Reklama

Reklama

Šílený Max, pronásledovaný svou pohnutou minulostí, je přesvědčen, že jediný způsob jak přežít, je vydat se na osamělou pouť. Narazí však na skupinu prchající pustinou ve vyzbrojeném obrněném vozidle, v jejímž čele stojí elitní Imperator Furiosa. Citadelu, odkud prchají, tyranizuje Immortan Joe, kterému kdosi odcizil něco nenahraditelného. Rozzuřený vojenský vůdce svolá všechny své gangy a ve vysokooktanové silniční válce nemilosrdně pronásleduje prchající rebely. (Warner Bros. CZ)

(více)

Recenze (2 427)

Rogue 

všechny recenze uživatele

Hyperaktivní jízda tam a zase zpátky, jejíž vznik je mi záhadou (při tomhle budgetu). Miller určil směr nového akčního popcornu. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Šialene vizuálne dokonalý Šialený Max, alias "Krvný Vak", v šialenej jazde na šialenej ceste pri záchrane posledných štyroch zajačikov z Playboya. Nuž, vagína ako taká má neskutočnú moc. Už naši dávny predkovia vedeli (a hovoria), že nie rozumom, ale práve týmto kúskom tela budú ženy ovládať všetkých mužov sveta. Musím uznať, že napriek nulovej pointe či "chudobnému príbehu", má "nový" Mad Max neskutočne grády. Akčné scény z mnohými vychytávkami bavia diváka až do samého záveru. V podstate si počas nehroziacej nudy nemá kedy špárať v nose. V niektorých momentoch mi vďaka pár nápadom prišiel nápaditejší než neuveriteľné príhody zo starého zákona. Samozrejme, každý si môže veriť čomu chce, no tento snímok je skôr pukancovov zábavou na jednotku, než jednotkou medzi sebe podobnými. V podstate niečo obdobné ako Jurský Svet (srandujem :), akurát že praveké tvory nahradili "novodobé" mustangy. Inak ten s tou gitarou na fotrovej Liazke ma fakt dostal. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Filmom režiséra George Millera "Mad Max"odštartoval v roku 1979 svoju hviezdnu hereckú kariéru Mel Gibson. V rámci postapokalyptických sci-fi snímkov sa to stalo kultovým dielom. Následne boli vyprodukované aj ďaľšie dve pokračovania. No a v roku 2015 sa Georege Miller ku šialenému Maxovi vrátil a natočil titul "Mad Max: Zbesilá cesta". Už síce bez Mela Gibsona, ale má to také vysoké otáčky, že hravo zomelie na prach všetkých svojich predchodcov. Je to akčná atómová bomba, ktorá ma úplne odrovnala. Kurva, to bola teda divoká jazda. ***** ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Tak takhle měl vypadat třetí díl! Akce, metráky nápadů, akce, napětí, překvapení, akce, černý humor, akce, akce a akce, skvostná kamera (pouštní písek a prach se z plátna téměř sype), šlapající hudba, Tom Hardy jako obstojná náhrada Mela Gibsona a především fantastická Charlize Theron. Dlouho jsem v kině neviděl film, který by mě tak snadno přenesl do zcela jiného světa a přivodil mi pocit, že ten svět opravdu existuje a to všechno, nač se právě dívám, se v něm někdy vážně odehrálo. George Miller za pomoci armády kaskadérů a triků složil poctivý reparát. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Nějak jsem se vám odmlčel, milé děti. Ne proto, že bych zanevřel na vás či na vaši nezdravou potřebu čísti mé píčárničky, ale mám moc práce s tím vymýšlet, jak hovno dělat a přitom týti. Ovšem Medmexfór je dostatečným důvodem vrhnout má tolerovatelně vyplněná tanga do ringu komentování a tak trošku si zaexhibovat. Inu - pyskatý Hárdy, ze kterého zde teče kdejaká ortodoxní panna více, než britský hemoglobin na podrcený křemík maghrebských pláží, u mě skončil. Ošklivější a tupější xyft nemívám ani já pro prolemtané noci a hraje zde hůře, než Petra S. orgasmus, dej jí nebe věčnou slávu. Doufám, že tak učiní již brzy. Tomí pulec, převlečený za protřelého divadelníka, vyvinul jedinou snahu - posrat mi celý biják. Nevyhrál, ale musím uznat, že na tom dřel jak Bulhar. Nyní následuje jeden z mých vyhlášených díků, který opěvovaného nasere a na světě přibude další ošpendlíkovaná figurka s mou přibližnou podobou. Tímto bych tedy rád poděkoval mistru Ápýčovi, neboť jen a pouze díky němu a jeho sofistikovaným vysvětlivkám, upraveným pro blbečka, abych je pochopil, vyzářil film z mojí obrazovky. Nelhal mi. Je to větší a akčnější jízda, než když ovulující nymfomanka dorazí na comic con. Všude samé tělní tekutiny, řev, panika, rozhozené oudy a spousta ,,střílejících hlavní". Když jsem tedy, mistrem předem poučen, přistoupil k filmu takto, čas krásně ubíhal a já si blaženě cintal na bačkorky. Pročež též slibuji, že si zopáknu Gibsono/Maxovo předchozí počiny, a možná si z celé série udělám i nového honíčka, neb známky již neuspokojují mou dušičku natolik, jako v letech autistického mládí, a od šachů jsem ztratil věž, dva pindíky, návod, kostku i herní plánek. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Ve Fury Road je k nalezení úplně vše, co bylo dobré na předchozích maxovských filmech a je to tam ještě v lepším podání a daleko větší koncentraci. V kontextu současných blockbusterů potěší zejména nebývale tvrdá akce (z každého střetu je skoro fyzicky cítit kinetická energie, kterou v sobě všechny ty bizarní vozidla mají) a uhrančivě vykreslený a detaily zaplněný fikční svět (na jehož působivosti mají nepochybně lví podíl designéři kostýmů a dekorací). Osobně mě těší i způsob, jakým jsou do jinak maskulinního světa a žánru zapojeny ženské postavy. Ten má přitom hodně daleko do lacině okaté "módní" agitky, které se obávali někteří skeptikové při čtení propagačních materiálů, které feministickou rovinu filmu dopředu avizovaly. Zrychlování záběrů, které Miller využíval i své dřívější tvorbě, sice působí jako poněkud archaický a laciný filmařský postup, ale vyjma asi dvou nebo tří záběrů naštěstí prakticky neruší. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Film, kterému prakticky nelze nic vytknout, je totiž přesně takový, jaký chce být. Od začátku do konce neskutečný nářez, film se nezastaví ani na minutu, skvěle natočené akční scény, skvělí herci a výborná hudba. Ale jako divák jsem si film vůbec neužila, ten film je velmi intenzivní, což samozřejmě znamená velké plus, ale mně u toho bylo místy až fyzicky nevolno. Tohle je snad poprvé, co dávám 3* filmu, který se mi vlastně silně zaryl pod kůži (dva dny po projekci a já ho stále nemůžu dostat z hlavy), ale vůbec ne příjemným způsobem a vím, že film už nikdy nechci vidět. Jednoduše ani trochu nepatřím mezi cílovku tohoto filmu, ale úplně chápu to nadšení všech. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Vážně nevím, koho mám opěvovat dřív. Toho magora/génia, který tomu odklepnul těch neuvěřitelných 150 mega (pošlete mi jeho adresu! Klidně mu budu jako vděk čistit hajzl, cokoliv bude chtít). George Millera, jenž musel brát při natáčení hodně tvrdý drogy, jinak to není možný. Nebo boží hereckou trojici Hardy/Theron/Hoult, u který jsem nevěděl, koho mám vlastně nejradši. Vytvořili totiž tak neuvěřitelný, kulervoucí, anarchistický akční náhul, u něhož jsem ke konci skoro plakal dojetím. Audovizuální nádhera, soundtrackové žrádlo a akční ráj. U žádného jiného filmu nepasovalo hodnocení non-stop akční jízda tolik, jako tady. Každá akční scéna je navíc totálně jiná a ještě více boží, než ta předešlá. Tenhle film zkrátka nemá v současnosti obdoby a jsem rád, že dneska na něco takto nekompromisního a ujetého ještě odvahu. Druhá, a nejspíš i třetí, návštěva kina je v tomhle případě povinnost. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Nakonec lepší než jsem čekal. Původní trilogie se mi líbila, ale z tohohle jsem po trailerech moc odvařenej nebyl. Nicméně jako totální úlet to funguje dobře. Nemá cenu řešit příběh, ten tu není. Prostě borec jede z bandou feministek a po celou dobu je chce zabít armáda vedena nejrůznějšíma bizardníma zrůdama z nichž jednoznačně nejvíc boduje pekelnej kytarista kterej pěkně vyhrává do rytmu a do bitev. Uznávám, že akční scény jsou promakaný pořádně ujetý a je to celý poměrně přehledný. Ani 3D mi tentokrát nevadilo. Líbilo se mi pár odkazů na starý filmy, potěšil hudební motiv a celkově se muzika povedla. Ta závěrečná asi půlhodinová honička je fakt povedená. Takže z akcí jsem spokojen. Problém je, že mi bylo úplně lhostejný všechno okolo. Marná sláva, ale původní trilogie se mi prostě líbí víc. Jasně, že to byli taky jenom ulítlý řežby bez nějakýho promakanýho scénáře, ale snad je to tím, že mám k těmhle filmům vztah už z mládí, nebo tím, že jsou ovlivněny dobou vzniku a mají ten neopakovatelný osmdesátkový look. Holt 80 léta jsou pryč a Hardy není Gibson.60% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Než jsem dorazil z projekce domů, normálně to ve mně dozrálo (lehce uzívaná předfinálová scéna se semínky odpuštěna). Max je díky jeho drsnému šílenství a jasné vizi režiséra skrz naskrz originálním akčním filmem. Vážně jsme tohle mohli říci naposledy o Matrixu? Neuvěřitelné! ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Po záverečných titulkoch som sa zmohol len na ufff..., kurva, to bola jazda...Nehovorím, že Mad Max je najlepší film za posledné roky, ale ak sa na to pozrieme cez žáner, tak ano. Tak nadupaný akčný film tu nebol už roky. Film obsahuje skutočne iba pár minút, v ktorých môže divák rozdýchať akčnú nálož. V traileroch býva často nasekané takmer všetko a diváka už vo filme nemá čo prekvapiť. Tu však má režisér v zálohe ešte tony špičkového materiálu. Osobne ma lákala skôr Ch. Theron a to som pred zhliadnutím netušil, že tu má min. rovnaký priestor ako Max, ak nie viac. Jej postava Furiosa je pravá hviezda filmu. Bol to jej plán, jej útek a jej vyzbrojená a obrnená mašina. Po tomto filme je mi cťou posunúť Ch. Theron na 1. miesto v mojom osobnom rebríčku naj herečiek. Táto non-stop naháňačka či reklama na strojárenský a automobilová priemysel je neskutočná akčná jazda, ktorá sklame iba diváka, ktorému je akcia cudzia. 100%. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

