Reklama

Reklama

Dítě Bridget Jonesové

  • Velká Británie Bridget Jones's Baby (více)
Trailer 2

Utrpení největší smolařky v dějinách dosud neskončilo. Bridget Jonesová je stále bez chlapa. Jak název třetího dílu slavné série napovídá, tím hlavním malérem bude tentokrát neplánované těhotenství. Taková věc dokáže vykolejit i životem otřískanou Bridget, zvlášť když naprosto netuší, s kým počala. Jak se to rýmuje s faktem, že je stále bez chlapa? Celkem jednoduše. Stačí v doprovodu kolegyně navštívit odvázaný hudební festival a v jeho průběhu se vyspí s pohledným cizincem (Patrick Dempsey). A když se záhy na jedné společenské akci na vlastní tělo přesvědčí, že stará láska (Colin Firth) nerezaví, byť před pár lety definitivně skončila, je „štěstí" hotovo. Protože jí s rozluštěním zapeklitého rébusu nepomůže ani lehce cynická gynekoložka (spoluscenáristka Emma Thompson), ocitne se Bridget ve velmi nezáviděníhodné situaci. Jak seriózní právník Mark Darcy, tak úspěšný provozovatel internetové seznamky Jack Quant se sice k situaci postaví jako praví chlapi, odhodlaní s Bridget a jejím potomkem vytvořit spořádanou rodinu, to ovšem netuší, že jejich šance na otcovství je přesně padesátiprocentní. Jak se blíží termín porodu, Bridget cítí, že bude muset s pravdou ven a hlavně že si bude muset vybrat, komu bude její dítě říkat „tatínku". Normální člověk by poslal oba dva na testy otcovství. Jenže Bridget Jonesová není normální, ale výjimečná. (CinemArt)

(více)

Recenze (613)

blazma 

všechny recenze uživatele

Hele první díly pro mě byla volovina, tady jsem jí trošku přišel na chuť, nic méně mám dojem, že kdyby jsem to kouknul podruhé šla by o hvězdičku níže. ()

koza3 

všechny recenze uživatele

Romantický maraton (teda dva filmy za tři dny) nás zase na pár měsíců uspokojil. Ač dle csfd film v červených číslech, tak za mě nuda. Pár super momentů, ale celek za moc nestál. Nostalgicky se snažili uspokojit fanoušky původních filmů, ale ten typ humoru už je pasé a dnes nefunguje. Jedna hvězda za ty občasné joky, druhá za londýnské scénérie. ()

BarkaS 

všechny recenze uživatele

Trapné, milé, předvídatelné, nezatěžující, trochu blbé, ale hlavně vtipné. Nic jsem od toho nečekala a bylo to boží. Po dlouhé době jsem byla ráda, že jsem šla do kina. ()

andrea181 

všechny recenze uživatele

Předešlé díly jsou boží, ale tohle je ještě jiný level.. Super! Romantické komedie miluju a tahle je prostě dokonalá. Na fesťák bych jela taky ..:D takže bez řečí 5*, protože jsem se zasmála jak dlouho ne :) ()

hlava81 

všechny recenze uživatele

Elegantni zakonceni Bridget. Tento dil pobavil z cele trilogie jednoznacne nejvice a zrala Bridget v letech mi sedla mnohem vice. Neni co vytknout. ()

MrKrahujec 

všechny recenze uživatele

Tak konečně nový díl, který je skutečně novým a odděleným, na rozdíl od dokonale srostlých prvních dvou. Tady je už trošku pozměněné úplně všechno, od složení postav přes jejich vzhled až po styl humoru - tentokrát trochu přibylo situačního humoru na úkor toho slovního, suchého, ale kupodivu to vůbec nevadí. Nejzajímavější je ale scenáristická akrobacie s předlohami. Kdo jste četli knižní třetí díl "Láskou šílená", mohli jste ten dějový veletoč pozorovat názorně. Ty otočky o 180 stupňů mě zpočátku až mátly (místo mrtvého Darcyho mrtvý Cleaver, který je naopak v knížce živý, dost těžký zmatek ve věku Bridget jakožto prvorodičky, potažmo vůbec počet jejích dětí, navrch korunováno jejím v knize mrtvým otcem), ovšem konec vše, byť trochu klaunsky, vysvětlil. Film se prostě dějově vtlačil mezi druhý a třetí díl knihy a udělal z knižního třetího dílu nemilosrdně čtvrtý. Nemilosrdně proto, že dámským fanynkám Colina Firthe věru nepřeju, aby ke zfilmování tohoto "čtvrtého" dílu došlo: vězte, že Mark Darcy na mírové misi v Afghánistánu najede s obrněným vozidlem na minu a od samého začátku je na pravdě Boží, zanechav Bridget jako už padesátiletou vdovu hned se dvěma dětmi, zatímco mrzký Daniel Cleaver byl vzkříšen už na konci filmu a v budoucnu se aspoň trochu polepší, i když zase propadne alkoholismu... ()

Kakofon 

všechny recenze uživatele

Hodně dobrá komedie. Herecký výkon Renée Zellweger mě mile překvapil. Dobře jsem se bavil. Nemám co dodat. Kéž by takovýchto filmů bylo víc. 86% ()

hony23 

všechny recenze uživatele

Tak se mi po 3 letech stalo, že jsem byl v plném kině! Bridget prostě táhne, to se jí musí nechat. Převážně první polovina filmu je opravdu skvělou komedií, sladká Bridget vrství trapas na trapasy, postupem času však humoru ubývá a přibývá emocí a dojetí... no i tato část se dala přežít. ()

