Reklama

Reklama

Lesní duch

Trailer 3

Mia je mladá dívka, jejíž život je prostoupený zklamáním a závislostmi, požádá svého bratra Davida, jeho přítelkyni Natalie a přátele z dětských let Olivii a Erika, aby se společně s ní vydali do rodinné chaty v lesích, kde by jí pomohli vypořádat se s démony závislosti jednou provždy. Jakmile tam společně dorazí, Mia obřadně zničí své zásoby drog a přísahá před svými přáteli, že už na ně nikdy v životě ani nesáhne. V opuštěné chatě s překvapením zjistí, že se do ní kdosi vloupal. Sklep byl proměněn v bizarní oltář, obklopený desítkami mumifikovaných zvířat. Erika fascinuje prastará kniha, kterou tam objeví. V touze po odhalení jejích tajemství z ní nahlas předčítá, aniž by tušil, jaké následky bude jeho čin mít. Jak se zhoršují Miiny abstinenční příznaky, přestává se ovládat a pokusí se uprchnout, ale je zastavena děsivým viděním. V chatě se začíná chovat tak násilně, že jsou přátelé nuceni ji spoutat. Venku zuří nebezpečná bouře a lidé v chatě se zvolna začínají obracet jeden proti druhému. Jak stoupá brutalita útoků, je David postaven před nepředstavitelné rozhodnutí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (1 084)

Vessper 

všechny recenze uživatele

K tomuhle není moc co říct. Klasický hororový průměr, který je natočen slušně, ničím nás nepřekvapí a je snadno předvídatelný. A ten po domácku vyrobený defibrilátor mě vážně dostal... ()

Lennnnna 

všechny recenze uživatele

Kdy už konečně všichni pochopí, že litry krve, uřezaných končetin a rozmašírovaných hlav ještě netvoří horor?!!!!! Alespoň jedno malé leknutíčko, přála jsem si v duchu, ale dostavilo se nic a ještě jedno větší NIC - otupěle zírám na ty krvavé lázně, proklínám maskéry, protože to je teda sakra mizerně odvedená práce a po většinu času se mi chce střídavě smát a spát. Jakoby se režisér vůbec nemohl rozhodnout, jakým směrem se má film ubírat - má být brát jako skutečně děsivá podívaná nebo s nadsázkou či částečně jako komedie? - a tak nejspíš padlo rozhodnutí, hodit tam od všecho trochu a je to celé špatně! Nejděsivější film, který kdy uvidíte?! To sotva - leda tak nejzbytečnější film, jaký kdy uvidíte. Aboslutně rutinní záležitost, jakých už bylo natočeno tisíce. ()

stuntmanMIKE 

všechny recenze uživatele

Tento film to mal tazke... musel sa vysporiadat s tym, ze ide o "rímejk" isteho mnou nepochopeneho kultu, ktory ma fanusikov po celom svete. Ja sa za fanusika Lesneho ducha s Campbelom nepovazujem, a preto hodnotim tento film ako normalny horor. Poviem to takto... nejde o ziadny kumst alebo originalnu zalezitost, ale mna tato blbost bavila. Ako fanusik gore a exploitu som si prisiel na svoje. Scenar je dobry... postavy menej, ale na to seriem a ma to spad. Takze vazeni a mili fanuskovia Evil Dead (1981) nasrat... mne sa toto pacilo viac. ()

Pirabin 

všechny recenze uživatele

Bylo to krááásně gore a to po titulkách potěšilo, ale naštvala mě jedna věc co se týče neúcty k předloze (tj. co se tam děje posledních 20 minut a hlavně kdo řekne jednu z nejkultovnějších vět) + něco mi tam chybělo...asi ten specifickej Raimiho styl, kterým dokáže udělat gore neskutečně vtipným... ()

iHyik 

všechny recenze uživatele

Holka ze sebe vyzvrací asi 10 litrů krve, celou chatou se nese démonický hlas, který všem vyhrožuje smrtí, takže holku po pokusu o zabití zamčou ve sklepě. Jak na to ostatní postavy reagují? "To nic, prostě má jenom nějakej záchvat z toho absťáku, že už 8 hodin neměla žádnej fet." Neuvěřitelný. Prostě neuvěřitelný. V kině jsem se sice vůbec nebál, zato jsem se notně nasmál, takže musím uznat, že tahle skvostná sračka vlastně svůj účel docela splnila. ()

