Reklama

Reklama

Šílený Max, pronásledovaný svou pohnutou minulostí, je přesvědčen, že jediný způsob jak přežít, je vydat se na osamělou pouť. Narazí však na skupinu prchající pustinou ve vyzbrojeném obrněném vozidle, v jejímž čele stojí elitní Imperator Furiosa. Citadelu, odkud prchají, tyranizuje Immortan Joe, kterému kdosi odcizil něco nenahraditelného. Rozzuřený vojenský vůdce svolá všechny své gangy a ve vysokooktanové silniční válce nemilosrdně pronásleduje prchající rebely. (Warner Bros. CZ)

(více)

Recenze (2 426)

MM1979 

všechny recenze uživatele

82% to snad žertujete? Procenta tu poslední dobou nemají vubec nic společného s realitou... :-( Příběh o ničem! Celý film je jen o automobilové honičce... ()

cumimnabednu 

všechny recenze uživatele

Jasně, můžu plakat nad tím, že: - film vlastně není až tak o Maxovi, - že neměl zcela žádný úvod ať už filmový nebo slovní- prostě hned honička, což u postapo filmu je velice zvláštní, - že to bylo bezduché, jen cesta tam a zase zpět - že Max už prostě není Mel atd atd. Ale já jsem viděl všechny filmy o Maxovi a já to prostě mám rád a jsem vděčný za další postapo film, za nářez bizarních postaviček, nářez bizarních aut a mašin. To prostě už k Maxovi patří. A děj u postapo filmů je stejně jen jediný....přežít:). Hudba, zvuky, kamera, výprava - super. Jediné co mi vadilo, byl ten konec, příjezd zpět do pevnosti - ten mi do toho nějak neseděl, odchod jsem Maxovi od Furiozi jsem prostě nevěřil, zvlášť když mezi nimi vznikla náklonost a chtěli založit nové společenství. Proč by šel Max pryč od jediného obyvatelného místa, kde stálo za to být? Aby si zachoval Max charakter věčného auto tuláka? Blbost. Aby to neskončilo, že se dva drsnáci mají rádi a žili spolu až do smrti? Asi. ()

psot 

všechny recenze uživatele

Půjdu sice proti většinovému proudu, ale za mne teda spíše takové střední nic moc extra. Na efekty jako docela fajn, ale jinak mně to oproti původní jedničce s melem gibsnem nijak nenadchlo. A pokud měl být Max hlavní postavou, tak vedle Furiosy hraje jen třetí housle .... Celkově jsem očekával většá nátřesk a teď jsem rád, že jsem na to nešel do kina ... ()

Brigitte 

všechny recenze uživatele

Jízda je to fakt parádní, ani na chvilku jsem se nenudila, super záběry, výborně akční. Dávám silné tři hvězdy. Ty zbylé dvě srážím za toto: za prvé kvůli otravnému kytaristovi, který mi vždycky, když jsem ho viděla, totálně zkazil náladu, co ten tam dělá, to fakt nepochopím. Jestli to má být hustý, tak mě to prostě akorát brnkalo na nervy, a to pořádně. Za druhé děj. Více méně je děj o ničem, a Max mi tam připadá spíš jako vedlejší spolucestující, než hlavní postava. Uvítala bych taky lépe vysvětlené skutečnosti, více zajímavých detailů, např. proč je země v pytli, proč jsou tamti takoví a jiní zas takoví hnusáci nejsou atd., prostě trošku to tím obohatit. ()

BR23 

všechny recenze uživatele

Celkom dobré. Páčilo sa mi toľko tých detailov a vychytávok. Nový svet, nové pravidlá... ešte sa mi lúbili aj konštrukcie tých áut a nákladiakov. :D Nevadilo by mi keby niektoré veci ešte viac rozvinuli, ukázali ako to a hento vlastne vzniklo... ()

pekos 

všechny recenze uživatele

Tvorcovia tohto filmu boli veľmi odvážni a rozhodli sa natočiť "remake" filmu z r. 1979, vtedy v hl.úlohe s Mel Gibsonom. Ten by sa rozhodne dokázal aj v dnešnej dobe fyzicky vysporiadať s náročnými scénami, no tvorcovia zrejme nechceli, aby boli oba filmy porovnávané, práve kvôli postave Mel Gibsona. Tento príbeh je veľmi odlišný od príbehu z r. 1979 a na rozdiel od neho je plný akcie, ktorá je takmer nepretržitá. Všetky scény sú natočené precízne a vlastne im nie je čo vytknúť. Snáď len fakt, že príbeh je až príliš jednoduchý a v priebehu filmu si nedokážete vytvoriť vzťah k jednotlivým postavám. Rozhodne však patrí tento film k tým lepším apokalyptickým víziám. ()

