Reklama

Reklama

Šílený Max, pronásledovaný svou pohnutou minulostí, je přesvědčen, že jediný způsob jak přežít, je vydat se na osamělou pouť. Narazí však na skupinu prchající pustinou ve vyzbrojeném obrněném vozidle, v jejímž čele stojí elitní Imperator Furiosa. Citadelu, odkud prchají, tyranizuje Immortan Joe, kterému kdosi odcizil něco nenahraditelného. Rozzuřený vojenský vůdce svolá všechny své gangy a ve vysokooktanové silniční válce nemilosrdně pronásleduje prchající rebely. (Warner Bros. CZ)

(více)

Recenze (2 427)

Firebug 

všechny recenze uživatele

Zábavná staromilská akční jízda s vypiplaným vizuálem a povedenou snahou diváka občas zaskočit. Titulní postava je rozkošně šílená, což v tom postapo-úchylném světě dává perfektní smysl. Takhle má pořádný akční výplach vypadat! Bavil jsem se náramně a v budoucnu si to určitě ještě zopáknu. Prozatím 4+* ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Tak nevím, jestli mě má víc překvapovat, jak opravdu kurevský koule nový Mad Max má, nebo neuvěřitelně vysoké hodnocení a kladné ohlasy místních intelechtuálních beďarů. To druhé jsem tedy fakt nečekal, protože tento remake má prostě vážně prostoduchou, přímočarou, nedramaticky vystavěnou zápletku, bez uměleckých ambicí a kudrlinek, herecké výkony a dialogy minimální, vizuál a zpracování béčkové, a přesto se tu filmový všeználci předhánějí v oslavných komentářích, vynášejíc do nebes vše, co doposud tvrdě a nekompromisně kritizovali, ačkoliv tomu pořád stejně hovno rozumí. Fakt divný a zarážející, nicméně dobře tak pro film samotný, který tím alespoň získává plusové body z vážně nečekaných stran. Jinak tedy Mad Max je ale samozřejmě vážně dokonalá smršť, a to od prvního, do posledního záběru, a v podstatě je to takový malý splněný sen každého fandy těchto zběsilostí, u které musí slintat blahem, protože se zde jedná skutečně o jednu velkou, dvouhodinovou honičku, bez chvíle oddychu, kvaltující neustále pod plným plynem, navíc zpracovaná kulervoucím, dynamickým a efektně bombastickým způsobem. Velké plus je samozřejmě i úžasný, originální a nápaditý vizuál, strhující stylovost, nekompromisní atmosféra a hudební doprovod je pak kapitola sama o sobě, jednoduše nářez jako samotný film. Třešničkou na dortu je ale bez diskuzí obsazení, neboť v současnosti skutečně neexistuje vhodnější borec pro roli Maxe než Hardy, což je extraligový řezník a bůh v jednom. Theron je jinak též výborná, její výběr rolí mě neskutečně baví a i ona zde dostává jasně palec nahoru, stejně jako šílený Hoult, kterého jsem dlouho ani nepoznal, ale svou postavu si také opravdu očividně užíval. A i zbytek je stejně tak fascinující, každá z postav je zkrátka jen těžko zapomenutelná a přehlédnutelná. Nový Mad Max se tak okamžitě zařazuje mezi naprosté kultovky, vidět takový film v kině je vzácnost a zážitek a všichni nadšenci těchto drsných jízd jen mohou doufat, že Miller tímto počinem odstartoval novou éru podobných nářezů, které nebudou dále putovat jen rovnou na dvd, ale dostanou šanci i v širší kinodistribuci. BOMBA!!! ()

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Nadupaná akce která během 2 hodin prakticky nikde nepoleví. Ten film je navíc vyplněn takovou spoustou originálních nápadů, že někteří by byť z jednoho byli schopni udělat celovečerní film. Jednoznačně palec nahoru přestože ten film není bez chyb. Jedno je třeba si ale uvědomit z původně poměrně komorní podívané nám tady Miller udělal docela slušný blockbuster. ()