What a movie! What a Lovely movie!!! Je to pecka! Je to pecka!! Je to pecka!!! To najpotešujúce na úvod. Je to TEN Mad Max (resp.má to atmosféru jedinečnej dvojky) akurát vo veľkofilmovom balení. Vadili mi na súčasnú dobu miestami príšerné triky a to, že posledná tretina už nebola také žúžo ako všetko predtým( ale stále je skvelá akurát je toho už trochu veľa). Inak maximálna spokojnosť. Miller naservíroval fantastickú "B-čkovú" jazdu ( všetky akčné scény berú dych - hlavne tá s motorkami), ktorú klasický divák síce nemusí rozdýchať ale to mi môže byť jedno. Audiovizuálne fantastické, herecky parádne( ústredné trio Hardy/Theron/Hoult nemá chybu) a prekvapivo funkčné aj v dramatických pasážach a strhujúce ako veľmi dlho nič v akčných. Je to film, ktorý tu nebol strašne dlho a je veľmi potešujúce, že tento sa tak úžasne podaril. Proste krása, vrnel som blahom a neviem sa dočkať ďalšej projekcie. 9/10 s nábehom na čistú desinu. Treba vidieť a treba vidieť v kine. Krása ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Přece ode mě nemohl nikdo čekat jiné hodnocení. Vždy jsem chtěl vidět dalšího Maxe, ale ani ve snu mě nenapadlo že uvidím tohle. Naprosto uvěřitelný a (ne)fungující systém světa. Akce (nepočítám CGI nebo různé komiksové srágory), hlavně tedy počáteční, která činí podobný mezník jako Terminátor 2 nebo Matrix. Opravdu skvěle udělané a myslím že tohle muselo kaskadéry pořádně bolet. Castingově patřičně elitní a nejlepší role pro elektrickou kytaru v historii filmu. Bože, jak tohle bylo úžasné. Přeji filmu obrovský finanční úspěch, protože tohle mělo duši! Georgi, dle mého soudu jsi se na tohle připravoval 30 let. Děkuji. 100% ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Mad Max má chyby. Postsynchrony dělal debil pod vlivem špuntů do uší a do úplné dokonalosti by stačilo trochu prostříhat a zkrátit o dvacet minut. Ale, kurva, tohle je neskutečnej nářez. Nechápu, jak mohli studioví vládci kasy narvat peníze do tohohle filmu, ale, bohové, děkujme jim za to! Stvořen byl ultradokonalý akčňák, který jakoukoliv béčkovost povýšil na nekonečný level nadupané ultrakvality, plné skvostných vizuálních vychytávek (obzvlášť všechny stroje), do toho přidává sympaticky nemluvnou postavu a korunuje to kulervoucím soundtrackem, kde dokonale ladí epická instrumentální hudba s elektrickou kytarou, na které své rify ludí magor přivázanej na jedno z přítomných aut. Ach klatě, neskutečně boží praktické triky, dokonalá akce, frenetická atmosféra a v rámci možností uvěřitelné motivace a to vše vjednotit do podoby, u které je sice jasné, že je to béčko až na strop (banda lepě oděných děv), ale jednoduše kurevsky nabušené, svého druhu unikátní a velmi, velmi boží. Howgh. ()

