Reklama

Reklama

Lesní duch

Trailer 3

Mia je mladá dívka, jejíž život je prostoupený zklamáním a závislostmi, požádá svého bratra Davida, jeho přítelkyni Natalie a přátele z dětských let Olivii a Erika, aby se společně s ní vydali do rodinné chaty v lesích, kde by jí pomohli vypořádat se s démony závislosti jednou provždy. Jakmile tam společně dorazí, Mia obřadně zničí své zásoby drog a přísahá před svými přáteli, že už na ně nikdy v životě ani nesáhne. V opuštěné chatě s překvapením zjistí, že se do ní kdosi vloupal. Sklep byl proměněn v bizarní oltář, obklopený desítkami mumifikovaných zvířat. Erika fascinuje prastará kniha, kterou tam objeví. V touze po odhalení jejích tajemství z ní nahlas předčítá, aniž by tušil, jaké následky bude jeho čin mít. Jak se zhoršují Miiny abstinenční příznaky, přestává se ovládat a pokusí se uprchnout, ale je zastavena děsivým viděním. V chatě se začíná chovat tak násilně, že jsou přátelé nuceni ji spoutat. Venku zuří nebezpečná bouře a lidé v chatě se zvolna začínají obracet jeden proti druhému. Jak stoupá brutalita útoků, je David postaven před nepředstavitelné rozhodnutí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (1 084)

POMO 

všechny recenze uživatele

Vysoký zážitkový potenciál, potopený nízkym IQ. Postavy sa opakovane chovajú ako naivní idioti a v riešení situácií robia neopodstatnené kroky ako v najbéčkovejších hororoch. Dostatok pozitív ale toto fopá prehlušuje (doslovne): Násilie, krv a nechutnosti sú spracované delikátne, veľa scén je veľmi intenzívnych aj pre otrlého horového diváka, tempo filmu masakrálne (!), krvavý dážď vo finále pôsobivý a zvuk syrény, podprahovo vyvolávajúci v divákovi paniku, perfektný. V rámci remakov hororových klasík, na ktorých sme vyrastali, jeden z tých lepších. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Když se k Lesnímu duchovi přichomejtne nějaké uruguayské Lesní ucho, nasleduje sice roztomilé defilé invazivní chirurgie, sebepožkozování a kafilérie domácích mazlíčků, avšak celkově po tom zbude akorát tak mdlý Lesní puch s nasládlou chutí spáleného masa a seškvařené rohoviny. Opravdu nevím, koho přeblafl ten ohyzda se šprckou před hlavu, nad jehož nesporným hereckým talentem indiánského totemu jsem velkohubě ohrnoval čichač, už když se snažil v Krvavém měsíci neumětelsky poslintat Červenou karkulku, ale doufám, že dotyčnému, jenž jím pak nahradil božského Brúse, minimálně pořádně pohryzal žaluda! K tomu pár hystericky ječících kravek a nějaký přestřik z dob posledního turné ABBY, kterým moc nepomohlo ani to, že ve dvacáté minutě vyvolali Kundu. Takže tři jen z nostalgie a proto, že jsem si užil atmosféru kina, narvaného všemi těmi internetově ostrými, nezletilými homosexuály, kteří buď s filosofickým zaujetím předstírali, že umí číst i nějakou smradlavou knihu z antikvariátu nebo pičičetovali v Assbooku na svých obřích mobilech, co mi neustále svítily do xichtu. A navíc ten kožený klóbrc Šádvelovi hrozně slušel a asi jsem konečně pochopil proč! ()

