Reklama

Reklama

Šílený Max, pronásledovaný svou pohnutou minulostí, je přesvědčen, že jediný způsob jak přežít, je vydat se na osamělou pouť. Narazí však na skupinu prchající pustinou ve vyzbrojeném obrněném vozidle, v jejímž čele stojí elitní Imperator Furiosa. Citadelu, odkud prchají, tyranizuje Immortan Joe, kterému kdosi odcizil něco nenahraditelného. Rozzuřený vojenský vůdce svolá všechny své gangy a ve vysokooktanové silniční válce nemilosrdně pronásleduje prchající rebely. (Warner Bros. CZ)

(více)

Recenze (2 427)

Zombiepod 

všechny recenze uživatele

Očakávania splnené do bodky. Mad Max po novom je dokonalým akčným zážitkom z tej najfascinujúcejšej postapokalyptickej budúcnosti, ktorý určuje nové smery v kostýmoch, vizuále, a postavách. Dve hodiny demolujúcej hlučnej akčnej naháňačky s minimom "pokojných" miest, kde každý drobný dialóg pozdvihne pomerne jednoduchý príbeh a jeho postup na úplne inú úroveň. Majestátna, epická jazda, ktorej nedostatky sa strácajú v hromovej akcii, vizuálnych vychytávkach a šialených postavách, aké v inom filme jednoducho nevidno. Potlesk, poklona, a film roka k tomu. ()

Dantte.. 

všechny recenze uživatele

Tak a je to tady. George Miller včerejším dnem získal oficiální status nesmrtelného krále, protože to, co jsem včera v kině viděl se vrylo do mé mysli tak intenzivně, že už to snad do své smrti nezapomenu. To o čem "zvrácené" mozky šílených fanoušku celé roky snili a diskutovali mezi sebou s kamarády v podnapilém stavu se včerejškem stalo skutečností. Film to není dokonalý a našel bych tam pár věcí, který bych změnil, ale čert to vem, protože takovéto filmy se netočí jednou za rok, dokonce možná ani jednou za dekádu. Šílený Max je frenetická jízda od začátku až do konce, která kombinuje starou poctivou filmařinu a nové technologie ve vypiplaném vyzuálu a v unikátních akčních scénách, plných originálních - no řekněme, že né originálních, ale nápadů, které na filmovém plátně prostě neuvidíte. Po závěrečné scéně jsem myslel jen na jedno....já chci víc. Zapomeňte na šablonované blockbustery, které se drží formulky jistoty a studiového dozoru, tenhle film je výjímečný už jen tím, že z téhle škatulky vybočuje a v kině po velmi dlouhé době zažijete nový pocit, který u vysokorozpočtového filmu jste už dlouho nepocítili. Proto doporučuji - běžte do kina, plňte kinosály ať praskají ve švech, tenhle film si výdělek zaslouží. 100 % ()

Yoshik 

všechny recenze uživatele

Velké překvapení. Nejsem fanda starých Maxů a na tohle jsem šel díky doporučení, ale značně skepticky. Byl jsem ovšem naprosto zadupán frenetickou akcí, designem a celkově vykreslením hlavních postav. V zápalu akce ani není patrné, že to není intelektuální pastva. Nemám dalších výhrad. Dávám 5* s přihlédnutím k příjemnému překvapení. ()

3mates33 

všechny recenze uživatele

Epické. Strhujúca, šialená jazda, ktorá hneď od začiatku ide z plných sil dopredu, a rozráža všetko čo jej stojí v ceste, ako fucking crazy locomotive... niektorý sa sťažujú že na záver už im došli sily.... áno, dalo by sa povedať že už palivo začalo dochádzať, no stále pokračovala v ceste táto filmová beštia a dokráčala k záveru, ktorý nebol tak strhujúci ako začiatok, a ani prekvapivý nebol veľmi, no myslím že by sa našlo veľa blockbusterov ktoré by mohli len v tichosti závidieť. Jednoznačne film predčil očakávania, výnimočne bol film lepší než trajler a aj než všetko čo propagoval marketing. Len škoda že v zárobkoch sa musí biť s takým typom filmu, ako je Ladíme 2 ()

Colchack 

všechny recenze uživatele

Okulahodiaca akcia, naháňačky, prestrelky, nekonečná púšť kam len ľudské oko dovidí a tie autá? :D Najväčší náter aj tak elektrická gitara s plameňometom...WTF? :D ()

