Reklama

Reklama

Šílený Max, pronásledovaný svou pohnutou minulostí, je přesvědčen, že jediný způsob jak přežít, je vydat se na osamělou pouť. Narazí však na skupinu prchající pustinou ve vyzbrojeném obrněném vozidle, v jejímž čele stojí elitní Imperator Furiosa. Citadelu, odkud prchají, tyranizuje Immortan Joe, kterému kdosi odcizil něco nenahraditelného. Rozzuřený vojenský vůdce svolá všechny své gangy a ve vysokooktanové silniční válce nemilosrdně pronásleduje prchající rebely. (Warner Bros. CZ)

(více)

Recenze (2 427)

ER 

všechny recenze uživatele

Skvělá jízda se spoustou vypiplaných detailů v akčních scénách ,vymazleným vizuálem a různými "hračičkami",které baví.Baví i celý film,jen mě mrzelo,že Mad Maxe bylo o něco méně (Charlize Theron ho místy válcovala,ale proč ne) a do záchrany se zapojí eskadra babek z "domova důchodců" (neb jak vpašovat do děje trocha sentimentu po starých časech). Tady je však zbytečné hledat nějaké vady na kráse,když film zaujme od první do poslední minuty. ()

Eventyrer 

všechny recenze uživatele

Do filmu som išla s malými očakávaniami a dostala som skvelú podívanú. Boli tam síce veci, ktoré ma rozčuľovali a vďaka ktorým som o filme pochybovala, ale to sa zmenilo hneď, ako sa Tom Hardy stretol s Charlize Theron. Vzťah bez romantiky nabitý bojom o prežitie a dôvera jeden v druhého. Skvelá hudba, kamera a konečne akcia, ktorá ma nenudila. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Dlouhou dobu jsem se okolo nového Mad Maxe točil. Starší díly jsem nikdy neviděl, a protože mě to ani moc netáhlo, tak jsem si s tím dával dlouho na čas. Od začátku se to na vás spustí a všechno to je prostě..zběsilý..ale tak moc, že i Vin Diesel bledne závistí. Nemohu moc hodnotit, jak je to povedené v rámci série, ale jako samostatný film se jedná o jízdu od záčatku do konce. Trailery se mi jednoduše nelíbili, ale jak vidíte akci v rámci celého filmu, musím uznat, že to je prostě bomba. Termín "nekompromisní audiovizuální jízda" se u tohodle filmu bude skloňovat asi nejvíce. Takže výsledek? Silný 4* a jako jeden z posledních bezvěrců dlužím všem omluvu. Je to dobrý, ne že ne. + za Hardyho a Theron! ()

VeeDee 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, viděla jsem jen půlku a nejsem si jistá, jestli to někdy vůbec dokoukám. Vizuálně je to zajímavá podívaná (kterou člověk málem ani nestíhá), ale nějak jsem ještě nepochytila, co mi má ten film vlastně přesně sdělit a jelikož jsem žena a nevyžívám se v honičkách a rvačkách, je to trochu mimo můj záběr. Proto řadím mezi průměr a dávám tři body. ()

Henry Morgan 

všechny recenze uživatele

Trochu trvalo, než se to rozjelo, ale nakonec musím říct, že naprostá pecka. Možná bych tedy čekal mnohem víc, kdybych si přečetl nebetyčnou chválu na filmových serverech před shlédnutím, ale díky tomu, že jsem to obešel, jsem si mohl utvořit vlastní, i když téměř shodný názor. Do nebes bych to asi nevyzdvihoval, ale určitě se jedná o hodně nadprůměrnou, postapokalyptickou akční pecku a jsem rád, že se jí ujal režisér, u něhož je Mad Max osudovou záležitostí. Apropo: Heavy metalová intermezza byla fenomenální ()

