Reklama

Reklama

Lesní duch

Trailer 2

Mia je mladá dívka, jejíž život je prostoupený zklamáním a závislostmi, požádá svého bratra Davida, jeho přítelkyni Natalie a přátele z dětských let Olivii a Erika, aby se společně s ní vydali do rodinné chaty v lesích, kde by jí pomohli vypořádat se s démony závislosti jednou provždy. Jakmile tam společně dorazí, Mia obřadně zničí své zásoby drog a přísahá před svými přáteli, že už na ně nikdy v životě ani nesáhne. V opuštěné chatě s překvapením zjistí, že se do ní kdosi vloupal. Sklep byl proměněn v bizarní oltář, obklopený desítkami mumifikovaných zvířat. Erika fascinuje prastará kniha, kterou tam objeví. V touze po odhalení jejích tajemství z ní nahlas předčítá, aniž by tušil, jaké následky bude jeho čin mít. Jak se zhoršují Miiny abstinenční příznaky, přestává se ovládat a pokusí se uprchnout, ale je zastavena děsivým viděním. V chatě se začíná chovat tak násilně, že jsou přátelé nuceni ji spoutat. Venku zuří nebezpečná bouře a lidé v chatě se zvolna začínají obracet jeden proti druhému. Jak stoupá brutalita útoků, je David postaven před nepředstavitelné rozhodnutí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (1 085)

movieband 

všechny recenze uživatele

„You´re all going to die tonight.“ Před Don’t Breathe jsem si řekl, že se znovu podívám na Alvarezovo Evil Dead, protože jsem chtěl sám tak nějak vidět ten rozdíl v kvalitě filmu. Jeho Lesní duch neměl ve své době moc kvalitní ohlasy, a když jsem to tenkrát viděl, tak jsem se k tomuhle názoru taky přikláněl. Don’t Breathe má solidní ohlasy, tak jsem si řekl, že lidi se mění, doba taky, tak proč Evil Dead nezkusit znovu. Původní komentář před třemi lety nebyl nijak zvlášť pozitivní. Změnil sem za ty tři roky na tuhle gore jízdu názor? Abych se přiznal, tak ano. Sice je fakt, že odpornější film už asi neuvidím a že u mnoha věcí se mi navalovalo stejně jako tenkrát, ale musím docenit pár věcí na scénáři, které si Alvarez spolu s Raimim (otec celé 80’s trilogie), Codym a Sayaguesem ve scénáři vymysleli. Líbilo se mi propojení světa Mii, u které se čekaly abstinenční příznaky spolu s čtením Necronomiconu a světa démonů. Postupné zjišťování, že Mia nemá abstinenční příznaky, ale celé to krvavé peklo se opravdu odehrává, diváka udrží i přes plno nesmyslů až do konce přikovaného do křesla. Alvarez si v celém filmu udržuje správně hororovou atmosféru, která v tomhle žánru znamená poloviční vítězství. Horor bez atmosféry je nic. A tady se to Alvarezovi povedlo. I díky dobré práci kamery, je divák vtažen do bizarního a zvráceného světa plného démonů a satanských rituálů, bez jakéhokoliv kompromisu. Film si udržuje svoje tempo, tudíž divák nemá nějak čas se nudit. Navíc představitelka Mii, Jane Levy, hraje děs a hrůzu tak věrohodně, že to je další bod do plusu filmu. Provázanost detoxu a temnoty Necronomiconu, kamera, atmosféra a herecký výkon Jane Levy jsou plusové body. Co film sráží do kolen, je nesmrtelnost některých postav, i přes značné opotřebování (pobodání, pořezání, bytí páčidlem, terč pro nastřelovačku hřebíků,.. a to vše u jedné postavy). Co je další věc, tak opravdu extrémní gore scény. Nebýt těchhle dvou důvodů, šel bych s hodnocením výš. Vítejte na detoxu dle Alvareze. 50% ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Přehlídka humusáckých hovadin. On ale i ten originál stojí docela za hovno, takže jsem od toho ani víc nečekal. Raději si pusťte tohle, uděláte si tím mnohem větší radost (teda pokud nejste zaprdění folkaři, co tráví čas uprostřed lesů s harmonikou v kapse). ()

