Reklama

Reklama

Šílený Max, pronásledovaný svou pohnutou minulostí, je přesvědčen, že jediný způsob jak přežít, je vydat se na osamělou pouť. Narazí však na skupinu prchající pustinou ve vyzbrojeném obrněném vozidle, v jejímž čele stojí elitní Imperator Furiosa. Citadelu, odkud prchají, tyranizuje Immortan Joe, kterému kdosi odcizil něco nenahraditelného. Rozzuřený vojenský vůdce svolá všechny své gangy a ve vysokooktanové silniční válce nemilosrdně pronásleduje prchající rebely. (Warner Bros. CZ)

(více)

Recenze (2 426)

P.L.U.C.K. 

všechny recenze uživatele

Film dějově o ničem? Možná. Zatím nejlepší film tohoto roku? Určitě. Je to naprosto strhující film. Tom Hardy jako vždy skvělý a George Miller je génius. ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

BOMBAAAAAA!!!! Adrenalinová jízda, oční orgie, nepřetržitá úchylárna... bla, bla, bla. Všechno co bych napsal jste už zřejmě četli zde či kdekoliv jinde. Proto, těchto pár řádků zasvětím sedmdesátiletému Georgi Millerovi, plní dětský sen svůj (a očividně i můj). Je to génius s trpělivostí a plánem... po 30 let (!) nás uspával, točil prasátka a tučňáky... a připravoval se na svůj moment. Představuji si, že jeho pracovní sklep vypadá jak z dokumentu o unabomberovi, je plný nákresů, flipchartů a konceptartu, který si po tu dlouhou dobu tvořil takříkajíc "do šuplíku". A pak přišla jeho chvíle. Studio mu v bludu, že natočí další kasovně úspěšné Happy Feet dalo peníze a on spustil plán. Vytřel nám všem zrak, sebral peníze, vytiskl recenze, ukázal prostředníček a odjíždí do rozpáleného australského západu slunce s kozatou blondýnou na vedlejším sedadle. Největší filmový heist všech dob. 95 % ()

MikyAff 

všechny recenze uživatele

Šílená jízda. To je celý tenhle film. I když třeba nejste cvoci do automobilových honiček, jako já, vůbec to nevadí. I tak vás to naprosto dostane. Filmy, který mají svůj specifický podivný styl, co se týče kostýmů, zde aut apod., mě vždycky svým způsobem hrozně ohromí a nadchnou. Hlavně když je to takhle podivínský styl. Je fakt, že jsem krve a násilí čekala o něco víc. Naštěstí to má celé takovou atmosféru, která to celé nahradí. Docela je mi teď i líto, že jsem na tom nebyla v kině. Vidět to v 3D vážně musela být pecka! ()

anglanek 

všechny recenze uživatele

Asi to nemá smysl porovnávat s klasikou a Melem Gibsonem ikdyz tenkrat kdo to nemel na VHS tak nebyl IN ale tohle se dalo taky. ()

_DAVE_ 

všechny recenze uživatele

Megadlouhý videoklip kde nechybí cool výbuchy, honičky, bizardní masky a absurdně vyhlížející vozítka všeho druhu. Pokud se ale divák jen trochu zamyslí, dojde k názoru že ten není absolutně o ničem. ()

Zek 

všechny recenze uživatele

Hodně velké překvapení, nejlepší akční film roku 2015. Chtěl jsem nejdřív dát 4, ale za toho typka s tou kytarou musim dát 5. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

OMG!! :D :D 120 minut jsem doslova nemohla odtrhnout oči od obrazovky :D :D !!! A to se mi již dlouho nestalo :) Ani nevím, v jakých invervalech jsem mrkala a byla celá zcepenělá. Tohle je rozhodně jeden z nejakčnějších filmů, které jsem v životě viděla! Je to vynikající úplně ve všem. Efekty, příběh, herecky (a to je co říct), tou akčností a těmi záběry, kdy nevíte, kde na Vás kdo zaútočí. Takovou důkladnost při záběrech, kdy je okolo Vás ohromné množství lidí, kteří se Vás snaží zabít a každý se k Vám dostává jiným způsobem - to musela být makačka jako prase :D :D Tady není jedna scéna vynikající - tady je celý film naprosto šokující, strhující a dechberoucí :) Rozhodně to chci vidět znovu a na megavelikém plátně :) Zřete mě.... ()

