Reklama

Reklama

Šílený Max, pronásledovaný svou pohnutou minulostí, je přesvědčen, že jediný způsob jak přežít, je vydat se na osamělou pouť. Narazí však na skupinu prchající pustinou ve vyzbrojeném obrněném vozidle, v jejímž čele stojí elitní Imperator Furiosa. Citadelu, odkud prchají, tyranizuje Immortan Joe, kterému kdosi odcizil něco nenahraditelného. Rozzuřený vojenský vůdce svolá všechny své gangy a ve vysokooktanové silniční válce nemilosrdně pronásleduje prchající rebely. (Warner Bros. CZ)

(více)

Recenze (2 425)

casyy 

všechny recenze uživatele

V kostce. Hlavnim hrdinou Silenyho Maxe neni Sileny Max. Je to feministickej film. Je to bozi film. A reziserovi, co natocil puvodni trilogii Silenyho Maxe, pak ho po 30 letech predela a mezitim natoci prasatko Babe, Happy Feet a Happy Feet 2, bych se chtel nekdy podivat do hlavy. Ale asi bych tam nasel kytaristu. ()

medovec 

všechny recenze uživatele

Bomba.Akcni orgie s neskutecnym tempem a vizualem.Jeden s nejlepších filmu co jsem kdy videl. Skutečnost ze tento filmu natočil 70 lety Miller mě udivuje ()

jackalsc 

všechny recenze uživatele

Čistý audiovizuální snímek. Tom Hardy je ve svém živlu. Byrne vypadá naprosto geniálně surově, perfektní kostým. Ale 120 minut téměř neustále něčeho vybuchujcího už ke konci pěkně leze na mozek. Film je velice dobře zvukově namixován, ale basová stránka je šílěně ujetá, tak samo mnohdy téměř šeptající dialogy, ale co by vlastně člověk zde chtěl od dialogu, že? Maximálně slyěet bručící hlas Hardyho :D Příběh je v podsatě nulový. ()

brasek 

všechny recenze uživatele

Naozaj šialená cesta, ale v tom negatívnom zmysle... zrýchlené akčné scény samy o sebe sú hrôza. Miestami sa oči môžu kochať exteriérmi, naozaj pekné. Samotný príbeh a pointa... nuž neviem, môžeme to chápať ako jednu veľkú akciu. Mne osobne sa to až tak veľmi nepozdávalo a s odstupom času mám pocit, že Šialený Max je sám režisér a scenárista v jednej osobe George Miller. Celkové hodnotenie: 2.5* ()

Syndrom 

všechny recenze uživatele

Takhle by měly vypadat letní blockbustery a autorský by měly být všechny filmy. Gigametal styl, živoucí brakový svět, ozdravný gender, komiksově - videoherní look, soundtrack nudnej a AUTA JAK MŮJ KOKOT!!! ()

Tunheber 

všechny recenze uživatele

Některé filmy mě prostě nechytnou a tohle je jeden z nich po celou dobu filmu jsem chtivě pokukoval po tlačítku "přetočit" explicitně řečeno kurva jsem se nudil. ()

HennessyVSOP 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že me baví vizuál i herci, ale jinak je to bohužel tak trochu natáhnutá roadmovie o ničem. Kratší stopáž by tomu pomohla, stejně jako trochu lepší pointa závěru. Jedná se ale o parník lepší film než původní Max s Melem Gibsonem. ()

PanPyzamo 

všechny recenze uživatele

Mad Max: Fury Road mě naprosto uchvátil. Ať už svým prostředím, hudbou nebo luxusní akcí. Do toho ještě nějaká ta zápletka a bylo vystaráno. Nemám moc, co dodat. Za mě skvělý film, který doporučuji. 8,5/10 ()

ZeminaCZ 

všechny recenze uživatele

George Miller pustil tancující tučňáky doslova k ledu a udělal prequel šíleného Maxe s pořádnou dávkou 2 hodinového šílenství ve kterém excelovala kamera, kostýmy, střih ze kterého náležitě snímek dostal spoustu ocenění, jako například řadu oscarů za zmíněné kategorie. Za mě se jednoznačně řadí do nejlepších akčních filmů všech dob. ()

Fender 

všechny recenze uživatele

Šílený, bizarní, většina postav vypadá, jako kdyby měli leukémii a občas se sami sebe ptáte, co to sakra je za ptákovinu, ale ta akce je prostě pořádná řežba, že vás to nenechá tolik vydechnout a jede to dál, lituju, že jsem na tomhle nebyl v kině, protože by mi z téhle parády vybuchly v té místnosti vnitřnosti. Příběh a jeho linka není zas tak upřímně silná a ani nějak zajímavá do takové míry, aby se vás to dotklo, ale zde jde hlavně o tu akci a vizuální mistrovství, které vás opravdu ohromí a možná i ochromí. Zkrátka je to pořádně ujetá šílenost. ()

