Reklama

Reklama

Šílený Max, pronásledovaný svou pohnutou minulostí, je přesvědčen, že jediný způsob jak přežít, je vydat se na osamělou pouť. Narazí však na skupinu prchající pustinou ve vyzbrojeném obrněném vozidle, v jejímž čele stojí elitní Imperator Furiosa. Citadelu, odkud prchají, tyranizuje Immortan Joe, kterému kdosi odcizil něco nenahraditelného. Rozzuřený vojenský vůdce svolá všechny své gangy a ve vysokooktanové silniční válce nemilosrdně pronásleduje prchající rebely. (Warner Bros. CZ)

(více)

Recenze (2 426)

balcazar 

všechny recenze uživatele

Je priam zbytočné vypisovať všetky pozitívne veci, ale budiž: extrémna nálož napätia a akcie, akú som vo filme snáď ešte ani nezažil, ktorá sa zastavila možno na 5 minút. Nadčasový, futuristicky ponímaný nápad. Hudba. Skvelé a originálne nápady ako Aquacola či gitarista na jednom z áut. Súhra Maxa a Furiosy, iskrenie medzi nimi, ich výkony, ktoré klapali individuálne aj vzájomne ako hodinky. Našli sa tu ale aj negatíva, všetky badám v hlavných postavách. Immortan Joe pre mňa až príliš nechutne zobrazený, tá maska a celkovo jeho vzhľad, prišiel mi až príliš "herný", ďalej som v závere čakal väčšiu drámu a bitku pri jeho zomieraní. Hoci akcie bolo vo filme až-až, jeho smrť bola príliš náhla. Keby to s negatívami končilo tu, stále je to na 5 hviezd. Po vychladnutí a začiatku triezveho uvažovania s odstupom času si človek uvedomí, že postavy Furiosy a Maxa boli málo dokreslené, boli jednoducho "hodené do vody." Chcelo to viac popísať ich charakter, ukázať, prečo Furiosa uteká, vysvetliť ich minulosť, najmä Maxove vidiny. Sú to jednoducho nevysvetlené prvky, ktoré akcia na prvé pozretie prekryla, no k absolútnej pecke vám to po čase chýba. P.S. 3D v kine úžasné, hoci som naň nikdy nekládol dôraz. ()

Simomon 

všechny recenze uživatele

POSLEDNÍ SLOVO: Parta lidi jede z bodu A do bodu B ale tam zjistej, ze to co hledaj, je vlastne v bodu A, takze se vratej.. Jo zapletka a scenar je prumernej o to vic nechapu, jak to reziser (coz je starej dedecek) dokazal premenit na to platno v takovou pecku. 5/5* ()

bono22vox 

všechny recenze uživatele

Tomuhle filmečku jsem moc nevěřil. Ale to co se Millerovi povedlo, přesahuje daleko mé očekávání... Tleskám ve stoje a děkuji za doslova zběsilou jízdu kinem... ()

TICHOPAN 

všechny recenze uživatele

Těžká romantika.Takové jakoby laskavé pohlazení po duši po kterém se ve mne rozhostil takový zvláštní klid a mír... ()

lakart 

všechny recenze uživatele

Dokonalé filmové dílo v akčním žánru, který tady hoooooodně dlouho nebyl. Neskutečná jízda plná originálních prvků, dechberoucích momentů, skvělých střihů, nadupadné hudby a bez klišé a trapností, které vládnou americké kinematorgafii posledních deset let. Zase někdo přišel a ukázal světu, že by se to dalo dělat úplně jinak a hlavně dobře. 100% ()

Idahou 

všechny recenze uživatele

Namakanej biják! Překvapivě je příběh silnější než třeba u trapného úsvitu planety opic, co však tenhle film neuvěřitelně zvedá je stylovost a překvapivě propracovanost nepřátel a zloduchů. Samozřejmě během akce to sklouzáva do zabijácké anonymity, ale většinu času se nám ukazují nejen extra zloduši vzor 1980, ale i jednotlivý pěšáci, u kterých vidíme i náznak jakési motivace a hloubky. To činí následnou akci o řád intenzivnější. Samotný film je pak sbírkou akčních scén a i nějaký děj se najde. Pátou hvězdičku si ovšem srazí "zabíjením mimoděk", kdy se z některých postav stanou jen panáci na odstřel (a třeba v případě těch babiček mi příjde, že jim tam haprují i počty. Následně konec je ... divnej. Věříte jim to do poslední scény, ale pak vás musí nutně napadnout "mno, tak přelezou ten zataras (nebo ho odklidí jako v půlce filmu) a dojdou je tam rozstřílet, ne?" a už se to veze. Ani tenhle film se neubránil americké retardovanosti. Ovšem v celku je to fakt namakanej biják! ()

netWoor 

všechny recenze uživatele

Akční jízda, která 80% času se odehrává okolo tahače s návěsem +- 20 metrů a která až na pár ujetostí nenabízí nic víc, než Maxové předešlí. Reálnost viděného (ať už bouračky s řetězem na krku nebo suchej strom uprostřed močálu s úžasnou schopností ... však se podívejte) kritizovat nebudu, prostě je to akční blbina bez děje a logiky. Co mi vadilo daleko víc, jsou některé ledabylé triky (zejména zrychlení pohybu viděného, kdy někde je poznat, že zrovna točili pidimodel a někde, že se to odehrálo pomaleji, ale pro větší akčnost ....), které bych prvnímu Maxovi odpustil, ale v dnešní době už určitě ne ... ()