Matty 

všechny recenze uživatele

SPOILERY „Feast on this, motherfucker“ aneb Proč muži nerozumí čarodějnictví a proč by si ženy neměly hrát s elektrickým nožem. Když se absurdně falocentrický horor v závěru – za použití citace z Carrie – zlomí v „ženský“ rape revenge movie, jde jen o poslední z přehršle projevů mimořádné obsahové nekonzistentnosti (řemeslné provedení je oproti tomu konstantně na výši). Lesní duch budí dojem filmu minimálně dvou režisérů, resp. několika scenáristů (kterým skutečně je), z nichž každý přistoupil k Raimiho originálu po svém. Někteří z nich jdou vstříc hororovým fanouškům, snaží se postmoderně vystupovat z žánru a dělat si z banality vyvražďovaček srandu. Jiní, jimž bohužel patřilo hlavní slovo, naopak zaspali několik dekád a prosadili do filmu děsy s dávno prošlou záruční lhůtou – strach z pohlavních chorob (prokletí se přenáší tělními tekutinami) a z divočiny, přesněji z lesa (který je ve finále ironicky pokořen neekologickou motorovkou). Tuto rozpolcenost přímo ve filmu zosobňují dvě mužské postavy, které zastupují dva možné typy diváků. David podléhá sentimentu a oplakává každou podlitinu. Chybí mu odstup. Racionální Eric je naopak nad věcí, jelikož si přečetl knihu (všechno již bylo napsáno). Stejně jako poučený hororový divák, také on zná předlohu, ví dopředu, co čekat, a společně s cyniky v publiku se vysmívá přecitlivělosti svého kamaráda. Potřeba jsou oba. Kdyby se David svým jednáním důsledně nedržel hororových klišé, film by skončil o několik tělesných amputací dříve, což si jako krvechtiví diváci nepřejeme. Paralelně jsme skrze Erica upozorňování, že někdo z tvůrců patří k poučeným a soucítí s komunitou hororových fanoušků. Vítězem nakonec překvapivě není ani jeden z nich, nýbrž zástupkyně do té doby vesměs jen pasivně trpícího (případně sebe-zmrzačujícího se) pohlaví. Opoždění vyrovnání genderových sil nás nutí k atypické re-distribuce empatií směrem k tělu, které ostatním způsobilo tolik nepříjemnosti. (V souvislosti s tělem a tělesností stojí za poznámku, kterou nechť si freudiáni rozvedou a interpretují dle libosti, že muži jsou ve filmu zpravidla něčím – broky, jehlou, hřebíky – „penetrováni“, zatímco ženy o jednotlivé části svého těla – o hlavu, ruce, nohy – přicházejí.) Zároveň se z nás díky uspokojivému završení drogové linie zpětně stávají svědci nejdrsnější odvykačky od Trainspottingu. Neujasněný tvůrčí záměr dal nezáměrně vzniknout subžánru melodramatického hororu, v němž je neurovnaným rodinným vztahům věnována málem větší péče než pálení čarodějnic a jiným lesním aktivitám (melodramatické „příliš“ se kromě gore scén týká také okázale oddalovaného pozdního smíření bratra a sestry). Jaká poučení z tohoto silně rozporuplného filmu plynou? Duše je důležitější než tělo a po drogách vám zhrubne hlas. Apendix: Rozhodně bych se neřídil dvakrát předvedeným „lékařským“ postupem – cokoliv krvácí, olepit izolepou. 