Reklama

Reklama

Šílený Max, pronásledovaný svou pohnutou minulostí, je přesvědčen, že jediný způsob jak přežít, je vydat se na osamělou pouť. Narazí však na skupinu prchající pustinou ve vyzbrojeném obrněném vozidle, v jejímž čele stojí elitní Imperator Furiosa. Citadelu, odkud prchají, tyranizuje Immortan Joe, kterému kdosi odcizil něco nenahraditelného. Rozzuřený vojenský vůdce svolá všechny své gangy a ve vysokooktanové silniční válce nemilosrdně pronásleduje prchající rebely. (Warner Bros. CZ)

(více)

Recenze (2 425)

Lukyn007 

všechny recenze uživatele

Šílený akční spektákl, který tu dlouho nebyl a asi dlouho nebude. Hardy v roli Maxe byl skvělej, ale Charlize Theron byla ještě o fous lepší. Prostě bombastický film! 80% ()

zigíš 

všechny recenze uživatele

what a lovely movie (!) žánrové, bizarní, explozivní béčko s áčkovýma prachama, dějem ještě hloupějším než jsme čekali (někam jdou, pak to votočej a jdou nazpátek) ..a jdou pořád, každý druhý neřád, každá pátá modelka, hlavní hrdinka (ano, Max fakt není moc hlavní !!!) správně bad-ass a nejvyšší bad-ass je cool nejen mírou odpudivosti ale i kvalitním hudebním vkusem (protože masakrální road jatka je nutné vybraně nazvučit) ..90%.. pár bodů srážím jen kvůli titulnímu charakteru (nevýrazný, mrmlající Hardy s psíma vočkama) ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

A já říkám: Co?! Toto bylo moje úplně první seznámení s šíleností samotného Maxe. A musím říci, že je opravdu nálož. Nikdy jsem snad nezažil, že by byl film, který by byl tak obsáhlý a nezastavitelný. Ano, přesně tak. Tohle je naproastá definice toho, když vás film nenechá odpočinout. Kam se hrabou nějaké válečné filmy, konverzační komedie a nebo samotný akční horory. Tenhle film prostě jede nonstop. Ani si herci spolu nemůžou pokomunikovat a ani zasouložit (mně je jasný, že hned jak Maximus uviděl to hejno bab pohromadě, spoustu lidí napadlo něco podobného). Ale to jste šli na špatný film. Zpět k příběhu. Maxe hnedka zajme párek upíru na bázi Twilight, akorát, že jim alespoň přidali nějaký to IQ, i když ne moc. Jedna věc, se kterou mne tvůrci trochu naštvali byla ta záležitost z Vallhalou, což by mělo zůstat na History šanelu, kde s tím také umí nejlépe naložit. Ale i tak je tento film opravdu zajímavá už tím, že se k němu vrátil jeho samotný stvořitel Miller, kde dostal lepší technologie a dotace, aby Maxe trochu upgradoval. Často koukám na filmy, které mi připadají, že u nich scenáristé hulili nějaká nekvalitní matroš. nyní to bylo dost podobné, ale producenti asi zainvestovali na něco kvalitnějšího. Hudba samotná mne opravdu překvapilo, protože se jednalo o maxi nářez jako kdyby to skládal sám Jan Pokoj. No celkově vzato. tento film byl na mne příliš zblázněný, než abych ho chápal jak chci, ale myslím, že odkaz Maxi značky je zachován zcela úžasně. A co když nebyl šílený Max, ale svět okolo něho? Druhé zhlédnutí v kině: Epičnost kamery, epičnost hudby, epičnost promyšlenosti a opět znovu epičnost hudby, protože ta je opravdu unikátní. Junkie XL je vskutku skvělou volbou pro vaše akční filmy! ()

