Reklama

Reklama

Dítě Bridget Jonesové

  • Velká Británie Bridget Jones's Baby (více)
Trailer 1

Utrpení největší smolařky v dějinách dosud neskončilo. Bridget Jonesová je stále bez chlapa. Jak název třetího dílu slavné série napovídá, tím hlavním malérem bude tentokrát neplánované těhotenství. Taková věc dokáže vykolejit i životem otřískanou Bridget, zvlášť když naprosto netuší, s kým počala. Jak se to rýmuje s faktem, že je stále bez chlapa? Celkem jednoduše. Stačí v doprovodu kolegyně navštívit odvázaný hudební festival a v jeho průběhu se vyspí s pohledným cizincem (Patrick Dempsey). A když se záhy na jedné společenské akci na vlastní tělo přesvědčí, že stará láska (Colin Firth) nerezaví, byť před pár lety definitivně skončila, je „štěstí" hotovo. Protože jí s rozluštěním zapeklitého rébusu nepomůže ani lehce cynická gynekoložka (spoluscenáristka Emma Thompson), ocitne se Bridget ve velmi nezáviděníhodné situaci. Jak seriózní právník Mark Darcy, tak úspěšný provozovatel internetové seznamky Jack Quant se sice k situaci postaví jako praví chlapi, odhodlaní s Bridget a jejím potomkem vytvořit spořádanou rodinu, to ovšem netuší, že jejich šance na otcovství je přesně padesátiprocentní. Jak se blíží termín porodu, Bridget cítí, že bude muset s pravdou ven a hlavně že si bude muset vybrat, komu bude její dítě říkat „tatínku". Normální člověk by poslal oba dva na testy otcovství. Jenže Bridget Jonesová není normální, ale výjimečná. (CinemArt)

(více)

Recenze (613)

Lopezka1982 

všechny recenze uživatele

Paráda!!! Nevím proč pokračování nebylo již dávno, neboť Bridget mám ráda a pravidelně se k filmům vracím a každým rokem jak stárnu, tak v něm nacházím nové věci :) Brilantní herecké obsazení, spousta vtipných scén, happy end, krásný Patrick (když jsme ho obrečeli v Chirurzích)) prostě nemám slov, film se mi moc líbil a už se těším až si ho pustím znovu. Trochu jsem se bála, jak tam Renee bude vypadat, neboť před 6 lety běžely na internetu fotku, jak si nechala udělat plastické operace a prostě to nebyla ona, ale nevím čím to, vypadá tam normálně a dobře a jako naše stará dobrá Renee... Možná, že během své herecké pauzy absolvovala další operace, aby vypadala zase jako dříve :) Tentokrát nemusela být ani při těle, to myslím, že již nebyla ochotná podstoupit a ani se jí nedivím, ale myslím, že to ani nikomu nevadilo... já bych těch filmů chtěla prostě více, neboť jsou ideální na nudné sobotní zimní večery!!!! RECOMMEND ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Nemohu si pomoci, ale Bridget se snaží být tak okatě kůl, až z toho diváka bolí oči. Současně je nutné konstatovat, že film není oproti předcházejícím dílům příliš zajímavý. Standardní zápletka vsází vše na herecké obsazení, jež se snaží, avšak očekávání přirozeně nemůže být naplněno. Průměrná romantická komedie o ženě, jež s přechodem na obzoru počala potomka a následně dvě hodiny uvažovala, s kým by si měla pořídit kvartýr. 66% ()