Sdoom 

všechny recenze uživatele

Mad Max je v dnešní době opravdu zvláštní úkaz. Zběsilá není u tohoto filmu jen cesta, ale i tempo. Fakt si nepamatuju film, který by měl takhle brutální tempo, i Bourne je oproti tomu poklidné drama. Ale Georgi Millerovi se to nevymklo z rukou a i když jsou některé scény vyloženě přepálené, tak to celkový dojem nekazí. Akce je velmi nápaditá, hudba Junkie XL k tomu je úderná a naprosto skvěle doplňuje obraz. A kytarista hrající na ohnivou elektrickou kytaru je jeden z nejvíc cool nápadů v historii kinematografie. :-) Trochu škoda, že není trošku podrobněji představen svět, do kterého je děj zasazený, a ani o postavách se nedozvíme zas tolik. Na druhou stranu, by to asi brzdilo zamýšlené zběsilé tempo. Každopádně v rámci dvojboje Avengers: Age of Ultron + Mad Max zvítězil Mad Max o několik koňských délek. (kino Cinestar, orig.) Edit 13.10.2016: Měl jsem trošku obavy, jestli při domácí projekci se kompletně nevytratí wow efekt z kina, ale jak se ukázalo, mé obavy byly zbytečné. I napodruhé mě to fakt bavilo, protože Miller vytvořil naprosto originální, nadupané dílo, které diváka vcucne na začátku a vyplivne až na konci. Fakt pecka a stále silné 4 hvězdičky. (Blu-ray, orig.) Edit 18.4.2021: I napotřetí parádní jízda, ačkoli při znalosti toho co přijde už se malinko vytrácí ten wow efekt. Na druhou stranu ve 4kčku to vypadá naprosto famózně, naprosto referenční přepis s fantastickejma barvama. Radost pohledět. (4k UHD blu-ray, orig.) ()

Kelly2502 

všechny recenze uživatele

Mad Max patrí medzi filmy u ktorých môže človek v pohode vypnúť a užívať si akciu.Príbeh je pomerne jednoduchý(mozog si určite nenatrápite),minulosť postáv nepoznáme s výnimkou pár Maxových vidín,tie môžu byť zároveň veľmi chaotické v prípde,že ste nevideli predchádzajúce čati s Gibsonom, o nič však vo filme neprídete. Kostými sú dokonalé,každá postava má svoju charakteristickú črtu vdaka ktorej si ju veľmi rýchlo zapamätáte. Austrálsku prírodu je vidno na každom kroku ( :D ) takže film vám okrem drsnej akcie ,ktorá dostala aj mňa,človeka ktorý akčňáky nemusí, ponúka aj ronako drsnú prírodu....Za 4 hviezdičky bez debaty a zároveň najlepší akčný film roka. ()

netahlo 

všechny recenze uživatele

Nejak furt nemuzu prijit na to, o cem to cely bylo. Tupa akcni podivana s tradicne prisernym Hardym. Fakt nemam rad filmy, u kterych mi je absolutne jedno jak dopadnou. ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Hm, tak bohužel, žádné nadšení se nekoná, nebudu tady žvatlat cosi o absenci scénáře a děje, protože vím, že kvůli tomu se fakt film nedělal, ale mě prostě nebavilo, jak hraje Hardy, jak hraje Theron a jak hraje zbytek hereckého ánsámblu. Všichni se tam plácali mezi zběsilou akcí a nudnými rozpravami,pochybuju, že tomu dám ještě někdy šanci.Mám z toho prostě pocit, že jsem zrovna kouknul do obrovskýho kastrolu z gulášem.................moje hodnocení = 3 z 10. ()

coscarelli 

všechny recenze uživatele

Nebyt obednych pauz ,nakolko ich bolo vela, by bola nadrz plna, takto dost pohonnych hmot vytieklo skrze taku malu nenapadnu dieru. Inak zodpoveda nazvu. Bola to divoka sialena jazda a opat film co nasytil moje zmysly skoro na plny plyn. Reziser nieje dochodca, netrasu sa mu ruky a vidi triezvo. Patrím k viacerym ludom co piesok z filmu skoncil na tvari, popripade na inej casti tela. Vizual - netreba slov. Povozil som sa do skoro plnej spokojnosti a ma moje sympatie., Mohla byt svadba. ()