LencaN 

všechny recenze uživatele

Naprostá dokonalost. Geniální. Je mi jedno, co kdo o tomhle filmu říká, nenechám si to zkazit. Byla jsem nadšená a úplně odvařená, protože jsem se celý film od srdce smála, až řehtala. A když jsem se zrovna nezajíkala smíchy, tak jsem byla dojatá. Nebyla zde žádná hluchá místa, celý scénář a dialogy nádherně vyvážené a inteligentní. Ne takové trapárny jako v především druhém dílu Bridget. Absolutně jsem to nečekala a stav rozjaření, s jakým jsem odcházela i s kolegyněmi z kina jsem snad ještě nezažila. Jeden božácký výrok vedle druhého, nic infantilního, čistý svérázný humor. Nechápu, jak se jim povedlo poskládat dohromady takové mistrovské dílo. Je mi ukradené, že film nemá nic společného s třetím dílem knihy. Však to může klidně být jako čtvrtý filmový díl, protože by to takhle prý krásně navazovalo. Ale i když čtyřka nebude, bude to super zakončení putování Bridgitiným životem plným kopanců, nedorozumění, smůly, nemotorností, přešlapů atd. Ano, Renée Zellweger je prostě důkazem toho, že plastická chirurgie je jistě ve své zlaté éře, protože někdy to bylo dost vidět... na jejím obličeji. Ale i tak jsem v ní viděla tu starou dobrou Bridget. Colin Firth zestárl, zešedivěl, ale švihácký Mark Darcy je prostě on, nikdo jiný by ho nahradit nemohl, pořád měl ty svoje smutné psí oči. A volba jeho soka Patricka Dempseyho byla trefou do černého. Naprosto tam seděl. Fešák v každém věku, nikdy nezapomenu reakci celého kinosálu, když skákal do bazénu :D a Bridgitina nová kámoška a kolegyně ze zpravodajství byla taky boží, komediální talent, ta hodně pobavila. I když to samozřejmě všichni. Nej moment pro mě ale vždycky bude vyzvednutí do náruče (nic neprozradím, ale to ve mě zírala snad každá jednotlivá buňka, na to co se tam dělo). Chlapi budou nejspíš prskat, že to je babská záležitost, ale neústupně s nimi nesouhlasím, protože ten humor není feministický a mužská role je tam dost výrazná. Proto se určitě pobaví i pánové. Troufám si říct, že Dítě Bridget Jonesové je pro mě v tuto chvíli nejlepší komedií, jakou jsem doteď viděla. Nedokážu si totiž vzpomenout, jestli jsem se kdy u filmu vůbec někdy tolik nařehtala a už se moc těším, až to uvidím znovu. ()

RebekaFox 

všechny recenze uživatele

Po celou dobu filmu jsem si říkala, jak všichni herci neuvěřitelně zestárli a dostala jsem z toho trochu depresi...ale hlavně, že to dobře dopadlo! ()

hanazu 

všechny recenze uživatele

Dobrá sranda, kterou pro některé kazí leda poznání, že už žijete scénář jedničky a tohle asi bude následovat. ()

gipper 

všechny recenze uživatele

Super jízda od začátku do konce, navíc doprovázená skvělým soundtrackem :) Kéž každá ženská, která se ocitne ve třiačtyřiceti sama, dopadne takhle úžasňákově! Málokdy se poštěstí, aby byl třetí "díl" ze série tím nejpovedenějším, obvlášť pak, když je natočený po letech. Ale tady se to povedlo náramně, aspoň tedy za mě. Jakoukoliv scénu si vybavím, musím se řehnit. Tohle je přesně ten film, na který budu koukat vždycky, když mi bude blbě.. ()

tykadelko 

všechny recenze uživatele

nic moc.. čekala jsem od toho mnohem víc vzhledem k hodnocení na této stránce a vzhledem k dokonalosti předchozích dílů.. navíc nechápu jak si mohla vybrat nesympatického Marka místo krásného Jacka, který by se pro ni roztrhal.. ač už to s tím dítětem bylo jakkoliv..O.o ()

ariari odpad!

všechny recenze uživatele

bez debaty najmenej vtipný diel naplenný trápnosťami a úbohými hodinovo nudnými scénami. skoro ako 150. diel slovenského seriálu panelák, na motívy preplastikovanej unavenej herečky. ak si niekto na toto kúpil lístky, musel roniť slzy do pukancov. ()

doriana.g 

všechny recenze uživatele

A je to tady zase. Ošklivá, nepoužitelná neurotička, čím starší, tím blbější, ale dobře situovaní muži se o ni perou, páč vychovávat dítě právě s ní je přesně to, po čem celý život toužili. Tak určitěěě. ()

r007 

všechny recenze uživatele

Velké překvapení ! Když jsem se doslechla, že se natáčí další příběh Bridget, nechtělo se mi věřit, co si od toho kdo slibuje...Ale nakonec jsem si řekla, že to třeba zkusím.A jejda, je to možná lepší než jednička ! První polovinu jsem se smála pořád a protože jsem zhruba ve stejném věku jako Bridget, dokonale jsem s ní soucítila. A Emma byla vyložená lahůdka, je to moje oblíbená herečka a role doktorky jí sedla jako ulitá. Druhou půlku už jsem spíš přemýšlela, jak to asi dopadne a začalo mi to zavánět moc hollywoodským slaďákem. Ale co naplat, i když slaďák, tak vtipně a bravurně natočený. Takže i slzička ukápla a nebýt toho kýčovitého konce, dám hvězdiček pět. ()

Související novinky

Startuje Best Film Fest

Startuje Best Film Fest

14.12.2016

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 15. do 21. prosince tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Reklama

Reklama