Reklama

Reklama

Šílený Max, pronásledovaný svou pohnutou minulostí, je přesvědčen, že jediný způsob jak přežít, je vydat se na osamělou pouť. Narazí však na skupinu prchající pustinou ve vyzbrojeném obrněném vozidle, v jejímž čele stojí elitní Imperator Furiosa. Citadelu, odkud prchají, tyranizuje Immortan Joe, kterému kdosi odcizil něco nenahraditelného. Rozzuřený vojenský vůdce svolá všechny své gangy a ve vysokooktanové silniční válce nemilosrdně pronásleduje prchající rebely. (Warner Bros. CZ)

(více)

Recenze (2 427)

jjjerry 

všechny recenze uživatele

Můžete mně někdo vysvětlit, co na tom tak žerete? Nevim jesltli jsem neviděl nějakou "tv film béčkovou verzi". Áčkovýmu filmu se to podobá jen rozpočtem. Dyť se na to nedá kontinuálně dívat. Snad jen název odpovídá, je to pořádně šílený. Miller potvrzuje jen to, že i ve stáří je solidní úchylák a perverz master kalibru. Za mě je film někde mezi Playgirls, Vodní svět a Resident Evil: Zánik. ()

p.a.douch 

všechny recenze uživatele

Tak jsem dokopal k sepsání komentáře k novýmu Maxovi. Bylo to fakt dobrý. Miller v sobě tuhle vizi živil hodně dlouho, šel si za tímhle filmem přes všechny překážky a povedl se mu. Vizuální stránka je úžasná, hudba taky. Dávám pět, ale sere mě že Max hraje druhý housle. Tenhle film se jmenuje Mad Max a ne Imperator Furiosa. Taky mě dost štve neúčast Mela, ale s tím už nic neudělám. Přesto si dovedu představit i jiný herce než Hardyho (třeba Sharlto Copley - ten byl jako Kruger pěkná svině). Celkově ale paráda a díky Millerovi to jde všechno v pohodě překousnout. Taky potěší návrat Hugha Keayse-Byrna do role zloducha v Maxovi. ()

jojto 

všechny recenze uživatele

2 týžne príprav na zhliadnutie sú tu. Deti dostali do večere slabé sedatíva, manželka súhlasila po 3 dňoch uisťovania, že tam nebudú ubližovať deťom a žiadne rezanie končatín. Tma, počuť iba slabé vrnenie transformátora niekde z domáceho kina. Hlasitosť 30. Manželka po 10 minútach berie do rúk tablet a so slovami "to je riadna pi**vina", otváre Modrého koníka. Akčná rezačka bez zbytočnej omáčky. Vynikajúca post apokalyptická atmosféra. Jednoduchý, akčne vhodný dej. Nádherné kostýmy, dokonalé kulisy, triky. Potešil gitarista a nápad s tyčovými húpačkami. Film, ktorý spôsobí lobotómiu mozgu a človek aspoň na chvíľu "vypne" :) ()

ludovit14 

všechny recenze uživatele

Neskutočne pekelná akčná jazda aká tu ešte nebola, s dobrou réžiou ako aj vizuál je cool, kamera a hudba skvele spolu ladia a herecky Tom Hardy a Charlize Theron zvládli svoju úlohu skvele, ale aj zbytok podal slušné herecké výkony. V skutku toto dielo je výnimočné, diváka tu čaká od začiatku a až do úplného záveru extrémna akčná jazda a to prakticky bez prerušenia, ktorej sa nedá vôbec nič vyčítať- jednoducho milovníkom tohoto žánru sa musí dielo páčiť! HOD:95%.PS: Nikomu by som neveril, že niekto dokáže takúto pekelnú akčnú jazdu natočiť! BRILANTNÉ DIELO!!! ()

