Reklama

Reklama

Šílený Max, pronásledovaný svou pohnutou minulostí, je přesvědčen, že jediný způsob jak přežít, je vydat se na osamělou pouť. Narazí však na skupinu prchající pustinou ve vyzbrojeném obrněném vozidle, v jejímž čele stojí elitní Imperator Furiosa. Citadelu, odkud prchají, tyranizuje Immortan Joe, kterému kdosi odcizil něco nenahraditelného. Rozzuřený vojenský vůdce svolá všechny své gangy a ve vysokooktanové silniční válce nemilosrdně pronásleduje prchající rebely. (Warner Bros. CZ)

(více)

Recenze (2 425)

Panter79 

všechny recenze uživatele

Bizarní jízda. Chci to vidět ještě jednou a to jsem po první čtvrthodince uvažoval, jestli se budu dívat dál. Je to jedinečné! ()

Alagaesie 

všechny recenze uživatele

Den (nebo vlastně dva dny) po Oscarech jsem podlehl – sice nadvakrát ale co, žejo? Pravdou je, že Mad Maxe jsem se jako filmu obával. Vlastně ani nevím proč, když mě film od prvních záběrů chytil a doslova vtáhl do děje. Veškerý masky jsou jednoduše dokonalý (včetně artifical ruky Furiosy a dejcháku Immortan Joea) Tuning aut maximální, pouštní scény skvělý, krkavci super, honičky nekonečný, všechno prostě správně ujetý a patřičně úchylný. Furiosa (Theron) celkem kost. Tom Hardy je jeden velkej úlet (v dobrým slova smyslu). Píšu úlet? Tak pak Immortan Joe je vyšinutej cvok. Spíš bych měl za blázna jeho než Maxe. Cisterna v poušti je fakt moc. Skvělý je vlastně celý pouštní prostředí. Docela crazy mi přišla scéna s pliváním benzínu do výfuku. Banda tyčovejch zabijáků – slušný. Hořící kytara taky pecka. Blázna s pilou jsem čekal horšího. Transfúze za jízdy pouští síla. Výbuch v konvoji dobrý musel bejt taky dost náročnej na natočení. Amputace u Furiosy byla silnej šálek. ()

mikomus 

všechny recenze uživatele

Tom Hardy(Max) to měl se scénářem celkem jednoduché, ale ač toho ve filmu moc nenamluví, je to opravdu zběsilá jízda řemeslně zvládnutá na jedničku. Jedna velká, vizuálně propracovaná honička od začátku až do konce ()

Gattolino 

všechny recenze uživatele

Hodně ujetá technicistní a téměř surrealistická akční podívaná plná absurdních bizarností. Cítím zde ozvěny pouštních scén ze Starwars, Terminátora, Matrixu, Vodního světa nebo Duny. Děj je prostinký a asi není tím nejdůležitějším, nicméně jako vypracovaná šou šíleností a přehlídka fimových triků to určitě stojí za shlédnutí. Ve chvíli, kdy si člověk řekne, že už by to mohlo začít nudit, to skončí. Takže ve svém žánru asi opravdu výborný počin, když se na to člověk správně naladí, dobře se pobaví. Protože zpracovat banální a primitivní téma tak vkusně a překvapivě, to je velký kumšt! A to se taky musí ocenit! ()

Nekromant 

všechny recenze uživatele

Zklamání. Vizuálně skvělý film, kterému nechybí téměř nic, šílenství, brutální auta, mutanti, metalový kytarista na kšandách... téměř nic, krom děje, nebo nějakého smyslu. Bohužel film bez děje, vývoje postav, nebo nějakého smyslu, nemůže být dobrý. Svět je vykreslen jen náznakem, motivaci postav k tomu, co dělají, mám zamlčeli, prostě se jen jede a jede, střílí a šílí. ()

Hynais 

všechny recenze uživatele

Nejsem zrovna fanoušek tohoto žánru, ale od začátku do konce jsem se od filmu nedokázal odtrhnout. Nemluvím jen o akci, ale i o neustálém překvapování, napínání , ale i vtipných situacích a zejména o celkové atmosféře snímku... ()

