Reklama

Reklama

Lesní duch

Trailer 2

Mia je mladá dívka, jejíž život je prostoupený zklamáním a závislostmi, požádá svého bratra Davida, jeho přítelkyni Natalie a přátele z dětských let Olivii a Erika, aby se společně s ní vydali do rodinné chaty v lesích, kde by jí pomohli vypořádat se s démony závislosti jednou provždy. Jakmile tam společně dorazí, Mia obřadně zničí své zásoby drog a přísahá před svými přáteli, že už na ně nikdy v životě ani nesáhne. V opuštěné chatě s překvapením zjistí, že se do ní kdosi vloupal. Sklep byl proměněn v bizarní oltář, obklopený desítkami mumifikovaných zvířat. Erika fascinuje prastará kniha, kterou tam objeví. V touze po odhalení jejích tajemství z ní nahlas předčítá, aniž by tušil, jaké následky bude jeho čin mít. Jak se zhoršují Miiny abstinenční příznaky, přestává se ovládat a pokusí se uprchnout, ale je zastavena děsivým viděním. V chatě se začíná chovat tak násilně, že jsou přátelé nuceni ji spoutat. Venku zuří nebezpečná bouře a lidé v chatě se zvolna začínají obracet jeden proti druhému. Jak stoupá brutalita útoků, je David postaven před nepředstavitelné rozhodnutí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (1 085)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Jestli si dobře pamatuju, duch z lesa tu startoval na sedmdesáti procentech, po domácí předpremiéře padnul na padesát a teď se zvolna škrábe nad šedesát, kam patří. Podívejte, já nejsem Matty, abych se v tu rozplýval ve slohovém cvičení proč že mi tahle krvavá lázeň přišla průměrná. Mně naslibovali "nejblablabla film, jaký kdy blablabla", čili hororový masakr brutálním duchem, ke kterému si mám prý přinést kyblíček a ubrousek, no a ono ejhle - někde mezi vysílačem a přijímačem se něco podělalo. Zajímavý, že tu spousta lidí píše "na scénář sere pes, když to má atmosféru." No jo, jestli někomu nevadí nesmtelnej Lennon s kobercovkou, postavy, které skoro hodinu nevidíme, názorná ukázka vyproštění zpod auta mocným trhem anebo manuál k zacházení s motorovkou pro handicapované, a když navíc ve všech těch krvavých záplavách klišé cítí atmosféru temného lesa, tak to potom není co řešit. Chápu, že je to podruhé mlácená tatáž sláma, ale snad právě proto mě tyhle žně nechaly chladným. ()