Avari.73 

všechny recenze uživatele

Jsem rád, že má predikce už od prvního traileru na nového Maxe, že půjde o černého koně léta, se splnila. Bez studu a okolků se dá říci, že Miller ve své hlavě vyplodil skvělé pokračování hitu z konce sedmdesátek. Šílený Max se řadí mezi postapokalyptické snímky budoucnosti, které věští úpadek a degeneraci lidstva, kdy se bojuje o holé přežití za pomoci vysokooktanové káry. Dějově není nový Max nikterak složitý. Právě jeho přímočarost v pronásledování konvoje hlavním padouchem je velkým pozitivem filmu. Původní verze s mladým Gibsonem sázela na špinavou syrovost a jakousi realitu. Té se částečně drží i nejnovější část, která vedle vynikajícího Hardyho (Max) a Theron (Furiosa) nabízí podmanivý vizuál, který se jen tak nevidí hraničící s až komiksovým fetišem. Přesto jsou bouračky reálné, bolestivé a dynamické. Je potěšující, že někteří ještě dokáží natočit film s tolika nápady místo těžké rutiny, jenž sází jen na masivní reklamní kampaň. Po všech těch avengerech je to potěšující zjištění. http://soundtracky-recenze.blogspot.cz/2015/05/sileny-max-zbesila-cesta-mad-max-fury.html ()

Ichabod 

všechny recenze uživatele

Trailer mne naprosto minul, zklamání z přeplácané vábničky, kde bude to nejlepší jsem zažil mnohokrát (obojí Avengers, Man of steel, Titáni, Transformers apod).. Byl jsem evidentně hodně mimo. Nový Mad Max je nejlepší post-apokalyptický film v tom nejsurovějším ražení a nejčistší akční fyzické formě co lze vidět. Tohle je ta pořádná letní akční pecka, o které Marvel může klidně dál jen snít. První hodina tohoto filmu je naprosto vyčerpávající útěk v šíleném prostřední a až s hororově děsivou atmosférou. Moře skvělé akce, nádherná stylovost. Nic takového se jen tak nevidí. George Miller si splnil svůj sen a taky i ten můj, že post-apo může být vlastně docela dost cool. Skvěle promyšlený svět, kde se "bohužel" věnujeme jen akci a není tedy prostor, kde bychom se dozvěděli jak došlo k vytvoření kultu Nadsmrťáka Joea, jak funguje stříbrný sprej, obchod s mateřským mlékem nebo něco o struktuře citadely. Prostě skvěle promyšlený svět se svými pravidly a neuvěřitelná šílená honička co trvá dvě hodiny a uteče jak voda. V8 !!! ()

MI-380 

všechny recenze uživatele

Blahopřání Millerovi, který se ve svých sedmdesáti dokázal vrátit do minulosti (o polovinu svého života) a takhle rozzářil svou bláznivou prvotinu. V daném žánru absolutní vrchol, i když Mad Max je mezi všemi těmi šílenci paradoxně jediný relativně normální a ani význam jeho role neodpovídá originálu z roku 1979, natož názvu celého filmu: 90% (kino 3D, Dolby Atmos, zatím 2015 hodnotících, 90%, 27. nejlepší film(-:). ()

Bad Guy 

všechny recenze uživatele

Krutopřísný nářez, jaký jsme už dlouho nezažili, při nejmenším mistrovské dílo, které apeluje minimálně na film roku. Už není ani co dodávat, prostě vyrazte do kina, takhle pecka za to stoprocentně stojí! ()

Gallagher 

všechny recenze uživatele

Audiovizuální orgasmus, který v prvních minutách nasadí dechberoucí tempo a skvěle graduje do nezapomenutelného finále. Dějovou jednoduchost (z bodu A do bodu B a poté rychle zpátky do bodu A) nahrazuje geniálně vykreslený postapokalyptický svět s klasickým příběhem o střetu dobra se zlem a touze po vykoupení. Přes celé to množství nekonečného šílenství, nepopsatelné bizarnosti či trikového lahůdkářství se opravdu jedná o jeden z nejdůležitějších, nejsilnějších a nejlepších filmů poslední dekády. Bravo! ()