T-pack 

všechny recenze uživatele

Snímek na pohled obrovský jako galaxie, ale především, před naprosto každou jeho skvělou složkou – od akce, přes triky, výpravu, kameru, herce, soundtrack – mu vládne absolutní smysl pro detail. Mad Max vás neohromí obřími výbuchy, pěstními souboji ani šílenou akrobacií, nýbrž tím, jak to všechno dokáže předat neuvěřitelně citlivými záběry a všímavou režií. Přestože dialogy i zápletka jsou napsané naprosto dokonale tak, aby odpovídaly anarchickému řádu světa Mad Maxe, scénář zdaleka nehraje tak podstatnou roli, na jakou jsme v současné kinematografii zvyklí, a kdyby byly všechny postavy třeba němé, snímek tím možná bude ochuzen, ale ani náhodou se nerozpadne. Všechno to, co film dělá filmem, co ho odlišuje od jiného typu média, ve Fury Road řve jako na plné obrátky rozžhavený motor, a dořve ve finální benzínem nažrané explozi. ()

Steny94 

všechny recenze uživatele

As the world fell, it was hard to know who is more crazy. Me, or everyone else. Waaaau! V budúdich dňoch mi asi niekto dá po papuli so slovami, aby som už konečne prestal ospevovať Mad Maxa. Až taký zábavný je tento neuveriteľne úžasný, suprovo, nadupaný akčňák! Nemám čo by som vytkol. Už prvé minúty ma upútali a dostali do tohto divokého sveta a po prvej naháňačke som bol až v orgazmických výšinách, ktoré pokračovali až do finále. Prvé filmy som nevidel, a už ich ani neuvidím. Odmietam si totižto v úlohe Maxa predstaviť niekoho iného než Toma. Ten ale prekvapivo film neťahal. A to ani nemusel, kedže film s ním ťahali aj všetci ostatný herci ako aj každý, kto sa na ňom podieľal. Miller je naozaj génius a z nového Maxa urobil dokonale šialený projekt, ku ktorému sa budem v budúcnosti s radosťou vracať a z ktorého som mal slušné zimomriavky. Spomeniem ešte dokonalý soundtrack, tak nabitý energiou, že uvažujem o kúpe cd. Teraz sa už len modliť, nech Fury Road zarobí a ja sa môžem tešiť na dvoječku....Future Belongs To The Mad! ()

Mishqo 

všechny recenze uživatele

90-100% ... Postapo Fast & Furious. Šialený svet, chorí ľudia. Kde je vlastne hranica šialenstva a zdravého rozumu? Možno vám niečo k tomu práve tento film povie. Úžasne nepríjemná výprava. Fantasticky dekadentný vizuál. Nenormálna hudba. Jednoduchá storyline, ale fungujúca. Hriešne drsný a sexi Tom Hardy, zmrzačená ale stále očarujúca Charlize, ale aj zbytok castu výborne dopĺňal šialenstvo tohto ponurého a dezolátneho sveta. ()

Yoda sama 

všechny recenze uživatele

Miller Unchained alebo ako to vyzerá, keď sa navždy mladý sedemdesiatnik hrá s autíčkami v nekonečnej pustatine geniálnych vízií. Film roku? ()

