Reklama

Reklama

Lesní duch

Trailer 3

Mia je mladá dívka, jejíž život je prostoupený zklamáním a závislostmi, požádá svého bratra Davida, jeho přítelkyni Natalie a přátele z dětských let Olivii a Erika, aby se společně s ní vydali do rodinné chaty v lesích, kde by jí pomohli vypořádat se s démony závislosti jednou provždy. Jakmile tam společně dorazí, Mia obřadně zničí své zásoby drog a přísahá před svými přáteli, že už na ně nikdy v životě ani nesáhne. V opuštěné chatě s překvapením zjistí, že se do ní kdosi vloupal. Sklep byl proměněn v bizarní oltář, obklopený desítkami mumifikovaných zvířat. Erika fascinuje prastará kniha, kterou tam objeví. V touze po odhalení jejích tajemství z ní nahlas předčítá, aniž by tušil, jaké následky bude jeho čin mít. Jak se zhoršují Miiny abstinenční příznaky, přestává se ovládat a pokusí se uprchnout, ale je zastavena děsivým viděním. V chatě se začíná chovat tak násilně, že jsou přátelé nuceni ji spoutat. Venku zuří nebezpečná bouře a lidé v chatě se zvolna začínají obracet jeden proti druhému. Jak stoupá brutalita útoků, je David postaven před nepředstavitelné rozhodnutí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (1 085)

Hookins86 

všechny recenze uživatele

No tak já si teda myslím, že tohle dílko, si ze staršího bráchy ukouslo docela velký žvanec a povedlo se. Jasně, není tu Bruce (teda jak se to vezme), ale je to pořádná dávka brutality, strachu, krve, sraček a já nevím čeho ještě a to všechno dohromady způsobilo, že se mi to hodně líbilo... ()

Sentinel 

všechny recenze uživatele

Zoufale neoriginální a zoufale pitomé. Gore efekty mi u podobných filmů nevadí, tady mi ale přišly vyloženě nechutné. To už radši pátek třináctýho... ()

Ondrew 

všechny recenze uživatele

Nech sa ma mna nikto nehneva, no na remake absolutnej klasiky typu Evil Dead ma tato snimka rozhodne co dohanat. Hororik je to, samozrejme, slusny, no ak ste si uz v minulosti obzreli "Lesneho ducha" v plnej parade, potom dla vsetkeho prave tento remake necha mnozstvo fanusikov viac nez chladnymi. Priznam sa, ze som sa tesil ako maly sopliak, lez vysledok ma veru velmi nepresvedcil. Veeeelka skoda, nakolko tento film mal vskutku obrovske nadeje stat sa novou legendou. Zial, to by zrejme nemohlo ist o remake. V kazdom pripade, ak patrite medzi fanusikov "Lesneho ducha", potom je pre vas zhliadnutie remaku priam povinnost. V opacnom pripade radsej (preventivne) zabudnite, KTO, KEDY a KDE svojho casu film natacal. Podstatny je celkovy vysledok, ktory moze byt -- pochopitelne -- celkom iny v pripade divakov, ktory sa na snimku pozeraju prvy krat, avsak celkom odlisny feeling zaznamenaju ludia, ktori uz maju "Lesneho ducha" napozeraneho staby kvazi "zombie navraty". Zombikov doslova "zeriem", no konkretne tito ma o ich existencii trikrat nepresvedcili. Cele je to proste akesi "polovicate", "nemastne-neslane" a pod. Nuz... mam dojem, ze legendarnu seriu Evil Dead mali nechat autori odpocivat. Takto totiz zbytocne dehonestovali i tie pozitivne vlastosti, ktore clovek-divak jednoznacne ocakaval.... 60%. ()

certiskon 

všechny recenze uživatele

No asi uz sem z tech hororu typu Texasky masakr a podobnych krvaku vyrostla... nebudu hodnotit vice jak 3 hvezdickama jen za spousty litru krve... radsi se podivam na ducharinu, kde mi budou stat chlupy hruzou i na ohanbi, nez se divat na reznicinu, u ktere se ani neleknu :))) ()