65% Zajímavé komentáře: Marigold, Psema ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Nejprve považuji za nutné vyjádřit svůj vztah k původní Raimiho Evil Dead trilogii. Jedničku uznávám jako velmi slušný vážný horor, který však dnešníma očima trpí nízkým rozpočtem a špatnými (na svou dobu dobrými) triky a maskami. Dvojka už jde svým přehnaně komediálním pojetím hodně mimo mě, no a Army of Darkness ... to už je vyloženě sranda. Nějakého výrazně kultovního statusu se původnímu Evil Deadu zkrátka v mých očích nedostává, což může být jedním z důvodů, proč se mi nová verze hodně líbí. Každopádně jsem se na remake zprvu odmítal těšit, neboť jsem čekal něco jako novou Noční můru, tedy tuctový sterilní komerční produkt, který známou značku jen drze využívá. Intenzivní a výjimečně povedené trailery mě však přesvědčily (a přesvědčily asi i spoustu lidí, kteří jinak o hororový žánr zavadí zhruba jednou ročně, a kteří si tu teď stýskají nad přehnanou brutalitou - paradox). No a pravdou je, že výsledný film je přesně tím, co trailery slibovaly. Tedy brutální, intenzivní, špinavou hororovou jízdou, která v kinech v posledních letech nemá konkurenci. Což vlastně není tak těžké, když nejvážnějšími současnými konkurenty na poli gore hororu jsou nepodarky jako třeba tento. Evil Dead ovšem není jen násilným, krvavým masakrem, ale překypuje i bezútěšnou, depresivní atmosférou, a to takřka od první minuty. S postavami se seznámíme už uprostřed depresivního lesa a až do konce filmu se z něj nedostaneme. Má to obrovské tempo, je to intenzivní - a pro mě osobně to byla nejzábavnější návštěva kina za poslední rok (možná s výjimkou Tarantinova Djanga). Scenáristicky to samozřejmě není nic objevného - ale co taky chcete provést s vážným zástupcem námětu "študáci v chatě v lesích" rok po Cabin in the Woods, že jo... Nejlepší prostě vsadit na klasiku a dát fanouškům to, co čekají. Jediná zásadnější výtka směřuje k postavám, konkrétně k jedné z nich. Bloncka Natalie se v prvních minutách představí, pak ji zhruba půlhodiny není vidět (při pouhých 5 postavách!!!), načež se velmi efektně odebere na onen svět. Nemám s tím ovšem tak silný problém, abych za to strhával celou jednu hvězdu, protože jinak je nový Evil Dead přesně tím, co jsem od něj očekával. Je přesně tím, co jsem od něj chtěl, a gratuluju Alvarezovi za to, co se mu povedlo natočit. A taky gratuluju všem divákům, kteří jeho fanouškovský zápal (i přes menší problémy scénáře) dokážou ocenit. Pro zbytek publika jsme nejspíš zvrhlými nemorálními bytostmi, co nerozumí umění. Ale s tím už se nějak musíme smířit :) PS: Na závěr ještě přidám citaci z recenze na Bloody Disgusting, se kterou se plně ztotožňuji: "This is your Avengers, this is your Avatar, this is whatever you’ve been wanting a “big” horror movie to be for over a decade. Not a perfect movie, but a near perfect experience." ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Na remake najlepšieho hororu všetkých čias som bol veľmi zvedavý, ba priam som sa tešil. Potom začali všelijakí mudrujúci buzeranti dávať slabé hodnotenia, nuž som ani nešiel do kina. CHYBA! Úplne parádny Evil Dead so všetkým, čo k poriadnemu Evil Dead patrí. Na napätie sa tu nehrá, ide hlavne o čo najintenzívnejší fyzický zážitok a nepredvídateľnosť. Dokonalý remake v tom zmysle, že šikovne kombinuje ikonické prvky originálu a nové finty. Skvelá réžia, mäsité gore, hustá hudba. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí filmu jsem přemýšlel, jak bych ho zpětně ohodnotil. Určitě mu nemůžu dát víc, jak originálu. Jenže tomu jsem dal tenkrát jednu hvězdičku za brutálnost. Uznávám, že tenkrát jsem to trošku přehnal. Ta brutální ironie by si zasloužila alespoň dvě. Tady totiž chyběla a tak se jednalo hlavně o brutální výplach. Tak brutální, že té umělé krve tady tvůrci museli vylejt na hektolitry. Myslím si, že Alvarez odvedl solidní práci, fanoušek hororu tady musí být vysloveně nadšený. Škoda, že ten remake chtěl tak odlišit od originálu, že z toho vlastně udělal jenom dost nechutný horor s herci, co místo končetin mají jenom samé pahejly a kupodivu drží víc, než bychom si dokázali představit. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $17miliónovTržby USA $54,239,856Tržby Celosvetovo $97,542,952Tržby za predaj Blu-ray v USA $6,054,556 Tržby za predaj DVD v USA $8,199,318║ zručne natočený samoúčelný horror, ktorému chýba živé jadro, niečo na vrch čím by sa oddelil od plejády podobných horrorov, ale je pekné že tvorcovia dávajú určitú poctu originálu a snažia sa troška posunúť pretvoriť určité scénky, samozrejme nudiť sa pri tomto nedá /60%/ ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Už tu byly zbytečnější remaky, celkem chápu, že po festivalu raimiovského krvavého surrealismu a žánrové fantasmagorie, která vrcholila brilantně neurvalou a nonšalantně kempující Armádou temnot, chtěl Fede Alvarez jít svou cestou. V první polovině filmu se mu to díky hutné atmosféře a neurvalému gore násilí i celkem daří, jenže bez ironie se to utáhnout nedá, obzvlášť s tou erupcí klišé na konci. Nadsázka tomu chybí jako Ashovi ruka, krev stříká až do vedlejšího sálu, ale to se prostě časem zají. Když už nová verze přišla s "novým" příběhem, měla ho zkusit aspoň trochu vytěžit (motiv drogových halušek). Neudělala to, výsledek je sotva v lehkém nadprůměru. Tohle poskládání starých známých motivů prostě postrádá jakoukoli přidanou hodnotu krom nádherně hysterických bab. Jenže zatímco celý Evil Dead byl v jádru totálně misogynní trilogií, Alvarez to nakonec úplně zbytečně pokazil. Zakrvácený holky s motorovkou jsou cheesy, ale Ashe s brokárnou netrumfnou... ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JEN KNIHA ZLA MŮŽE NAPRAVIT TO, CO KNIHA ZLA ZPŮSOBILA.“...... /// Nevím proč, ale mám dojem, že si film užijou hlavně ,,prvničky“. A přitom tady nikdo neudělal žádnou větší chybu! Shnilá chata plná smradu, les… jo abych nezapomněl: ,,DNESKA VŠICHNI UMŘETE!“ Jsem potěšen, že zběsilá a šílená holčička už není ozdobou jen a pouze žlutejch končin (ale vykouřit bych vod ní stejně nechtěl), stejně jako gore nechutnosti, ovšem ta atmosféra tenkrát v 80tkách byla vo něčem jiným (říkám TENKRÁT! To vím, že teď bys vohrnul rypák…). Tady tomu chybí větší nadhled, humor je nic moc a strach… tak ten tam taky nebyl. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Vždycky jsem chtěl uklouznout na kusu držky. 2.) Miluju filmy se ,,vzkazy“ v titulcích. 3.) Páč v dobrým filmu musí zaznít ,,kunda“ (A taky astratta, montosse a – hlavně! - canda!). 4.) Thx za titule ,,unchained“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ * ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Zatím zklamání a nuda :-( Ještě mně snad ohromí, až to bude na BLU RAY a k tomu si dám pro lepší vstřebání portské víno. Dne 05.07.2013 koukáno na BLU RAY a hodnocení upravuji ze 40% na 80%. Na film jsem koukal po půlnoci, popíjel portské víno a bavil jsem se......Skvělý snímek - příjezdová cesta - povodeň, sekundová záležitost ale nezapomenutelná. Dne 13.05.2017 jsem viděl BLU RAY EXTENDED verzi a opět skvělé. ()