Trustme 

všechny recenze uživatele

Nalijme si čistého mateřského mléka: Film, který byl v ohromném očekávání díky epochálním trailerům. Výsledkem je dvouhodinový trailer - videoklip, kde divák zatouží i po mluveném slovu, překvapení, o minutu víc seznámení se s postavami a společenstvím. George Miller vysypal megatuny rezavých zaprášených železošrotů, sestavil je do bizarních podob post-apo válečných vozů, aby byly impozantně roztříštěny pro oko zmlsaných diváků. Hereckou hlavní roli, tak přebírají motorové bestie v úžasných designech jak od H. R. Gigera. Těm (ne)lidským rolím (ve filmu, který má v názvu Mad Max) vévodí žena. Mad Furiosa v těle Charlize Theron je natolik uhrančivě ztvárněná žena-bojovnice, že se může postavit na limitovaný nejvyšší piedestal filmových ženských hrdinek, kterým věřím jejich sílu a odhodlání. Hardy Max se stává "jen" jejím málomluvným pomocníkem v této neromantické road movie, kde se muži se ženami mlátí, ženy emancipovaně řídí obrněné cisterny, ovládají zbraně a nebo jsou defaultně využívány jako dojné krávy a ploditelky. Vizuální a technická stránka filmu je nekompromisní. Kamera, střih, zvuk, kostýmy - tam se půjde pro Oscary. 3D je zde nepochopitelně nevyužito, tak jak by mohlo. Letící volant v závěru filmu dál než do první řady je asi tak nejvíc prostorový zážitek a sem tam se divák uhne před ránou kusu karosérie. Hudba od mého oblíbence Junkie XL opět dokazuje, že od elektronické taneční hudby se dá stát skvělým filmovým skladatelem. Celou dobu jsem si ale říkal, tady pustit od Rammstein Du Hast nebo Benzin, tak tu pátou hvězdu dám. Mad Max: Fury Road je bez debat nadprůměrný žánrový počin v době veselých filmových superhrdinů, kde se zas vrátila špína, krev a pot na filmová plátna. Přesto, že má R-rating, slušela by filmu větší brutalita. Tak jak jí tvoří Neil Marshall. Film má prozatím velký úspěch i zde na našem ČSFD písečku, což jen ukazuje, že filmoví fanoušci jsou již přesyceni současnou uhlazenou jednotvárnou filmovou tvorbou a nebo, že toho zatím moc neviděli a tohle je pro ně zjevení. To nejlepší na tom je, že to celosvětové nadšení diváků i kritiků pomůže dostat zpět drsnější podobu akčního žánru za vyšší rozpočty. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je velký zázrak, protože kdo na tohle dal takový balík peněz je buď génius nebo totální šílenec. Už jsem v pár komentářích děkoval, že mají Warneři koule ze železa a v tomhle musím znovu, protože potom co jsem viděl nemůžu jinak. Takhle nemainstreamový blockbuster tady nebyl. Tohle není film, který se chce zavděčit, tohle je film, který si jede svoje, a kdo na to nepřistoupí toho zajede. Mad Max: Zběsilá jízda je film, o kterém v klidu můžu říci, že jsem nic podobného nikdy neviděl a to jsem toho viděl docela dost(originál jsem dodneška neviděl). A myslím, že nic takového dlouhé roky neuvidíme. A je to celkem velká škoda, jelikož Max krásně ukazuje co blockbusterům v dnešní době chybí. Divokost, nespoutanost, brutalita, anarchie a velká dávka šílenosti. Mezi genialitou a šílenstvím je velmi tenká hranice a Max po ní klouže po celou dobu. Neříkám, že chci, aby každý blockbuster a velkofilm vypadal takhle, ale chci aby měl koule, hrdiny z masa kostí, kterým budu po celou dobu fandit a to co uvidím mě vyrazí dech. Osobně netuším, jak na tohle George Miller přišel, ale rozhodně mu děkuji. Propracovaný svět do nejmenších detailu, nečernobílý hrdinové, mytologie a hlavně vizuální cítění a gradace, která z tohoto filmu dělá podívanou, která se vrývá do paměti a doslova křičí o další projekci. Jsem moc rád, za trailerovou kampaň, která film prodala, hned po první ukázce a taky to, že prakticky nic moc nevyzradila a spoustu materiálu si schovala do filmu. Miller jako režisér je velmi sebevědomí což, ukazuje už od první před titulkové scény, která nám v náznacích přestaví svět, ve kterém se Max pochybuje. Než se stačíme rozkoukat, tak se film rozjede a zastaví ho až konečné titulky po nějakých sto deseti minutách čiré akce a vizuálně okouzlujících záběrů. Film se s ničím nepáře a každá honička je jiná a jinak vygradovaná. Je tady skoro všechno, motorky, auta, pojízdný bagr, cisterny a všechno vybuchuje a kolem lítají mrtvoly, které se následně pro jistotu ještě přejíždějí. A do toho Tom Hardy, Charlize Theron a Nicholas Hoult hrají jako o život a předvádí postavy, na kterých nám opravdu záleží. Každý z nich svojí postavu prodává, takovým lahůdkovým způsobem, že je radost na to koukat. I zbytek postav dostává dost prostoru zvláště ústřední padouch nebo lépe řečeno magor Hugh Keays-Byrne, který vypadá opravdu děsivě a není na něho hezký pohled. Co se týče akce, tak té se dostalo perfektní práce a z devadesáti procent se na ní nemůžu vynadívat. Funguje jak velká akční scéna či jako "komorní souboj" postav na pěsti s využití řetězu(jedna z mých nejoblíbenějších scén z filmu, jelikož je krásně na snímaná a dravá a ukazuje zvířecí pudy postav). Jediným trochu výrazným nedostatkem pro mně je to, že je tady toho až moc a trochu mě chybělo, že si postavy skoro nic neřeknou, na druhou stranu proč, když všechno zvládnou vyjádřit mimikou. Mad Max: Zběsilá cesta je podívaná, kterou MUSÍTE vidět v kině, jelikož nikdy nic takového už asi neuvidíte, lepší doporučení neznám. PS: Teaser na Batman vs Superman v kině funguje na maximum vyvolává nevídané mrazení v zádech. PPS: Dne 27.2. 2016 jsem podruhé viděl Mad Maxe v kině, kde jsem byl úplně sám a opět to bylo velkolepé a jasný důkaz toho, že některé filmy byly doslova stvořeny pro velké plátna. () (méně) (více)