VideoTuti 

všechny recenze uživatele

Béčkový film, nesrovnatelný s verzí z roku 1981, který byl skvělý. Vydržet se dívat na film do konce chce pevnou vůli. Herecké výkony mizerné. V celém filmu, který se vydává za horor chybí pořádná lekačka i temná atmosféra. Točení takových remaků by mělo být trestné. ()

raxxx 

všechny recenze uživatele

Tak vyskoko efektivni devastace těla jsem dlouho neviděl , záběry pro otrle a to přebiji i slabinu filmu nelogiku děje a natvrdlé hlavní hrdiny. ()

ludovit14 

všechny recenze uživatele

Na toto remake Evil Dead som bol zvedavý,kedže rád si zaspomínam na moje prvé horory.Po prvých 40 min. mi hlavou prebehla myšlienka,že to vypnem lebo tu boli len samé výkriky a nechutné scény- veľa ľakačiek podobné ako v horore MAMA a nič sa tu dokopy nedialo.A potom prišiel skutočný masaker,ktorý bol až dokonca veľmi drsní a brutálny.Na môj vkus veľmi silná káva.Ale,nejako som to zvládol-kde tu musím vyzdvihnúť krvavú sprchu na konci filmu,ktorá bola úžasná.HOD:62%.Ak si predstavím,že by aj prvých 40min, bolo takých brutálnych-tak sa s toho po___.PS:čo tu všetko môžeš vidieť-brokovnicu,mačety,nože,pištoľ na klince,elektrický nôž,motorovú pílu a pod.. Naozaj husté zábery!!!!!!!!!!!!!!!! ()

enter. 

všechny recenze uživatele

"Nejděsivější film jaký uvidíte"... Jste si tím jistí? Ani zdaleka ne! Spíš se o to jen zoufale snažili. Musím ale říci, že napětí zde bylo, husí kůže se vyskytla, strach také, ale ta "DEMENCE" postav (ještě slušně řečeno) je opravdu něco nepochopitelného! A přesně tato "DEMENCE" dokáže ovlivnit moje nadšení a hodnocení z filmu. Vždyť oni se skoro pozabíjeli sami! Tady ta rádoby čarodějnice nemusela být vůbec nějak zvlášť vychytralá (možná zde nemusela vůbec být). Nechápu proč neudělají horor, kde "hrdinové" dokáží sami logicky myslet, ale nadpřirozené bytosti mají tu výhodu, že mají (nečekaně) nadpřirozené schopnosti a dokáží je dobře využít ve svůj prospěch. Možná takový horor existuje, ale já na něj nenarazil (pravda, že jsem moc hororů neviděl). Celkově je to pro mě přínosnější film a atmosféra byla občas pozoruhodná. Dávám ***+ :-) ()

aannemer 

všechny recenze uživatele

Solidní čvachtárna, výborné efekty, Je vidět, že prachy na film byly. Když to ale srovnám s původním ED, tak je volba jasná. ()

Figuska 

všechny recenze uživatele

Pro mě spíš odporné než strašidelné, s využitím všech tradičních/klišé hororových prvků: 5 mladých lidí, osamocená chata v lese, monstra, bouřka, motorová pila. Nepřekavapilo + nepostrašilo = nepobavilo. ()

dadule777 

všechny recenze uživatele

Ale jo, čtyři hvězdy. Je to horor a tak se k němu musí přistupovat. Když chcete něco víc psychologicky vyladěného, najděte si něco jiného. Za mě musím říct, že jako KLASICKÝ HOROROVÝ ŽÁNR to je přesně ono. Nenudila jsem se a nešlo zadržet větu: "Když myslíš, že už víc krve nemůže být, tak se teda pleteš!" ()

Bruce_cz 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že horory nemám moc rád. Hlavně jsem teda posera :-D . A dále mně nudí. Sleduji je pouze z akademického zájmu. K Evil Dead 2013 jsem přistupoval z úcty ke klasice, kterou jsem zatím ani neviděl :-) A celkem nářez. Všechny ty gore a lekavé scény jsou, dle mého skromného názoru, skvělé z funkčního hlediska, pominu-li jejich nechutnost atd. tak jsou vybrány a podány zcela precizně a v tomhle směru je film (pěkně kluzká) jízda na krvavé vlně. Jenže celý film je dementní. Ačkoliv na horory nejsem (ani takh_le malý) expert, je vše předvídatelné (no možná trochu přeháním, ten konec SPOILER se záměnou rolí KONEC SPOILER jsem docela nečekal) a takové hloupé. Jenže potom si kladu otázku, jestli by to mohlo být jinak. Ten film je remake a takto by se měl držet nějakého vývoje událostí. Všichni už před zapnutím filmu ví, že většina lidí ve filmu asi umře, že to bude nechutné a všichni jsou zvědaví, jak to dopadne. A pak prokládat hodnocení komentáři, že scénář byl slabší, vše předvídatelné apod. je minimálně zvláštní. Takže i já sám si teď kladu otázku, jestli to šlo udělat jinak a nedokáži si dost uspokojivě odpovědět. Hold horory jsou asi vyčerpaný žánr, ale jsou taky velmi úspěšný a divácky vděčný žánr. Potom každému novému hororu dávat automaticky o hvězdu až dvě méně, protože nám je od první scény jasné, že ta blondýna to schytá určitě (nejspíš jako první) a tušíme, že kostel cestou z města bude mít nějaký smysl, je docela nespravedlivé. Osobně dávám tři, protože tohle není film, který bych chtěl vidět vícekrát a každému doporučím (tj. na pět hvězd), ani není špička žánru a rád ho ještě uvidím (tj. čtyři hvězdy), ale pěkná trojka, kterou jsem si užil a nelituji, že jsem tento film viděl, jen ho nebudu nikde vynášet do nebe. Ledaže bych měl diskuzi s milovníkem hororů a potom mu s radostí řeknu, že EV 2013 je skvělý horor a ať si přidá k mému hodnocení hvězdu. ()