Mr.KarlAdler 

všechny recenze uživatele

I'm Max junkie ... XL. Líp nastříhat a zrežírovat to asi nešlo. Miller využil všechno co se dalo a zakomponoval do své zběsilé cesty ultimativní vizuální námrd úchylných šíleností v dechberoucí akci a ještě udržel na uzdě příběh. Zdrcující. ()

Zagi20 

všechny recenze uživatele

Zase taková hitparáda to teda nebyla. Je to filmová událost, kterou by divák měl sledovat v kině na pořádném plátně a s pořádným zvukem. To ano, nudit se určitě nebude, ale aspoň za mě musím říct, mohlo to být lepší. Akční demoliční scény byly super, ale nebylo jí tolik kolik sem čekal. Po vizuální stránce nemám co vytknout, snad kromě několika zrychlených scén, u kterých nechápu proč byly zrychleně, bylo to divné a nepřirozené. No uvidíme po druhém shlédnutí, třeba to pak bude lepší. Zatím 80%. ()

Jacob23 

všechny recenze uživatele

Industrialni meganamrd napechovany adrenalinem,ktery se nezabyva dejem nebo zakladnimi lidskymi potrebami k preziti ale upaluje silenou rychlosti pres vyprahly Svet.Vizualne naprosto dokonaly,vsechny masiny,masky a exoti pod nimi jsou vychytani do detailu. Kaskaderske vykony jake tu dlouho nebyly a rozhodne nejlepsi jezdecke zabery ever - ferove doufam aspon v nominaci za kameru.Silne 4*' P.S. : jeste ze se ve filmu prilis nemluvi,protoze takhle spatny preklad sem v kine nevidel ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Chybí sice Gibson (mohlo být aspoň cameo), ovšem jinak se divácké obci dostalo nečekaného nitráku. Mám v podstatě pouhé dvě výčitky: R rating? Jsem asi zmlsaný, ale přišlo mi to jako PG-13. A potom ty CGI dodělávky - nehejtuju tyto postupy s chorobnou samozřejmostí, ale úliteb 3D formátu bylo až přespříliš (a byly hlavně úplně zbytečné). 85% ()

Dr.Okamura 

všechny recenze uživatele

Vyčítat Maxovi, že celý film je jedna dlouhá, zběsilá jízda z bodu A do bodu B (a nakonec zpět do bodu A) s nesmyslným příběhem, je to samé, jako vyčítat Gravity, že se jedná pouze o ukázku nejmodernějších technologií a 3D efektu. V dnešní době digitálního průjmu (ano, mluvím na tebe, Petere Jacksone) buďme rádi za každé roztříštěné auto, vybuchující cisternu a prvotřídní kaskadérské kousky. Frenetická akce doplněná perfektně sedící hudbou na plamenometové kytaře, špičkový střih a minimum té odporné, zotročující počítačové animace (která je použita jen tam, kde má - na velkolepé obrazy totální destrukce režisérovy zvrácené vize naší budoucnosti) vytváří z nového Maxe jeden z nejlepších akčních filmů současnosti, ve kterém budete hlavním hrdinům držet palce a v pohodlí sedačky si užívat vizuální orgie, o kterých jsme jako malé děti hrající si s autíčky vždycky snili. George Miller má v rukávu další trilogii, Tom Hardy (i přesto, že za celý film zamručí jen pár slov) zahrál další charismatickou postavu a Charlize Theron se stává novou feministickou hrdinkou, která se po vzoru Sarah Connorové nemazlí s nikým, kdo nese pár chromozomů XY. Zbytečné 3D a pár hluchých míst jsou jen drobné vady na kráse, které po projížďce v postapokalyptické poušti rychle vypustíte z hlavy. ()