Copacabana 

všechny recenze uživatele

Novú Bridget a jej baby som si pozrela počas nekonečne dlhej otravnej cesty lietadlom. Naozaj mi to vylepšilo náladu o 100 percent. Typické trapasoidné situácie, ktoré sa môžu stať asi iba Bridget a mne ma naozaj dostali do kolien, neuveriteľne dobre som sa bavila. Bola to romantická komédia ako má byť. Posledný zvrat na záver bol podarený, aj vtipný aj dojemný zároveň - čo viac si môžem priať :). Palec hore aj pre soundtrack. P.S. : Asi minútu pred tým ako Bridget padla na festivale celá v bielom do blata sa mi podarilo pri turbulencii si oliať biele tričko kávou.. :D Takže asi tak. ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Jsem fanynkou Colina Firtha a oplácané potřeštěné blondýnky se mi neprotiví, ale čeho je moc, toho je příliš. Kouzlo nového neokoukaného někam vyvanulo, humoru ubylo a pokud nějaký zůstal, působil ve výsledku trapně. Tvůrcům zřejmě došly nápady, tak vařili z vody. Co se týče originality, tak o té se nedá mluvit, vždyť i Colin Firth si stejnou roli zahrál v muzikálu Mamma mia! a to s daleko větším nasazením. Zde působil unaveně, bez jiskry. S daleko větším nadšením se stejných rolí zhostili i Belmondo s Delonem v o 18 let starším snímku Poloviční šance či Pierre Richard a Gérard Depardieu ve filmu Otec a otec z roku 1983. Ve srovnání s těmito vtipnými dílky se Dítě stárnoucí Renée Zellweger zcela propadlo někam do stínu. ()

ivan_drago 

všechny recenze uživatele

...šel jsem na jasnou představou ODPADU, leč se film ukázal býti lepším než bylo mé očekávání... nezastírám, že pohled na pitvořící se René mi nedělal fyzicky dobře a nevidím na ní jediný důvod, proč by se o ní měli dva úspěšní a pohlední pánové ucházet, ale dobře... právě chemie mezi Dempseyem a Firthem mi film velmi zpříjemnila a i když jejich polokámošení je do očí bijicí, korunované závěrečnou veselkou, nijak rušivě nepůsobí... Jedinou opravdovou hvězdou filmu tak zůstává Emma Thompson, která září v každé scéně a je jí na plátně zbytečně málo... Film obsahuje opravdu velké množství debilních hlašk na "jsemstarakurvabezdeti" vtipů a narážek... ale ony se tomu opravdu smějí... Potěší Ed Sheeran i narárážka na Katie Couric, té už se nikdo kromě mě nesmál... Pochválit je třeba i hudební doprovod neb každou další písničku jsem s radostí v duchu zanotoval... ()

Helmutek 

všechny recenze uživatele

Trojka už neni jenom blbá, otravná a zbytečná jako dvojka; je už jenom přehnaná. Na lady Botox se sice kouká strašně a veškerý detailní záběry působěj, jak kdyby je někdo neuměle vyretušoval ve Photoshopu (a třeba i jo - po těch všech jejích plastikách to ale už nikdo nerozezná a upřímně řečeno, vzhledem k tomu, jak nechutně zdeformovaná je dneska v reálu, tak je vůbec s podivem, že si je s Bridget z jedničky aspoň v tomhle filmu ještě vůbec podobná - za to maskérům všechna čest), jinak ale to hlavní herecký trio ještě s Firthem a Dempseym funguje prostě dobře. A Emma Thompson v roli s ničim se neseroucí gyndoložky je taky naprosto výborná a na to, že jde jen o vedlejší a podpůrnou postavu, tak v tom filmu byla celkem výrazně viditelná. Sympatická byla i vzpomínka na Daniela Cleavera (jak poprvý v kostele, tak potom novinová zmínka na konci), jehož prostřední jméno Vivian může směle konkurovat Chandlerovýmu Murielovi. Celkově je to ale taková až typická romatická komedie, která má sice zázemí v už vybudovaný značce, jinak ale podle mě ničim zvláštnim významná neni; třeba je podle mě škoda, jak spousta scén, který by mohly bejt skvělý, tak byly zabitý tim, že byly moc dlouhý nebo vyhnaný do nesmyslnýho a přehnanýho extrému (scéna s nošenim Bridget do porodnice) - výsledkem potom je, že způlky je tam dobrej nápad, ale z druhý je ten dojem zkaženej něčim prvoplánovym nebo zbytečnym. Film je to příjemnej a po dvojce rozhodně mile překvapil, 86% to ale samozřejmě ani omylem neodpovídá - jednička je jednoznačně (aspoň podle mě) o třídu jinde. ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Ne ne, Bridget už dávno není roztomilá zmatkářka. Je to neustále nepatřičně šklebící se diblík, kterej si ani po čtyřicítce neví rady se životem. Navíc mi upřímně řečeno není jasné, co na ní Dempsey nebo Firth vůbec vidí... ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelné, že trojku dělí od jedničky pouhých 15 let. Asi 20x jsem si během sledování přál, aby místo Renée Zellweger hrála třeba Hlenka Vondráčková, která by vypadala lépe a hlavně přirozeněji! Když René musela něco hrát, bylo příšerné sledovat, jak se jí hýbe jen část obličeje. Otřesný zážitek a nechápu, že s tímhle nepovedeným ksichtem může ještě hrát v nějakých filmech. Ostatní osazenstvo naštěstí ostudu nedělá a přináší i místy slušný humor. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Zdá se mi, že to nejlepší z Bridget Jonesové už vyšťavili v prvních dvou dílech (zejména skvělém prvním) a zde skutečně mele z posledního. Což o to, humor byl místy super, stejně tak jasný směr emocí, ale přišlo mi, že ta skutečná genialita je ta tam a že snad trilogie opravdu trilogií i zůstane. ()