Jaxx84 

všechny recenze uživatele

Kdo chtěl příběh a kecy v kleci, má smůlu. Já chtěl hardcore jízdu s magorama přivázanýma na kamionu, spoustu smradu z benzinu, špínu, hlad, prostě obrázek post-apokalyptického světa jak má být, klidně jen vizuálně a s náznaky. A dostal jsem vše, včetně několika okamžiků, kdy jsem se v kině rozhlížel kolem sebe a říkal pološeptem: co to ku.va je? To je šílený! :-) Takže výborně utracené peníze a až budu chtít beletrii otevřu si Steinbecka. Viděno v CineStar. 9/10. ()

Matt007 

všechny recenze uživatele

Nemá příběh? no a co! Čekali jste snad nějakej oskarovej potlach? Já dostal přesně to co jsem čekal. Takže nechat mozeček odpočívat a užívat si akční jízdu. Vizuálně dokonalé !!! ()

cyright 

všechny recenze uživatele

Těžce přepálená, ale přitom umně natočená akce. Tu přepálenost místy až daleko za hranice blbosti bych byl ochoten filmu odpustit vzhledem k trademarku Mad Maxe, jenže film ten trademark vůbec nevyužívá a trestuhodně promrhává jeho potenciál. Charismatický Tom Hardy by na to i měl, jenže v tomhle filmu má jakousi pitomou vedlejší roli, což je nebetyčná urážka a ostuda. Usoplené 3*. ()

Sweat55 

všechny recenze uživatele

Šílená jízda jednoho šílence kterej se prohání po poušti s kamionem a snaží se utéct šílenejm lidem kteří je chcou šíleně zabít a vzít si svoje buchty zpátky do citadely. Jo příběh je to nejslabší na jinak totálně nářezovym blockbusteru, ale jak je všechno to násilí krásný, jdu si nastříkat sprej na xicht a odpálit se do popcornový valhally HE HE HE What a lovely day ? ()

BAJOHA 

všechny recenze uživatele

Naprosto skvělej film, stále v pohybu, člověk se u něho nenudí! Immortan Joe, naprosto výborný záporák. Škoda jen, že neměl ve filmu více scén. ()

Ivo 

všechny recenze uživatele

Tak tomuhle říkám nářez ! Proti tomu je Rychle a zběsile jen nudná selanka pár impotentních buzíků ... ()

s1r1us 

všechny recenze uživatele

Vodní svět plný písku. Místo čmoudů parta nácků. Paradoxně je "Šílený" Max (Tom Hardy) pouze nevýraznou postavou a náramně mu slušela role krevního vaku. Celý to tam táhne Charlize. Ja chápu, že jakmile to má punc steampunkovosti a béčkové lahůdky, tak jde hodnocení do červených čísel, ale za mě fakt ne. Stě ková normální dystopie s fajn přehlídkou kostýmů a rekvizit. Ač jsem fanda podobných šíleností, tak za mě spíše podprůměr. ()

ER 

všechny recenze uživatele

Skvělá jízda se spoustou vypiplaných detailů v akčních scénách ,vymazleným vizuálem a různými "hračičkami",které baví.Baví i celý film,jen mě mrzelo,že Mad Maxe bylo o něco méně (Charlize Theron ho místy válcovala,ale proč ne) a do záchrany se zapojí eskadra babek z "domova důchodců" (neb jak vpašovat do děje trocha sentimentu po starých časech). Tady je však zbytečné hledat nějaké vady na kráse,když film zaujme od první do poslední minuty. ()

Související novinky

Godzilla -1.0 dostane i černobílou verzi

Godzilla -1.0 dostane i černobílou verzi

21.12.2023

Nová inkarnace nejslavnějšího monstra japonské kinematografie od studia Toho Company je nečekaným (skromným) blockbusterovým hitem letošního roku. Snímek Godzilla Minus One s odhadovaným rozpočtem… (více)

Marvel našel nového superhrdinu

Marvel našel nového superhrdinu

01.11.2022

Yahya Abdul-Mateen II (Aquaman, Ambulance) se musel kvůli nabitému diáři vzdát role v prequelu Šíleného Maxe Furiosa, jeho oceňovaná hra Topdog/Underdog na Broadwayi ale brzy končí (nebo minimálně… (více)

Anya Taylor-Joy dotočila prequel Šíleného Maxe

Anya Taylor-Joy dotočila prequel Šíleného Maxe

28.10.2022

Pro herečku a hlavní hvězdu chystané Furiosy Anyu Taylor-Joy (Dámský gambit) je hlavní část natáčení hotová. 26letá Američanka z Miami sdílela před pár hodinami fotky na svém instagramovém účtu, ve… (více)

O čem bude madmaxovská Furiosa?

O čem bude madmaxovská Furiosa?

26.06.2022

Natáčení snímku Furiosa je v Austrálii momentálně v plném proudu, a tak už na veřejnost vypluly také první oficiální informace o ději celého filmu. Jak už název napovídá, hraný prequel k Šílenému… (více)

Reklama

Reklama