kiddo 

všechny recenze uživatele

Hell Hazers II: The Reckoning, kdyby si neuvědomovali svou odvozenost a stupiditu. Postavy posledních třicet let nesledovaly televizi, a tak dle hesla „logika? Jaká logika“ páchají ta nejdebilnější z debilních hororových klišé. Jedinou sympatickou postavu nepřekvapivě hraje Jewel Staiteová převlečená za Johna Lennona. Naznačené téma absťákových halucinací a mých vizualizovaných nočních můr to ze sraček neodůvodněných remaků nevytáhne. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

GUILTY PLEASURE! Alvarézuv debut předčil mé očekávání! Jeho zručnost je děsivá! Režie je úhledná a ohromující s fenomenálními vizuálními efekty a perfektní prací kamery! Evil Dead je vyleštěný,precizní,ultimátní Gore-Fest, při kterém jsem se vrtěl slastí celých 91 minut Terroru! Srdeční záležitost! ()

tron 

všechny recenze uživatele

Možno je Evil Dead 2013 sequel a nie remake. Ťažko povedať. Myslím, že to nevedia ani samotní tvorcovia. Nachádza sa tu zopár nenápadných detailov relatívne potvrdzujúcich teóriu sequelu, ale môže ísť proste len o žmurkanie na fanúšikov, ktoré v skutočnosti nič neznamená. Tak či onak, keď som tento remake (?)  videl prvý raz, dal som mu trochu znudené 3*. V r. 2021 som naň ale znova (netuším prečo) dostal ohromnú chuť a užil som si ho. Áno, padla už aj štvrtá hviezda. Raimiho originál z r. 1981 je kult, ale vždy mi na ňom vadilo, že ho režisér nemyslel vážne. Ak je v horore humor, málokedy reagujem nadšene. V Raimiho dvojke (o trojke nehovoriac) to bolo ešte horšie. Pôvodnú trilógiu rešpektujem, ale nie je to srdcovka. Na remaku (ktorý produkovali Raimi a Bruce Campbell) je super, že v ňom nenájdete ani milimetrové stopy po odľahčení. Všetko je vážne, temné, drsné, pochmúrne a ponuré. Už dôvod, pre ktorý partia vyráža do hlbokých lesov, je značne depresívny. Navyše nielenže herci sú sympatickí, ale aj postavy sú psychologicky prepracované. Napriek tomu, že na snímke občas vidieť slabší rozpočet, po vizuálnej stránke jej ťažko niečo vytknúť. Masky sú nechutné, gore hnusné a realistické (odporná kombinácia). Vydarila sa aj výprava drevenej chajdy uprostred lesov (s podzemím), v ktorých prší tak husto, že sa viditeľnosť znižuje na dva metre. Noci sú tu temné a nemajúce konca kraja. Ak je po ruke zaujímavý nástroj alebo prístroj, môžete vziať jed na to, že sa neskôr v deji objaví, avšak už zďaleka nie v tak neškodnej pozícii (sprcha, motorovka, klincovačka, elektrický nôž na mäso). Brutálny (a brutálne debutujúci) Uruguajčan Fede Alvarez sa s tým nemaže, hoci ho musím skritizovať za to, že gore je síce naturalistické a uveriteľné (preto sa naň veľmi zle díva), ale na to, aké zverstvá postavy zažívajú na vlastnej koži (doslova), sa správajú ako nadopovaný Arnold Schwarzenegger (straty rôznych častí končatín, prípadne rovno celých končatín nepredstavujú v zásade žiadny problém, dole klobúk). Finále je už možno predsa len príliš naťahované (napriek relatívne skromnej stopáži) a potitulková scéna... no neviem. Napriek tomu pomerne spokojné 4*. V neposlednom rade ma potešil nepredvídateľným scenár, ktorý sa nebojí búrať žánrové klišé. Aj hororoví fanúšikovia boli spokojní, film pri 17-miliónovom rozpočte zarobil na celom svete 97. SPOILER Pes neprežije, hlavná ženská postava je chvíľu hrdinka, potom obeť, následne záporná kreatúra a napokon sa garde opäť obráti a je hrdinka, hlavná mužská postava sa väčšinu času správa apaticky a keď sa napokon rozhúpe k akcii, je to o to príjemnejšie prekvapenie, pričom ale počas jej nečinnosti preberá štafetu najschopnejšieho člena tímu prekvapivo geek, ktorý sa od samého začiatku javí ako neznesiteľný a úplne neschopný kretén. SPOILER ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Cekal jsem pruser a nakonec spokojenost. Dejove samozrejme nic extra, ale to nebyl ani original. Zadny velky bububu se taky nekona, lekacek tu sice par je, ale nic nervydrasajiciho. Tady jde totiz o brutalitu a ta je skutecne na maximalni urovni. Tela se mrzaci, vsude hektolitry krve, spina, hnus. Herci jsou sice klasicka vymleta sestava, ale je to v podstate fuk. Proste hodinu a pul dlouha prehlidka nechutnosti, bez nejakejch vylozene hluchejch momentu. Navic triky na hodne dobry urovni. Takze za me jasny 4*. Jen skoda toho camea Bruce, to bylo naprosto trapny. ()