Honzíno 

všechny recenze uživatele

Docela bída. Jednička fajn, dvojka ušla a tohle je odvar z klišé, kde z legračně trhlé Bridget udělali ukázkovou hrdinku romcom. Hvězdička za Colina Fritha a druhá za vedlejší postavy. ()

sallyann 

všechny recenze uživatele

Skvělý návrat k duchu 1. dílu. Na ten fesťák bych chtěla jet taky! Dokonalé narážky na současné trendy a kauzy (Fagíny, sociální sítě). Perfektní soundtrack. Pan Darcy má 2. jméno Fitzwilliam! Jééé. :D No a některé scény jsou super (porodnice, scény v restauraci, snad všechny scény z TV,...) ()

Minimie 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že když mi někdo loni oznámil, že se chystá pokračování Bridget Jones, tak jsem se jen nevěřícně ušklíbla ve stylu “no to jsem tedy zvědavá…” Kdo by to byl tušil, že nám tvůrci nadělí nejlepší díl ze všech! Nevím, jestli za těch 15 let nasbírala více zkušeností Bridget nebo režisérka Sharon Maguire, ale prospělo jim to oběma. S Bridget je zpátky vše, čím nám před lety učarovala - její nemotornost, věčně neučesané vlasy, odhodlání ukázat světu, že i přes všechny svoje trapasy není žádný loser - a samozřejmě další trable s opačným pohlavím. Svoji notorickou sebelítost však dávno hodila za hlavu a vyměnila ji za kouzelný šmrnc a nadhled. I když se jí smůla stále lepí na paty (protože je to prostě pořád Bridget), u jejích nových trapasů už si nemusíte trhat vlasy hrůzou, ale naopak se budete úplně lehce smát. Opravdu povedený scénář a spousta skvělých scén se postaraly o výbornou komedii, u které prostě nejde jinak než se dobře bavit! Sama bych si z těch dvou chlapů sice vybrala jinak než Bridget (nebudu spoilerovat), ale i tak jsem z tohohle dílu nadšená. Navíc velmi trefný soundtrack - a zábavná mini role Eda Sheerana! PS: Holky, nefňukejte, Hugh Granta už bylo dost a tady rozhodně nechyběl... ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Pustit si tenhle film v pátek večer v prázdném bytě, s tabulkou bílé čokolády po ruce (byla v akci a musím utratit stravenky), je tak trochu stylové. Jen sklenku vína jsem vyměnil za hrnek kouřícího darjeelingu z druhé sklizně. Nechtěl jsem tu typizaci nezadané třicítky tlačit do extrému. Prvních pár minut mi vrtalo hlavou, jestli se Renée Zellweger nějak nezměnila. Po dvou minutách na googlu jsem zjistil, že to není jen věkem. Nikdo není starší než člověk, který se zoufale snaží vypadat mladý. Bridget Jones ztratila roztomilost a to jak vzhledovou (pocitu roztékající se plastelíny jsem se nezbavil do závěrečných titulků), tak i vyplývající ze scénáře. Ale i když by byl uvěřitelnější s o deset let mladšími hrdiny, nepůsobí naštěstí tak šroubovaně, jako druhý díl. Bohužel nemá kouzlo vynikajícího prvního dílu. Chybí nadsázka, chybí schopnost překvapit, chybí pocitovost. Pár scén (doslova pár) je povedených, zbytek často vyznívá do ztracena. Ty tři hvězdičky které jsem dal, jsou ale mnohem lepší než tři hvězdičky které ode mně dostala dvojka. ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Klasické, britské, elegantní, vtipné, na úrovni. Stará dobrá Bridget a její přešlapy. A její muži. A její problémíčky. Pokorný příběh úctihodný k věku hlavní hrdinky. Až na to dítě. Bylo to vtipné, místy decentně trapné, barevné, hezoučké a pozitivní. Parádní podívaná. ..tak třeba se mi to po 40ti taky povede..ale to by pan Darcy nesměl pořád pracovat nebo spát po nedělním obědě, ještě že díky Bridget zažiju trochu romantiky.. ()