Bo 

všechny recenze uživatele

Tak som si ho pozrela, lebo o ňom všetci pekne hovorili. Pekné to veru nebolo. Nedávno som zistila, čo to znamená dystopický príbeh a hneď mi došlo, že ich dosť môžem. Mad Max ma nesmierne potešil. Samozrejme, svojou kúlovosťou, kostýmy nádherné, hudba nádherná, vizuálne celé vyšperkované, tempo závratné. Emocionálna horská dráha, pri ktorej som si chcela väčšinu času zakrývať oči a dýchať do papierového sáčku od vypätia, ale nerobila som to, lebo som sa bála, že by mi niečo ušlo. Tom Hardy nádherný, aj Charlize Theron nádherná. Hlboká myšlienka na záver: Násilie. Ako je možné, že ho znesieme cez obrazovky tak veľa? Žijeme v čase, kedy k prežitiu naozaj nepotrebujeme mlátiť, strieľať a zabíjať ľudí a iné čudesné stvory holými rukami alebo akýmikoľvek predmetmi, čo ležia okolo. Na vybičovanie adrenalínu v krvi a silných prežitkov však dokážeme absorbovať, zdá sa, čoraz brutálnejšie vizuálne podnety. Televízne noviny preto zvyčajne vypínam, odchádzam, pením. V čom bola táto brutalita iná, že sa jej dali spucovať bez dychu 2 dlhé hodiny a v najhorších okamihoch ma chytalo totálne nadšenie? Umenie? Vkus? Nadhľad? Tá kopcovitá porcia kúlovosti, žiaden malý burgrík, ale quarterpunder with cheese? Všetko som tvorcom prepáčila, aj tú miernu nevoľnosť na konci. Mňamka. Nabudúce to chcem v 3D s hranolčekmi aj kečupom, beriem celé. ()

Franche 

všechny recenze uživatele

Ok, tohle bude znít jako klišé, ale nejde to jinak - ,,nic takového jsem nikdy neviděla...a že jsem toho viděla''. Uznávám, že v polovině filmu tempo trochu zpomalilo, ale pro mé plíce bylo fajn, když do nich šel zase nachvíli vzduch. Do té doby jsem totiž čučela jak vrata a nemohla skoro vydechnout. Pekelná jízda. Kdo čeká namakané dialogy, nedočká se. Kdo si chce užít pořádnou show, dočká se. ....a možná přijede i kytarista !! 5 pěkně umaštěných hvězd ()

baltik 

všechny recenze uživatele

Do nového Mad Maxe jste kroutili nad podobnými filmy hlavou, po něm jsi jen říkáte "Proč máme tak málo filmů s plamenometnoukytarou?" ()

Majzlík 

všechny recenze uživatele

Je to v podstatě předělaná dvojka v bombastičtějším provedení. Tentokrát to kupodivu není tolik o MAXimálním šílenci, ale o pouštních kurvách, což mi ale vůbec nevadilo. Adrenalinová jízda, která vás od začátku doslova zamáčkne do sedačky s výrazem ":-o" a celé dvě hodiny vás nenechá vydechnout. Pokud necháte doma mozek, tak je to jasných 5*! ()

speedy7929 

všechny recenze uživatele

Pardon, ale nemôžem dať 5* za to že tomu všetci dávajú tento počet a u mňa to tak nebolo. Pre mňa osobne dobrý film, hudba, kamera, kostýmy z tohto pohľadu tomu nič nechýbalo. LENŽE, mal som pocit akoby sa tam nachádzali také hluché miesta. Limonádovy Joe či ako sa volal ich naháňa celý film a na konci zomrie tak lacno a tak ľahko, aj jeho syn vydržal viac rán ako on. Ten farmár čo jazdil na popruhoch od tanku, o tom ani nevieme ako zomrel. Max si len odišiel, niečo buchlo a zrazu prišiel krvavý a s plnou muníciou. Rozhodoval som sa medzi 3 či 4, ale v nič sa nestane keď tomu dám aj menej, lebo ostatní hodnotia väčším počtom. ()

Ravenus 

všechny recenze uživatele

Super efekty, akcni sceny a vizualni feel. Ale jinak? Pribeh by se dal shrnout do dvou vet, hlavni hrdina absolutne bezcharakterni a cele mi to prislo trochu prazdne, natocene jen pro efekt. ()

Shaqual 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně zběsilá jízda od začátku od konce. Miller nešetří originálními nápady a jak mi je jeden po druhým házel pod nos, nedokázal jsem přestat zírat s otevřenou pusou. Fakt. Takovou famózní podívanou s naprosto dechberoucí akcí doprovázenou parádním soundtrackem jsem dlouho neviděl, jestli tedy vůbec někdy. A samotný Max? Hardy toho sice za celé dvě hodiny moc neřekne, ale i tak je mnohem výřečnější a sympatičtější, než kdyby jako každý jiný béčkový akční hrdina každý svůj výstřel podtrhával trapnou hláškou... Na tohle slova nestačí, prostě na to běžte. ()

Lofrod 

všechny recenze uživatele

Ooo ano. Pred nedavnom som pisal komentar na Avangers 2, ze ake je to stale iba o tom istom. Bez napadu, bez ziadneho podpisu tvorcu. Mozno sme vysli z doby kamennej. Skor si myslim, ze Miller je ako Galileo, ktoreho aj tak oznacia za kacira. Ja dufam, ze nevznikne pokracovanie. A predsa sa toci! ()

Uter123 

všechny recenze uživatele

Blockbuster cenný medzi blockbustermi ako to materské mlieko. Netreba veľké slová. Nám stačí, že z toho razí krv, pot a veľké srdce. ()

