Reklama

Reklama

Před dvěma lety Bryan Mills pozabíjel albánský gang obchodníků s bílým masem, aby zachránil svou unesenou dceru. Otec jednoho z nich mu na pohřbu přísahal pomstu.Zjistil, že Mills se chystá na cestu do Istanbulu, aby na tři dny poskytl ochranu bohatému obchodníkovi. Když práci dokončí, má radost, že jeho bývalá manželka Lenore a dcera Kim akceptovaly jeho pozvání a přijely za ním. Kdyby tušil, že je mu v patách pomstychtivá albánská mafie, nezval by je. První večer si vyjde jen s Kim, Lenore je po cestě příliš unavená a druhý den se zase omluví Kim. Chce, aby její rozvedení rodiče strávili nějaký čas o samotě. Bryan a Lenore se vydají na výlet po městě, ale Bryan si za chvilku všimne, že je někdo sleduje. Požádá Lenore, aby vystoupila a proběhla obchodním centrem na opačnou stranu bloku. Sám se pokusí pronásledovatelů zbavit. Bohužel jsou Lenore i Bryan chyceni, ale Bryan ještě stihne varovat Kim, aby se ukryla. Je mu jasné, že ona je dalším cílem únosců. Kim se podaří uniknout a čeká na otcovy instrukce. Bryan je spoutaný v nějakém sklepě, ale díky svému výcviku agenta CIA, je připraven i na takovou variantu. V ponožce má ukrytý minitelefon, kterým kontaktuje Kim a chce, aby utekla na americkou ambasádu. Kim však chce rodičům pomoci a Bryan nakonec souhlasí. Instruuje ji jak má zjistit, kde se právě s matkou nachází a chce, aby mu přinesla pistoli. Jak mu ji předá, to ještě musí vymyslet. Zatím ji posílá na východ města, kde by se měli s Lenore nacházet. Lenore únosci řízli do hrdla a pověsili ji hlavou dolů a to před Bryanovýma očima. Chtějí, aby na vlastní oči viděl dlouhou a bolestivou smrt milované ženy. Když odejdou, Bryanovi se podaří vyprostit se z pout a Lenore uvolnit ze zavěšení. Pak volá Kim, aby vhodila pistoli do komína. Podaří se mu pistoli sebrat a slíbí Lenore, že se vrátí. Nyní musí nejprve zachránit Kim, kterou únosci odhalili... (TV Prima)

(více)

Videa (12)

Trailer 2

Recenze (1 060)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Katastrofa! Maggie Grace běhá s mobilem přilepeným k uchu po Istanbulu a háže kolem sebe po ulicích granáty, to vše za hlasové asistence (rodino)lidumila Neesona. Skoro to pohřbilo úžasnou jedničku... Takhle vážně ne, Oliviere - jdu si pustit Colombianu. P.S. Premiere Cinemas vypadá skvěle, jen to už konečně architektonicky vypilujte, pánové! ()

castor 

všechny recenze uživatele

Kdyby nebylo žádné Taken, málokdo by nad slušnou dvojkou ohrnoval nos. Jenže první film prostě náležitě potěšil milovníky žánru, takže se dal očekávat kvalitativní sešup. A taky že přišel. Přesto dál pojí oldschoolové momenty s těkavostí moderních kousků, Liam Neeson tu opět zuby nehty chrání svou rodinku v rytmu „koho potká, toho sejme". Opět je to scénáristicky kouzelně hloupoučké, protože nad hladkostí, s jakou mu vychází jeho taktika, se zarazíme hned několikrát. Když pak jeho dcerka pobíhá po istanbulských střechách a rozhazuje kolem sebe granáty, aby taťka vypočítal nevypočitatelné, je to už hodně k úšklebkům. Leckteré oslí můstky ale divák odpustí s ohledem na přímočarý tah na bránu i opět sexy Maggie Grace!! ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Luc Besson, Robert Mark Kamen | Hudba: Nathaniel Mechaly | Produkcia: Luc Besson | Distribúcia: EuropaCorp Distribution (France), 20th Century Fox (US) | Štúdio: EuropaCorp, Grive Productions, Canal+, M6 Films, Cine+ | Rozpočet: 45 miliónov $ | Tržby: 371,592,476 $ || Ponechaná autorská skupina z Taken 1 zaručuje daľšiu kvalitnú porciu napínavej hry o čas so skvelým Neesonom. Pravda, často s úsmevnými prehnanými situáciami alebo náhodami. To však k pokračovaniam patrý, a nerušený týmto javom som sa znovu bavil, ako u jedničky. Taxikárska jazda do epicentra ambasády je najlepšiou časťou - takto sa absolvuje príprava na vodičák pod dohľadom Liama ;) Už teraz je jasné, že sa trojke nevyhneme. Nevadí. Podobne ako u Kuriéra, takéto francúzke kúsky sú stráviteľné až do tretice. ()