KT_2011 

všechny recenze uživatele

Naprosto ne můj typ filmu, ale výborně udělaný biják. Jak mohl Miller ve svých 70 letech natočit něco takového nechápu, ale klaním se. Strčí hravě do kapsy to nejlepší z předchozích Mad Maxů. Poslední akt je odříznutý od předchozího děje. Je to příběh Furiosy, ne Maxe. Toho je ve filmu poskrovnu. ()

Josefka 

všechny recenze uživatele

Který šílenec natočí film odehrávající se pouze za jízdy? Za šílené jízdy pouští, kdy stříká mateřské mléko z prsou a voda je za odměnu dva dny v roce.Starého Maxe neznám, ale ten nový je jízda parádní. ()

Krastom 

všechny recenze uživatele

Na Šíleného Maxe jsem do kina nešel a nelituji toho. Ve filmu sice byly krásné vizuální efekty, ale po celou dobu sledování jsem čekal na nějaký bod zlomu, který pořádně ani nenastal. Jen honění se v autech, střílení a výbuchy. Do půlky jsem se nudil a od půlky jsem byl znechucený. Dávám 20% za kvalitní zpracování. ()

eMejla 

všechny recenze uživatele

Parádní jízda vyprahlou australskou pouští, kde každý plýtvá vodou a Max je druhořadá postava. Potěší, že takt udává opět Georg Miller a nepřehodili to na někoho "mladšího a perspektivnějšího", prostě stará škola. Dlouho jsem se u žádného filmu nebavil jako u Maxe. Akce je všudypřítomná a naprosto bombasticky zpracovaná. Jsem zvědav jak se verze bez šíleného Mela rozjede do budoucna, zatím má slušně našlápnuto. ()

lazyman 

všechny recenze uživatele

Jedním slovem - film bez děje. Stále přemýšlím, proč získal 6 Oskarů. Je fakt, že film je nabitý akcí, kostýmově je na výši, ale to je tak asi vše. Hlavní hrdina v podání Toma Hardyho mi tam také moc nesedí, jeho projev je mdlý a chvílemi i nudný. Vyzdvihuji herecký výkon Charlize Theron a také mladé Rosie Huntington-Whiterley, které ten film zachraňovaly a alespoň se bylo na co trošku koukat.... Jak se mi nelíbil Šílený Max s Melem Gibsonem, tak se mi nelíbil ani tento snímek a hodnotím ho jako velmi průměrný film, který stačí shlédnout pouze jednou a více jak 3* si nezaslouží. A nebýt těch dvou hereček, tak nezíská ode mě ani to.... ()

Jardavorel 

všechny recenze uživatele

Celkem pytlovina. Max šmrdlá hodně vzádu třetí housličky, ovšem šílenej sólovej kytarista to zvednul na tři hvězdy. Na takovou anabolickou horečku málo hlášek! ()

mustela 

všechny recenze uživatele

Konečně jsem se na ten film podíval, ale je to nehorázná blbost plná samých nelogičností a s naprostou absencí děje. Jedná se v podstatě o dlouhý sled kaskadérských kousků. Hvězdičku dávám za úžasné vizuální zpracování, které ale tak špatný film už zachránit nemůže. ()

NickMaddox 

všechny recenze uživatele

Aký žáner najviac neznášam? Akčné filmy. Čo najviac vo filmoch neznášam? Dlhé auto-moto naháňačky. Čoho si myslím, že už je dosť? Filmov o konci sveta ako ho poznáme. Tak prečo som od tohto filmu nemohla otrhnúť oči? Za dlhý čas jeden z najlepších filmov, od filmov, námetu, postáv a hercov. Možno ma jedine mrzí, že Tom Hardy sa nemohol prejaviť viac, ale chápem remake je remake. Inak skvelá zábava a vôbec ma neiritovala minutáž. ()