Ravi 

všechny recenze uživatele

Já nevím, Miller musí být vizionář, protože nejenže dokázal vzkřísit svého vlastního kostlivce ze skříně a dát mu tak neokoukanou fazónu, že ji lze jen dost těžko popsat, ale také ho oživil, přistrojil, posadil ho do nového fára a ostatní musíte vidět. Tolik v kladném slova smyslu dechberoucích nápadů, řešení, kliček a šíleností v jednom filmu, který ale zároveň perfektně funguje jako celek a vše v něm dává dokonalý smysl, tedy až na ty výstřednosti kolem, to opravdu klobouk dolů, pane Millere. Podařilo se Vám natočit akční pecku, která určitě jen tak nezapadne a už teď (cca hodinu po promítání) mám chuť to vidět znova. Možná nám trochu zapadl příběh samotného Maxe, ale asi se počítá s tím, že ho vlastně stejně známe. No a nové postavy nezůstaly ani o krok pozadu. Pestrost nájezdů kolon na ujíždějící cisternu je něco, co jinde prostě neuvidíte. Musím se přiznat, že poslední dobou mě Hollywood svými remaky a restarty už nudí a mám dojem, že nemá co vymýšlet. Max ale není ten případ, je to výjimka potvrzující pravidlo. 100% = 5/5 ()

Killda 

všechny recenze uživatele

Nelhali! Je to neskutečně nabušená jízda plná dokonalé a šílené akce. Doufejme, že tento film bude revoluční a změní studiový přístup k eRkovým filmům! Příběhu bohužel ta větší komplexnost chybí, tudíž tomu plnej výfuk dát nemůžu. Každopádně, bavil jsem se královsky... ()

Kalidor_ 

všechny recenze uživatele

Ač to zní divně, ale já se v momentech kdy auťáky neburcovali pouští začal trochu nudit. A příště se nenechám unést velkým očekáváním a přehnaným pocitem, že mě čeká velký zážitek. Užil jsem si to, ale rád a s chutí se podívám na Maxe v podání Mela. ()

JoseBenes 

všechny recenze uživatele

Mad Max je nejnabušenější film léta a nejlepší blockbuster do Star Wars minimálně (Avengers 2, o co se snažíte, lol). Zároveň je to ultimátní pocta ženskému pohlaví, o které se feministkám ani nesnilo. Chceš prokreslené postavy a mnohovrstevnatý příběh? Tak to jdi do prdele. ()

V.Silver 

všechny recenze uživatele

Mediocre! Film propracovaný do detailu, skvěle natočený, s vynikajícím soundtrackem, a ačkoli se dějová linka může zdát minimální, herecké výkony jsou přímo dechberoucí - i když Tom Hardy za celej film řekne asi tak 10 vět. A když tam člověk párkrát zahlídne Tatrovku, je to už jenom super třešnička na epickém dortu jménem Mad Max: Fury Road. Chci to vidět znova! S klidem ohodnotím... Mediocre! :) ()

Související novinky

Godzilla -1.0 dostane i černobílou verzi

Godzilla -1.0 dostane i černobílou verzi

21.12.2023

Nová inkarnace nejslavnějšího monstra japonské kinematografie od studia Toho Company je nečekaným (skromným) blockbusterovým hitem letošního roku. Snímek Godzilla Minus One s odhadovaným rozpočtem… (více)

Marvel našel nového superhrdinu

Marvel našel nového superhrdinu

01.11.2022

Yahya Abdul-Mateen II (Aquaman, Ambulance) se musel kvůli nabitému diáři vzdát role v prequelu Šíleného Maxe Furiosa, jeho oceňovaná hra Topdog/Underdog na Broadwayi ale brzy končí (nebo minimálně… (více)

Anya Taylor-Joy dotočila prequel Šíleného Maxe

Anya Taylor-Joy dotočila prequel Šíleného Maxe

28.10.2022

Pro herečku a hlavní hvězdu chystané Furiosy Anyu Taylor-Joy (Dámský gambit) je hlavní část natáčení hotová. 26letá Američanka z Miami sdílela před pár hodinami fotky na svém instagramovém účtu, ve… (více)

O čem bude madmaxovská Furiosa?

O čem bude madmaxovská Furiosa?

26.06.2022

Natáčení snímku Furiosa je v Austrálii momentálně v plném proudu, a tak už na veřejnost vypluly také první oficiální informace o ději celého filmu. Jak už název napovídá, hraný prequel k Šílenému… (více)

Reklama

Reklama