Reklama

Reklama

Lesní duch

Trailer 1

Mia je mladá dívka, jejíž život je prostoupený zklamáním a závislostmi, požádá svého bratra Davida, jeho přítelkyni Natalie a přátele z dětských let Olivii a Erika, aby se společně s ní vydali do rodinné chaty v lesích, kde by jí pomohli vypořádat se s démony závislosti jednou provždy. Jakmile tam společně dorazí, Mia obřadně zničí své zásoby drog a přísahá před svými přáteli, že už na ně nikdy v životě ani nesáhne. V opuštěné chatě s překvapením zjistí, že se do ní kdosi vloupal. Sklep byl proměněn v bizarní oltář, obklopený desítkami mumifikovaných zvířat. Erika fascinuje prastará kniha, kterou tam objeví. V touze po odhalení jejích tajemství z ní nahlas předčítá, aniž by tušil, jaké následky bude jeho čin mít. Jak se zhoršují Miiny abstinenční příznaky, přestává se ovládat a pokusí se uprchnout, ale je zastavena děsivým viděním. V chatě se začíná chovat tak násilně, že jsou přátelé nuceni ji spoutat. Venku zuří nebezpečná bouře a lidé v chatě se zvolna začínají obracet jeden proti druhému. Jak stoupá brutalita útoků, je David postaven před nepředstavitelné rozhodnutí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (1 085)

c.tucker 

všechny recenze uživatele

Já nevím, vážně jsem se snažil, abych tomu dal alespoň 3 hvězdy, ale ono to nejde. U některých hloupostí jsem se smál na celé kino (SPOILER: Proč jí při tom oživování nechal ten pytlík na hlavě? aj. KONEC SPOILERU). Nijak mě to neděsilo a stále jsem si říkal, že to na originál nemá a taky, že za ním v rámci doby velice pokulhává. P.S. Počkejte si na konec titulků - možná přijde i Ash ;-) ()

WolfR 

všechny recenze uživatele

Remake Evil Deadu se jakž takž povedl. Především je nutno říct, že je to stejně jako originální trilogie silné gore pro otrlejší diváky. Navíc se tentokrát chlubí skvostným vizuálem. Na druhou stranu ty starosvětské efekty a horší vizuál byla jedna z věcí díky kterým se stal Evil Dead kultovním. Nicméně tento remake nabízí zpočátku i solidní atmosféru, avšak tu kazí lehká debilita postav a později dost klišé. Body k dobry ale nový Evil Dead bere za neutichající zběsilé tempo hororové (ne však strašidelné) zábavy a za milé odkazy na původní snímek, silné 3 hvězdy. ()

čidlo 

všechny recenze uživatele

Ty vole je mi s těch vašich záporných komentů na nic!!!!!!!!! Co na to čumíte když to pak jen tady na ČSFD K.....E!!!!! Bože tu je toliko odborníků až je mi smutno že tu vůbec jsem Blééééé 85% ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Tak co? Hodně brutální, hodně naturalistické, při většině scén se chvějete hnusem a odporem. Atmosféra slušivá, ale víc, než toho, co se stane hlavním hrdinům jsem se v jedné scéně bál happy endu. ;-) Ale jinak doporučuju, spousta odkazů k původním filmům (nejvíce mě dostalo "raimiho" havarovaný auto) a bacha na potitulkovou scénu!!! ()

V_erus_h 

všechny recenze uživatele

Bože.. Takovýhle dementní filmy budou jednou můj konec.. :D Zas jeden z těch, kdy jsem záporáka prosila, aby je už všechny oddělal a byl konec.. Originál (ano, musím to prostě srovnávat) měl svoje kouzlo, bylo mi tehdy asi 6, takže to na mě celkem dolehlo, ale tohle teda ne.. Slizounský obsazení, dementní chování a překlišéovaný až na půdu.. Pardón, do sklepa.. Krve tam ale bylo opravdu hodně, na tom se vyřádili a u poslední scény jsem se slušně nasmála, takže za to jednu dát musím, ale víc ze mě tahleta zbytečnost nevyrazí!!.. ()

pankreminek 

všechny recenze uživatele

Originál Lesního Ducha je jedna z mála hororových klasik, co mě nikdy moc neoslovila a možná právě proto, jsem se tak dobře bavil u tohoto remakeu. Atmosféra podle mě přinejmenším stejně hustá, jak v originále a krve víc než požehnaně. Pro mě lepší jak původní film. ()

animaxis 

všechny recenze uživatele

Nebyl to nejděsivější film jaký jsem kdy viděl,ale rozhodně to byl nejbrutálnější americký film jaký jsem viděl.Pár brutálnějších záležitostí už jsem sice viděl,ale tohle je SKORO všechny překonalo.Bohužel brutalita není to jediné,kvůli čemu bych tento film vychvaloval do nebes.Začátek filmu byl docela slušný,ale jak začíná film pokračovat,tak se mi to nelíbilo víc a víc.Několik scén tu bylo dobrých,ale pořád jen menšina.Navíc jsem tady v zajímavostech četl,že Raimi slíbil,že tu budou dějové lekačky a ne zvukové.Bohužel slib nesplnil,protože tady byli jen zvukové lekačky.Jinak jsem film sledoval s hamburgery v náručí,takže to nebylo až tak brutální,že bych se z toho poblil,jak jsem čekal.Trocšičku se mi líbil víc tento remake,než původní verze,ale bohužel atmosféře minulého dílu se tento film nevyrovná.Hororový průměr a ne špička,jak slibuje plakát. ()