Eodeon 

všechny recenze uživatele

jsem rád, že jsem výjimečně dal na recenze a do kina na film nešel, jak jsem plánoval původně. býval bych byl zklamaný mnohem víc. ukázalo se, že remake má daleko ke klasickému hororu, jak ho znám a mám rád. jedná se především o gore film usilující diváka zhnusit a teprve v druhé řadě vyvolat hrůzu. soukromá projekce po půlnoci v rozlehlé liduprázdné budově mě naštěstí přiměla se párkrát nejistě ošít v křesle a kupodivu i napjatě čekat, které klišé předvedou tvůrci příště. vysoký potenciál nápadu s léčením duševně nevyrovnané narkomanky proti její vůli, do něhož zasáhnou démonické síly, ale zabíjí přílišná konvenčnost. potěší jednotlivosti, jako občasně zajímavé nasvětlení scény, zdařilé gore efekty, výtvarné provedení lesa, krvavá sprška v závěru, ovšem jako celek film selhává. dát osobnostem postav více než jeden rozměr, přidat jim k tomu ještě krapet rozumu a vyhnout se alespoň některým, nejhorším klišé, mohlo to vzbudit větší zainteresovanost u diváků a mít za následek ztíženou předvídatelnost. přispělo by také, kdyby tvůrci trochu přitvrdili. nejsem sice nakloněný nechutnostem, ale to platí především tehdy, jsou-li čistě samoúčelné. pokud cíleně a ve správných dávkách napomáhají děsivé atmosféře, nebráním se jim. ačkoliv se tak zveličené reklamě nedalo ani na okamžik věřit, od filmu, který slibuje to nejděsivější, co jsem kdy viděl, jsem přeci jenom čekal víc a jistě jsem nebyl jediný. po vynikající Chatě v lesích ale už nic takto přízemního a žánrově ortodoxního nelze brát vážně. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Ultrabrutální ofenzivní démonický horor, od kterého jsem si přece jen něco sliboval, nebyl špatný, ale vyšel úplně naprázdno. Na wide release je to opravdu slušný krvák (násilí typu MARTYRS) víceméně od začátku do konce, jenže nic z toho už mě na prdel neposadí a nic víc jsem v tom nenašel. Atmosféra - žádná, démon - na plátně nonstop, herci - nevýrazní, humor - nesedne, přesah - nikam, značka EVIL DEAD - zbytečná. Takže další remake co upadne v zapomnění. (Je pravda, že jsem občas díval s nadšeně otevřenou hubou, třeba na sežrání motorový pily, vypižlání si tváře nebo ruku vysící na zbývajících pár cárech tkáně.) ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Paráda!! Celej film je taková rekapitulace první verze 1981, atmosféra skutečně docela chybí, brutalita mi nepřišla zas tak extrémní, jak všichni zmiňovali ... Tak nějak bych řekl, že to docela vhodně oslavilo původní kult ... U mě se to pohybovalo tak mezi 3* až 4*, než přišel závěr, přesně asi 10 min 52 sec, na kterej jsem asi nějak podvědomě čekal a to byl fakt absolutní masakr, úplně vytouženejch 10 minut toho největšího náseru, kdy se spustil hlas syrén v kombinaci s "kostelním" chorálem ve stylu The Omen 1976, začala pršet krev a .... takhle vygradovanej konec jsem neviděl ani nepamatuju, jako by z úplně jinýho filmu ... Na dnešní dobu plnej počet 5/5 ... Jinak ve srovnání s originálem se to může jít zahrabat (myslím 1981) ... ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

"Groovy" to sice je, ale ne tak, jak bychom si mnozí přáli. Stejně jako řada před ním, i remake Evil Dead je moderní, se špinavým vizuálem a ohromnou dávkou brutality, až se méně otrlým bude zvedat kufr (a to bez prdele, ze sálu odešlo hned několik lidí, viď Balone?). Pořád tu něco teče, mlaská a stříká, ale ten nejdůležitější faktor se ne a ne dostavit. Správně, je to atmosféra. Strašnej průser je v tom, že nová verze Raimiho kultu daruje zlu určitou podobu a tu už jenom obměňuje. Už z úvodního flashbacku jsem neměl dobrej pocit, a ten se prohloubil hlavně v závěrečný třetině, kde dojde na lámání chleba. Mluvím o překročení hranice mezi čistokrevným hororem a "podfuckovou" parodií na sebe sama. Tenhle moment mi už nedovolil plně se soustředit na konečný masakr, v němž se už takhle odvážná brutalita ještě vystupňuje do nevídaných otáček... podobně jako motorovka, co se zařezává do rozkládajícího se těla. K(h)unda vás ale pobaví. (65%) ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