L_Johnny 

všechny recenze uživatele

Pecka, bavilo od začátku do konce. Žádná hluchá místa, vynikající akce, hlavně první polovina filmu byla fakt našlapaná akcí, k tomu parádní hudební doprovod. Líbilo se mi i zpracování, celý postapokalyptický svět, hlavně ty auta, to bylo něco. Také skvělé bylo použití komplementárních barev které udávaly atmosféru celému filmu. Teda oranžova poušť, písek vs. modrá noc. Nesmím samozřejmě zapomenout na postavy, které byly užasné, některé velmi zajímavé a vlastně ani vtip filmu nechyběl. Mad Max: Fury Road - za mě rozhodně plné hodnocení. ()

romajz15 

všechny recenze uživatele

Jak jen jsem mohl původně nemít v plánu na tohle jít? Takhle bombasticky natočený letní blockbuster už tady dlouho nebyl. A teď nemluvím jenom o vizuálu, ale například i hudba nebo příběh jsou vyloženě blockbusterové. Tom Hardy hraje skvěle ale ostatní mu dýchají na krk a to včetně záporných postav, které jsou napsané výborně. Největší pochvalu si zaslouží asi koncepty jednotlivých vozidel, se kterými si někdo dal opravdovou práci a vymazlil je do posledního detailu. Šílený Max je svým způsobem neskutečná šílenost, ale je to také šíleně dokonalé. Přestože se akce téměř nezastaví, tak vás to nepřestane bavit, a to díky naprosto úchvatným efektům doprovázeným skvělou hudbou. Dokonce i 3D se tady vyplatí a hned několikrát máte pocit, že se něčeho můžete dotknout. Vážně asi nemám co vytknout, jako úžasná akční letní jízda, dokonalé, 100% ()

Nyck 

všechny recenze uživatele

Naprosto šílený film s tunou absurdních výjevů, který však paradoxně dohromady dává smysl. Originální svět se stylovou vizualizací, tahouni Tom a Charlize, neskutečné tempo jak ze včerejšího zápasu Kanada - Rusko a porce akčního nářezu, kterou byste nedostali ani v americkém fast foodu. Nevím, jestli si Šílený Max zaslouží maximální hodnocení, nicméně za odvahu do takového projektu jít a za úžasný soundtrack mu je prostě dám. ()

Související novinky

Godzilla -1.0 dostane i černobílou verzi

Godzilla -1.0 dostane i černobílou verzi

21.12.2023

Nová inkarnace nejslavnějšího monstra japonské kinematografie od studia Toho Company je nečekaným (skromným) blockbusterovým hitem letošního roku. Snímek Godzilla Minus One s odhadovaným rozpočtem… (více)

Marvel našel nového superhrdinu

Marvel našel nového superhrdinu

01.11.2022

Yahya Abdul-Mateen II (Aquaman, Ambulance) se musel kvůli nabitému diáři vzdát role v prequelu Šíleného Maxe Furiosa, jeho oceňovaná hra Topdog/Underdog na Broadwayi ale brzy končí (nebo minimálně… (více)

Anya Taylor-Joy dotočila prequel Šíleného Maxe

Anya Taylor-Joy dotočila prequel Šíleného Maxe

28.10.2022

Pro herečku a hlavní hvězdu chystané Furiosy Anyu Taylor-Joy (Dámský gambit) je hlavní část natáčení hotová. 26letá Američanka z Miami sdílela před pár hodinami fotky na svém instagramovém účtu, ve… (více)

O čem bude madmaxovská Furiosa?

O čem bude madmaxovská Furiosa?

26.06.2022

Natáčení snímku Furiosa je v Austrálii momentálně v plném proudu, a tak už na veřejnost vypluly také první oficiální informace o ději celého filmu. Jak už název napovídá, hraný prequel k Šílenému… (více)

Reklama

Reklama