SG-1 

všechny recenze uživatele

"No tak, zavolali mě, abych někoho mučil. Nebo si tu zůstaň truchlit, taťko, já ti je přivedu." -vykonavatel spravedlnosti- ()

The Viper 

všechny recenze uživatele

Nové blockbusterové lejno schovávající se za 30 let starou trilogii se ukazuje v podobě mixu mezi Kobrou 11 a nejnovějšími cutscenami z Call of Duty. Z Maxe je retard a Charlie sice drsně vypadá, ale je dost nudná. Bez příběhu, silnějšího emocionálního momentu a jakékoli empatie k hrdinům. Co lze vypíchnout v dobrém je fešný face celého filmu a některé akční scény na vozidlech. ()

Kejdlo 

všechny recenze uživatele

Zběsilé ne jak rychle a zběsile, ale ještě o několik stupňů výše. Kdo by to byl čekal že nám důchodce naservíruje totální akční jízdu od začátku až do konce se skvělými herci a hudbou. Už aby byla dvojka kurňa. 9/10 ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele

Zažijete Sandstorm, avšak bez Darude. Nič to, baviť vás bude. Čaká vás pár šialeností ako gitaroplameňomet, ľudia ako krvné banky (aspoň je logické, prečo záporáci nechávajú zajatcov), aj albíni žijúci v tme a zbožne ucievajúci svojho ľudského boha. Títo fanatici názorovo podobní niektorým voličom Kotlebu alebo Fica (samozrejme hlavne ISIS) sa tešia svojimi úspechmi pri pokriku Be Whitness! Až má človek pocit, že toto bude Vasky Jugend, ktorá začne krvavú revolúciu roxorovými tyčami, len aby vám mohla uje.. ehm.. ukradnúť bojlery. Mottom hlavného hrdinu je prežiť, ale ako to už s mainstreamovými postavami býva, svoju kožu zlého chlapca zhodí aj Max a dá sa nahovoriť na boj proti bezpráviu. Tom Hardy v hlavnej úlohe diváka poteší, no svoju zbierku charakterov a významných výkonov si tu nerozšíril, len fanúšikovskú základňu. Takisto Charlize Theron v roli rebelskej imperátorky Furiosy. Výkonom tu poteší ale Nicolas Hoult, ktorého fanatický prisluhovač hlavného antihrdinu Nux je potecha pre oči a ďalší z jeho významných hereckých zárezov. Nuxova premena z nadšenca fanatizmu a automechaniky na nadšenca len automechaniky na strane kladných hrdinnov(života, morálnych hodnôt?) je však prirýchla a je nám podaná cez sklamanie a jedno kratšie utešenie jednou z krásnych žien hlavného antihrdinu, ktoré sa bohužiaľ ani nepotrebuje cenzurovať. Mela Gibsona vystriedal Tom Hardy. Škoda, šialenosti z Maxovej tváre ubudlo, ale šialené nápady a zbesilá akcia ostali. Režisér svoj projekt oproti predchádzajúcim filmom zlepšil. Teraz mu výdatne pomáhajú aj lepšie efekty a kamery ako v minulosti. George Miller pre nás opäť pripravil adrenalínovú akciu, teraz vďaka novšej technike priam videohernú (skalní fanúšikovia môžu siahnuť aj po graficky vydarenej videohre). Keď nemáte čas ani nabiť zbraň, aby ste odstrelili zúrivého motorkára, nemáte čas povedať ani svoje meno, nieto ešte nájsť si vhodnú chvíľu na predstavenie svojej osobnosti, takže znova nečakajte žiadny psychologický rozbor postáv, lebo vám uniká benzín a vy sa potrebujete dostať čo najďalej od bývalého šéfa a jeho posluhovačov, najlepšie do bezpečia. Dostanete načrtnutie morálnych hodnôt postáv cez pár vážnych slov a ich činy v klasickom mainstreamovom šate, ktorý sa dotkne diváka tak, aby fandil tým dobrým s charakterom a odmietal záporákov, lebo s tými divák strávil čas len keď chceli kladných hrdinov zabiť alebo zneužívali svoju moc. Dej tiež nie je náročný, dal by sa charakterizovať jedným slovom: dopredu. Tak ako uniká od nepriateľov Max, unikajú aj minúty a v tom rýchlom tempe zmesi zmesi rýchlosti, krvi a benzínu sa dejovej výstavby nedočkáte. V prípade, že chcete postapo s menšou dávkou akcie a väčšou dávkou psychológie, siahnite po The Road Johna Hillcoata podľa predlohy Cormaca McCarthyho. Georgeovi Millerovi sa upgrade jeho slávneho filmu podaril. Okrem akcie, ktorá je vďaka dnešnej dobe vizuálne atraktívnejšia potešia aj lepší herci ako v starších filmoch Mad Max. Film s hlbokou myšlienkou podanou plytko. Tak, aby ju dokázali stráviť všetci konzumenti. Postavy a dej sú opäť spravené cez mainstreamovú šablónu, ale tempo filmu a akcia to bohato vynahradia. Dúfam, že sequel sa vydarí a bude mať minimálne toľko šťavy, ako Fury Road. Ak nie, treba ju doplniť z krvnej banky. () (méně) (více)