topi 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si dal po létech druhou projekci a nepřistupoval k tomu, jako ke kultovce z 81. roku. Tohle stejně není žádnej remake, až na nějakej ten odkaz, kterých zas tak moc není. Takže když to shrnu - úplně zbytečnej horor bez atmosféry, kterých je poslední dobou plná prdel, nesympatičtí herci, to byla teda fakt tragédie, hlavně ten brácha Mii s pořád stejným výrazem ve tváři a nulová démoničnost, která z původního fláku vyzařovala už od prvního záběru a titulků. Tady se tlačilo hlavně na krvavost, některé záběry byly dost ok, ale zase nic nového pod sluncem. Hvězdičku navrch za asi posledních 10 minut filmu, které byly fakt super akční krvavá jízda! Ale jinak tenhle film rychle vyšumí a bude zapomenut. Ne, jako Evil dead z roku 1981. A to je sakra ten rozdíl!! ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Wau, toto nie je len pocta jednému z najlepších hororov všetkých čias, ale masterpiece sám o sebe. Perfektné praktické gore efekty, lesné zasadenie, pomerne sympatické postavy a kinetický štýl, vzdávajúci hold Raimiho originálu, a zároveň svoj. Dokazuje to aj to, že v jednoduchosti je niekedy krása. Stačí nám les, mládež, gore, perfektné masky a efekty, a klasický príbeh k tomu, a nič viac netreba. Obávam sa, že Fede nič takéto bombastické už nenatočí, ale bodaj by som sa mýlil. Jeden z naj hororov od roku 2010, a vôbec, jeden z naj ever. ()

katuska138 

všechny recenze uživatele

Rozhodně to nebyl děsivý horor. Byl to krvák a vyvražďovák. Fajně vizuálně zpracovaný. Ale stejně si myslím, že to nejlepší obsáhl trailer a zbytek filmu byla víceméně jen vata. Ale těch pár opravdu komických scén bylo velmi příjemným osvěžením. ()

Philcze 

všechny recenze uživatele

Zábavný gore-fest, který však vyplácal velkou většinu nechutností už do našlapaných trailerů a v celku už se mu nedaří tak šokovat. Je to škoda hlavně proto, že kromě toho v podstatě nic nenabízí. Alvarez má špinavý hororový look v malíku, ale budování atmosféry ho zlobí a scénář se drží originálu víc než je zdrávo. Při sledování jedničky jsem byl "po***nej až za ušima", zatímco tady Alvarez používá tak provařené metody lekaček (za tu s lékárničkou by propleskli Raimiho už v osmdesátým prvním), že snad ani jednou nenadskočíte. Evil Dead je tak ve finále pouze přehlídka excelentně zpracovaných gore a splatter momentů (absence digitální krve se cení), která rozhodně pobaví sama o sobě, ale bledne při srovnání s mnohonásobně hrůznějším starším bratrem. 65% ()

Vampireman 

všechny recenze uživatele

V rámci komerčních krváků je Evil Dead top, jenže ten film sliboval víc a i měl na víc. Jenom se to tvůrcům neustále sune z rukou kamsi, kde už na to nikdo nestačí, film ztrácí logiku a násilně vrší klišé. A přitom naprosto odzbrojující motiv drogové léčby, poměrně vkusné odkazy na starou klasiku (auťák, obrácená kamera), inteligentně napsané postavy (hlavně a především Eric), velká a přetrvávající detailnost a konečně zodpovědné použití motorové pily tu jsou, akorát spíše umocňují nespokojenost se zbytkem filmu. Hlavními kámeny úrazu, domnívám se, jsou: scénář čtyř různých lidí a přílišně vypovídající trailer. Pak bych dokázal zkousnout i neuvěřitelnou patetičnost a fakt, že jsem se opět leknul jen jednou a ještě na půl. A Ash tu skutečně je. ()

de_FACTO 

všechny recenze uživatele

Řemeslo tam je, ale šmrnc má jen finále v krvavym dešti (spoiler: záběr, ve kterym ji krmí motorovu pilou, je výbornej), jinak nic. Ale uznávám, že se těžko remakuje něco tak osobitýho, jako Raimiho originál - ten totiž nemá šmrnc jako přidanou hodnotu, ale jako základní stavební kámen. Příště ať jede Alvarez za sebe; ačkoliv zatim nemá osobnost jako Wan apod., naději dostat se vejš, dál, jo. ()

