Reklama

Reklama

Lesní duch

Trailer 1

Mia je mladá dívka, jejíž život je prostoupený zklamáním a závislostmi, požádá svého bratra Davida, jeho přítelkyni Natalie a přátele z dětských let Olivii a Erika, aby se společně s ní vydali do rodinné chaty v lesích, kde by jí pomohli vypořádat se s démony závislosti jednou provždy. Jakmile tam společně dorazí, Mia obřadně zničí své zásoby drog a přísahá před svými přáteli, že už na ně nikdy v životě ani nesáhne. V opuštěné chatě s překvapením zjistí, že se do ní kdosi vloupal. Sklep byl proměněn v bizarní oltář, obklopený desítkami mumifikovaných zvířat. Erika fascinuje prastará kniha, kterou tam objeví. V touze po odhalení jejích tajemství z ní nahlas předčítá, aniž by tušil, jaké následky bude jeho čin mít. Jak se zhoršují Miiny abstinenční příznaky, přestává se ovládat a pokusí se uprchnout, ale je zastavena děsivým viděním. V chatě se začíná chovat tak násilně, že jsou přátelé nuceni ji spoutat. Venku zuří nebezpečná bouře a lidé v chatě se zvolna začínají obracet jeden proti druhému. Jak stoupá brutalita útoků, je David postaven před nepředstavitelné rozhodnutí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (1 085)

Torgal 

všechny recenze uživatele

Na úvod hovorím, že som nevidel žiadny z Raimyho Evil Deadov, takže som k tomuto filmu pristupoval ako tabula rasa. A bol som vrchovato spokojný. Na bububu sa tu nehrá, hlavné husle hrá drsné fyzické násilie, usekané končatiny, vyvrhnuté vnútornosti a hektolitre kečupu. V závere krv doslova prší z oblohy :) Dosť mi to pripomínalo skvelý Pád do tmy, no jeho intenzitu to predsa len nedosiahlo. Potešilo minimum trikov a využívanie masiek, réžia na daný žáner výborná a hudba, či skôr zvuky tiež parádne. 8-/10 ()

helraiser 

všechny recenze uživatele

Takže nejdříve musím říci, že nehodlám srovnávat s původním Evil Dead. Původní Evil Dead miluju a na rovinu řikám, tenhle remake se kurva povedl. Vůbec nechápu to nízký hodnocení, masky démonů výborné, gore a brutalita jsou kurva na vysoké úrovni, pro gore milovníky naprostá lahůdka, film odsejpá jak má, nevím co byste chtěli víc. Herecké výkony jsou odpovídající žánru, snad byste nečekali od hororu oskarové herecké výkony. No pravda, že z prostředí by se dalo vytřískat trochu víc, atmosféra tu je, ale pravda mohla by bejt mnohem hustější a to je nejspíš jediná vada na kráse. Opravdu nechápu tak nízké hodnocení. Nej scéna rozhodně závěrečnej motorovkovej masakr, tak to kurva nemělo chybu. Takže shrnuto, podtrženo naprostá spokojenost a jednoznačně palec nahoru. Evil Dead je prostě svižnej, brutální a především maximálně zábavnej horor, u kterýho by se nikdo neměl nudit, hororovej fanda si ho užije, slabší povahy nedokoukaj, a fanatický staromilové odstřelej. ()

dandislav1991 

všechny recenze uživatele

Duch, kterej odpaní nebouhou fetku, která opravdu už chce přestat brát způsobí mezi partou velice naivních mlaďouchů pořádnou neplechu, když přeskočím nudný střet, kdy se nic neděje, teda až na usekané, uřezané, prostřílené, rozmlácené části těla atp. jdu k části, která mě nejvíc pokazila dojem a to je scéna kdy si bráška zahraje na Mekgajvra a zkusí nahodit setřičku, za to dostane od hippie frajírka pateticky na pamětnou .... Naše nebohá fetka si místo lehké zbraně pro holku vybere raději zbraň našeho kamaráda z Texasu, do které musí ještě dolejt pohonou hmotu, a pak s touto pitomou věcí jednoruč sundá příšerku?! Mnoho věcí lze hororům odpustit, ale tuto pseudoremakeverzi si mohli odpustit, zbytečnej čas a 2492929494l krve,... kdyby s tou červenou raději vymalovali .... ()

Ondr@932 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že nový remake starého Lesního ducha je o mnohem záživnější než z roku 1981. Lepší triky, více napětí, více krve, více masakru a o mnohem lepší masky než ve starém filmu! Prostě zbrusu nový luxusní horor! Malá výtka je za ten začátek filmu, kdy studenti přijíždějí na chatu, celkem asi tak 15 minutová zdlouhavá nuda, mohlo se to udělat záživněji ... Ale od té knihy a toho sklepu už to bylo napínavější a napínavější ... A hrozně moc musím pochválit ten konec ( Spoušť krvavého deště, masakr motorovou pilou a k tomu výborný soundtrack !!! ) Prozatím 85% - později třeba po druhém shlédnutí upravím hodnocení ... ()

