Reklama

Reklama

Dítě Bridget Jonesové

  • Velká Británie Bridget Jones's Baby (více)
Trailer 1

Utrpení největší smolařky v dějinách dosud neskončilo. Bridget Jonesová je stále bez chlapa. Jak název třetího dílu slavné série napovídá, tím hlavním malérem bude tentokrát neplánované těhotenství. Taková věc dokáže vykolejit i životem otřískanou Bridget, zvlášť když naprosto netuší, s kým počala. Jak se to rýmuje s faktem, že je stále bez chlapa? Celkem jednoduše. Stačí v doprovodu kolegyně navštívit odvázaný hudební festival a v jeho průběhu se vyspí s pohledným cizincem (Patrick Dempsey). A když se záhy na jedné společenské akci na vlastní tělo přesvědčí, že stará láska (Colin Firth) nerezaví, byť před pár lety definitivně skončila, je „štěstí" hotovo. Protože jí s rozluštěním zapeklitého rébusu nepomůže ani lehce cynická gynekoložka (spoluscenáristka Emma Thompson), ocitne se Bridget ve velmi nezáviděníhodné situaci. Jak seriózní právník Mark Darcy, tak úspěšný provozovatel internetové seznamky Jack Quant se sice k situaci postaví jako praví chlapi, odhodlaní s Bridget a jejím potomkem vytvořit spořádanou rodinu, to ovšem netuší, že jejich šance na otcovství je přesně padesátiprocentní. Jak se blíží termín porodu, Bridget cítí, že bude muset s pravdou ven a hlavně že si bude muset vybrat, komu bude její dítě říkat „tatínku". Normální člověk by poslal oba dva na testy otcovství. Jenže Bridget Jonesová není normální, ale výjimečná. (CinemArt)

(více)

Recenze (613)

