Reklama

Reklama

Šílený Max, pronásledovaný svou pohnutou minulostí, je přesvědčen, že jediný způsob jak přežít, je vydat se na osamělou pouť. Narazí však na skupinu prchající pustinou ve vyzbrojeném obrněném vozidle, v jejímž čele stojí elitní Imperator Furiosa. Citadelu, odkud prchají, tyranizuje Immortan Joe, kterému kdosi odcizil něco nenahraditelného. Rozzuřený vojenský vůdce svolá všechny své gangy a ve vysokooktanové silniční válce nemilosrdně pronásleduje prchající rebely. (Warner Bros. CZ)

(více)

Recenze (2 426)

DavidAAAA 

všechny recenze uživatele

Naprosto nehorázný obrazový a zvukový nářez s odfláknutým příběhem a dost pitomým koncem. Ale za tu meganálož akce s několika originálními nápady si 4 hvězdy poprávu zaslouží. K velkýmu překvapení z hodinové zběsilé honičky hromady magorů není nudná snad ani minuta. ()

PORTER44 

všechny recenze uživatele

Čtvrtý díl předčil jedničku,skvělé kostýmy,masky,efekty,prostředí a skvělé herecké výkony.Dobře vymyšlené dopravní prostředky s bizardními tvary ať už jako ježek nebo náklaďák s kytaristou a bubeníkem,pouštní prostředí jako vyšité pro postapokalyptický příběh,akční scény ve svižném tempu a k tomu dobře namaskovaní padouši. ()

Thuffir 

všechny recenze uživatele

A to bylo jako co? Původního Mad Maxe jsem viděl před třiceti lety. Dobrá byla jednička, pak to šlo divnou cestou. Ale tohle? Vezměte nulovou story, prostě jedu tam a zpět, proč neví pořádně nikdo... nejnesmyslnější vozidla, všude poušť, pankáči (foe to něco s kytarou???) a do toho vypustíme pár čistejch sexy kočiček v záclonkách. Jasně že jde o ně, ale pokud to vůbec lze nazvat příběhem, vešel by se do tří minut. Mám rád SciFi, i katastrofické filmy a akční filmy. Tedy zmíněno kvůli žánru, všechny dobré filmy, ať už je to Zelená míle, Vykoupení z věznice Shawshank nebo třeba Matrix. Na shlédnutí tohoto ovšem doporučuji na jazyk LSD, do nosu Háčko a zahulit Shit. Jinak strašný. Jedna hvězda za architekta, co stavěl ty káry. ()

Robbisek 

všechny recenze uživatele

Honička, řev, plameny, výbuchy, krev. Ve 120 minut dlouhém mixu. Jo, je to záhul. Snesu hodně, přesně něco takového sem čekal, ale stejně mi to dalo zabrat. Před sledovním to chce trochu hypnotik, nebo alespoň dva panáky čistého lihu. Svět se rozdělil na zlé a ještě horší, přežije ten, kdo je nejproradnější mizera. Kultovní záležitost, která v mnohém předčila očekávání a dostála slibům. ()

Hansolo35 

všechny recenze uživatele

Při čtení komentářů se nestačím divit. TOHLE někoho oslňuje? Průměrná, nudná a předvídatelná honička roztažená na celej film. Max v podstatě ani v tom filmu hrát nemusel. Vlastně tam ani nehraje. Takovej obtloustlej tatík, co první třetinu filmu stráví přivázanej na radlici a zbylé dvě třetiny řídí auta. A to je vše. Hlavní hrdinka je ženská se železnou rukou. Filmu vysloveně chybí jakýkoli náznak příběhu. Co zbývá je psychedelická změť zrychlených a zpomalených záběrů. Počítačových scén a vylepšení je v příběhu tolik, že úplně ztrácí reálnou podobu. Původní Max nebyl sice žádné veledílo, ale mělo to příběh, charizmatického hrdinu a vůbec...tahle blbina mu nesahá ani po kotníky. Druhý den po shlédnutí na dotaz o čem to bylo můžu říct...jeli tam a potom zpátky. ()

eexDon 

všechny recenze uživatele

Für mich - 80%, - /žádné ostřejší dialogy v akčních scénách tu nebyly, hlavně, že tu byla jedna polonechutná scéna s mrtvým novorozencem - nato Amíky užije, ta akce jaksi nedotažená - čekal jsem víc zběsilosti, akce, tempa a gradujícího tempa, takhle první půle obstojná, tak 75% očekávaného, pak to ale odpadlo a závěr se jaksi taksi zase vyškrábal na těch 75%/, + /ty káry, kostýmy a soundtrack byly dost dobrý, akce slušná, ikdyž z mainstreamu nevybočující/, hodnocení - zajímavý, dosti akční, zběsilý, docela rychlý a šílený film, jen jsem po těch očekáváních čekal prostě víc, že film víc přitlačí na pilu, víc se odváže a bude se stupňovat tempo, byla tu šance na nadprůměrný akční film, jenž překročí hranice tohoto roku, ale zůstalo to tak v půli či za půlkou cesty, pár měsíců a po filmu nikdo a nic nevzdechne, líbilo se/hlavně soundtrack, co je i v traileru/, ale těch 5 hvězd a 80% jen tak tak ()