Jermann 

všechny recenze uživatele

Nový Lesní duch bezpochyby vypadá o 30 let technického pokroku lépe, jenže oproti originálu postrádá jakoukoli atmošku, nadsázku či invenci .. tedy kromě toho, že "úplně jinak" skončí. Je to docela škoda, už vzhledem k tomu, kdo to platil. ()

FAITH.BABE 

všechny recenze uživatele

Pro dnešní publikum naprosto pecková horová podívaná. Tuna nechuťáren a lekaček. Bohužel mi jako milovníkovy původních snímků svědomí nedovolí změnit z dvou hvězdiček na víc než tři i po důkladném přehodnocení. Hodnocení pro Evil Dead fans 2/10 hodnocení pro nezaujatého diváka 8/10. ()

LasT_Olt 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se zase podíval na Evil Dead...ten film je hrozná blbost ale vždy se u něj skvěle pobavím. Viděl jsem ho už asi 4x, z toho třikrát u kámoše na narozeninové chlastačce, kde už je shlédnutí tohoto filmu v podstatě tradice. Vizuál je spooky dost o tom žádná, problémem je, že je film plný ve výsledku hrozně komických scén.Mým favoritem je například scéna, kdy si holka posedlá démonem, kusem střepu čistí zuby přičemž ji přistihne její kámoš a ve snaze ji pomoct uklouzne na jejím useknutém jazyku a praští se hlavou do záchodu. Demence postav mě v hororech vždy rozesmívá, avšak u Evil Dead mě dohání až k slzám. Rozhodně doporučuji shlédnout s kamarády. ()

URBAN 

všechny recenze uživatele

Evil Dead není nejděsivější film který můžete vidět není vlastně ani děsivý jen místama nechutný , ale je to nejlepší horor jaký jsem kdy viděl a ani se mi nechce věřit tomu že se mi nějáký horor líbil a už vůbec se mi nechce věřit jaké má tady Evil Dead hodnocení ještě že jsem posluchal amerikány z IMDb a zašel si na to do kina které bylo naštěstí " prázdné " (9) protože jak všichni víme na takové filmy chodí holky které si tam chodí prorvat pannenské blány jedny takové tam sice byly , ale naštěstí se protrhnutí blány nekonalo ( jen si nahrávaly nejlepší scény z filmu do své fajnové Nokie xD WTF to jako proč ? ) a já jsem si mohl vychutnávat atmosféru filmu která byla dechberoucí ................... ( 10.4.13/Cinema city ) ()

Nivenx 

všechny recenze uživatele

Takže konečně jsem se dostal k tomuto remaku Smrtelného zla můžu říci, že jsem nadmíru spokojený. Zaprvé bych jen řekl, že s původní Raimiovkou to má společného jen to, že je stejná pointa, ale jinak jde o úplně jiný film se skvělou nechutně hnusnou atmosférou a parádním zpracováním. Několik nápadů bylo nových a několik přebraných. Efekty parádní a celkově nechutně krvavé, hnusné a napínavé. Co se týče scénáře nešlo o nic co by mě nějak překvapilo, jelikož Raimiho díly znám nazpamět' a několikrát jsem se už divil, že se postavy opakovaně nechali unést "přetvařováním" napadnutými lidmi, ale to je snad jediné, co se dá tomuto dílu vytknout. Je znatelně znát, že na scénáři pracovalo více hororových autorů a je pěkně propracovaný až na konečný překvapení v podobě krvavého deště. Bohužel pro mě docela zvláštní konec, protože si myslím, že to zlo nešlo tak snadno zničit, ale to je už věc názoru. Celkově ale Alvarez odvedl výtečnou práci a jde o velice pěknou podívanou, ale podle mého to stále není na plný počet bodů. I tento parádní horor má své malé mouchy, ale rozhodně jde o jeden z nejpovedenějších remaků posledních let.. 80% ()

Immortal17 

všechny recenze uživatele

Óh, né, tak přesně takhle dopadají remaky těch nejslavnějších a nejlepších hororů z 80'. :( Bohužel, ale k tomu není co víc dodat, kdo viděl, pochopí mé rozpoložení a mé zklamání. Čekala jsem, že to tak dopadne, avšak jako správný fanoušek hororu jsem ho musela vidět a zkritizovat. Nejradši bych dala ještě méně, ale gore scény nejsou zase tak úplně zlé. ()