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Bridget Jones, Carrie Bradshaw Britských ostrovů, mi k srdci nepřirostla asi nikdy. Na první díl se podívám, ale že bych z něho měla nějaké zvláštní potěšení (jako např. z konkurenčního "Sexu ve městě"), to se říct nedá. Přesto jsem doufala, že kromě věku hlavní hrdinky se změní i přístup tvůrců a možná, MOŽNÁ se "Dítě Bridget Jonesové" ponese v duchu nečekaně zdařilého pokračování "Prciček". Bohužel se tak nestalo, a i když se film nese v umírněnějším duchu, opakuje stále tytéž šablony, které mi nedovolí, abych si tuhle sérii oblíbila. Pozitiva: Pohádkový Patrick Dempsey, kterého mi bylo strašně líto, Emma Thompson, Ed Sheeran xD, Danielův pohřeb a písnička od Ellie Goulding. That's all. 2,5*. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Dôstojné zakončenie (aspoň dúfam) celej tej ságy o trampotách s láskou jednej slečinky. Nemám rád R. Zellweger, ale tu sa to s ňou dalo vydržať, dokonca ani nevyzerala ako miešanec Číňana a opuchnutej a botulotoxínom zafixovanej maškary. Dejovo veľmi jednoduché, no zato sa tu našlo pár momentov, ktoré dokázali pobaviť a tiež aj zlepšiť náladu. Priemer. 60/100 ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Je jí 43 let, má vážné obavy, že zůstane na ocet, ke všemu to ale tak nevypadá, dvakrát si totiž zapíchá. Ve výsledku krouží kolem ní dva muži. A jeden z nich je i autorem jejího absolutně neplánovaného početí. A Bridget Jonesová svede se sebou hodně vnitřních monologů, aby ulevila své těžce zkoušené duši, která je o 12 let starší a o dobrých 30 kilo lehčí. Obrovská časová propast, která zde zeje od posledního dílu, má za následek, že Hugh Granta uzříte už jen na archivní fotografii, film začíná pohřbem jeho postavy. Z Colina Firtha je uznávaná oscarová persona, třetí z party, ta hlavní, tedy Renée Zellweger už nemá status sexbomby, za kterou pálí muži. Ale šestiletá herecká pauza na jejím herectví není nijak znát. Oproti tomu jsou ale znát dvě hodiny, co film trvá, a pokud nejste zrovna z řad divaček, hihňajících se nad románovými výplody Helen Fielding, pro které je film určen primárně, tak vás film prostě těžce neohromí. Do party přibyl Patrick Dempsey, pro něhož jsou role svůdníků na jednu noc celkem adekvátní, Colin Firth už je poněkud herecky dál. A tihle dva musí kroužit kolem plastikou zmršené Renée a předstírat, že je to ta největší fešanda z celé milf galaxie. A fakt není. A dál je zde ještě Emma Thompson, která se překvapivě podílela na scénáři. Určitě existuje alespoň jeden film, kde se objevila v roli lékařky mající zkušenosti s příchodem potomka na svět. Ano, komedie "Junior". A pak je zde téměř "detektivní" zápletka, kdy si s nastávající maminkou lámeme péra, kdo je otcem jejího klubajícího se chlapečka. Z týmu scenáristů, který dělal na minulých dvou filmech a různě se během let obměňoval, zůstala jen Helen Fielding, nově je autorem scénáře i Dan Mazer, sprosťák, který rating R zatížil největšími vulgarismy. Jinak by nepřístupnost neměla pomalu co nabídnout. K trojce se oklikou vrátila osvědčená režisérka jedničky Sharon Maguire. Její režie je technicky vyzrálejší, film pro oko vypadá dobře. Jen je hlavní problém, že z mužského hlediska je to ve výsledku pořád jen donekonečna rozpitvávané obyčejné hormonální splašení jedné čtyřicítky, nekoukal z toho ani žádný kompromis a Renée už je fakt hodně po sezoně. Kupodivu jsem u toho nudou nezhebl, ale ani jsem tomu nepřišel na chuť. 5/10 ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Zatímco dvojka byla natolik slabá, že si ji v podstatě vůbec nepamatuju, tohle pokračování, které po letech nejspíš stejně jako já nikdo nečekal, nás přesvědčí o tom, že třetí díly nemusí být vždy zbytečně nastavovanou kaší, ale naopak výborným novým zážitkem. Tenhle film má v sobě velký elán a dokáže fungovat, i kdybyste snad první díl neviděli (o druhém ani nemluvě). Vůbec nevadí, že Bridget je o mnoho starší a že pan Darcy je stále stejně škrobený ve své britské kultivovanosti, naopak je to velmi svěží a zábavný počin. Samozřejmě tomu přispívá postava nově příchozího nápadníka, ale nejde pouze o něho, ale o všechny ty vtipné nápady kolem. Humor je to navíc vkusný a nikde nezabředává do trapnosti. A nade všechno je nutné říct, že samotná dějová linka o tom, že Bridget se konečně dočká svého prvního potomka, je podaná velmi lidsky, citlivě a dojemně (v těch správných mezích). Zkrátka ideální harmonie humoru, romantiky a lidskosti. Pro mě velmi hřejivý film, na který se někdy ráda podívám znovu. ~(4,3)~ ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Pro mě tenhle film úplně nefunguje a rozhodně se nezařadí mezi klasiky, mezi které první Bridget rozhodně patří. Zkrátka nemá to kouzlo a švih. Bridget a její motivace nejsou chvílemi úplně zřejmé a ona se stejně jako v druhém díle jeví jako čůza. A všechny scény z televizního studia jsem na hraně trapnosti (ta moderátorka i Bridget coby producentka by už dávno letěli pro lajdáctví a nedostatek profesionality). Patrick Dempsey je sice sympaťák, ale všichni víme, že proti sucharovi Darcymu neměl šanci a já - stejně jako u Bridget - jsem často absolutně nevěřila tomu, jak se chová. Párkrát se určitě zasmějete (nejlepší je gynekoložka Emmy Thompson!), ale nemůžu si pomoct - na tenhle film se čekalo moc dlouho, až už je coby pokračování zbytečný. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