Rorschach_SK 

všechny recenze uživatele

"Kam máme ísť ... my, ktorý blúdime pustinou a hľadáme svoje lepšie ja". Panteón automobilového šialenstva - výborná vysokooktánová smršť, ktorej až na na malé pauzy kraľujú dychberúce naháňačky na autách zo samotného pekla, plné zbesilých súbojov a zničujúcich havárií. Miller si po 30 rokoch konečne splnil sen o Maxovi, akého chcel vždy mať a konečne k tomu mal aj poriadny rozpočet, ktorý po tom čo sa vysral na zmysluplný príbeh (ono Maxovia neboli nikdy o príbehu), celý investoval do trikov a kaskadérskych kúskov. K tomu pridal dve herecké hviezdy, jednu polovicu hercov nafarbil na bielo (priznajme si, trochu rasistické), Hugh Keays-Byrnemu narval tlamu do masky, ktorú akoby ukradol Baneovi, a ozdobil to harémom pozostávajúci z dvoch mladých herečiek a z dvoch modeliek Victoria's Secret v bielom negližé (prečo? pretože sakra môže). Čo sa týka samotného Maxa, je trochu prekvapivé, že skôr hraje druhé husle a keby tam nebol, tak by sa vlastne nič strašné nestalo (hold, odmakala by to Charlize sama). Pre mňa veľké prekvapenie tohto roka, len ten piesok budem vo svojom oblečení nachádzať ešte dobrý mesiac. ()

danihelka 

všechny recenze uživatele

Strach u mne vystridal naprostej uzas. Pri vzpomince na 80. leta, kdy me MM doslova rozstrelil a pri zkusenostech co nekteri dobytci dokazou udelat s remejkama, desil jsem se momentu az si budu muset dat tuhle predelavku. Po par minutach me to zarvalo do kresla a nebyl jsem schopnej ani sahnout po cigaru. Tatrovka porad do plnejch, Hardy nemluvil, Therons eyes luxusni a vizualka naprosto vyslapana k dokonalosti (vysleplej kytarak na ksandach byl majstrstyk z jinyho sveta). Chci dat 6, chci 6...!!! ()

LeerdamerSK 

všechny recenze uživatele

„Oh, what a day... what a lovely day!" Mad Max a jeho návrat na plátno sa podaril. Aj keď podaril je slabé slovo. Ten film je priam dokonalý ! Akcia, napätie, akcia, napätie, akcia...... Tom Hardy je ako Mad Max vynikajúci. Výborný soundtrack tomu dodáva správnu "akčnosť". Tomuto filmu nemám čo vytknúť. Hodnotenie: 5* Film roka 2015. ()

Gnukleus 

všechny recenze uživatele

5* cítím jako jasnou volbu. Proč ? 1. Herci a jejich výkony. 2. Žánr a prostředí. Scénář, postavy a příběh je super. 3. Spousta skvělých nápadů. 4. Efekty a hudba. 5. Co sakra bychom ještě chtěli ? Velice jsem ocenil, že se nejedná o pokažený remake. Tak má vypadat akční film se vším všudy :) ()

kriplozoik 

všechny recenze uživatele

Tenhle film (nebo spíš filmem na pár místech přerušená akční scéna) vám nic nedá. Nejzajímavější mi přišel na úplném začátku a úplném konci, vše mezi pro mě byl jen takový drahý efektní videoklip. ()

krkman 

všechny recenze uživatele

Starý dobrý Mad Max. Teens hodnotia ako megafilm, ale ja som toto nedokázal dopozerať do konca. Absolútna blbina s hovnocucom na púšti okolo, ktorej stále niečo vybuchuje :) ()

sml41 

všechny recenze uživatele

...tak neviem ja som nikdy nepatril už ako fagan medzi nadšencov Mad Maxa a ani nebudem, hoc som do tohto nového "roud múvi" vkladal nadej. Cely dej mi príde ako "onania" za palivom či čo to tam furt nahaňaju? Všetkých nadšencov Mad Maxa chapem - je to pre nich filmový orgazmus - ale pre mna ..nie. Čo musim ale podotknúť je, že stary Max (Gibson) mi tam sedel oveľa viac ako mlady (Hardy) ale prečo tak krásnu ženu akou je Charlize museli dokurwiť tým "čiernym mejkapom"...a ešte aj bez ruky? Zoberiem to pragmaticky - som cyklista a toto nemusim8) ()