SoolenJV 

všechny recenze uživatele

Naprosto zbytečný remake. Evil dead 2013 se vydal cestou prvoplánového útoku na divákovy smysly, ale někde zapomněl to, co z Raimiho Smrtelného zla (a zejména druhého pokračování), udělalo kult. Ta tam je nápaditost ve formálním zpracování, hravé prolnutí hororu a komedie i poctivá filmařina. Alavez natočil horor, kterých tu byla za posledních deset let obrovská spousta (ano, možná je trochu víc krvavější a "hnusnější", než bývá zvykem - i když - byl tu Rob Zombie), tento se jen zaklíná slavnou předlohou. Poctu jí rozhodně nevzdává. To už ho spíše przní. Škoda toho zabitého potenciálu... ()

Prometheus69 

všechny recenze uživatele

Lesní duch? Duch vážně? opravdu vážně? cože? Proboha co je špatného na Smrtelném zlu? Tohle nechápu. Nic méně.... "nemůžu si pomoct, ale já na těch hereckých výkonech zas tak tolik nebazíruju, hlavně že se tam něco děje.... a že se toho dělo vcelku dost. B) Kromě nesmyslného překladu a překlače (myšleno, ten co přečte název filmu) který měl pocit že se prostě musí předvést... za každou cenu. B/ Byl tenhle preqel Smrtelného zla.... lepší než jsem čekal.... co víc, že film pokračuje tam kde by měl dle logičnosti scénáře přestat.... aby nic netušícího diváka který už jen mlčky očekává závěrečné titulky... připravil na vskudku grandiozní finále. To si rozhodně jednu hvězdu navíc zaslouží. Jak blbě a nezáživně to začíná a vleče zhruba do poloviny... tak efektně a kulervouce to končí :) Proč film vidět? 1. Nikdy by jste netušily kolik toho hipísáci vydrží :), 2. závěr, 3. i holky na jedno použití toho taky vcelku dost vydží. B) Závěrečná myšlenka? Popaleniny 2 a 3 stupně, to jako fakt? Ale že se na konci ale hesky zahojila co? B) ()

eisha3 

všechny recenze uživatele

Já bych asi knížku obvázanou ostnatým drátem neotevírala a nečetla si z ní. Ale tak každej jsme nějakej :) ()

Sabrewulf 

všechny recenze uživatele

Neznám nikoho, kdo by zůstával i nadále na kamarádově chatě, jejíž sklep je plný pověšených mrtvých koček, včetně zakrvavené podlahy. Zvlášť ženské! Taky nechápu smysl toho, že je Vašo Patejdl SÁM v místnosti a čte si NAHLAS z knihy (navíc nápisy, které jsou zaškrtané a doplněné poznámkou, že se nemají, číst, vyslovit apod.). Puštěný magnetofon v originále je mnohem logičtější, oni tvůrci remaků (čti przniči originálů) - jak je často pitomým zvykem- prostě musí měnit zrovna ty části, které se měnit nemají. Stejně jako rozvodněný potok, který v ohrožení života rozhodně nemůže být problémem, oproti chybějícímu mostu nad propastí. Ale možná Vašo neuměl plavat. Fetka od začátku nesympatická (už tím, že je to fetka). Fetka jako náhražka za Ashe. Fetka s čerstvě utrženou částí ruky je úplně v klidu. Oživování autobaterií trapas. Absolutně bezdůvodné sirény přiživující se na Silent Hillu. Vašo Patejdl. Furt dokola zavírající se dveře. Viditelně posedlá fetka, mluvící démonickým hlasem, způsobující nadpřirozený vichr v místnosti a blijící nepřirozené množství čehosi červeného, označená jako nějaký druh viru. No ty vole... Jedna hvězda za vizuál a masky. P.S: Evil dead s absencí černého humoru a s démony, kteří mají oční zornice i duhovky, není Evil dead. ()

Související novinky

Pokračování Smrti ve tmě našlo režiséra

Pokračování Smrti ve tmě našlo režiséra

21.01.2020

Horor Smrt ve tmě z roku 2016 režiséra Fedeho Alvareze (Dívka v pavoučí síti) sklidilo relativní úspěch jak u kritiků, tak u diváků – což se posléze promítlo na tržbách. Snímek proměnil 10milionový… (více)

Sam Raimi slibuje další Evil Dead

Sam Raimi slibuje další Evil Dead

05.01.2020

Když zhruba před půl rokem připlaval do kin aligátoří horor Kořist, naznačoval jeho producent kultovní režisér Sam Raimi (Armáda temnot, Spider-Man), že se od něj fanoušci možná brzy dočkají i… (více)

Sci-fi Chaos Walking čekají přetáčky

Sci-fi Chaos Walking čekají přetáčky

05.05.2019

Studio Lionsgate najalo režiséra hororů Smrt ve tmě a Lesní duch Federica Álvareze, aby dohlédnul na přetáčky chystaného sci-fi blockbusteru Chaos Walking s Tomem Hollandem (Spider-Man: Daleko od… (více)

Co chystá režisér Smrti ve tmě?

Co chystá režisér Smrti ve tmě?

16.10.2016

Fede Alvarez na sebe upozornil už remakem Lesního ducha z roku 2013, letos se pak díky Smrti ve tmě postavil na vlastního nohy. Jeho novinku pochválili diváci i kritici a tržby se zastavily u 140… (více)

Reklama

Reklama