Reklama

Reklama

Šílený Max, pronásledovaný svou pohnutou minulostí, je přesvědčen, že jediný způsob jak přežít, je vydat se na osamělou pouť. Narazí však na skupinu prchající pustinou ve vyzbrojeném obrněném vozidle, v jejímž čele stojí elitní Imperator Furiosa. Citadelu, odkud prchají, tyranizuje Immortan Joe, kterému kdosi odcizil něco nenahraditelného. Rozzuřený vojenský vůdce svolá všechny své gangy a ve vysokooktanové silniční válce nemilosrdně pronásleduje prchající rebely. (Warner Bros. CZ)

(více)

Recenze (2 425)

pauky 

všechny recenze uživatele

Zběsilou cestu nezažijete, ale na šílenost od první do poslední sekundy se těšit můžete. Připadal jsem si jako na módní přehlídce, kde pozoruju jednu novinku za druhou, sleduju oblečení pro oblečení. Za celý film jsem si nevytvořil vztah k žádnému z hrdinů a když budu hodně zlý, tak děj byl založen na dlouhé projíždce pouští tam a zase zpátky. Na závěr vás dojme pořádně šílená první pomoci. ()

Tomas_PO 

všechny recenze uživatele

Nuž, na tieto 'komiksáky' buď človek je, alebo nie. Pekne spracovaný akčák, pre chlapov dokonca miestami určite až orgazmicky pôsobiace dragstery a monstertrucky s bielymi pannami na palube. Pre mňa však priemerný blockbuster s dobrou grafikou, toť vsjio. ()

MaxQ69 

všechny recenze uživatele

Pravděpodobně nejlépe zfilmovaný ultrashit, který jsem kdy viděl. Totálně o ničem jako asi máloco. Cesta z A do B je k ničemu, tak se jede zpět do A. Tradááá - dvouhodinová postapokalyptická srajda je na světě. Millerovi se pravděposobně podařilo dát tvář svým nejšílenějším haluškám při masivní konzumaci houbiček. Fantastická kamera, střih a bez zaváhání skvěle zvolená herecká sestava. Drive, který nářez nakopnul hned v prvních pár minutách, v půlce sice rapidně ubírá na agresivitě, ale na to, jak jsem byl skeptický, jsem si Maxíka nakonec dost užil. ()

paddy35 

všechny recenze uživatele

Ulítlá, efekty přeplácaná, dějově nudná akční patlanina, s přehnanými a absurdními situacemi, které spíš vyvolávají smích. Nebavil jsem se a myslím, že jestli to ještě někdy uvidím znovu, nic se na tom nezmění. ()

beeleg 

všechny recenze uživatele

Image filmu je vynikající. Steampunková záležitost, jen bez páry. Svět Mad Maxe je opravdu super. Tím to ale končí a zbytek je otravný a nudný. Nemohl jsem dočkat konce. Stačilo by 15 minut. ()

Dusty 

všechny recenze uživatele

Nejlepší akční film roku, nadupaný a rozjetý na plný koule od začátku až do konce. Kaskadérské kousky jsou vynikající, stejně jako auta a ta hudba...ááááááááááá ta je kulervoucí!!!!!!!!!! A ještě do toho ten magor s tou kytarou, prostě je to šílené a tak luxusní, prostě je to MAD MAX. Co se týče herců tak mě na filmu nejvíce dostala Charlize Theron která byla prostě parádní, úžasná, skvělá a mohl bych pokračovat, a pan Hardy je prostě jako v každém filmu dobrý. George Miller by si zasloužil oscara, takovýhle film natočit, prostě palec nahoru. Těším se na případné pokračování a tentokrát neudělám chybu a do kina si zajdu ;). ()

kolly13 

všechny recenze uživatele

Akcí prošpikovaná auto-kravina. Tom Hardy má zakázáno mluvit, aby náhodou nebylo hned zřejmé, že na Mela nemá. A Theron se nám snaží něco říct pronikavým pohledem. Jasně, je to našlapané, ale už mě nebaví obscénní olejové svaly bez špetky rafinovanosti, vtipu a s bandou debilů, kteří nejsou sami ničeho schopni. ()