x3me 

všechny recenze uživatele

Název "Zběsilá jízda" naprosto odpovídá ději, který se ani na okamžik nezastaví. Škoda že ve filmu z budoucnosti, kterou si ale zřejmě lidstvo podělá samo, chybí nějaké vysvětlení. Jak se z takové mírumilovné lidské rasy vyklubala tlupa pouštních šílených opic, které umí už jenom zabíjet nebo ničit? Ale pokud vám ke spokojenosti stačí jenom tučná dávka akce, budete nejspíš spokojeni. ()

kuře.gril 

všechny recenze uživatele

Pro mě snad největší zklamání roku. Prostoduchý příběh (jestli se ještě dá mluvit o příběhu), bezvýrazný Tom Hardy a akce, která se dá určitě najít i v jiných lepších filmech. A zajímavě šílený audiovizuál? Pche, to raději pocestuji do Nevady na festival Burning man. ()

kacer4 

všechny recenze uživatele

Parádny akčný film so všetkým, čo k tomu patrí. Nabité scény, krv, výbuchy, hudba a plytký scenár. Prvú polovicu filmu idú cez púšť a druhú polovicu idú naspäť. Bol by som ochotný dať aj štyri hviezdičky, ale len keby to bol nejaký nezávislák. ()

Dr_Berry 

všechny recenze uživatele

"It's a day, what´s a lovely day." Po 30ti letech, kdy Šílený Max se s náma rozloučil v Dómu hromu a jeho stvořitel George Miller se přesunul k Happy Feet a ke galantnímu prasátku Babe, se opět vrací na místo činu. Do zpustošené země, kde ropa je to nejvzácnější co existuje. Pro ty, co chtějí hutný děj ve stylu Nolanovek - nekoukejte se na to. Děj tohoto zvrhlého snímku je takový, že ti hodní utíkají na lepší před těma zlýma....to je vše, kromě toho že všichni si 120 minut hrají na demolition derby. Já jsem nadšenej. To na co nás lákaly trailery dostaneme přesně jen v rozšířené dvouhodinové verzi. Tom Hardy jako Max - boží. Charlize Theron jako Furiousa s kovovou rukou - boží. Nicholas Hoult jako Nux prošel asi největším vývojem z celého filmu a je zábavný jako nikdy. Bez pochyby jeho životní role. Jak už jsem říkal děj nehledejte, ale musím říct jednu věc. Po pravdě ohledně akce, tak letošní Avengers 2 se můžou jít zahrabat. Zavřete se do svý Avengers Tower a tiše záviďte, protože v akci vás Mad Max rozmetal na kusy. Jasně film je jenom jedna velká honička po poušti, ale sorry kdo by nechtěl mít s sebou na cestách kytaristu s plamenometem a vlastním koncert-autem. Šílený film. Zvrhlý film. Krásně natočený. George Miller v sobě 30 let držel toho psychicky narušenýho umělce a pak ho vypustil z řetězu a sklízí jen chválu. Klobouk dolů. Tohle je nezapomenutelný film ať se vám to líbí nebo ne. Napumpovaných 5* je povinnost. ()

Insomniac 

všechny recenze uživatele

Od filmu väčšinou očakávam aj ako-taký scenár, dej či myšlienku. Tu som to nečakal, nedostal a vôbec to nevadilo. Je to audiovizuálna ČISTOKRVNÁ AKČNÁ JAZDA pripomínajúca skôr videohru. Nezžijete sa s postavami, ale atmosféra je skvelá. Detaily, ktoré si nevšimnete jednotlivo, vytvárajú dokonalý celok a film aj napriek stopáži nenudí. Akcia, akcia a ešte raz akcia. Kto čaká iné, bude sklamaný, kto nie, užije si to. ()