Narayan 

všechny recenze uživatele

Podle plakátu "nejděsivější film jaký kdy uvidíte". No fucking way. Spíše než horor to vypadá jako instruktážní video pro mladé začínající chirurgy se sklonem k masochismu. Ve filmu dojde na procvičování chirurgie prakticky všech částí těla, přičemž plejáda zákroků je opravdu široká. Od klasických pobodání a amputací, přes kousnutí, popáleniny, až po mé oblíbené rány hřebíkovačem. Jen ta hororová atmosféra za touto polní chirurgií dost pokulhává, což je škoda. ()

gp_one 

všechny recenze uživatele

Chtělo by se říct ..... další zbytečný remake, ale není tomu tak. Tenhle se docela povedl a splňuje vše pro slušnou zábavu v rámci tohoto hororového subžánru. Průměr. ()

katmandzoo 

všechny recenze uživatele

toľko krvi v jednom filme som už veľmi dávno nevidel..miestami to bolo až príliš..lekaček tam bolo veľmi málo, neviem či sa vôbec našla nejaká, pri ktorej by so mnou trhlo, ale vcelku sa na to dalo pozerať..priemer.. ()

Blondy. odpad!

všechny recenze uživatele

Za me totalni kravina. Doslova vytvoreno jen proto, aby snimek vyrejzoval prachy. Vubec nic noveho a hlavne je vse silene predpovidatelne, tedy az na nesmrtelneho jezise ktery by snad prezil i uriznuti hlavy. Lekaci sceny jsou silene trapne zalozene doslova jen na zvukovych efektech a trochou bourky. S rozpoctem se taky moc pres kapsu neplacli, ale na to se to svadet neda, i z mala se da vytvorit dost. Navic kdyz na konci zacala prset krev a s useknutou rukou zvladla borka nakopnout motorovku, tak to uz bylo vazne moc. Nejvic me ale dostava ten klasickej americkej verdikt pred finale, neco jako Die in the hell bitch! ()

cerbygerby 

všechny recenze uživatele

Pro mě hodně očekávaný horor, u kterého jsem čekal něco nového a brutálního. Souvisejíciho předchozího lesního ducha z roku 81 jsem neviděl a ani koukat nebudu.. takže hodnotím jen tento. Nemůžu říct že bych to nedostal, ale asi jsem očekával malinko víc od každého.. extra nové věci se tam neobjevily.. prostě zase parta mladých lidí je v lese a začnou se dít věci... to už tu bylo.. brutální to bylo, ale taky né až zase tak moc, myslím že se tam dalo ukázat něco víc, třeba ten rozřízlej jazyk byl malino navíc, ale jinak to nebylo to co bych už neviděl.. No a konec byl celkem zvláštní. Takže malinké zklamání opravdu nastalo, ale jen kvůli tomu očekávání, takže rozhodně doporučuju.. bude druhý díl, tak možná tam se přidá něco do ohně :))) za mě tedy 4* a 85% ()

darkreider 

všechny recenze uživatele

Klasika dostala strašne na prdel. Celkom sa čudujem, že sa pod to produkčne podpísali jak Campbell tak Raimi. Ani neviem na čo začať nadávať prv, či tupé postpubertálne postavy, ktorých správanie mi opotrebovalo platničky medzi krčnými stavcami jak som horizontálne krútil hlavou, alebo nulová atmosféra, či dialógy tak brakové, že sa nejednomu urobí nevoľno. Jak rád som bol, že sa hneď začalo zabíjať, pretože keď prišla nejaká vsuvka s reakciou postáv, tak buď spravili niečo echt retardované, alebo mali keci, ktoré bolia viac ako pomýliť si žiletku s lizátkom. Záverečná resuscitácii ma ubezpečila, že tá scenáristická banda trotlov zaslúži učesať pohrabáčom. Toto je peklo, ibaže nie ako by sa očakávalo. Filmové. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Bylo sympatický, že si tvůrci s příběhem trochu vyhráli a neni teda uplně doslovnym přepisem původního filmu (motiv "odvykací kůry", jinak pojatý finále nebo jenom symbolický použití motorovky). Jediná, ale poměrně zásadní, věc, ve který novější verze nedohání verzi původní, je atmosféra. Nebyla špatná, zároveň však byla znatelně míň napínavá (možná to bylo taky tim, že jsem "něco podobnýho už prostě viděl"). Trikově je samozřejmě novější verze lepší, herecky vcelku srovnatelná (i když Bruce Campbell prostě chybí) a o něco krvavější (hlavně ve finále). Od remaku hororový klasiky jsem vážně moc nečekal, ale nakonec jsem příjemně překvapenej. Čtvrtá slabá hvězda hlavně proto, že by si snímek zasloužil o něco lepší hodnocení, než necelejch 60% - v rámci žánru rozhodně nadprůměr. ()

AxelWers 

všechny recenze uživatele

Miestami až príliš úchylné, ale páčilo sa mi to viac ako originál z r. 1981, pri ktorom som sa miestami dosť nudil. ()

