále touží po dítěti. Pozná sympatického pána jménem Jack Quert se kterým stráví noc a poté stráví noc i s bývalým přítelem Markem Darcym a Bridget otěhotní. Kdo je ale otec? A hlavně....... Spraví si Bridget ty hrozné plastiky? Ano Bridget Jonesová už se dočkala svého třetího filmu. Po zdařilé jedničce (2001) a důstojnému pokračování (2004) jsme dlouho čekali kdy se dočkáme třetího dílu. Renéé Zelwegger už odmítla přibrat, z Colina Firtha se díky Králově řeči stala dočasná hvězda a nás Hugh ´´Daniel Clever´´ Grant odmítl natáčet trojku protože se mu nelíbil scénář. No a proto tu máme novou postavu Jacka. No a film........ Je lepší než se čekalo. Na filmu je nejlepší, že poukazuje na to jaká utekla doba. Všichni Bridgity přátelé už mají rodiny, Bridget si svůj deník nově píše do tabletu a nové zpravodajské centrum hrozně připomíná dnešní televizní publicistiku (Zpráva dne: Může vám gauč způsobit rakovinu nebo mrazák Alzeimera?). Film je především plný inteligentního humoru. Třeba celý průběh Bridgitina těhotenství je zábavný. A především Jack Patricka Demseyho je sympatictější než byl Grantův Clever (I když to byl spíš antagonista). Jak jsem se tedy obával, že film nedopadne dobře, že tam bude hodně infantility, že ta příšera která se pokouší tvrdit, že je Renéé Zelwegger bude otravná tak moc jsem se zmýlil. Film je zábavný, inteligetní a ukazuje to jak by se měli dělat pokračování. Bridget asi zase vydělá nějaké ty peníze a tak se budeme moc dočkat těchto dílů: Bridget Jonesová 4: S konečníkem v koncích Bridget Jonesová 5: Na tohle jsem už stará! Bridget Jonesová 6: Nová generace Bridget Jonesová 7: Apocalypsa ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Když mně má drahá polovička řekla, že by šla se mnou ráda do kina a že by to měl být tento film, vybavila se mi jedna reklama na nejmenovaný vůz tovární značky jež má ve znaku modrý ovál a jejímž sloganem je - zasloužím si ho? Hrdina reklamy totiž sedí v kině plném plačících žen se svojí přítelkyní, ta mu pláče na rameno a on jediný neplačící vážně pokyvuje hlavou a odpovídá si - zasloužím! Tak takhle jsem se viděl. První Bridget jsem skoro neviděl, resp. jen v krátkých pasážích když běžela v TV a nebyl to šálek mého earl greye. Nicméně tento film po rozpačitém rozjezdu kdy jsem si - zasloužím - řekl hned v páté minutě, začal sem tam i obsahovat vtipné a humorné situace a já si posléze všiml, že se kupodivu celkem dobře bavím. Hlavní zápletku tvoří trojice Zellweger, Dempsey a Firth. Hlavně ta mužská část byla dobře zvolena protože sympatický otevřený a žoviální Amík Dempsey je skvělým protipólem aristokratickému a britsky správně strnulému Firthovi. Humor v Bridget osciluje velmi zvláštně od vyložených trapností po skutečně dobré seky. Samozřejmě dojde i na dojemné momenty a vážnější chvilky. Překvapilo mne, že právě ty se mi z filmu líbily nejvíce, snad proto, že byly nejblíže životní realitě. O těhotenství a porodu už bylo natočeno nespočet komedií a toto velmi zvláštní období tak silné na emoce nejen pro pár čekající miminko, ale i pro nejbližší okolí je velmi vděčným námětem. Ačkoliv jsme již viděli na toto téma mnohé, v tomhle filmu se mi to podání zmatků před porodem a při samotném porodu opravdu líbilo a po dlouhé době jsem se u komedie zase celkem zasmál, což u současných komedií nezažívám často. Pokud tedy vaše drahá polovička projeví zájem aby jste ji doprovodili do kina, učiňte tak bez obav, protože film vpohodě přežijete. A navíc si si HO - zasloužíte! :-) . Dávám za tři vlasy na DNA testy. * * * ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Mamka Bridget Jonesová se vrací po několika letech. Možná tím nejvtipnějším a nejzajímavější způsobem. Nebo jsem jen o pár let starší. Rozhodně jsem se bavil nejvíce z celé trilogie.. 7/10 = 77% ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Překvapení století (nebo teda alespoň tohohle roku), vůbec nic jsem od toho nečekala a byla jsem z toho vyloženě nadšená. Po děsivé dvojce si Bridget vylepšila reputaci asi tak o 150%. Sympatické staro(nové) obsazení dobře fungovalo, Daniel Cleaver tam přespříliš nechyběl a absurdních scén a vtipů tam bylo až až. Opět naprosto boží soundtrack a zasmála jsem se tak, jak jsem ani nedoufala. 5* ()

Foox 

všechny recenze uživatele

Možná za to může momentální rozpoložení, možná věk nebo prostě ten film stojí za velký hnědý h..... Bridget sice na sympatičnosti roky neubraly, ovšem celkové položení do cool moderní doby nefunguje, chemie jako kdyby si vytratila, jen pár slušných jouků zůstalo. ()

Související novinky

Startuje Best Film Fest

Startuje Best Film Fest

14.12.2016

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 15. do 21. prosince tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Reklama

Reklama