Reklama

Reklama

Šílený Max, pronásledovaný svou pohnutou minulostí, je přesvědčen, že jediný způsob jak přežít, je vydat se na osamělou pouť. Narazí však na skupinu prchající pustinou ve vyzbrojeném obrněném vozidle, v jejímž čele stojí elitní Imperator Furiosa. Citadelu, odkud prchají, tyranizuje Immortan Joe, kterému kdosi odcizil něco nenahraditelného. Rozzuřený vojenský vůdce svolá všechny své gangy a ve vysokooktanové silniční válce nemilosrdně pronásleduje prchající rebely. (Warner Bros. CZ)

(více)

Recenze (2 425)

Franc1s 

všechny recenze uživatele

Nedokážu pochopit, jak tenhle psycho-akční-brutus nářez může někomu vzniknou v palici. Asi G.Miller si na něčem dost ujíždí :D Po dlouhé době čekání a oddalování jsem se konečně dočkal, a jsem spokojen! Trailery na jedničku, co si člověk pouští pořád dokola, tak nelhaly a ve filmu bylo vše co slibovali, drsnej Tom "MAX" hardy, hustá Ch. "Furiosa" Theron a šílej magor, přesně jak z Borderlands N. Hoult. Tihle a další v akční jízdě z bodu A do B a... Kde nápadů je tolik, že druhé shlédnutí je povinnost, vybuchující oštěpy, dlouhý tyče na autech, samotný káry, a miglej kytarista, co si hraje to svoje :D Akční scény nedali vydechnout, naštěstí byli mezipauzy, kdy se člověk stačil rozkoukat, a šlo se do toho znovu po hlavě. Chci další díl a doufám že klapne. Po druhém shlédnutí, určitě bude plná palba, teď 9/10 ! Konečně zase nějaký film co se s tím nes*re :) ()

RidleyCrowe 

všechny recenze uživatele

Akčná pecka. Nechápem kto na tento film dal 150 miliónov (údajne ešte dokonca viac) ale som strašne rád, že to ten niekto urobil. Pretože vďaka nemu nám Miller dal blockbuster aký aspoň ja ešte nevidel. Max je akčná jazda od začiatku do konca (s výnimkou pár scén kde sa nachvílu spomalí, tieto scény ale dávajú aspoň Millerovi priestor na vykreslenie postáv a sveta v ktorom sa pohybujú). Každá akčná scéna je iná ako tá predošlá a čo si cením najviac je že je z nich cítiť praktickosť, žiadne CGI (až na scénu v piesočnej búrke). Autá vybuchujú, lietajú vzduchom, motorky preskakujú ponad auto, herci po autách behajú alebo sú zavesení na vysokých tyčiach a premiestňujú sa vďaka nim po bojisku. Toto všetko a ešte viac vyzerá autenticky. A do toho ešte hrá patrične veľkolepý soundtrack podobný kúskom od Zimmera. Tom Hardy je ako Max výborný, Charlize Theron ako Furiosa snaď ešte lepšia. Už v máji tu máme z najväčšou pravdepodobnosťou film leta a možno aj film roku. ()

Veseldaa.! 

všechny recenze uživatele

"Nekontrolovatelná brutalita" Objektivně za 4*, zrychlený a prostorový vizuál je chvilkama až otravný. Ale nejspíše jde o osmdesátkový záměr. Za originalitu plné hodnocení. ()

LordMysti 

všechny recenze uživatele

Na původních dílech jsem vyrůstal ještě za dob VHS o to víc jsem se těšil. Očekávání bylo až nemístné a o to víc mě šokovalo že film předčil i toto obrovské očekávání! Kdy se vám něco podobného stalo? Já si nemohu na nic podobného vzpomenout! Nemá cenu opakovat že je to absolutní pekelná akční jízda, fascinovali mě ale detaily, nádherná výprava, každý záběr je jako umělecké dílo dotažený k dokonalosti. Kamera není tak šíleně zběsilá jako u rádoby moderních akčňáků - protože to nepotřebuje - můžete si tady vychutnat precizně zvládnutou akci. A když jsem viděl scénu kde uhasili hořící tahač pískem, nevěřil jsem vlastním očím jak z tak primitivní akční zápletky dokázal Miller vytěžit takovou podívanou! Za mě spolu s Gravitací nejlepší film za posledních několik let který u mě dokázal vyvolat extrémně silné pocity! Aktualizace - tak jsem film viděl dvakrát ve 3D, dvakrát doma v klidu a líbí se mi čím dál víc. Takhle mě naposledy chytili pouze dva filmy - Vetřelci 2 a Star Wars VI, možná později Matrix. Top 5 mých filmů. ()