srbak 

všechny recenze uživatele

Oproti predošlým Mad Maxom je to na môj vkus trošku neautentické, v inom kabátiku, ktorý je na oko krajší ale pravú podstatu celého pojmu, ktorý vybudoval u predošlých dielov George Miller to tak nejak teraz stráca. Ale na druhú stranu, nie je to zlé, len je vidieť, že sa film už poberá trochu inou cestou než jeho predchodcovia - niekomu sa to páči, inému zasa menej. Zastávam sa ale toho názoru, že praví a zarytí fanúšikovia budú aspoň trošku sklamaní z toho, ako to v konečnom dôsledku dopadlo, pretože pôvodná špinavosť, drsnosť a brutalita s nablýskaným Melom Gibsonom sa teraz mení na pohľadnú autobúračku plnú virtuálnych tríčkov a vymožeností. Asi to tak má byť a nemožno sa sťažovať, pretože film drží krok s dobou a zameral sa na široké publikum, čím si zaručil veľký finančný úspech, no zároveň sa pobral na mainstreamové chodníčky, ktoré po čase vždy omrzia. Môžem sa však mýliť a nová podoba bude tejto sérii svedčať ešte viac, no tá kultovosť, ktorou priam svišťali jednotka a dvojka je vytratená a mne to proste chýba! ()

Melios 

všechny recenze uživatele

Po fajnovej jednotke ,výbornej dvojke a nie až tak moc dobrej trojke tu máme Mad Maxa 4 ,bohužiaľ bez Mela Gibsona. Jeho post ponovom zaujal Tom Hardy ,ktorý tu odvádza perfektnú prácu. Na príbeh tu nieje hádzaný rovnako veľký dôraz ako na minulé diely ,a k tomu má s minulými dielmi pramálo spoločného (no stále je emocionálny ,nervydrásajúci a napätý). Film je po všetkýh stránkach vhodný pre nových fandov Mad Maxa ,alebo ľudí ,čo sa nechcú predierať cez predchádzajúcie diely. Hlavný záporák tu funguje a vyzerá perfektne (čo sa nedá povedať o niektorých antagonistoch z minulých dielov) ....jedným slovom Immortan 😃....no vizuál a hudba? ....Sú urobené na 100%.....Pokiaľ máte voľnú chvíľu a máte radi post apo ,tak by vám nový Mad Max nemal uniknúť! Za mňa úctihodných 90%.....A to som si myslel ,že George Miller vie točiť iba detské filmy 😂😂 ()