To se takhle jednou sebere banda pseudoempatických kreténů, aby si zajeli do hloubi lesnaté americké prdele na odvykací kurs pro emo feťačku. Inu, co za příšernou katastrofu tento směšně vážný remake původní komedie může vyplodit? Ve shnilém sklepě plném kočičích mrtvol se nalezne tajemná kniha plná špatně nakreslených strašidelných obrázků, aby se skrze ní začala okamžitě vyvolávat bájná "Kunda". Následuje největší noční můra, která s Kundou vůbec může nastat. Nezastavitelný příval krve, která je tak nepoddajná a neporazitelná, že ke konci začne tvořit i dešťové srážky. Emo feťačka přesto nechce rezignovat na slastné pocity z nedostupného fetu, a tak občas provede BDSM hrátky s křovím, případně si nařízne jazyk nožíkem na koberce, aby se mohla lépe vykousnout se svojí žhavou zdravotní sestřičkou. Nejvíce jsou z Kundy pochopitelně vykolejení kluci, protože jí jednak ještě nikdy neviděli, ale hlavně díky jejímu nenadálému zjevení se v plné své kráse, nedokážou myslet mozkem. Postavy se tedy točí v bludném kruhu extrémní demence takovým způsobem, že pokud by se na scéně objevil osmiletý kastrát, zachoval by si více racionálního rozhodování, než postavy, kterým nevíte jestli fandit, ignorovat je, nebo se jim jen mohutně smát do ksichtu a raději přát mocné Kundě. Fet Alvazer zkrátka natočil vážně se beroucí sračku, hrající si na děsný horor, přitom snad ani neviděl původní film, na který domýšlivě udělal remake s mizerným filmovým portfoliem na kontě. A vzhledem k tomu, že jsem se snad ani jednou nelekl a navíc loni viděl jeden podobně zkurvený film s totožným námětem, absolutně mě to nezasáhlo. A to jsem rozhodně nepodléhal nějaké předpojatosti, jelikož mě originál tak totálně nudil, že dostal ještě menší hodnocení než tento shit. 40% ()

Související novinky

Pokračování Smrti ve tmě našlo režiséra

Pokračování Smrti ve tmě našlo režiséra

21.01.2020

Horor Smrt ve tmě z roku 2016 režiséra Fedeho Alvareze (Dívka v pavoučí síti) sklidilo relativní úspěch jak u kritiků, tak u diváků – což se posléze promítlo na tržbách. Snímek proměnil 10milionový… (více)

Sam Raimi slibuje další Evil Dead

Sam Raimi slibuje další Evil Dead

05.01.2020

Když zhruba před půl rokem připlaval do kin aligátoří horor Kořist, naznačoval jeho producent kultovní režisér Sam Raimi (Armáda temnot, Spider-Man), že se od něj fanoušci možná brzy dočkají i… (více)

Sci-fi Chaos Walking čekají přetáčky

Sci-fi Chaos Walking čekají přetáčky

05.05.2019

Studio Lionsgate najalo režiséra hororů Smrt ve tmě a Lesní duch Federica Álvareze, aby dohlédnul na přetáčky chystaného sci-fi blockbusteru Chaos Walking s Tomem Hollandem (Spider-Man: Daleko od… (více)

Co chystá režisér Smrti ve tmě?

Co chystá režisér Smrti ve tmě?

16.10.2016

Fede Alvarez na sebe upozornil už remakem Lesního ducha z roku 2013, letos se pak díky Smrti ve tmě postavil na vlastního nohy. Jeho novinku pochválili diváci i kritici a tržby se zastavily u 140… (více)

Reklama

Reklama