pulDag 

všechny recenze uživatele

Rozčarován. Film, kde nejsou sympatie ani antipatie; citově naprosto vyprahlé. Jako klip či krátkometrážní ukázka, jak by se dala natočit pompézní akce v postapokaliptickém světě super, ale jako film? Neříkám, že by to mělo být drama Shakespearovského rázu, ale když vám je naprosto jedno, co se kdy s kým stane, tak je něco špatně. Stačilo by pár tarantinovských dialogů a film by nabral úplně jiné obrátky. Každopádně nemohu filmu upřít spoustu úžasných akčních nápadů a záběrů, které ovšem někdo neforemně splácal dohromady. No tak snad příště. ()

Ba-nny 

všechny recenze uživatele

Nebudem tu vypisovat (len inymi slovami) to co uz predomnou napisalo kopec ludi, takze len tak v skratke. Dejovo mi Mad Max nikdy nesadol a podobne je to aj pri Fury Road takze preto ta jedna * dole, ale po vizualnej a hudbnej stranke proste luxus. Isto si to pojdem pozriet este raz, ale radsej v 2D. ()

rvp 

všechny recenze uživatele

Nic tak šíleného, uvaleného, ale přitom tak geniálního jsem ještě neviděl. Nechtěl bych vědět, co se Millerovi honí v hlavě, nebo pod vlivem čeho dal tohle dohromady. Tak mě to vtáhlo, že film bleskově utekl. Vizuální provedení je neskutečné a skvěle tam pasuje I soundtrack. 3D mi vůbec nevadilo naopak. Neviděl jsem žádné předchozí díly, teď už vím, že to není potřeba.. Uvažoval jsem jestli dát čtyři hvězdy, ale za toho fanatického kytaristu dávám plnou :-D * * * * * ()

Forty- 

všechny recenze uživatele

Prach, piesok, benzín, olej, špina, oheň a osem valcov. Dve hodiny čistej akcie, na príbeh (a chvalabohu ani na iné sentimentálne výlevy) už miesto neostalo. Atmosféra super, po filme budete v nose citiť benzín a dostanete chuť na sprchu. Je to kvalitný akčný nárez, ale nič viac. Úžasný postapo benzínpunkový svet ma potenciál aj na nejaký pekný príbeh, ale súboj frakcií či olejové intrigy sa v tomto filme bohužiaľ nekonajú. ()

Rawar 

všechny recenze uživatele

Zaplať pán bůh za těch několik málo klidných pasáží v jinak naprosto brutální, epické a dech beroucí, akční jízdě. Vizuální orgie na pozadí postapokliptycké pustiny, kde není nic než nekonečná poušť a smrt. Ohlušujíci řev osmiválcových motorů, kytarové vyhrávky metalového tempomatu a běsnění krvelačných kanibalů. Tady se nudy bát nemusíte ()

PedroPo 

všechny recenze uživatele

Jsou filmy, kde je výtvarné řešení kvůli tomu, aby zakrylo chyby ve scénáři nebo chabé herecké výkony. A jsou filmy, kde výtvarno sedí jako p*del na hrnec. A pak jsou filmy George Millera... MM: FR neberu jako nějaký "life changing movie", ale líbil se mi. Obdivuju, jak moc má MIller propracovaný celý ekosystém post-apokalyptické společnosti. Hudba byla jednoduše...úžasná. A i když Toma Hardyho nějak zvlášť nemusím, tady se mi líbil. Podruhé už bych to asi vidět nemusel (300 jsem viděl několikrát) a poslední Rychle a zběsile stále považuju za nejlepší film roku (psáno na konci května), ale kdyby vzniklo pokračování, nenechám si ho ujít. ()

pemap 

všechny recenze uživatele

Vysokooktanový nezastavitelný nářez, plný famózních kaskadérských triků, výbuchů, honiček a obrazových orgií. Seděl jsem a s úžasem hltal každou část filmu. Při těch všech automobilových šílenostech mi naskočili Mizerové 2 (kteří to taky uměli rozjet). Do nejmenších detailů propracované scény, to byla radost sledovat, ať jsem sledoval kterékoliv místo na plátně. Co se týče děje, tak tam se žádná hitparáda nekoná, zajetá klasika, ale jde hlavně o ty honičky a efekty přece :) ()