Denque 

všechny recenze uživatele

Uteč, zastav, zase to tam nebylo tak špatný, ani ne, tak jdem zase zpátky. Tak takhle by se ten film dal popsat. Měl jsem docela co dělat abych to vůbec dokoukal. Hardy za celej film promluví asi 7x z toho z větší části je to text připomínající planetu opic. Nicméně je zajímavý co dneska stačí k úspěchu a radosti lidí. Za mě 30% za některé části. ()

ragnar1 

všechny recenze uživatele

Po první půlhodině filmu jsem nevěděl, co si mám myslet. To má být vtip? Ale postupem času bylo jasno. Lehce jsem poposouval stopáž vpřed. Těšil jsem se až bude konec filmu. Takže, jeden z dalších filmů v post-apokalypstickém světě, avšak totálně o ničem. Hvězdička jen za pěkně provedené akční scény. Zkrátka 120 minut ztraceného času... ()

Essential 

všechny recenze uživatele

Len tu tliachajte pičoviny, navnaďte človeka na epický zážitok...kto z vás mi teraz vráti tie dve hodiny života? 45% ()

IndominusRex 

všechny recenze uživatele

I když scénář je opravdu jednoduchý, celkovému dojmu to nevadí. Jediná věc, která to kazí, je závěr. Čekal jsem nějaké unikátnější zakončení, ale budiž. Míra invence a originality je nevídaná a pro mě je tento film unikátní i tak. Navíc jsem si po Hobitech odpočinul od CGI efektů a dostal jsem krásnou fyzickou akci. Tomu říkám řemeslo. ()

dedavena 

všechny recenze uživatele

Zredukovany na zakladni instynkt přežiť. Pozor, je to unyverzalni darce. Zmagořeny hulibrk. Ani hlava, ani pata, něskutečna fantazmagoryja. Jesli se budu točiť také slataniny, tuš panbuch s nami. Na také cyparny sem uš fakt stary. S těškim srcem davam za efekty jednu malu hvjezdičku. ()

hejkalakate 

všechny recenze uživatele

No teda, tohle mně pěkně semlelo... Nic takového jsem snad nikdy neviděla, je to nesrovnatelné s čímkoliv. Vše ostatní bylo řečeno, rozhodně se na to podívejte. Mrzí mě jen, že jsem na tom nebyla v kině ;-) viděla jsem v původním znění, snad to nezprasí dabingem... ()

Necrophobic 

všechny recenze uživatele

Tak na Zběsilé cestě byl podle mě nejlepší asi zvuk ,ten fakt tvrdil. Jinak je to popcornovka klasického střihu bez větší hloubky.Nehrát tam Tom Hardy a Charlize Theron asi bych to pasoval na hodně dobré béčko,(ale na druhou stranu výprava byla na velmi dobré úrovni).Prostě z toho kultovka nebude a zmizí v haldě podobných kousků. ()

Související novinky

Godzilla -1.0 dostane i černobílou verzi

Godzilla -1.0 dostane i černobílou verzi

21.12.2023

Nová inkarnace nejslavnějšího monstra japonské kinematografie od studia Toho Company je nečekaným (skromným) blockbusterovým hitem letošního roku. Snímek Godzilla Minus One s odhadovaným rozpočtem… (více)

Marvel našel nového superhrdinu

Marvel našel nového superhrdinu

01.11.2022

Yahya Abdul-Mateen II (Aquaman, Ambulance) se musel kvůli nabitému diáři vzdát role v prequelu Šíleného Maxe Furiosa, jeho oceňovaná hra Topdog/Underdog na Broadwayi ale brzy končí (nebo minimálně… (více)

Anya Taylor-Joy dotočila prequel Šíleného Maxe

Anya Taylor-Joy dotočila prequel Šíleného Maxe

28.10.2022

Pro herečku a hlavní hvězdu chystané Furiosy Anyu Taylor-Joy (Dámský gambit) je hlavní část natáčení hotová. 26letá Američanka z Miami sdílela před pár hodinami fotky na svém instagramovém účtu, ve… (více)

O čem bude madmaxovská Furiosa?

O čem bude madmaxovská Furiosa?

26.06.2022

Natáčení snímku Furiosa je v Austrálii momentálně v plném proudu, a tak už na veřejnost vypluly také první oficiální informace o ději celého filmu. Jak už název napovídá, hraný prequel k Šílenému… (více)

Reklama

Reklama