Neymar11 

všechny recenze uživatele

To myslíte vážně? Vždyť je to absolutní vykrádačka filmu - Vodní svět s Kevinem Costnerem. Jo jasně...Efekty,kamera atd. všechno tohle jde ruku v ruce s 21. stoletím. Ale vzpomeňte si, Kevin tenkrát bojoval proti stejně oděným "čmoudům". Příběh spočívající v hledaní zeleně mají filmy společný. Jediný a fakt jediný rozdíl vidím v tom, že tenkrát se jednalo o vodní svět a tohle je o písčitém světě. Už se těším na další remake třeba Harryho Pottera, kdy bude příběh podobný, akorát se bude odehrávat v roce 3005. Místo kouzelné hůlky bude mít čínskou hůlku a místo Bradavic bude studovat na Pražském hradu. Lidi, lidi... ()

mrsin 

všechny recenze uživatele

Velký překvápko. George Miller si splnil sen a po dvou ekologií načichlejch animácích o tančících tučňácích natočil ve svých 70 letech pořádně nadupanej film, kterýmu nechybí nápaditost, sympatickej hlavní hrdina ani pořádně ohavnej záporák. Přesto, že mě Mad Max bavil, bych ho ale do nebes nevynášel a nějak mi uniklo i to, v čem by podle mnohých mělo jít o tak revoluční snímek. 75 % ()

Scaevola 

všechny recenze uživatele

Jednoduše - jsem uhranut. Směsice nápadů, zcela otevřeně přiznaných úchylek a extrémně rychlé akce mi učarovala, stejně jako (téměř) naprosté přitakání barbarské zdegenerované nelidskosti, kterou v mainstreamu tak často nepotkáváme. Ne že by snad snímek byl nějak hluboce promyšleným nájezdem na současný diskurs, ale přes všechnu svou brakovost tak může být leckým chápán a vůbec se tomu nebudu divit. Teď už zbývá jen rozhodnout, zda je G. Miller geniální nebo šílený jako jeho hrdina. ()

Fajung 

všechny recenze uživatele

Akcia, masky, strih, herecké výkony - par excelance. Na druhej strane myšlienkovo bezduchý výplach zasadený do postapokalyptického sveta v ktorom nie je nič len 2000 kw stroje a top modelky od Max Factor. Mad fury si nájde každopádne svojich priaznivcov, no pre mňa osobne suchý, a rýchlo šumivý celaskon, ktorý je ako stvorený na pôžitok zo sledovania, bohužiaľ nie na pofilmové rozplývanie. Podobný pocit som mal naposledy pri 300: Rise of an Empire. Škoda. 60% ()

Tuty 

všechny recenze uživatele

Zběsilá cesta to opravdu je, podtitul filmu je na místě. Jestliže mají akční scény (honičky) v ostatních filmech stopáž obvykle 5 - 15 minut, v tomhle nářezu je to stopáž scén bez nich dohromady, a to nanejvýš. Scénář je parádně přímočarý, choreografie akčních scén rovněž a kamera je cool úplně nejvíc. Prvních 50 minut jsem koukal s otevřenou hubou a potom... potom taky. Tenhle člověk nemohl natočit původní verzi, prostě nemohl, po shlédnutí tohohle klesá v mým očích hodnocení nesourodého filmu s Melem Gibsonem ještě níž. Na první pokoukání 90%. ()

TonoM 

všechny recenze uživatele

Má se jednat o trhák roku 2015. Když jsem viděl žánr/tagy a trailery k filmu byl jsem potěšen, vše co mám rád se tu totiž objevilo. Nepamatuji si, kdy jsem viděl film takových to kvalit z Austrálie. Dobrá práce George Millera. Škoda, že se nezašlo do detailů, více rozvinout, co bylo příčinou tohoto života, jaká zkáza to zavinila. Více zabírat ty lidi, co tam žijí(takhle celé 2 hodiny skoro na poušti v autě což prostě není ono). Taky název Šílený Max? Když šílený Max byl nejchytřejší a nejrozumnější člověk to trošku nedávalo smysl. I přesto všechny dobrý drama, co tě dokáže udržet v napětí celé dvě hodiny. Na rozhraní 3-4 hvězd dávám 4 z odřenýma ušima za Šéfika Citadelu, to byl ten pravý šílenec. 70% ()