RajAthen 

všechny recenze uživatele

Tomu říkám jízda, a také dílo náhody. Jeden z mála možných argumentů, že remaky mohou někdy být ku prospěchu věci. Původní tvůrce se vrací do svého univerza a chce s pomocí nových technických možností vyprávět tak trochu podobný příběh, tak trochu. Kdy jsem to slyšel naposledy - Hvězdné války, a ... nu všichni víme, jak epizody 1-3 dopadly. Pan Miller ve svém úctyhodném věku si však vzal poučení, a světe div se, po velmi dlouhé době je zde čistokrevný akční film, kterému se daří, že držíme hrdinům palce, který nepotřebuje předlouhé flashbacky a vystačí si jen s chytrými náznaky a vizuálními detaily. Film, který si člověk pustí znovu, když dostane správnou náladu. Z tohoto pohledu je plné hodnocení zcela opodstatněné. ()

markotter 

všechny recenze uživatele

Opravdu "zběsilá " akční jízda tam a překvapivě po nudné ekologické 10ti minutovce zase zpátky. Vůbec by mi nevadilo, kdyby se tam nemluvilo, protože audiovizuální stránka je naprosto úžasná. Proč nedávám 5? Jednak kvůli už zmíněné ekologické agitce a závěrečné sladké scéně a hlavně kvůli Tomu Hardymu. Jako akční hrdina mi prostě nesedí. Vypadá spíš jako přejetý srneček, co se ho nikdo nechce ujmout než drsný chlapík. ()

balcazar 

všechny recenze uživatele

Je priam zbytočné vypisovať všetky pozitívne veci, ale budiž: extrémna nálož napätia a akcie, akú som vo filme snáď ešte ani nezažil, ktorá sa zastavila možno na 5 minút. Nadčasový, futuristicky ponímaný nápad. Hudba. Skvelé a originálne nápady ako Aquacola či gitarista na jednom z áut. Súhra Maxa a Furiosy, iskrenie medzi nimi, ich výkony, ktoré klapali individuálne aj vzájomne ako hodinky. Našli sa tu ale aj negatíva, všetky badám v hlavných postavách. Immortan Joe pre mňa až príliš nechutne zobrazený, tá maska a celkovo jeho vzhľad, prišiel mi až príliš "herný", ďalej som v závere čakal väčšiu drámu a bitku pri jeho zomieraní. Hoci akcie bolo vo filme až-až, jeho smrť bola príliš náhla. Keby to s negatívami končilo tu, stále je to na 5 hviezd. Po vychladnutí a začiatku triezveho uvažovania s odstupom času si človek uvedomí, že postavy Furiosy a Maxa boli málo dokreslené, boli jednoducho "hodené do vody." Chcelo to viac popísať ich charakter, ukázať, prečo Furiosa uteká, vysvetliť ich minulosť, najmä Maxove vidiny. Sú to jednoducho nevysvetlené prvky, ktoré akcia na prvé pozretie prekryla, no k absolútnej pecke vám to po čase chýba. P.S. 3D v kine úžasné, hoci som naň nikdy nekládol dôraz. ()

Související novinky

Godzilla -1.0 dostane i černobílou verzi

Godzilla -1.0 dostane i černobílou verzi

21.12.2023

Nová inkarnace nejslavnějšího monstra japonské kinematografie od studia Toho Company je nečekaným (skromným) blockbusterovým hitem letošního roku. Snímek Godzilla Minus One s odhadovaným rozpočtem… (více)

Marvel našel nového superhrdinu

Marvel našel nového superhrdinu

01.11.2022

Yahya Abdul-Mateen II (Aquaman, Ambulance) se musel kvůli nabitému diáři vzdát role v prequelu Šíleného Maxe Furiosa, jeho oceňovaná hra Topdog/Underdog na Broadwayi ale brzy končí (nebo minimálně… (více)

Anya Taylor-Joy dotočila prequel Šíleného Maxe

Anya Taylor-Joy dotočila prequel Šíleného Maxe

28.10.2022

Pro herečku a hlavní hvězdu chystané Furiosy Anyu Taylor-Joy (Dámský gambit) je hlavní část natáčení hotová. 26letá Američanka z Miami sdílela před pár hodinami fotky na svém instagramovém účtu, ve… (více)

O čem bude madmaxovská Furiosa?

O čem bude madmaxovská Furiosa?

26.06.2022

Natáčení snímku Furiosa je v Austrálii momentálně v plném proudu, a tak už na veřejnost vypluly také první oficiální informace o ději celého filmu. Jak už název napovídá, hraný prequel k Šílenému… (více)

Reklama

Reklama