uncle 

všechny recenze uživatele

Já myslím, že se tenhle remake povedl...užil jsem si to. Potěšily i závěrečné titulky s muzikou a ,,mrknutí na diváka" na úplném konci titulků. Poslední horor, co jsem viděl, byl kanadský Goblin a to se teda nedá srovnat ani v nejmenším.. No jo, když jsou penízky, je to hned poznat.... :-) ()

Jamall 

všechny recenze uživatele

Předvídatelná nuda. Jediná lekačka byla, když se zničehonic vybila baterie notebooku a zčernala obrazovka. Jinak to snad ani nestálo za řeč. ()

prezyvka 

všechny recenze uživatele

Priznám sa, že som tu očakával naozaj viac, no bizarnosť sa tomu nevyhla a miestami som nechápal, prečo sa tam postavy správajú tak, ako sa správali. Sledovanie tohoto filmu vo dvojici veľmi neodporúčam, úseky, ktoré mohli dodať tomu trochu šťavu, boli prehnané a až príliš nechutné na môj vkus, zvolil by som určite niečo, kde je viac tajomna a menej toho hnus, možno teda niekedy nabudúce sa dočkáme lepšieho spracovania podobej tématiky ... ()

watari 

všechny recenze uživatele

Velice příjemné překvapení. Po přečtení spousty komentářů tady člověk čekal nějaký propadák bez děje. Ale, opak je pravdou. Skvěle natočené, opravdu to není až takový krvák jak si kde kdo myslí, spousta scén je spíš lekavých. Pro mě jednoznačně 5 hvězd. Ti lidé co dávají jednu hvězdu jsou asi slabší povahy, nebo film nepobrali. Pro milý, romantický večer jako stvořené.! ()

MartinReno 

všechny recenze uživatele

Rozporuplné pocity z toho priehrštia hnusu.Napínavé,to hej,ale neobratne sa to snažilo odkázať na originál,ktorý bol ovela epickejší viac krát pozeratelný.Kde tam bol Bruce?Ani ako cameo som si ho tam nevšimol.Tento film bol natočený zbytočne,ako vačšina remakov. ()

Související novinky

Pokračování Smrti ve tmě našlo režiséra

Pokračování Smrti ve tmě našlo režiséra

21.01.2020

Horor Smrt ve tmě z roku 2016 režiséra Fedeho Alvareze (Dívka v pavoučí síti) sklidilo relativní úspěch jak u kritiků, tak u diváků – což se posléze promítlo na tržbách. Snímek proměnil 10milionový… (více)

Sam Raimi slibuje další Evil Dead

Sam Raimi slibuje další Evil Dead

05.01.2020

Když zhruba před půl rokem připlaval do kin aligátoří horor Kořist, naznačoval jeho producent kultovní režisér Sam Raimi (Armáda temnot, Spider-Man), že se od něj fanoušci možná brzy dočkají i… (více)

Sci-fi Chaos Walking čekají přetáčky

Sci-fi Chaos Walking čekají přetáčky

05.05.2019

Studio Lionsgate najalo režiséra hororů Smrt ve tmě a Lesní duch Federica Álvareze, aby dohlédnul na přetáčky chystaného sci-fi blockbusteru Chaos Walking s Tomem Hollandem (Spider-Man: Daleko od… (více)

Co chystá režisér Smrti ve tmě?

Co chystá režisér Smrti ve tmě?

16.10.2016

Fede Alvarez na sebe upozornil už remakem Lesního ducha z roku 2013, letos se pak díky Smrti ve tmě postavil na vlastního nohy. Jeho novinku pochválili diváci i kritici a tržby se zastavily u 140… (více)

Reklama

Reklama