GrungeChild 

všechny recenze uživatele

Chudák Lesní duch si zřejmě z počátku úplně poplet svůj "žánr", či co, a snažil se z plných sil servírovat cosi, co mu příliš nešlo. Když vidíte to, co jste viděli už tisíckrát v různých variacích, jen opět malinko pozměněné a hůře zahrané, tak vás to na tu správnou B-čkovou akční řežbu příliš nenavnadí. Pokud použijete nemalou dávku fantazie, a ten humor si do filmu tak nějak sami "zaimplementujete", tak se na to kouká o dost lépe, ale stále nezbyde než litovat, že totéž nenapadlo i režiséra. Všechny předesílané aspekty chutných záběrů a nehostinné atmosféry byly rozhodně dodrženy, a když se Zlí mrtví (i živí) přestanou brát příliš vážně, krev začne konečně cákat na přední sedačky kinosálu a i divák bez znalosti (prý) kultovní předlohy konečně pochopí, proč tahle akční "duchařina" měla být (přes veškerou debilní reklamní masáž) tak trochu jiná, než většina ostatních. Zásluhami možná slabé 4, ale za tragicky nevyužitý potenciál téměř poloviny stopáže - lepší 3*. ()

berusche 

všechny recenze uživatele

Snaha se samozřejmě cení a ruka Raimiho je očividná. Co je ale problém tohohle počinu je to, že zas dopředu nakvákali tvůrci takovou snůšku keců, že pokud jste měli možnost vidět trailer a věděli jste, do čeho jdete, v nějaké 80té minutě jste zůstali civět jako tatarky a netušili jste, proč kolem toho bylo takového tyjátru. Byla jsem překvapena, páč jsem pořád čekala nějaké to maso navíc, které nebylo vidět právě v tom traileru. Ten ale bohužel ukázal víc než bylo třeba a vlastně se dá říct, že by vám mohl i stačit. Je vidět, že doba přeje trikům jako jsou tyhle, ale jak už je jich moc, bývají spíše úsměvné. Brutalita šokuje v prvních minutách, následně je vám zcela fuk. Lekačka jedna pořádná a horor by to byl v případě, že neznáte polovinu hororů a původní dílo. Takhle se ovšem mediální masáž stala větším hororem než samotnej film. A nejhorší asi je, že se režisér držel původní předlohy až moc. Po vzoru jiných tady se domnívám, že doba s drogama, sexem a alkoholem mohla dílku pomoci a potenciál zůstal neprobuzen. PS: add zvuky, a hlavně ta siréna: já si normálně myslela, že je to venku. Fakt mě nenapadlo, že až takhle se nás snaží očůrat. Jak prvoplánové! ()

/Pablo odpad!

všechny recenze uživatele

"To je hrozný!" nechá se slyšet jedna z postav. Poslouží jako výstižné hodnocení celého filmu. Tuctová, tupá a trapná podívaná. ()

Caminzind 

všechny recenze uživatele

Absťák je svinstvo. A když se k němu ještě přidají démoni Mirinda, Vanda či Kunda, tak už vás nezachrání ani Al Bunda. Já měl absťák po celý film, absťák po slušném horroru. No, nakonec se budu muset poohlédnout po své dávce scénáře někde jinde. Je libo trochu gore? - Ne! Raději myšlenku. ()