IPajule 

všechny recenze uživatele

Jediný co lze napsat, že Mia ze začátku je na umření a nakonec to všechno přežije a její přátelé zahynou. Film na hlavu. ()

Hpatrik 

všechny recenze uživatele

Tak původní Evil Dead jsem ještě neměl tu čest vidět, tím pádem nemám možnost porovnávat. Horor je to ale celkem slušný - je tu spousta nechutných scén (krví se tady rozhodně nešetří), pár solidních lekaček, efektům není co vytknout. Postrádá to ale nějakou hutnější atmosféru, a je to v podstatě jen série (sebe)likvidačních scén jedna za druhou, ve stejném prostředí... ()

Patriot.X 

všechny recenze uživatele

Pár výbornejch záběrů, ale jinak jen řada brutalit a nechutností vršených bez ladu a skladu. Taková brutální nuda. ()

Pekisan 

všechny recenze uživatele

Preco to nie je dobry remake? Pretoze origos bol horor-komedia. A bol tam dobry dovod preco sa nebral tak uplne vazne. Naopak tato "novinka" umiera na poli serioznosti a na nedostatok atmosfery. Vyzera to dobre; ruky, nohy lietaju okolo rychlejsie nez na pogo party a to nehovorim o klincoch. A hoci zaver vrcholi silnejsie nez zensky mokry orgazmus, vsetci uz davno vedia, ze su to len chcanky. Este aj slovom "kunda" sa vraj vyvolavaju demoni. Vo filme tak hovorili. Musi to byt pravda. ()

AnanAss 

všechny recenze uživatele

Konečně jsem si dal opáčko (hlavně i kvůli aktuálně běžící novince) a jen se mi potvrzují kvality tohoto remaku/pokračování. Kamerové vychytávky sice nejsou vymakané jako u Raimiho trilogie, i tak jsou ale tyto jatka natočena parádně. Alvarez na to šel šikovně a připravil hutný a nekompromisně krvavý survivor v opuštěné chatě, z celé řady jednoznačně nejbrutálnější. Skupince chatařů, postupně se měnící v démony, nic jen tak nedaruje a dává jim pořádně do těla, takže nechybí pohřbení zaživa, francouzák po rozštěpu jazyka řezačkou, dobrovolná depilace obličeje kusem skla nebo odstranění ruky kráječem masa… celkově se zde končetiny odřezávají docela často a efektivně. Na humor zde místo vážně není a vše vrcholí intenzivním hororovým infernem, při kterém začne z nebe pršet krev a celá scenérie se barví do ruda. Cameo Ashe v potitulkové scéně je sice možná zbytečné, přesto fanoušky jistě potěší… a hlavně se zde pomalu chystal na seriálové provedení nejstylovějšího lovce démonů pod sluncem. ()

kondor77 

všechny recenze uživatele

Vaginocentrický nenápaditý horor, který nikoho neurazí, ale ani nenadchne. Kdyby nešlo o remake nejlepšího filmu všech dob, byl bych možná smířlivější. ()

geek.ondra 

všechny recenze uživatele

Celou dobu je to neskutečnou poctou pro Raimiho klasiku. Bohužel se Alvarez po celou stopaž snaží tak moc napodobit původní film až vlastně ve finále nezbyde čas ani prostor na nic inovativního díky čemuž by tenhle remake obstál sám za sebe. I přesto je to ale opravdu brutalní jizda plná nápadů navíc pod taktovkou režiséra který má řemeslo v malíku takže jsem si to užil i přes fakt že nic nového tu vlastně není. 7/10 ()

Související novinky

Pokračování Smrti ve tmě našlo režiséra

Pokračování Smrti ve tmě našlo režiséra

21.01.2020

Horor Smrt ve tmě z roku 2016 režiséra Fedeho Alvareze (Dívka v pavoučí síti) sklidilo relativní úspěch jak u kritiků, tak u diváků – což se posléze promítlo na tržbách. Snímek proměnil 10milionový… (více)

Sam Raimi slibuje další Evil Dead

Sam Raimi slibuje další Evil Dead

05.01.2020

Když zhruba před půl rokem připlaval do kin aligátoří horor Kořist, naznačoval jeho producent kultovní režisér Sam Raimi (Armáda temnot, Spider-Man), že se od něj fanoušci možná brzy dočkají i… (více)

Sci-fi Chaos Walking čekají přetáčky

Sci-fi Chaos Walking čekají přetáčky

05.05.2019

Studio Lionsgate najalo režiséra hororů Smrt ve tmě a Lesní duch Federica Álvareze, aby dohlédnul na přetáčky chystaného sci-fi blockbusteru Chaos Walking s Tomem Hollandem (Spider-Man: Daleko od… (více)

Co chystá režisér Smrti ve tmě?

Co chystá režisér Smrti ve tmě?

16.10.2016

Fede Alvarez na sebe upozornil už remakem Lesního ducha z roku 2013, letos se pak díky Smrti ve tmě postavil na vlastního nohy. Jeho novinku pochválili diváci i kritici a tržby se zastavily u 140… (více)

Reklama

Reklama