hoffo 

všechny recenze uživatele

Už od počiatkov fenoménu Mad Max world vytvoreného Georgom Millerom som úprimne závidel tomuto chlapovi jeho fantáziu, resp. ten kvalitný matroš z ktorého si na WC varí to svoje piccolo. Takže vzduchom chladená, V12-biturbo-asfaltovo-pieskovo-pneumatiková vízia psychopatického, postapokaliptického sveta mi okamžite prirástla k srdcu. Samozrejme musíte byť asi fanúšik takéhoto žánru, lebo poznám veľa ľudí čo by sa po 5-tich minútach postavili a významne si ťukajúc prstom na čelo by odišli. Odhliadnúc od tohto všetkého vo Fury Road, Miller posunul audiovizuálny štýl Mad Maxa už iba kúsok od dokonalosti. Neuveriteľný zmysel pre detail, obtiahnutý hrubou fixkou expresívno-kontrastných audiovizuálnych, vyjadrovacích prostriedkov, ktorý tu Miller predvádza, len dokazuje, že Mad Max je jeho vytúžené a milované dieťa. A nič na tom nemení ani fakt, že je už od narodenia mentálne postihnuté. A akokeby tej lásky a toho všetkého dobrého čo sa mu mohlo dostať, nebolo už dosť, navyše celá táto šmakoláda šlape v 120%-tnom adrenalínovom a nitrom preplňovanom tempe od začiatku až dokonca(...dobre, dobre!...buďme úprimní, sem tam sa v horúcom piesku tento skvelý motor zadrie a všetko sa zrazu zastaví, ale Miller ho bravúrne a hlavne rýchlo, s rutinou automechanika, okamžite celý vymieňa a ide sa ďalej), až tak, že vlastne nemáte ani čas si uvedomiť, že Tom Hardy ani zďaleka nemá charizmu Mela Gibsona(ten drsno-zúfalý výraz mi tam skrátka chýba) a že v tomto filme mi nepríde ani ako hlavný hrdina. Možno to ale zase nie je na škodu a sme práve svedkami zrodu úplne nového Mad Maxa, ktorý sa v tomto úžasnom Fury Road len rozkukával a zoznamoval, a naplno nám to naloží do gatí až vo Wasteland-e.(Už sa neviem dočkať) Aj keď zároveň začínam mať z pripravovaného pokračovania veľké obavy, lebo George Miller si sám sebe týmto filmom položil latku, teda aleže kureffsky vysoko! bravooo! (*****) ...inak Charlize Theron sa podľa mňa narodila práve pre túto jej rolu! Práve vďaka ňou stvárnenej postave jednorukej Furiosy, vyznel Tom Hardy v roli Mad Maxa, len ako taký štatista, nestranný pomocník, spectator... ()

Související novinky

Godzilla -1.0 dostane i černobílou verzi

Godzilla -1.0 dostane i černobílou verzi

21.12.2023

Nová inkarnace nejslavnějšího monstra japonské kinematografie od studia Toho Company je nečekaným (skromným) blockbusterovým hitem letošního roku. Snímek Godzilla Minus One s odhadovaným rozpočtem… (více)

Marvel našel nového superhrdinu

Marvel našel nového superhrdinu

01.11.2022

Yahya Abdul-Mateen II (Aquaman, Ambulance) se musel kvůli nabitému diáři vzdát role v prequelu Šíleného Maxe Furiosa, jeho oceňovaná hra Topdog/Underdog na Broadwayi ale brzy končí (nebo minimálně… (více)

Anya Taylor-Joy dotočila prequel Šíleného Maxe

Anya Taylor-Joy dotočila prequel Šíleného Maxe

28.10.2022

Pro herečku a hlavní hvězdu chystané Furiosy Anyu Taylor-Joy (Dámský gambit) je hlavní část natáčení hotová. 26letá Američanka z Miami sdílela před pár hodinami fotky na svém instagramovém účtu, ve… (více)

O čem bude madmaxovská Furiosa?

O čem bude madmaxovská Furiosa?

26.06.2022

Natáčení snímku Furiosa je v Austrálii momentálně v plném proudu, a tak už na veřejnost vypluly také první oficiální informace o ději celého filmu. Jak už název napovídá, hraný prequel k Šílenému… (více)

Reklama

Reklama