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Adrenalinový výlet do Istanbulu s naštvaným průvodcem, který má itinerář vyplněný tak, abyste s ním všechno stíhali na minuty či sekundy přesně. Dvojka 96. hodin (víc by to vystihoval název 96 minut) už je o něco méně záživná, potyčky splácané a záporáci nudnější. Co byste čekali od narychlo spíchnutého pokračování .. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Uz to nemalo ten smrnc jednotky, ale stale sa da na to divat, tieto filmy ma jednoducho bavia. ________ Liam Neeson - (Bryan Mills) +++ Maggie Grace - (Kim) +++ Famke Janssen - (Lenore) +++ Leland Orser - (Sam) +++ Jon Gries - (Casey) +++ D.B. Sweeney - (Bernie) +++ Luke Grimes - (Jamie) +++ Olivier Rabourdin - (Jean-Claude) +++ Produkcia: Luc Besson +++ (Videl v kine 22.10.2012) +++ ()

Galerie (66)

Zajímavosti (24)

  • Bryan Mills (Liam Neeson) nosí hodinky značky Hamilton Jazzmaster (Quartz). (dyfur)
  • V scéne, keď Bryana (Liam Neeson) naháňajú po Istanbule, si môžeme všimnúť, že na ľavej strane zadného okna sú vedľa seba tri šišky, ale v ďalšom zábere sa na pravej strane objaví ďalšia, štvrtá šiška. (ČSFD)
  • V čase 1:02:29 během honičky taxíku a tmavého Mercedesu je v ulici po levé straně zaparkovaná stříbrná Škoda Felicia. (ČSFD)

Související novinky

Liam Neeson se vrátí v Taken 3. Za dvacku.

Liam Neeson se vrátí v Taken 3. Za dvacku.

26.06.2013

Tohle bude především o číslech, jak už to u sequelů úspěšných filmů bývá. Liam Neeson se původně už nechtěl vrátit jako nelítostný agent přinucený zabíjet Bryan Mills. Říkal něco ve smyslu: „Nemůžete… (více)

Hollywood z nás loni vytřískal víc peněz

Hollywood z nás loni vytřískal víc peněz

03.01.2013

Navzdory sténání o upadajícím zájmu diváků a poloprázdných kinosálech mají producenti v zámoří za sebou vynikající rok. V USA zaznamenali nárůst tržeb z kin o 5,6 % ve srovnání s rokem 2011, a to… (více)

Kevin Costner má tři dny na zabití

Kevin Costner má tři dny na zabití

16.12.2012

O tomhle projektu už jsme psali, ale postupně nabírá obsazení a přesnější tvary. Nejdřív fakta: půjde o další produkci EuropaCorp., tedy společnosti Luca Bessona. Ten jako obvykle poskytl námět a… (více)

Liam Neeson je zabiják

Liam Neeson je zabiják

20.11.2012

A snaží se ochránit svou rodinu před mafií. Že vám to něco připomíná? Ne, tohle není zpráva o dalším pokračování 96 hodin. U projektu studia Warner Bros. The All-Nighter lze očekávat, že půjde o… (více)

Reklama

Reklama