Rudinsky 

všechny recenze uživatele

Keď 70 ročný šialený dedko chytí druhý dych a po tridsať ročnej pauze v brandži zaspomína na časy minulé, bude to vyzerať presne takto. Ako sa toto podarilo prepchať medzi producentov (a celkovo vedením WB), nad tým ostáva rozum stáť. Iste, nie je to úplne dokonalý film - ale je tak moderný, snaživý, originálny, technicky perfektný (za kamerou sedí druhý sedemdesiatnik, čo si do martini hodil namiesto olivy viagru) a energický, že vás priklincuje do sedadla od úvodnej sekvencie. Navyše si to všetkým tým digitálnym marastom smelo vytiera riť, pretože takmer všetko, čo v MadMaxovi uvidíte, bolo reálne postavené. Ak máte radi, keď niekto obchádza konvencie a ešte k tomu aj zmysluplne a s dávkou tvorcovskej originality, budete nového Maxa milovať. Dokonca, pôjdete na neho viac krát. Millerovi prajem komerčný úspech - naozaj. PS: Holkenbort za keybordmi odvádza polovicu práce ()

KoRner 

všechny recenze uživatele

Dvojhodinová zbesilá jazda, pri ktorej môžete počítať minúty, kým postavy stoja pevne na zemi. Veľa to určite nebude. Hardy sa v Maxovi našiel, je to presne to, čo hraje vždy a sedí mu to. Všetci záporáci sú správne šľahnutí, svet riadne surový a nehostinný. Theron opäť výborná a asi je to vážne najvšestrannejšia herečka súčasnosti. Jedine v čom by som pridal by boli nejaké tie vtipné hlášky. Film, kde soundtrack nehraje iba divákom v kine, ale naozaj tam celý čas hraje týpek s gitarou a zostavou reproduktorov na aute, ich potreboval ako soľ. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Byl to masakr, co si budeme povídat. Akce víceméně od začátku, jako když nastoupíte do rozjetýho vlaku a ten vás nenechá vyskočit za jízdy. Ke zpomalení dojde až někde kolem poloviny, aby se diváci stihli nadechnout a poposedli si na sedadlech, no a v tu chvíli to může začít nanovo. Co se týče akce a vizuálu, to je bomba největšího kalibru, tam se těžko něco vytýká. Surrealismus a post-apo prvky lítají po plátně zleva doprava - nadupaný káry, masky, zbraně, všude něco hoří, do toho písek a krev, jo v takových chvílích je akce na vrcholu svých možností. Třešničkou na dortu pak je naprosto zběsilej kytarista na ještě pekelnějším autě. Toto je nápad za 100 bodů a takových tam rozhodně bylo víc. Chvílema jsem si připadal jak na koncertě Rammstein a Slipknot dohromady. Musíme být ale objektivní a říct si, že to rozhodně není příběhovej film. Ne, tady se jede pryč pouští a pak zase tam a tam, toť vše. Postavy se taky nijak zásadně charakterově neodhalí, moc toho nenamluví, ale ono to snad u takovýho blockbusteru ani není potřeba. Na plnej počet to ruce sice natahuje, ale nedosáhne. Jen o malej kousek, jinak je to masakr. P.S.: A zasadit do monster akce polonahý modelky, to musí ocenit snad každej chlap. :D ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Úžasné spracovanie, ten úvod je nenormálny a nemyslím tým akciu, ale tie fragmenty sveta, ktoré sa v Citadele mihnú (technická úroveň, manipulácia, sociálne rozdiely a "vymoženosti" techniky). No musím sa priznať, že aj keď sa jednalo o skvele spracovaný akčný film s neutíchajúcou jazdou a adrenalínom, bolo nakoniec tej akcie toľko, že to trošku až uškodilo celkovému prejavu. Za mňa 85 - 90%. Spracovanie úžasné, praktické efekty pred CGI fakt vidno, ale príbeh fakt že nula a to obrovská a neprehliadnuteľná. A pritom to začínalo fakt "chytro" (vrecia na krv, dokonalé diktátorstvo a ovládanie ľudí, mechanizmy sveta atď.), ale scenár sa v tomto prípade skrátil na jazdu tam a späť a medzitým snahu o prežitie. Aby sme sa pochopili, ja nie som proti takýmto filmom, práveže letné blockbustery plné deštrukcie a efektov zbožňujem a dokonca ich viem oceniť aj keď iným nesadnú, ale tu jasne vidno ako ten hype film zbytočne nadniesol a človek nemal šancu dostať všetko to, o čom v snoch dúfal, že dostane po prvých ohlasoch a traileroch. V rozmedzí cca 30 dní som zhliadol FF7, Avengers 2 a Mad Maxa a žiaľ, nezapôsobilo to na mňa lepšie ani oproti jednému zo spomínaných filmov. Už aj tie dva spomenuté mali oproti tomuto oscarový scenár, ktorý mal aj nejaké tie riadky navyše, gradáciu atď. Tuná sa jednoducho začalo "na plné gule" a potom už ťažko niekam stále zrýchľovať. Toto považujem za jasný zápor filmu. Keby uviedli svet trochu do obrazu a postupne gradovali k veľkolepému finále (kľudne aj pretiahnutému na tretinu filmu, keďže zámer bol hlavne v nekonečnej jazde), ale to sa nestalo. Bojím sa, aby to neskončilo skonštatovaním "premárnená šanca". Aby sme sa znovu pochopili, vôbec film nezhadzujem, nedal by som mu toľko hviezd a možno časom zvýšim aj na absolutórium, keď zopakujem projekciu, ale úvodný wow efekt sa už žiaľ počas filmu ďalej nezopakoval, skôr len wtf scény. Škoda. Ten úžasný svet by si zaslúžil aj viac obsahu ako formy. Pretože ak to teraz nevyjde, už sa do neho nevrátia ani herci ani my ako diváci, alebo to bude trvať zasa nekonečných 30 rokov a to tu už geniálny George nebude a to by ma mrzelo najviac. Ak sa pošťastí a skončí to ako prvý úvod novej trilógie, tak by som bol fakt ale že fakt šťastný. Pretože ten svet, hnusne krásny a monštrózny si to naozaj zaslúži. ()