Arbiter 

všechny recenze uživatele

(obsahuje spoilery) On to DaVid'82 řekl moc hezky. Kombinace sedmdesátiletého 'Happy Feet' kmeta, blockbusterového rozpočtu a vizuálně vymazleného dystopického světa je už sama o sobě parádně divná a hezky doplňuje všechny ty zdegenerované bizarní postavičky filmu. ___ Poslední dobou mám štěstí na hektické snímky. Vše je neustále v pohybu, někam se pádí a spěchá. Zrovna u Mad Maxe bych si ale velice rád vychutnal postupné poznávání mechanismů fungování nastoleného autokratického systému Citadely a ostatních městských států (nebo co to je), byť třeba za cenu toho, že se nepodíváme za hranice města. Ony jsou totiž nesmírně zajímavé i ty fragmenty, které George Miller do Zběsilé jízdy vecpal: matky-dojné krávy, zdegenerovaní aristokraté, v materialní rovině se odrážející striktně hierarchizovaná kastovní společnost, performance moci (nesmyslně obrovské trubky na vodu, kytarista a bubny války atp.) a vytváření propagandistického kultu. To vše slibovalo překvapivě složité a uvěřitelné struktury. Ale u náznaků to končilo, takže vlastně nevím nic. ___ Jsem vážně vděčný, že snímek nespadl k eko agitce víc, než v pár větách, respektive že zůstal eko agitkou v rámci vizuálního jazyka (čti: všude je píse, písek a zase písek). Stejně tak je skvělý, jak se ve filmu s vodou neskutečně plýtvá a absolutně nikoho to nevyvádí z míry. ___ Jestli je to feministický nevím. Já v symbolický rovině viděl mj. kult bohyně matky, což mě baví, takže si ho tam taky vidět budu. __ Ve výsledku je ale snímek zbytečně dlouhý, překvapivě málo krvavý (proč proč proč tomu vlčeti neukousl Max prsty?!) a ke konci lehce padá k patetické notičce, byť po většinu času drží příjemnou sebeironickou a cinickou atmosféru. ___ Největší problém ale vnímám v tom, že jde v důsledku vlastně jen o sled zábavných klipových scén. Budu si pamatovat první očistu krásných konkubín (a to tak, že dlouho), budu si pamatovat podivná stvoření na chůdách, totem z volantů, Jimiho Hendrixe na gumě před sound systémem, kojící maminy a podobný výjevy, ale víc asi nic. A nebo to třeba problém není, já nevím. ___ Mimochodem, ty flashbacky byly fakt špatný. 2D bude předpokládám lepší. Dlouho jsem neviděl tak hlasitej snímek, kde téměř absentuje dynamika - volume je nadoraz vpravo prakticky furt. Další díl chci každopádně. A Max ať v něm prosím radši nemluví vůbec. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