zbigi15 

všechny recenze uživatele

Polovicu filmu cestujú niekam a potom sa otočia a idú späť. Tak by sa dal zhrnúť dej celého filmu, od ktorého som aj tak veľa neočakával. Theron hrala postavu, ktorá jej perfektne sadla, ale Hardy predviedol plochého a chladného čudáka, ktorý za celý film povie len niekoľko viet a to aj takým spôsobom, že mu nerozumiete ani jedno slovo. Aby som bol spravodlivý je treba uznať, že označenie "vizuálny orgazmus" je na mieste. ()

MadyDollar 

všechny recenze uživatele

Není divu, že se to stalo jedním z nejoblíbenější filmů roku 2015.. Brilantně zpracovaný. Celý dvě hodiny jsem hltal ty masky, kostýmy, detaily... ale hlavně všechna ta auta, War Rig, motorky atp. (kudla v šaltrpáce mě úplně dostala :D ). Velice poutavej film. Vytkl bych tomu dvě věci: 1) byla to prakticky dvouhodinová akce, což není úplně můj šálek kávy. Uvítal bych nějaký to vysvětlení typu "co se stalo s Maxovou dcerou" nebo "jak přišla Furiosa o ruku" (ale neviděl jsem předchozí díly s Gibsonem, takže možná proto nevím). Ale zřejmě to byla hlavní věc, pro kterou to zbořilo kina - akce bez zastavení, žádný kecy. 2) nemůžu si pomoct, ale ti záporáci... V takovýmhle filmu se dá tak strašně pohrát se záporákama a dopadne to takhle.. Immortan Joe to bylo úplně vedle - dědek, co běhá jak po klystýru a na krku má zdymadlo.. Fakt se nepovedl dle mého názoru.. O těch dvou s ním - People Eater a ten slepec - ani nemluvím, škoda slov.. to mě na tom dost zklamalo. Ale pořád je to důkazem, že i postapo film pořád dokáže publikum upoutat (což v poslední době moc nevychází). Stojí za zhlédnutí. ;) ()

marrrrian 

všechny recenze uživatele

Tak parádne spracovaná sračka sa hocikedy nevidí. Účelová psychoúchylnosť pre široké publikum, zobrazujúca postapokalyptické demolačné derby reznuté Dakarskou rally. Zdravý rozum šiel stranou možno až príliš, ale popustiť uzdu fantázii tiež niekedy nie je na škodu. V podstate je to púštna obdoba Vodného sveta osekaná na samotné jadro a následne transformovaná do naháňačky nadržanej obludy za jej polonahými neviestkami, vykreslenými ako vizuálne oázy, v tej prehliadke deformovaných primitívov... Celé v sprievode metalovej kapely... Myslím, že z toho sa dá urobiť obrázok o tomto filme. ()

Bruce_cz 

všechny recenze uživatele

Pravděpodobně jediný film dnešní doby, jehož sledování kdekoliv mimo velké plátno hraničí s rouháním. Dokud nebudou mít televize čtyřmetrovou úhlopříčku a šesti kanálový zvuk se nestane standardem, je koukání na Maxe v domácích podmínkách utrpení. A jinak je to podívaná vymykající se všem momentálním měřítkům, prezentovaná akce není jen efektní, ona je hlavně živá, doslova cítíte ten benzín, praskající plechy, to vám dnes už moc filmů nedá... co na tom, že to nemá moc logiku, od první minuty to je nacpané zběsilými nápady a tahle nevysvětlující syrovost Mad Maxe vyloženě sytí, dnes divák čeká vysvětlení a okecání všeho - proč má která postava jizvy, zranění, proč se stříkají nějakou stříbrnou sračkou, co je ten kytarista za mutanta a milióny dalších věcí, které jsou servírovány s naprostou elegancí - prostě to tak je, ber to. ()