JackStrange 

všechny recenze uživatele

Jako někdo kdo nikdy neviděl předchozí díly, jsem si přečetl titul "Mad Max" a očekával že uvidím nějakého MAXimálně šíleného Maxe. K ničemu takovému nedošlo, "MAD" je snad všechno jenom Maxík ne. V tomhle podání je Maxík jen introvertní, stydlivý a trošku nedůvěřivý dobrák od kosti. Naštěstí je tu Charlize Theron aby se o něj postarala a vlastně aby se postarala i o všechno ostatní. Nu, dobrých "akčňáků" s ženou místo muže v hlavní roli je jako šafránu (Underworld, Kill Bill, Brutální Nikita, + pár dalších), takže já s tím žádný problém neměl, já jen říkám že se to, podle mě, mělo jmenovat jen "Fury Road". A kde Fury Road exceluje je akce, po celé dvě hodiny jsem si nevšiml žádných hluchých míst, kde by se jiní snažili vysvětlovat, Fury Road ukazuje. Minimalistický děj je v případě Fury Road výhoda. Ale, ale i přes všechny klady, Fury Road mě zanechal rozpolceného. Viděl jsem geniální mistrovské dílo a nebo hodně dobře udělané béčko? A jaký je vůbec rozdíl? Má život nějaký smysl? A proto 4*. ()

superzurda 

všechny recenze uživatele

asi jsem starej. Pekelná a vlastně nekonečná akce dominuje, akce, která je fakt dobře natočená. Ale kdo, kdy, jak a proč? Nerozumím tomuhle filmu. ()

JakubM_32 

všechny recenze uživatele

Vystihujícím výrazem je slovo brutální. Po všech stránkách. Je to prostě setsakramentský nářez. A to, že jeli tam a pak zase zpět? No a co. Někam jet museli. Když se točí film o krvelačné jízdě "aut", tak asi nebudou stát. Když se z dálky přibližovalo šílené procesí, v čele s kytarákem a jeho sólem, měl jsem chuť řvát a skandovat nadšením. Na to je prostě potřeba jít do kina. Praktické efekty naprosto luxusní. Bylo tam vše, co ve správném šíleném Maxovi nemůže chybět. Hnusáčtí bossové, řvoucí motory, perverzní drobnosti. Neznalý člověk by asi hodnotil film jako ujetý. Já jej tak vlastně hodnotím taky, ale z pohledu nadšeného člověka, který je rád, že prďácké akční filmy ještě stále můžou fungovat při pořádné porci poctivé práce. ()

Související novinky

Godzilla -1.0 dostane i černobílou verzi

Godzilla -1.0 dostane i černobílou verzi

21.12.2023

Nová inkarnace nejslavnějšího monstra japonské kinematografie od studia Toho Company je nečekaným (skromným) blockbusterovým hitem letošního roku. Snímek Godzilla Minus One s odhadovaným rozpočtem… (více)

Marvel našel nového superhrdinu

Marvel našel nového superhrdinu

01.11.2022

Yahya Abdul-Mateen II (Aquaman, Ambulance) se musel kvůli nabitému diáři vzdát role v prequelu Šíleného Maxe Furiosa, jeho oceňovaná hra Topdog/Underdog na Broadwayi ale brzy končí (nebo minimálně… (více)

Anya Taylor-Joy dotočila prequel Šíleného Maxe

Anya Taylor-Joy dotočila prequel Šíleného Maxe

28.10.2022

Pro herečku a hlavní hvězdu chystané Furiosy Anyu Taylor-Joy (Dámský gambit) je hlavní část natáčení hotová. 26letá Američanka z Miami sdílela před pár hodinami fotky na svém instagramovém účtu, ve… (více)

O čem bude madmaxovská Furiosa?

O čem bude madmaxovská Furiosa?

26.06.2022

Natáčení snímku Furiosa je v Austrálii momentálně v plném proudu, a tak už na veřejnost vypluly také první oficiální informace o ději celého filmu. Jak už název napovídá, hraný prequel k Šílenému… (více)

Reklama

Reklama