WHAT A LOVELY DAY! Totálně odzbrojující, tenhle pouštní kovot(h)rash. Šílený je Max a šílené je všechno. Vysokooktanový masakr na poli blockbusterů už diváka nebombarduje, on mu vyloženě ryje hlavou v písku. A hraje k tomu na kytaru s plamenometem... Miller si k sedmdesátinám věnoval důkaz, že dovede natočit dravější a odvážnější film, než většina jeho mladších soukmenovců; s obrovským přehledem zvládá ukočírovat kaskadérsko-digitální kolos a vede přihlížející na samotnou hranici příčetnosti. Perfektní byla selekce herců i práce s nimi - přímočarý a po celou dobu maskovaný záporák má jasnou motivaci, Furiosa v podání Charlize Theron je příkladným sladěním cool image s cítěním pro správnou věc a Nathan Jones trhá holýma rukama motory z kamionu. No... stará dobrá škola! Max Toma Hardyho vystavil čumák nevyzpytatelného toulavého psa a malé velké překvapení se koná s osobou Nicholase Houlta - polofanatický šrapnel Nux je zatím jednou z jeho nejlepších rolí. Všichni beze zbytku si zkrátka šílenou manéž užívají a starají se o to, aby si ji užíval i divák. Vlny makabrózního motorismu mají za celou svou stopáž jedinou mírnější chvíli, aby se po kouzelně prostém obratu "dál už to nejde, jedem zpátky!" znovu rozbouřily a spláchly všechno, co omylem nepadlo při prvním průjezdu. Minimalistický příběh absencí výraznějšího prologu i epilogu účelně dopomáhá masivní atrakci, přesto si dokáže uhlídat detail (ve filmu je celkem logicky zdůvodněno, proč útočníci po pronásledovaném kamionu častěji nestřílí, případně mu neútočí na kola). Je skvělé vidět, jak účinně dává tenhle film vzpomenout na starou trilogii a zároveň nesmlouvavě míří na současnou mladou generaci, která chce všechno větší a intenzivnější... a je fantazie vidět, jak v krátkých záblescích fungují emoce, když se explozivní šílenství potká s těhotenskými bolestmi mladé otrokyně, nebo když v tom nemorálním bordelu někdo čestně umře. Srovnatelné akční inferno s tak výraznou autorskou tváří tu nebylo léta. A léta zase nebude... P.S. Často jsem se konsternovaně smál a často jsem byl nepokrytecky šťastnej, že ještě někdo dokáže vyvolat TY pocity, které jsem v dětství cítil při sledování Spacehuntera a Bojovníka silnic. Když konvoj opouštěl kaňon a bouřila k tomu skladba Brothers in Arms od Toma Holkenborga, byl jsem v regulérní euforii. Všem omezencům, jejichž "duchachtivost" je tentokrát už nevýslovně směšná, doporučuju následující článek. P.P.S. První film, na který jsem šel do kina třikrát. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Asi je zbytečné rozepisovat sáhodlouhé komentáře. Krásná poušť s úchvatnou bouří, rychlá auta, zdánlivě nekončící jízda...Mad Max aneb Cesta tam a zase zpátky. Tom Hardy vypadá tak šíleně, že si během téměř celého filmu sympatie nezíská, zato Charlize a její kočičky jsou k nakousnutí. Pokud nemáte rádi auta, motorky a honičky, pak si raději dejte něco úplně jiného. ()

Související novinky

Godzilla -1.0 dostane i černobílou verzi

Godzilla -1.0 dostane i černobílou verzi

21.12.2023

Nová inkarnace nejslavnějšího monstra japonské kinematografie od studia Toho Company je nečekaným (skromným) blockbusterovým hitem letošního roku. Snímek Godzilla Minus One s odhadovaným rozpočtem… (více)

Marvel našel nového superhrdinu

Marvel našel nového superhrdinu

01.11.2022

Yahya Abdul-Mateen II (Aquaman, Ambulance) se musel kvůli nabitému diáři vzdát role v prequelu Šíleného Maxe Furiosa, jeho oceňovaná hra Topdog/Underdog na Broadwayi ale brzy končí (nebo minimálně… (více)

Anya Taylor-Joy dotočila prequel Šíleného Maxe

Anya Taylor-Joy dotočila prequel Šíleného Maxe

28.10.2022

Pro herečku a hlavní hvězdu chystané Furiosy Anyu Taylor-Joy (Dámský gambit) je hlavní část natáčení hotová. 26letá Američanka z Miami sdílela před pár hodinami fotky na svém instagramovém účtu, ve… (více)

O čem bude madmaxovská Furiosa?

O čem bude madmaxovská Furiosa?

26.06.2022

Natáčení snímku Furiosa je v Austrálii momentálně v plném proudu, a tak už na veřejnost vypluly také první oficiální informace o ději celého filmu. Jak už název napovídá, hraný prequel k Šílenému… (více)

Reklama

Reklama