Thomassi 

všechny recenze uživatele

V dnešní době je dost těžký najít v té veliké hromadě hororových pokusů, které většinou stojí na hovno, a to je ještě slabý slovo, nějaký ten skvost. Sem tam se ale poštěstí, a jakožto fanoušek tohoto žánru, to dokážu ocenit. Lesní duch 21. století je jedním z nich. Je to záležitost, která vystihuje naprosto přesně hororovou žánrovku a ukazuje, jak to má vypadat. Film stojí na skvělých momentkách, ani ne tak lekačkách, ale poctivých strašidelných scénách, které tak jak praví zdejší cover, jsou děsivé. A ta alarmující hudba, to byla trefa do černého. Člověku z toho opravdu mrazilo. Lesní duch se povedl, až překvapivě moc, a já si to užil plnými doušky hororového fanouška. ()

stration 

všechny recenze uživatele

S původní Raimiho lahůdkou bych to nesrovnával. Je to totiž úplně jiný film a co je hlavní, úplně jinak myšlený. Zatímco původní Evil Dead byla čistokrevná zábava, která se spolu s dalšími díly zvrhla spíše v komedii, současný Evil Dead je, opět čistokrevný, horor. Gore je špičkové a poněkud přehnané (schválně), postavy nevadí ani nezaujmou a několik odlišností od originálu potěší. Mám v podstatě jen jednu výtku, a ta se týká konce. Chtělo to nějaký ten vybroušený poslední záběr, nějakou bombu nakonec. Toto se mi zdálo odfláknuté. Ale jinak čistokrevná spokojenost. ()

Helo 

všechny recenze uživatele

Na to že to byl remake, tak to dopadlo vcelku obstojně. Ale pozor, nic pro slabší žaludky. Je to jeden z nejodpornějších filmů, co jsem za poslední dobu viděl. Naštěstí film nestaví jen na humusárnách, ale i slušné atmosféře a hudbě. Snad jen to s tou rukou na konci už bylo trošku přehnané. ()

Remedy 

všechny recenze uživatele

Původní Evil Dead je nepřekonatelná klasika, přesto musím tvůrcům tohoto remaku vyseknout opatrnou poklonu za hodně krvavý konec a za místy skutečně děsivou atmosféru. Je to takový spotřební materiál pro moderního diváka, ale určitě jeden z těch lepších. Přímé odkazy na Raimiho Evil Dead cením! [60%] ()

beran-ek 

všechny recenze uživatele

Nesnáším ten českej název dochovanej z dob putovních kazet s jednohlasým dabingem, ale tomuhle klidně "Lesní duch" říkat budu. Aspoň to budu mít v hlavě separovaný od originálu... Nevím čím to je, že většina novejch a ještě větší většina remejkovanejch "hororů" jsou totálně hloupý slátaniny. Jestli to je tou dobou, nebo těma mrzákama, který na to vždycky vyhrabou. Co se týče řemeslnosti krvavých scén a triků, tak tam by se dalo docela chválit. [CSFD projekce] ()

Ice.dog 

všechny recenze uživatele

No nevim, jestli tohle byl "Nejděsivější film jaký jsem kdy viděl". Pár lekáček, pár solidních scén, pár dobrej hlášek a to je asi tak všechno. Samotnej příběh ve stylu vezmu jednu solidně vyjetou smažku na odvykačku do chaty v lese, k tomu jeho natroublýho bratra, kterej když už fakt teče do bot, vytáhne z kapsy psí kousky jak kdyby se učil u MacGyvera, jeho blonďatou princeznu, jednoho NERDa a černou sestřičku a po přečtení pofidérní kouzelný knihy se začnou dít divy. Až na Gore scény nic moc, ale film sám o sobě neni vůbec špatnej, ale delší stopáž bych asi už fakt nedal... ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Nevadí mi, že Alvarez kupí jednu brutalitu za druhou a krví a tělesnými tekutinami nešetří, vadí mi, jak je to samoúčelné a v podstatě prvoplánové. Jinak totiž nemá co nabídnout, protože scénář je snůškou těch nejzažitějších a nejohranějších klišé, jaká si dovedeme představit. Postavy se chovají naivně až trapně a o logice nemůže být ani řeč. Herecké výkony úplně špatné nejsou, jenže toho moc nezachráněj. Evil Dead je prostě totálně zbytečný remake, který doplácí hlavně na nabubřelou propagaci a slogany. Dvě hvězdičky dávám jen za solidní a slibný začátek, který má jakous takous atmosféru a za to, že tu není ani náznak sexu, což je poměrně osvěžující. Jinak ale bída s nouzí, která by ráda byla něčím víc, než ve skutečnosti je. 30% ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Remake klasík nemám rád a vyhýbam sa im... Pri tomto filmu som sa bál pretože ide o moju srdcovku.. Potešilo ma keď sa Sam Raimi a Bruce Campbell rozhodli byť producenti a ešte to že si tu zahral aj Ted Raimi. Môj názor je ten že Fede Alvarez pojal film naozaj svojsky a rozhodol sa že nebude hrať na Hollywoodskeho režiséra ale natočí poriadne brutálne béčko čo sa mu aj podarilo. Absurdnosť niektorých scén sa vymyká chápaniu tak isto ako nečakané kroky postáv. Alvarez uctil osemdesiate roky a Raimiho Evil Dead ako sa patrí. Film má asi tie najlepšie gore scény aké som kedy videl toľko krvi som videl asi iba vo filmu Braindead. Pôsobivý bol aj posledný masaker motorovou pílou. Záver po titulkoch je už iba čerešnička na torte. ()