venison 

všechny recenze uživatele

Úžasná Bridget Jonesová si s každým novým filmem snižuj svou úroveň.. Z roztomilé třicátnice se dobelhala do hodně trapné čtyřicátnice.. Renée Zellweger pravděpodobně odmítla pro roli už potřetí přibrat, tak vypadá jako vyžilá alkoholička/bulimička/feťačka, která Bridget Jonesovou, na jakou si divák zvykl, nepřipomíná ani vzdáleně.. Hugh Grant si zachoval tvář a do trojky se nehrnul, i když u znatelně chyběl.. Nevím, jestli to byl záměr nebo jestli za to může čas, ale Colin Firth je více podoben pradědečkovi než novopečenému otci.. A Patrick Dempsey je prostě seriálový xichtík Patrick Dempsey - hezky se na něj kouká, ale postavě nevdechne život.. Asi by šlo tohle všechno se 3* odpustit a zapomenout, ale to by "Dítě Bridget Jonesové" nesmělo mít tak debilní příběh s idiotskou zápletkou, která v podstatě kromě diváka nezajímá ani obsazené herce.. Je z nich cítit povinnost a utrpení.. Srovnatelné s dávno vyšuměnou céčkovou telenovelou.. Naprosto nechápu, jak se tahle parodie sama sebe může pohybovat v červeném hodnocení.. Helen Fielding by měla dostat na svou "tvůrčí práci" dostat zbrojní pas.. Omlouvám se všem, které se zasloužily o červené hodnocení (setrvačnost???), ale sem tam si pusťte nějaký normální film pro srovnání.. PS: Máte pravdu v porovnání s "50 odstíny čehokoliv" si tento film červené hodnocení rozhodně zaslouží.. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Nemám ráda pokračování, jelikož to jsou podle mě už nucené, komerční frašky, které se snaží vytáhnout z lidí peníze na známá jména a na "zajímavá" další témata, která ve filmu předtím neviděli...Bridget - prosím - ať už netočí další díl. Situace super - rozhodně to nebylo tak trapné jak předešlý film, ale jak jsem psala již minule - již minule pro mě Bridget skončila a tohle je už moc. Fuck You - zase skvěle zasazená písnička do pracovního prostředí, dva "fešáci", kteří bojují o jednu trhlou ženskou - ale tak to je už na mě moc. Film má skvělý soundtrack, bohužel se obávám, že bude další díl. Jsou tam vtipné momenty - to ano, hlavně v podobě její kamarádky z práce - ta byla pro mě větším tahákem než Bridget :) Ale prosím už dost. ()

hanagi 

všechny recenze uživatele

Když já se za Bridget Jonesovou vždycky hrozně stydím. Nevadí mi osobité, trochu cáklé hrdinky se smyslem pro humor, ale Bridget v podání Renée Zellweger pro mě není vtipná, ale jenom pitomě trapná. A tak děkuju alespoň za hláškující Emmu Thompson. ()

Související novinky

Startuje Best Film Fest

Startuje Best Film Fest

14.12.2016

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 15. do 21. prosince tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Reklama

Reklama