NatyR 

všechny recenze uživatele

Ano skvělí film, který funguje obdivuji kameru, hudbu, efekty, ... atd. Ale pořád mi tam chybí příběh i když scény fungují. A být to na mě, asi bych mu nedala nejlepší ocenění. ()

leavit 

všechny recenze uživatele

Jedná se o velmi akční a poněkud brutální film z budoucnosti, kdy lidstvo zničilo samo sebe a kdo vlastní vodu, řídí společnost dle svých vlastních pravidel. Děj je poněkud jednodušší, kdy se skupinka uprchlíků vydává na cestu z místa A do místa, ehm, A, přičemž se jim dějí jen a jen problémy, ať už z důvodu pronásledovatelů nebo terénu. Jsou zde dobré efekty, nápady, celkově vizuál, ale možná až přespříliš detailů. Nicméně při té akční palbě se nudit nedalo. 75% ()

Ganka 

všechny recenze uživatele

Kravina. Místo aby režiséro-scénárista Miller vsadil na propracovaný děj, tak to nadupe efekty a kostýmy. Jistě, bandu primitivů pravděpodobně uspokojí, nicméně náročnější divák zažije 2 hodiny nudy. ()

manchestervn 

všechny recenze uživatele

Už dlhé mesiace pred príchodom filmu nám trailery ukazovali že to bude doslova Zbesilá Cesta, po zhliadnutí filmu som cítil spokojnosť a ukojenú dušu filmového fanušíka ako málokedy. Film drží celý čas diváka v napätí, postavu Šialeného Maxa zahral Tom Hardy na výbornú. Jeho postavu a minulosť zahajuje tajomstvo a z každého jeho činu cítiť niečo čo sa ťažko opisuje slovami. U mňa za 5* hlavne za excelentný herecký výkon šialeného Maxa, a vizuálna stránka filmu zvládnutá takisto na výbornú. Škoda že som nevidel v IMAX.. ()

Cezar209 

všechny recenze uživatele

Mad Max ? ... : hmmm Mel G. Sympaticky pocin vratit sa k overenej serii o neohrozenom bojovnikovi v postapokoliptickom prostredi, kde akcne sceny (nie je to narecie - sceny nerovna sa steny :o) ) na autach, ktore pripominaju bojove vozidla pechoty su to co si z tohto filmu zapamatate urcite. Mne osobne tak trochu chybal Mel.., ale to by nebola iste spravna volba nakolko vratit sa po viac ako 30tich rokov do tej istej ulohy by som nepredychal. Pribeh nicim vynimocny, ale 2 hodky milovnikom extravagantnych aut a akcnych scen ubehnu ako voda. Vcelku sa da konstatovat ze je to jeden z mala pripadov uspesneho navratu k osvedcenym seriam z minulosti. Kto videl Mad Max 1-3 nemal by obist ani "4"ku. ()

Související novinky

Godzilla -1.0 dostane i černobílou verzi

Godzilla -1.0 dostane i černobílou verzi

21.12.2023

Nová inkarnace nejslavnějšího monstra japonské kinematografie od studia Toho Company je nečekaným (skromným) blockbusterovým hitem letošního roku. Snímek Godzilla Minus One s odhadovaným rozpočtem… (více)

Marvel našel nového superhrdinu

Marvel našel nového superhrdinu

01.11.2022

Yahya Abdul-Mateen II (Aquaman, Ambulance) se musel kvůli nabitému diáři vzdát role v prequelu Šíleného Maxe Furiosa, jeho oceňovaná hra Topdog/Underdog na Broadwayi ale brzy končí (nebo minimálně… (více)

Anya Taylor-Joy dotočila prequel Šíleného Maxe

Anya Taylor-Joy dotočila prequel Šíleného Maxe

28.10.2022

Pro herečku a hlavní hvězdu chystané Furiosy Anyu Taylor-Joy (Dámský gambit) je hlavní část natáčení hotová. 26letá Američanka z Miami sdílela před pár hodinami fotky na svém instagramovém účtu, ve… (více)

O čem bude madmaxovská Furiosa?

O čem bude madmaxovská Furiosa?

26.06.2022

Natáčení snímku Furiosa je v Austrálii momentálně v plném proudu, a tak už na veřejnost vypluly také první oficiální informace o ději celého filmu. Jak už název napovídá, hraný prequel k Šílenému… (více)

Reklama

Reklama