Lendak 

všechny recenze uživatele

George Miller sa pred odchodom do dôchodku ešte raz vrátil a ukázal dnešnej generácii, ako sa majú točiť akčné blockustery. Nebál by som sa to považovať za jeden z najlepších akčných filmov ktoré kedy vznikli. Nepreháňam. Dokonalosť na poli akčných výplachov. Či už vďaka perfektnej réžii, skoro perfektnom soundtracku alebo celkovo po technickej stránke. Hudba, kamera, strih, zvuk, efekty, masky, makeup a mohol by som pokračovať do nekonečna. A nielen to. Celkovo ten štýl a dizajn pustiny plnej piesku a pražiaceho slnka. Herci sú tu tiež úžasní. Hlavne Charli tu predvádza excelentný výkon. Postavy tu sú síce iba trochu nakúsnuté a nevieme toho o nich veľa, ale tak to podľa aj Miller zamýšľal. Nemali by sme sa zaujímať o to čo bolo, ale čo je teraz. A tu o nich vieme iba to, čo potrebujeme vedieť. A prejdú si tu aj značným vývojom. Najviac to je vidno práve na Maxovi a Furiose. Kde pri prvom stretnutí si išli navzájom po krku a na konci si dávali pozor, aby niekto nešiel po krku tomu druhému. Ale tiež treba spomenúť aj Nuxa, kde na začiatku to je sfanatizovaný otrok a po čase zistí, že netreba žiť iba aby si zaslúžil miesto vo Valhale. A na akčné scény som zabudol. Ja debil. Tu jednoducho má každá akčná scéna má nejaký účel aby posúvala ten dej dopredu, a neje tu preto, aby tu nejaká bola. Napríklad hneď prvé stretnutie Maxa s Furiosou je úžasne vypimpovaná scéna so skvelým napätím. A predsa nesmiem zabudnúť na to úžasné, kulervoucí finále. Mad Max je jednoducho perfektným príkladom, ako sa používa Show, don´t tell. VERDIKT: Najlepší akčňál modernej doby a jeden z vôbec najlepších. 9,5 gytár s plameňometom z 10. ()

Cringy_Tommy 

všechny recenze uživatele

Můj nejoblíbenější akčňák. Film rozhodně není nejlepší ve všech ohledech ale jako akční film je to super. Mad Max je absolutní akční nářez který začíná rychlým představením Maxe a už v páté minutě nám film hodí krátkou akční scénku. No a po pár minutách představování se film vrhá na akci která je tu výtečná. Atmosféra pustiny je skvělá a vrhá na vás její šílenství. Kostýmy jsou tu úžasné, audiovizuál a vizuál aut a všeho je tu prostě skvělý a do toho hraje hudba kterou miluji. John Seale za kamerou odvedl skvělou práci a střih filmu je vynikající. Pokud chcete opravdu kvalitní akční film Mad Maxe vám velice doporučuji. Nemohu se dočkat pokračování 10/10 ()

ariari 

všechny recenze uživatele

mno. čo dodať. nie tak psychodelický, ako naivno puberťácky výplod fantázie zhuleného adolescenta.  ale pobavilo, ako sa tu chlapci predbiehajú vo vysvetľovaní, v čom je to všetko unikátne. Verbal nesklamal, Pomo ako vždy intelektuálne s nadhľadom. Mne to nesadlo :-) ()

v.indruchova 

všechny recenze uživatele

* Je to šílenost plná bláznovství a zdegenerovaných obyvatel, přes to přeze vše existuje naděje. ZAsít. Jsou zde i nějaké hlubší myšlenky. Na mě je to dlouhé, podobných bouchajících scén. Možná ja to víc pro kluky. Mají tam pěkný holky. ()

sromhrom84 

všechny recenze uživatele

Písečná pustina, nedostatek vody, zvuky burácejících motorů a všudypřítomné šílenství sužující snad každého, kdo stále přežívá ve vyprahlém postapokalyptickém světě. Pokud se vám tato charakteristika zamlouvá, pak nečekejte a vyražte společně s Maxem na zběsilou cestu. Úvodní scéna vtáhne snad každého diváka se spoustou otázek do děje a nastíní, proč je svět tohoto fiktivního díla tak šílený. Hlavním hrdinou je bývalý policista Max Rockatansky, kterého ztvárnil geniální Tom Hardy. Od první chvíle je znát, že se pro tuto roli opravdu hodí. Jeho herecké výkony si na nic nehrají, jsou upřímné a naprosto odpovídají tomu, jaký “šrám” zanechá na člověku spoušť v podobě apokalypsy. To se ostatně dá říct o hereckých výkonech všech ostatních, a tak není pochyb o tom, že obsazení filmu se skutečně povedlo. Pozitivní ohlas vyvolá také profesionální kamera, která akční scény přináší divákovi v tom nejlepším světle. Prostředí plné šílenství je nakonec doladěno úžasným soundtrackem, který dělá film stoprocentním. Potrpíte-li si na hromadu akce, bude pro vaše oči závěrečná automobilová bitva přímo pastvou. Dohromady se tedy jedná o jeden z velmi kvalitních počinů novodobé světové kinematografie. Pokud jste připraveni užít si šílené dobrodružství v doprovodu upravených aut a chromu, je pro vás tento film jako dělaný. ()