R.A.D.E.K 

všechny recenze uživatele

Nevím zda název filmu koresponduje i s obsahem filmu, ale zjevně tomu tak je. Má to drive(dvě hodiny utečou jako voda), akční scény jsou dostatečně akční, avšak pro mě to nemá nic víc. Kde je děj, myšlenka, atmosféra, reálnost, uvěřitelné emoce? Max není šílený, je spíše absurdní a tuctový, zabalený do jednoduchosti. Dnes pecka, zítra nadprůměr, pozítří béčko. ()

vincchuppo 

všechny recenze uživatele

Je to prostě nadupaná jízda od začátku do konce! Ve filmu se toho moc nenamluví, ale o to víc se tříští plechy turbo-apokalyptických vozidel a lebky šílených nájezdníků. Max je husťák, myslím, že Hardy na tohohle týpka sednul skvěle. Hipe! ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Nemohu sdílet zdejší všeobecné nadšení. Vyprahlá cesta tam a zase zpátky. Mdlé herecké výkony, nikdo z účastníků jízdy nezazářil ani neoslovil. Nekonečná akce? No a co, když nudí. Jedině létající motorky mě na chvíli probraly. A potom tu byl ještě jeden opravdu slušný filmový záběr: Hlava zvedající se z písku - zdánlivého písečného horizontu. Zbytek mě přišel jako úchylný film. Ale když se to ostatním tak moc líbilo? ()

Acrobat 

všechny recenze uživatele

„Stratil si sa chlapče? Duše mŕtvych ma volajú a chcú, aby som im pomohol.“ Ale ty nechceš. Chceš zotrvať v hriechu, hoci vieš, že je to zlé. Uvedomuješ si svoj pád, poznáš riešenie, ale odmietaš ho. //Zhmotnenie tých najapokalyptickejších vízií pokračuje ...(číslo si vyber)... stupňom pekla. Kde sa flákaš Dante, tu máš čo chceš. O tomto vizuále, o piesku, noci, nádeji, ženstve, zverstve, vranách, odhodlaniu, koncepcii, koncu sveta, snoch, zákone hovorili Breton s Ernstom, keď ho zakladali. Studnica poznania a množstva sĺz. Lebo stará pani zvierajúca semienka. Lebo ten boj, ktorý nečaká, nepočká na moje uvelebenie sa. Lifetime živočíšneho cítenia, pád do samotných hlbín téz, atómov videnia vecí. Redefinícia umenia myslieť na seba a svoj stratený život, ktorý sa našiel. Bol mŕtvy a ožil. „It is not me who is the clown, but this monstrously cynical and so unconsciously naive society, which play the game of seriousness in order better to hide its madness“ (S.Dáli). Bratia a sestry za „me“ dosaďme Mad Maxa. (videné 01.01.2016,BDrip) ()

ppospisil 

všechny recenze uživatele

Doprdele to byl masakr! Naprosto nabitý sci-fi akčňák až po okraj. Opět mi byl Mad Max dlouho doporučován a já si ho nechal na uvítání v Novém roce, a že to bylo blockbusterové uvítání! Nejsem vůbec milovníkem sci-fi a tady těch smyšleností, ale tohle mě svým zoracováním dostalo. Fantastické kulisi, prostředí, masky, AKCE. Myslím si, že už můžu konkurovat vrcholovým potápěčům protože jsem vydechl tak 4x za celý film. Ještě jednou - skvělé efekty, herecké výkony (ačkoliv lehce zastiněné tím ostatním). Zaujal mě kontrast půvabu a čistoty rodiček se špínou motorového světa, a i myšlenka totalitních režimů se tam vlezla :D. Parádní film, teď mě mrzí, že jsem na to nešel do IMAXu. 90% ()

Homer.p 

všechny recenze uživatele

Super biják, který musí proměnit všechny nominace na Oscara. Jednoznačně film roku a Charlize je opět boží. Asi ji miluju :D ()

Rudyamon 

všechny recenze uživatele

Vizuální orgie se špetkou logiky a stopovým prvkem děje. Po čtyřech filmech se šíleným Maxem (který je mnohdy méně šílený, než samotný štáb tvůrců) v jednom zátahu už vlastně nejsem schopný normálně přemýšlet a psát nějakou recenzi. Posun třicet let v duševním vývoji tvůrců a filmové trikové technologie je znát, byť to první jen v náznacích. Po vizuální stránce obdivuhodné, po stránce děje pokulhávající, jak má znalost všeobecné teorie relativity. Pro mě ode dneška platí: „Max je mrtev, ať žije… kdokoli jiný…“. Za mně opravdu jen 3 hvězdičky - 30% … to za ten vizuál… :-/ ()

neo93 

všechny recenze uživatele

Parádně šílený kousek od G. Millera. Takový bláznivý film, který si téměř celou dobu drží svoji nastavenou hladinku, jsem už dlouho neviděl. Především úvodní asi hodinka je naprosto perfektní a nedokáže jí konkurovat ani závěr snímku, jenž je ale také vydařený. Dokonale zpracovaný postapokaliptický svět, který je vytvořen do nejmenších detailů. Od kostýmů, masek, výpravy až po akční kameru, která snímá divokou jízdu všech těch plně funkčních vozidel. George Miller se na tamto filmu neskutečně vyřádil a to je moc dobře. ()