No pokiaľ sa budeme pozerať na tretiu Bridžitku ako na čisto komerčný produkt, ktorý sa netvári, že je niečo viac a budeme ho tak aj hodnotiť, tak na väčšinu publika bude fungovať skvele. Ide vlastne viac už o hlášky, o drobnosti, o vypointovanosť situácií, ako o príbeh, pretože tak nejak od začiatku tušíme, že sa tu končí celá trilógia a nie iba táto časť a tvorcovia predsa nemôžu svoje publikum sklamať. Že takto môže fungovať aj film pre ľudí vo veku hlavných protagonistov a aj pre ľudí s inteligenciou Darcyho (a zároveň nemusí), je veľké plus. Záverečný dovetok a možno prísľub štvrtého dielu je síce vtipný, ale zhola zbytočný a osobne dúfam, že nebude do budúcnosti nič znamenať. 70% ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Kupodivu fajn a vtipné. Po otřesné dvojce se trojka povedla. Bridget se svým typickým debilním humorem, vtipné rýpnutí si do hipsterů a hlavně odnos Bridget do nemocnice, včetně pronášení otočnými dveřmi... 80% ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Co si budeme nalhávat, Renée, už to prostě nefunguje. To kouzlo z prvního dílu je nenávratně pryč a zbyla jen velmi průměrná nostalgie, která moc nebaví a ke konci mně přišla už úplně zbytečná. Pár úsměvných okamžiků (scéna s Edem je vynikající), nějaké to trapné plácnutí a pak už jen čekání na konec. A čas už taky nezastavíš, že? To dítě to bych ještě bral, i když Tvá tvář už zdaleka není jak dřív, ale budiž, stává se to. Ale další pokračování? To už raději ne. Možná s jiným příběhem a jinou herečkou, ale s Tebou?. Nechtěl bych se někdy do budoucna dožít třeba vnoučat Bridget Jonesové. To už bych asi vážně nedal… ()

eileen 

všechny recenze uživatele

Plná rozporů jsem se těšila na třetí pokračování s tím, že to nemůže dopadnout dobře. Nastal čas premiery a já neměla kdy jít, tak sleduji alespoň hodnocení zde a nemůžu uvěřit svým očím - 84%??? Buď se náš národ opravdu zbláznil, a nebo se trojka opravdu povedla, tomu jsem ale moc nevěřila, jednoduše, nestává se to. Konečně jsem se do kina vypravila a jsem vcelku nadšená, skvěle jsem se bavila od začátku do konce, ano je to trošku střeštěnější, než jednička, ale rozhodně to není trapné a přesto, nebo právě proto, že jsem generace Bridget Jones, se mi to líbilo. Nevadilo mi, že všichni tři aktéři vypadají již trošičku postarší - vždyť sama autorka předlohy porodila své dvě děti v 46 a 48 letech!!!! Tak proč by to nebylo možné. Líbily se mi výkony všech a Emma Thompson byla jen třešínka na dortu, její vstupy neměly chybu. Jsem ráda, že zrovna tato výjimka potvrdila pravidlo. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Tak takto som sa naposledy nasmial v kine, keď som si bol pozrieť film Deadpool. "Bridget Jones's Baby" je podľa mňa absolútne svieži, vtipný a neskutočne energický film skoro počas celých dvoch hodín. Stojí to za to odsedieť, lebo ani raz sa človek nenudí. Sú tu skvelé postavy, ktoré už poznáme a sú skvelé. A celý humor vyplýva zo situácií a nikdy to nie je trápne. Je pravda, že občas sa tu nájdu fóry, ktoré dokážeme predpokladať a nie všetky vtipy padnú na úrodnú pôdu, ale 90% z nich funguje a pobaví presne tak, ako film chce pobaviť. Je skvele sledovať tieto postavy, všetky situácie plynú akosi samé od seba a človek absolútne netuší kam to bude ďalej smerovať. Humor a postavy teda fungujú, čo príbeh? Podľa mňa je to dobre napísané, spracované a funguje to vo všetkých aspektoch. Myslím si, že je prekvapivé, že tu máme tretiu časť filmu, ktorú by som dokonca mohol asi ohodnotiť ako najlepšiu z celej série. A aby toto dokázal tretí film, to je skutočne veľmi obdivuhodné. A v druhom rade je to podľa mňa veľmi dobré vzkriesenie týchto filmov po tom, čo sme mali možnosť vidieť. Bridget Jones: The Edge of Reason, čo bol proste len okey film, na ktorý si človek po rokoch skoro absolútne nespomenie. Toto bude film, na ktorý sa bude spomínať ešte dlho. A je to skvelé oživiť. Dokonca úprimne viem povedať, že by som si tento film niekedy v budúcnosti pozrel znovu. Určite. A jediné čo môžem povedať, choďte si tento film pozrieť. Nebudete ľutovať. Ja sám neľutujem. Čo sa týka mínusov, tak ako som spomenul, nie všetky vtipy fungujú a plus má Bridget novú šéfku, ktorá teda rozhodne mne ako postava nesadla. Otravná, nepríjemná...egh. Ale ak to sú moje najväčšie problémy, tak nemám sa moc na čo sťažovať. Hodnotenie: A ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem, že druhý díl, kde tvůrci z Bridget udělali úplnou blbku, sérii zlomí vaz. Třetí díl jsem tedy nejdříve ignoroval, ale pak jsem se vydal přesvědčit, zda se opravdu povedl. A vlastně ano. Sice mi Patrick Dempsey nepřijde jako opravdová náhrada za Hugha Granta, ale zase je tu výborná Emma Thompson, která perlí snad v každé scénce. S hodnocením mám ovšem problém – tři hvězdičky mi přijdou málo, ale čtyři moc. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Bolo fajn po toľkých rokoch vidieť všetky tie známe tváre a zase s nimi pobudnúť. Všetci zostárli prirodzene a s gráciou, len na tú Renée sa nedalo pozerať. Nič to ale nemení na tom, že to bolo príjemné, vtipné a hlavne tie vtipy väčšinou nešli za hranicu nevkusu. A muzika ako vždy výborná. 3,5* ()