F2003F 

všechny recenze uživatele

Pomaly 10 rokov a stále tak extra jedinečný. Po druhom je to ešte väčsia zábava. Verím, že po každom keďže ostať po skočení s nechápavým a zároveň nadšeným pocitom z toho čo som práve videl dotieravo mi vnucujúc myšlienku prežiť to znovu je naozaj dychberúce. Blockbuster, ktorý sa právom VYSMIEVA všetkému ostatnému v tomto označení. Ktorý všetky ostatné prevyšuje tak závratne vysoko, že to publikum ani poriadne nedokázalo oceniť. Dnes má Top Gun 2 skoro 1,5 miliardové zárobky a toto blízko horko-ťažko k 400 miliónom celosvetovo. O to viac zahanbujúce mi príde, že ide o jeden z tých čo budem zakaždým ľutovať, že som nevidel v kine. Krásou vizuálu až pripomínajúc rukopis Villenueveho ba omnoho lepšie pôsobiaci. Hudba prehlušujúca "menej podstatný" dej. Detaily vyžarujúce tak silne, že sa ani po druhom nedá všetkými v momente kochať. Mne teda zostáva to nakonci vstrebať pretrvajúcim vyvedením z miery určenej štandardom produkcie moderného Hollywoodu, ktorá sa v mojich očiach (dúfam že aspoň) snaží šplhať do výsledku približujúcemu sa aspoň z časti k tomuto. Dielo tvorené citeľne krvopotne s láskou a zmyslom pre originalitu s vážnym nadmieru splneným cieľom. V dnešnej dobe M:I, MCU, F&F, 007 atď. je toto perfektným príkladom ako sa to dá (malo by sa) robiť úplne inak a stále viac než grandiózne. Pretože 2 hodiny mať napätím zvýšený tep alebo sa nemôcť hýbať je zážitok, ktorý minimálne pri označení blockbuster očakávate a chcete a hlavne potrebujete zažiť. ()

RNDr.Strom 

všechny recenze uživatele

Já narozdíl od Segrestora jsem tak trochu artový píčus, takže to, že mě tahle road-movie dvakrát nevzala, nebylo velké překvapení. Nátlak okolí již nažhaveného na druhý díl mě donutil k dlouho odkládané projekci jedničky, která se tímto také stala posledním dílem moderního Mad Maxe, který uvidím. Moje jediná oblíbená postava z filmu, tedy mladý Billy Corgan, totiž už zařvala, takže nemám proč dál pokračovat. ()

Související novinky

Godzilla -1.0 dostane i černobílou verzi

Godzilla -1.0 dostane i černobílou verzi

21.12.2023

Nová inkarnace nejslavnějšího monstra japonské kinematografie od studia Toho Company je nečekaným (skromným) blockbusterovým hitem letošního roku. Snímek Godzilla Minus One s odhadovaným rozpočtem… (více)

Marvel našel nového superhrdinu

Marvel našel nového superhrdinu

01.11.2022

Yahya Abdul-Mateen II (Aquaman, Ambulance) se musel kvůli nabitému diáři vzdát role v prequelu Šíleného Maxe Furiosa, jeho oceňovaná hra Topdog/Underdog na Broadwayi ale brzy končí (nebo minimálně… (více)

Anya Taylor-Joy dotočila prequel Šíleného Maxe

Anya Taylor-Joy dotočila prequel Šíleného Maxe

28.10.2022

Pro herečku a hlavní hvězdu chystané Furiosy Anyu Taylor-Joy (Dámský gambit) je hlavní část natáčení hotová. 26letá Američanka z Miami sdílela před pár hodinami fotky na svém instagramovém účtu, ve… (více)

O čem bude madmaxovská Furiosa?

O čem bude madmaxovská Furiosa?

26.06.2022

Natáčení snímku Furiosa je v Austrálii momentálně v plném proudu, a tak už na veřejnost vypluly také první oficiální informace o ději celého filmu. Jak už název napovídá, hraný prequel k Šílenému… (více)

Reklama

Reklama