Maniik88 

všechny recenze uživatele

Keď som videl trailer, povedal som si, bože to je kreposť, na to isto nepôjdem a ani si to nepozriem. Nuž 90% na CSFD v dobe môjho rozhodovanie ísť - neísť ma presvedčili a neľutujem. Postapokalyptická zábava, ktorú stojí za to vidieť v kine. Veľmi sa mi páčili rôzne detaily, nápady, ktoré boli zakomponované do strhujúcej jazdy púšťou. (gitarista, bubnisti, zbrane, načrtnutá viera a posadnutosť polomŕtvych, bitky..). V podstate som sa nestihol nudiť. Charlize bola super aj bez vlasov a ruky a ona, nie Mad Max, bola hlavná postava. Potešili aj plodičky - samičky, najmä prekrásna Rosie, či červenovlasá Riley. Okolo polovice bola pár hluchých miest a taktiež dejovo to bolo prázdne. A teda dávam silné 3*, ktoré sú ale iba za vizuál a nápaditosť akčných scén. Musela to byť fuška natočiť na tej púšti.. ()

Hisnuklusi 

všechny recenze uživatele

To si takhle Hardy v zachvatu šilenstvi dava k obědu ještěrku a najednou jede s železnym nahubkem, přivazany na kapotě jakehosi auta, s jakymsi šilencem za volantem a všude kolem nich jede cely pojizdny cirkus v čele s principálem Joem a neunavnym kytaristou.. Pak už to jen všude vybuchuje, všude se střili a hlavně se u toho všeho cirkus pořad přesouva vpřed asi tak 250 kilometrovou rychlosti po dobu hodiny a pul čisteho času. A za ty dvě hodiny filmu prostě ani neplkneš, protože ten film tě mluvit nenecha. Ještě dlouho po projekci, jsem nevěděl, co na to říct. Pořád jsem si přišel jako nezavisly člen pojizdneho cirkusu. Ja ani nepatřim k fanouškum Cakleho Maxe, mně se ti staři nikdy nelibili. Řekl bych, že tenhleten je ale uplně jiny... s pojizdnym cirkusem. Možná jsem měl občas problem s rychlym střihem a vadi mi, že se neuskutečnila ani jedna pořadna bitka, protože když už vam to hraje rvač Hardy, proč toho nevyužit, ale jinak nic nemam. On to prostě nebyl akční film, udělany tak, jak byste čekali v roce 2015. Ale šilenost jak ma byt. Neřekl bych, že nejlepši akčni film za poslednich deset let, to je asi přehnane tvrzeni, ale akčni bomba současnosti, proč nee. Pro lidi, co si mysli, že je to remake, tak neni, je to regulerni čtvrty dil. Ps : Doufam, že se dočkame pokračovani. ()

Marcos 

všechny recenze uživatele

Dvouhodinová vysokooktanová jízda vytočená do ruda. Šlehající plameny, turba přeplněná žhavým vzduchem. Nekončící adrenalinová akce bez zbytečných keců, kde výbuchy střídají smrt pod koly. To vše za doprovodu kytaristy připoutaného na lanech k Tatře a zase výbuchy a oheň. Oheň z krku kytary, oheň z výbušných kopí, oheň z explodujících aut a oheň vlastně charakterizuje celou tuhle zběsilou road movie. K tomu záporák s velkým Z, stáčírna mateřského mléka, tlustej trpaslík a stovky dalších postav a věcí, morbidně propracovaných do posledního detailu, které bravurně dokreslují atmosféru postapokalyptických časů ve světě, kde překvapivě hlavní roli nehraje Max, ale jednoruká Charlize "Furiosa" Theron. V dnešní době nažehlených hrdinů v takřka neexistujícím žánru akčních filmů je Fury road smrtícím napalmem. ()

Související novinky

Godzilla -1.0 dostane i černobílou verzi

Godzilla -1.0 dostane i černobílou verzi

21.12.2023

Nová inkarnace nejslavnějšího monstra japonské kinematografie od studia Toho Company je nečekaným (skromným) blockbusterovým hitem letošního roku. Snímek Godzilla Minus One s odhadovaným rozpočtem… (více)

Marvel našel nového superhrdinu

Marvel našel nového superhrdinu

01.11.2022

Yahya Abdul-Mateen II (Aquaman, Ambulance) se musel kvůli nabitému diáři vzdát role v prequelu Šíleného Maxe Furiosa, jeho oceňovaná hra Topdog/Underdog na Broadwayi ale brzy končí (nebo minimálně… (více)

Anya Taylor-Joy dotočila prequel Šíleného Maxe

Anya Taylor-Joy dotočila prequel Šíleného Maxe

28.10.2022

Pro herečku a hlavní hvězdu chystané Furiosy Anyu Taylor-Joy (Dámský gambit) je hlavní část natáčení hotová. 26letá Američanka z Miami sdílela před pár hodinami fotky na svém instagramovém účtu, ve… (více)

O čem bude madmaxovská Furiosa?

O čem bude madmaxovská Furiosa?

26.06.2022

Natáčení snímku Furiosa je v Austrálii momentálně v plném proudu, a tak už na veřejnost vypluly také první oficiální informace o ději celého filmu. Jak už název napovídá, hraný prequel k Šílenému… (více)

Reklama

Reklama