klerik 

všechny recenze uživatele

70% Nemusíte to nikomu spomínať, ale čítal som predlohu... A film s ňou (a jej negatívami) narába bravúrne. Vtipný film, ktorý si len tak plynie aj bez nejakých kultových momentov či zázračných romantických scén (ale s našliapaným OST). Omnoho uvoľnenejšie ako dvojka, aj na Renée sa oveľa lepšie pozerá... Emma Thompson rulez... ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Bridget už je stará kobra a navíc je teď zbouchnutá a neví kým. Na jedné straně dokonalý milující milionář Dempsey na té druhé strohý a nesympatický (nepochopitelně pro Bridget neodolatelný) Firth. Možná až příliš dlouhé a ne tak svěží, jako bezstarostný první díl, ale pořád koukatelné a docela zábavné. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Velmi milé překvapení! Návrat k tomu, co na prvním díle milujeme. Dokonce se nebojím napsat, že se třetí díl rovná prvnímu.. Je to samozřejmě neobjektivní blbost, jelikož jde o situaci, kdy hlavní postavy známe roky a máme k nim už vypěstovaný vztah. A rádi je zase vidíme. Každopádně perfektní zábava na sobotu, legrace až do slz. Líbilo! :-) ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Konečne posledný diel frašky pre ženské vyšiel z trilógie najlepšie. Na môj údiv bol scenár celkom vtipný, hlášky vydarené a dej zdobila veľmi vhodne vybraná populárna hudba. Samozrejme ide o veľmi ľahký žáner s predvídateľným koncom. Zellweger vyzerá ešte hnusnejšie ako predtým, Firth je ešte suchší ako predtým, jedine Dempsey je sympatický. Trápne divadlo ako po takej hnusnej oštare niekto ide a ešte sa s ňou vyspí, bolo už nad mieru. Rovnako aj pár bozkávajúcich sa starých buzerantov v kostole. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Podle mě průměrná komedie, která navíc trpí docela trapným závěrem. Trilogie Bridget Jonesová mi asi nikdy nepřiroste k srdci. 55% ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Byl jsem vskutku zvědavý na pokračování příběhu o Bridget Jones, jelikož první díl je pro mě srdcovka a dvojka byla rovněž povedená komedie. Musím uznat, že tvůrcům se návrat po dlouhých dvanácti letech povedl opravdu s grácií. Hodně tomu dozajista pomohla i herecká a scenáristická výpomoc od Emmy Thompson, avšak ani původní aktéři nebyli nijak v pozadí. Film obsahuje spoustu vtipných scén, narážek a trapných situací, u kterých jsem se nejednou opravdu od srdce zasmál, což je u komedie zásadní úspěch. Zkrátka jsem odcházel z kina vážně spokojený a jsem zvědavý, jestli bude nějaké další pokračování, jelikož "cliffhanger" na konci filmu k tomu doslova vybízel. ()

Související novinky

Startuje Best Film Fest

Startuje Best Film Fest

14.12.2016

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 15. do 21. prosince tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Reklama

Reklama