Purrrfect 

všechny recenze uživatele

Mad Meow :-) Beautiful mindfuck :-) Adrenalin CarGasm. Cisty silenstvi ve vizuelni dokonalosti. Ještě ted jsem z toho vzrusena, a to jsem na tom byla uz 3x a stále nemam dost. Tom Hardy me uchvatil stejne jako naposledy dokonaly Bane, ten hlas kde místo mluveni jen brucel jak medved me po cely film nenechal chladnou a pry jsem vrnela jak spokojene kote :-) Nux: Oh what a day, what a lovely day! I live, I die. I LIVE AGAIN! If I'm gonna die, I'm gonna die historic on a fury road! Max: If you can't fix what's broken, you'll go insane. ()

Související novinky

Godzilla -1.0 dostane i černobílou verzi

Godzilla -1.0 dostane i černobílou verzi

21.12.2023

Nová inkarnace nejslavnějšího monstra japonské kinematografie od studia Toho Company je nečekaným (skromným) blockbusterovým hitem letošního roku. Snímek Godzilla Minus One s odhadovaným rozpočtem… (více)

Marvel našel nového superhrdinu

Marvel našel nového superhrdinu

01.11.2022

Yahya Abdul-Mateen II (Aquaman, Ambulance) se musel kvůli nabitému diáři vzdát role v prequelu Šíleného Maxe Furiosa, jeho oceňovaná hra Topdog/Underdog na Broadwayi ale brzy končí (nebo minimálně… (více)

Anya Taylor-Joy dotočila prequel Šíleného Maxe

Anya Taylor-Joy dotočila prequel Šíleného Maxe

28.10.2022

Pro herečku a hlavní hvězdu chystané Furiosy Anyu Taylor-Joy (Dámský gambit) je hlavní část natáčení hotová. 26letá Američanka z Miami sdílela před pár hodinami fotky na svém instagramovém účtu, ve… (více)

O čem bude madmaxovská Furiosa?

O čem bude madmaxovská Furiosa?

26.06.2022

Natáčení snímku Furiosa je v Austrálii momentálně v plném proudu, a tak už na veřejnost vypluly také první oficiální informace o ději celého filmu. Jak už název napovídá, hraný prequel k Šílenému… (více)

Reklama

Reklama