MilesTeg 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi, jak jim pořád nedochází benzín a jak jim nevadí prach v motorech. Ale nejvíc se mi líbí, když třetímu dílu původní trilogie klesne hodnocení hlavně proto, že se do bezvýchodného akčního nářezu dostala parta dětí a naděje a tady za podobnou věc v novým kabátě vyřvou 6 Oscarů (jasně, jsou jen technický a dva jsou čistě za ten řev). Charlize a Nicholas to ale zachraňujou, ty beru. ()

mogul01 

všechny recenze uživatele

Pro mě jedno z největších kinopřekvapení roku 2015. Mela Gibsona mám rád, ale starýho Maxe moc nemusím. Tohle je jiný kafe. ()

tančísvlky 

všechny recenze uživatele

Jednoducho fantastický film a niet čo dodať. Kam sa hrabú všetky akože akčné filmy. Tento film posunul hranice v priamom prenose o stovky míl vpred. Bude ho skutočne ťažké prekonať. Ak je niekto fanatik akčných filmov tak musí chrochtať blahom dvojnásobne. A to je tento filmik dokonca takmer úplne bez počítačových efektov. Kaskadérsky mančaft sa dotkol hviezd . Všetko podčiarknem a znovu hovorím len ,že je to fantastický film ... ()

ZnalecH 

všechny recenze uživatele

Hned při spuštění jsem si vzpomněl na film Cesta (apokaliptické), poté na hru, jejímž cílem je dojet v autě co nejdál a nenechat se chytit zombíky, a nakonec na Hobita (aneb cesta tam a zase zpátky). Je velice zajímavé spojit zrovna tyto 3 věci dohromady a jsem si jistý, že v tom každý z vás uvidí úplně jinou kombinaci než já. Tím byl tento film zajímavý. Dále je tu spoustu akce, napětí a děj, přestože jednoduchý, tam je taky. Bohužel celkové vyznění není takové, abych tomu mohl dát vysoké ohodnocení a na další shlédnutí to asi taky jen tak nebude. Ale jak říkám, napoprvé je to dobrý. ()

Související novinky

Godzilla -1.0 dostane i černobílou verzi

Godzilla -1.0 dostane i černobílou verzi

21.12.2023

Nová inkarnace nejslavnějšího monstra japonské kinematografie od studia Toho Company je nečekaným (skromným) blockbusterovým hitem letošního roku. Snímek Godzilla Minus One s odhadovaným rozpočtem… (více)

Marvel našel nového superhrdinu

Marvel našel nového superhrdinu

01.11.2022

Yahya Abdul-Mateen II (Aquaman, Ambulance) se musel kvůli nabitému diáři vzdát role v prequelu Šíleného Maxe Furiosa, jeho oceňovaná hra Topdog/Underdog na Broadwayi ale brzy končí (nebo minimálně… (více)

Anya Taylor-Joy dotočila prequel Šíleného Maxe

Anya Taylor-Joy dotočila prequel Šíleného Maxe

28.10.2022

Pro herečku a hlavní hvězdu chystané Furiosy Anyu Taylor-Joy (Dámský gambit) je hlavní část natáčení hotová. 26letá Američanka z Miami sdílela před pár hodinami fotky na svém instagramovém účtu, ve… (více)

O čem bude madmaxovská Furiosa?

O čem bude madmaxovská Furiosa?

26.06.2022

Natáčení snímku Furiosa je v Austrálii momentálně v plném proudu, a tak už na veřejnost vypluly také první oficiální informace o ději celého filmu. Jak už název napovídá, hraný prequel k Šílenému… (více)

Reklama

Reklama