SallyZen 

všechny recenze uživatele

Píší: "Nejděsivější film, jaký kdy uvidíte". Čekal jsem že tenhle remake fakt bude děsivej, ale budu si muset počkat na další horror. Je to jen snůška klišé, typicky horrorového patosu, kdy v další scéně víte, co se stane, takže film nemá absolutně vůbec čim překvapit. Zklamanej jsem, ale i tak je to koukatelný, hlavně díky hercům a občas docela husté gore atmosféře. Holt "Kundu" si neberte do huby. 40% ()

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Je jedenáct hodin večer a právě jsem se dokoukal na tento "horor" a musím říct, že nic mě nebrání jít si lehnout a v klidu usnout !!! Protože tohle není horor, ale přejmenovaný pach krve, tím chci říct, že je to spíše nechutné, možná někde kolem 40-50 minuty filmu to bylo strašidelné, ale to postupně odeznělo, když se k hlouposti postav (která byla ve filmu všudepřítomná), přidala přehnaná akce s né moc dobrou kamerou...HODNOCENÍ: 51% (3*) ()

zbyshek 

všechny recenze uživatele

Jako na kolotoči. Počáteční část filmu vykazovala určité dobré vlastnosti hororových snímků. O počet děsivých a lekacích scén nebyla nouze. Proto asi nápis který je na posteru "NEJDĚSIVĚJŠÍ FILM JAKÝ KDY UVIDÍTE" sedí. Postupně se to ale více a více zamotává. Chvílemi byl zloduch tamten poté zas tamta. To už mě nebavilo, někdy je méně více. 30% ()

peiton 

všechny recenze uživatele

No teda panečku,tu sa ale diali veci!Ja teda na duchariny moc stavaná nie som,ale toto čo bolo predčilo všetky moje očakávania a predsudky.Už v 1/3 som mala neblahý pocit zavesiť 5 hviezd,čo sa aj ku koncu potvrdilo-však zaslúžia si,celkovo odviedli veľký kus práce.Síce ma ani 1×nepoľakali-ja už som asi voči takýmto veciam typickým pre hororový žáner ako sú ľakačky,atd.obranyschopná alebo zaočkovaná(s výnimkou the Strangers),ale to je len môj čisto subjektívny názor na problematiku veci,môj problém.POZOR!Zamerané na detaily.Chválim,štúdiová práca zvládnutá na výbornú.A ,,krásne"hororové prostredie dotvárala viac ako polorozpadnutá chatka,v ktorej nechýbalo splachovacie WC i sprcha docela ušla :) Mám rada veci,na ktoré nemusíte čakať neviem ako dlho,alebo chodiť okolo horúcej kaše..V tomto prípade to šlo celé na plný plyn od samého začiatku,dokonca si aj tú rýchlosť udržalo a do samotného cieľa dorazilo ako víťaz.Tak veľa,veľa,veľa všetkého a stále sa bolo na čo pozerať a báť sa?!No neovplývam pocitom,že by som mala na pár nocí postarané o ťažkosti zo zaspávaním,vdaka hororu,ktorý má ako už tradične za úlohu vystrašiť takých ako som ja.Týmto ich asi sklamem.Na mňa to nemalo až takú silne magickú moc.A ešte navyše ak tam hrá taký feši chlapec,pri ktorom mi unikali súvislosti a mala som problém sa tak trocha sústrediť,niet sa čomu diviť =) ale ako vravím,moja chyba,môj problém. ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

100 lidí, 100 chutí, ale tohle už sem dlouho nežral, Hraje si to od začátku na něco, na co to nemá. Beru, partička lidí si udělala absťákový dobrodrůžo v lese, rozjezd ucházející, vyvolaj démona (hodně na způsob Chaty v horách), ale tim to hasne. Lekačky taky celkem ušly, ale hlava mi prostě nebrala ty momenty, kdy týpek schytal milion ran, at už střepem nebo hřebíkama, páčidlem přes všechno, a on si v klídku kráčí dáál a to v sobě prostě démona neměl, na konci si frajerka utrhne ruku zpod auta, motorovku drží jednoruč a vítězně jde domuu, jaká paráda. ()