Murrro 

všechny recenze uživatele

Oj, nie takto! "Kanda" z pôvodnej zariekanky sa zmenila na "Kunda" a akoby tým naznačovala, kam takýto prístup k filmovým klasikám vedie. Posledných 10 minút v krvavom daždi je výborných, hravých, pracujúcich s originálom tak, ako som očakával od celého filmu. Nevolám po humore, ale nadhľad si prosím. Jedny ošťaté Conversy sú na 91 (mínus 10) minút málo! A ani som sa poriadne nezľakol. Do... pekla! ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Jako fanda klasiky jsem se na tento remake těšil a s kámošem jsme nadšeně vyrazili do kina. No prvních 20 minut jsem si říkal...tohle nebude vončo...ale pak se to konečně všechno nějak dalo dohromady a v té chajdě jsme viděli čistokrevné EVIL a občas se k tomu přidala i nějaká ta DEAD atmosféra se také dostavila i když s tím zpožděním tak přeci jen krvavé to bylo pěkně hrdinové odolní (ten dacan co vypadal jako Ježíš byl snad nesmrtelnej) a nikdo mi z herců nevadil. Nejhezčí kočka samozřejmně zařvala jako první ale co se dá dělat. Jinak nečekejte děj přes kopírák a vy co čekáte novodobého Asche se....no uvidíte zda se dočkáte či ne. Každopádně při vyvolávání z knihy celej sál umřel smíchy jelikož jedno magické slovo fakt nemělo chybu a autoři asi nevěděli co v ČR dané slovo znamená. Každopádně se vsadím že toto zaklínadlo z té knihy jste použili všichni a ne jen jednou takže bacha na duchy :) ()

Duotone28 

všechny recenze uživatele

Remake možme spraviť dvoma spôsobmi. Jedným že sa striktne nedržíme ničoho, a originál obohatíme. A druhým, že sa držíme všetkého, akurát tomu dáme tretí rozmer, čo bol tento prípad. Stupidita správania postáv potom musí ísť bokom, a nie je dôvodom na "potopenie" filmu. Určite vydarený kúsok, a pocta legende. Nazdar ()

Související novinky

Pokračování Smrti ve tmě našlo režiséra

Pokračování Smrti ve tmě našlo režiséra

21.01.2020

Horor Smrt ve tmě z roku 2016 režiséra Fedeho Alvareze (Dívka v pavoučí síti) sklidilo relativní úspěch jak u kritiků, tak u diváků – což se posléze promítlo na tržbách. Snímek proměnil 10milionový… (více)

Sam Raimi slibuje další Evil Dead

Sam Raimi slibuje další Evil Dead

05.01.2020

Když zhruba před půl rokem připlaval do kin aligátoří horor Kořist, naznačoval jeho producent kultovní režisér Sam Raimi (Armáda temnot, Spider-Man), že se od něj fanoušci možná brzy dočkají i… (více)

Sci-fi Chaos Walking čekají přetáčky

Sci-fi Chaos Walking čekají přetáčky

05.05.2019

Studio Lionsgate najalo režiséra hororů Smrt ve tmě a Lesní duch Federica Álvareze, aby dohlédnul na přetáčky chystaného sci-fi blockbusteru Chaos Walking s Tomem Hollandem (Spider-Man: Daleko od… (více)

Co chystá režisér Smrti ve tmě?

Co chystá režisér Smrti ve tmě?

16.10.2016

Fede Alvarez na sebe upozornil už remakem Lesního ducha z roku 2013, letos se pak díky Smrti ve tmě postavil na vlastního nohy. Jeho novinku pochválili diváci i kritici a tržby se zastavily u 140… (více)

Reklama

Reklama