Nominant 

všechny recenze uživatele

Podľa môjho úsudku je tento film veľmi ale, ale veľmi preceňovaný. Ako nehovorím, že bol zlý, to nie. U mňa ho môžem zaradiť medzi taký šedý priemer. Raz som ho videl a ako sa hovorí : "Už po ňom, ani pes neštekne!" Keď si to rozdelím, tak môžem povedať, že výber hercov bol dobrý - Tom Hardy, ako hlavná postava deja, mi tam sadol, taktiež aj Charlize Theron - pohoda. Ale celkovo sa okolo tohto filmu robí iba veľké "HALÓ". A nič z toho. Toť všio. 3* bohato stačia. MÔJ NÁZOR. Ahoj ()

bonovox 

všechny recenze uživatele

Divočina roka! Keď so videl prvý krát trailer, nechápavo som krútil hlavou a myslel som si ...WTF? Po pozretí však musím uznať neskutočnú nákazlivosť a už teraz kultovosť tohto filmu. Non stop akcia, geniálne filmové nápady, strih, hudba, jednoducho,, je to vzácny druh filmu, ktorý nadchne naplno, alebo ho mnohí zatratia. Ja sa pridávam k prvej skupine. ()

vdobes 

všechny recenze uživatele

Jedna hnědá, smradlavá, splácaná hromádka neštěstí, která neměla hlavy ani paty, ale kterou dle hodnocení kdejaký úchyl ocení. A to ještě v polovině příběhu odkrouhnou jedinou šukatelnou "hrdinku" celého filmu, bravo. Dvě hvězdy za týpka, který cestou necestou prvotřídně válí Guitar Hero na fajnovou eletriku s plamenometem. ()

sotek13 

všechny recenze uživatele

Kvalitní postapokalyptický snímek, při kterém jsem se za celou dobu nenudil. Tento film rozhodně nedělá špatné jméno svým předchůdcům, či naopak ho ještě pozvihuje na vyšší úroveň. Výkony Charlize Theron a Nicholase Houlta jsou perfektní, dále se mi líbil i hlavní záporák v podání Hugh Keays-Byrnea. ()

blezg 

všechny recenze uživatele

Není to sice sci-fi nýbrž pouze fi, a nejvíc šílenej byl ten, kdo tuhle střelenou jízdu navrhl na oscara, ale dá se to chvílema i radostně sledovat. Hlavně nepřemejšlet :) ()

Stuart6 odpad!

všechny recenze uživatele

Ještě teď se z toho výtvoru nemohu vzpamatovat. Film o takové ošklivé hnědé věci. Asi jsem to nepochopil, ale film, který je celý o tom, jak jedno auto jede a ostatní auta se ho snaží zničit mi prostě přijde hloupý. ....... proboha, kde se vzalo 80 % ?!?!?! ()

Související novinky

Godzilla -1.0 dostane i černobílou verzi

Godzilla -1.0 dostane i černobílou verzi

21.12.2023

Nová inkarnace nejslavnějšího monstra japonské kinematografie od studia Toho Company je nečekaným (skromným) blockbusterovým hitem letošního roku. Snímek Godzilla Minus One s odhadovaným rozpočtem… (více)

Marvel našel nového superhrdinu

Marvel našel nového superhrdinu

01.11.2022

Yahya Abdul-Mateen II (Aquaman, Ambulance) se musel kvůli nabitému diáři vzdát role v prequelu Šíleného Maxe Furiosa, jeho oceňovaná hra Topdog/Underdog na Broadwayi ale brzy končí (nebo minimálně… (více)

Anya Taylor-Joy dotočila prequel Šíleného Maxe

Anya Taylor-Joy dotočila prequel Šíleného Maxe

28.10.2022

Pro herečku a hlavní hvězdu chystané Furiosy Anyu Taylor-Joy (Dámský gambit) je hlavní část natáčení hotová. 26letá Američanka z Miami sdílela před pár hodinami fotky na svém instagramovém účtu, ve… (více)

O čem bude madmaxovská Furiosa?

O čem bude madmaxovská Furiosa?

26.06.2022

Natáčení snímku Furiosa je v Austrálii momentálně v plném proudu, a tak už na veřejnost vypluly také první oficiální informace o ději celého filmu. Jak už název napovídá, hraný prequel k Šílenému… (více)

Reklama

Reklama