kaposlav 

všechny recenze uživatele

Dlho som váhal, lebo som nechcel dať menej ako 2*, ale žial za čo by som mal dať viacej? Myslím si, že keby sa tak venovali ostatným zložkám celého filmu ako objemu krvi, bolo by to dobre. Nebol som spokojný, ale skôr sklamaný. V popise rozhodne chýba žáner sci-fi. Na popáleniny druhého až tretieho stupňa a množstva rezných rán, odrenín a iných poranení tváre na konci ani ranka, či jazvička. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Slusne natoceny horor s vybornym potencialom, len skoda, ze v strede sa zacina dost tupa vykradacka stareho Raimiho filmu Evil Dead. Bruce Campbell aj tu sice bol, ale mladi herci nudni, nezazivni a celkovo je tento horor len utopeny v sedivom priemere, na staru klasiku veru nema : 57 % ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Ponaučení z filmu... 1) Pokud je kniha převázána ostnatým drátem, nikdy z ní nečtěte. 2) Zabít člověka je stejně těžké jako zakázat Justinu Biebrovi zpívat. 3) Filmy PG-18+ jsou pozvánkou pro ty, kteří sní o tom, že jim teprve tolik bude. Pěkný oddychový horůrek, který hraje na zaběhlé hororové klišé a má několik chybek si získal mou pozornost už svou reklamní kampaní. Za nejstrašidelnější horor roku ho sice nepovažuji (stále to prvenství drží zatím Maniak), ale za pohodový žánrový krvák určitě. Rozhodně mám teď chuť mrknout se na původní Evil Dead. ;) 65% ()

Jimmi 

všechny recenze uživatele

Videne na Bratislavskej predpremiere(Skoda ze sajfa neponukol do sutaze aj tu motorovu pilu...to by som sa zapojil aj ja).Ale teraz k filmu. Dostal som presne to co som od toho cakal a som nadmieru spokojny.Bolo to ultra drsne, krvave az miestami nechutne ale o nejakom velkom strachu sa z mojho pohladu hovorit neda.Po cely cas fiilmu som ale nemal nutkanie pozerat na hodinku a len som si uzival pekelne tempo.Da sa povedat ze ma film vtiahol do deja:)Bavilo ma sledovat aj ako si kamaratka zakryva miestami oci.Doteraz nerada pocuje ked odriekavam slova "Cunda astratta montose eargrets gutt nos veratoos canda amantos canda":)) ()

Související novinky

Pokračování Smrti ve tmě našlo režiséra

Pokračování Smrti ve tmě našlo režiséra

21.01.2020

Horor Smrt ve tmě z roku 2016 režiséra Fedeho Alvareze (Dívka v pavoučí síti) sklidilo relativní úspěch jak u kritiků, tak u diváků – což se posléze promítlo na tržbách. Snímek proměnil 10milionový… (více)

Sam Raimi slibuje další Evil Dead

Sam Raimi slibuje další Evil Dead

05.01.2020

Když zhruba před půl rokem připlaval do kin aligátoří horor Kořist, naznačoval jeho producent kultovní režisér Sam Raimi (Armáda temnot, Spider-Man), že se od něj fanoušci možná brzy dočkají i… (více)

Sci-fi Chaos Walking čekají přetáčky

Sci-fi Chaos Walking čekají přetáčky

05.05.2019

Studio Lionsgate najalo režiséra hororů Smrt ve tmě a Lesní duch Federica Álvareze, aby dohlédnul na přetáčky chystaného sci-fi blockbusteru Chaos Walking s Tomem Hollandem (Spider-Man: Daleko od… (více)

Co chystá režisér Smrti ve tmě?

Co chystá režisér Smrti ve tmě?

16.10.2016

Fede Alvarez na sebe upozornil už remakem Lesního ducha z roku 2013, letos se pak díky Smrti ve tmě postavil na vlastního nohy. Jeho novinku pochválili diváci i kritici a tržby se zastavily u 140… (více)

Reklama

Reklama