Jacinda

všechny recenze uživatele

Pro nás, co jsme viděli předlohu, je tenhle film trapárna. Může být nechutnej, může být šokující, ale zrůdnost a řezání do jazyka ještě neudělají nejděsivější film. U původního filmu se moje kamarádka pozvracela (pravda už byla nalitá, ale tohle ji dorazilo). Původní efekty ještě s unikátním šumem VHS kazety dotváří tak strašnu atmosféru (nejsou k tomu ani titulky), že se tomu nic nevyrovná. Tohle už vůbec ne. Nebudu na to koukat, protože nemám ráda nechutnosti a týrání zvířat. jiný důvod není ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Velká škoda, že se film nevezl ve stopách posledních dvaceti minut celou stopáž, to jsem měla sto chutí šlápnout té parádě s familiérně známou vypilovanou pilou na konec na čtyřzubec. Předchozí děj, který sebou ale přinesl jen partu nesympatickejch děcek (zív, už zas), která se mezi sebou začnou po chvilce navzájem kydlit (zív, už zas), mně ale příliš neuchvátil (Scary Movie 5 celou podstatu tohohle remaku každopádně krásně zparodovalo). Stejně tak ani Ashův očekávaný štěk na závěr orgasmus nepřivodil (čekala jsem větší slávu, než jen "Bezva" s ksichtem ve tmě). Ale i tak uznávám, že v momentech, kdy byla na obrazovce krev, a to bylo hodně často, nebyl nový Evil Dead nezajímavý. 70% ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Mělo to nakročeno ke slušný atmosféře, ale pak se zas všichni začli chovat jak dementi a dělali přesně to, co by racionálně uvažující člověk nedělal. ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Na horory se dívám velmi sporadicky, remake u mě kultovního Evil Deadu od Sama Raimiho jsem si ale nenechal ujít, nemohl jsem. Hnusné scény střídají ještě hnusnější, děsivá atmosféra a až na ten twist na konci to bylo fain - slušná přeďelávka. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Bruce Cambpbell je Bruce Cambell, ale to nic nemění na tom, že Evil Dead 2013 má své kvality. Hlavní postavy nejsou nijak zvláštní, ale aspoň vůbec nevadí. Atmosférou se s originálem srovnávat nedá, ale za to brutalitou je naprosto někde jinde. S krví se v remaku nešetří a to divák gore ocení. Lhal bych, kdybych řekl, že jsem se bál nebo snad několikrát lekl. Jednou ano, ale to je tak vše, přesto jsem se několikrát pěkně křenil nad opravdu brutálními scénami. Masky jsou bravurně zpracované a nechutné, čehož si velmi cením. Mohu být naštvaný jen sám na sebe, že jsem si většinu scén zkazil trailery a nezůstal jsem u jediného. Až na pár scén nepřekvapilo nic, což je škoda, ale to nemohu vyčítat filmu nýbrž sobě. Fede Alvarez se na svou prvotinu předvedl a i když to na plný počet nevidím a z principu díky skvělému originálu dát nemohu, tak jsem spokojený a s ledovým klidem mohu prohlásit, že tento remake svému předchůdci ostudu nedělá.. 8/10 = 82% ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Pôvodného Lesného ducha nepoznám, takže zrovnávať nebudem. V každom prípade, tomu najnovšiemu chýbala hlbšia psychológia postáv, ktorá by docielila to, že sa aspoň s niektorou z nich zžijem (už teraz si nespomeniem ani na jedno meno) a väčší dôraz na atmosféru. Na strane druhej sa však jednalo poriadne mäso. A to viem (minimálne v tomto prípade) doceniť. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Lehce pohnut zdejším hodnocením (55%), ale s nadhledem (Imdb 7.7, zdejší označování za samoúčelnou brutalitu) jsem se vydal do multiplexu, abych na vlastní oči viděl očekávaný a skvělými trailery propagovaný rekame legendárního Evil Dead. S ohledem na všechny keci typu "remake je vždy horší..." musím jednoznačně říct, že jsem po 90 minutách odešel zklamaný. Dle mého soudu se chudáček Lesní duch sám v lese ztratil, a zůstal na půl cesty někde uprostřed ničeho. Absolutně paradoxně je nejsilnější stránkou REMAKU originalita, čímž samozřejmě nemyslím známý příběh, ale vizuálně neokoukaný typ hororu, kdy démonem posedlí lidé vypadají jako tři metry v teploučku odležený nebožtíci a vyžívají se v autodestruktivních hrátkách. Tady se potom dostáváme k již zmíněné samoúčelné brutalitě, která ve filmu bezesporu hraje první housle a v laikovy jistě může vyvolat obrácení kufru, i light hororového fanouška může uspokojit, ale otrlého diváka ničím nepřekvapí a vzhledem k tomu, že se vedle mě rádoby 15letý holky při těchto scénách smály, dost bych o levelu brutality pochyboval. A došli jsme k jednomu ze dvou kamenů úrazu - humor, nadsázka, přesněji řečeno - absence humoru v souvislosti s celkovým nadsázkovým pojetím samotného Evil Dead. Scénaristy bych nakopal do prdele. Jak si můžou dovolit u takového typu hororu úplně vypustit humorné prvky? Ostuda. Zde například nedávný Jeníček s Mařenkou válcují bez milosti Lesního ducha parním válem. Budiž, když už se teda nemáme smát, budeme se bát. Nebudeme! Fede Alvaréz, ať je to kdo chce, dokázal vygradovat a napínavě zpracovat snad jedninou scénu, což je průser absolutně největší, který kálí na originál z druhé strany, čímž dost pochybuju o míře zainteresovanosti Raimiho do tvorby filmu. Když to tedy podtrhnu a sečtu, je na co se dívat, na odstřel to není, ale v souvislosti se značkou Evil Dead jde o dosti impotentní přiživení se na oblíbeném kultu. 70% za kundu, zvířátka, končetiny, hnis, chcánky....prostě vizuál. Po čase a pár reprízách zvedám na 5*. K originálu to moc neštymuje, ale sama o sobě to je vizuální laskominka. ()

Foox 

všechny recenze uživatele

Skvěle rozehraná úvodní zápletka s odvykačkou na chatě přeroste ve zbytečnou řezničinu. Kde originál servíroval zajímavou atmosféru, ironii, či originální nápady, tam nová verze přilévá jen další krev, sliz a bůhví co ještě. Několik odkazů na Ramiho klasiku se sice najde, ale samozřejmě potěší jen fanoušky a i ty minimálně. Uchází mi tedy, pro koho je vlastně film určen, podobných vyvražďovaček je pořád v kině dost a hlavně lepší, jako pocta nefunguje už vůbec, takže? ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

... aneb jak zprznit klasiku v jednadevadesáti minutách. Dlouhoočekávaný "Evil Dead" není nic jiného než další z nekonečné řady *proč*se*proboha*chovají*tak*debilně* hororů, které mě ubíjejí a v některých případech (viz. tento) rozčilují. Jeden příklad za všechny: Nepříčetná holka, kterou sotva znáte, a která právě (přímo před vašimi zraky) způsobila smrt dvou lidí, byla z bezpečnostních důvodů uzamčena v temném sklepě pod obývacím pokojem. Stačí ale, aby zakňourala a vy už honem rychle - sama samozřejmě - sestupujete po schodech dolů, abyste tu nebohou chudinku zachránila. Směšné? Nejen, že je film totálně bez atmosféry a obsahuje kupu podobně zhovadilých a nechtěně směšných scén, ale díky nesympatickým hrdinům je vám úplně jedno, jak to s kým dopadne, veškeré dění je vám jasné tři scény dopředu a všechny ty opěvované nechutnosti už byly k vidění jinde a lépe. Shrnutí: Kdyby se "Lesní duch" netvářil jako žánrová špička, tak bych asi spoustu věcí překousla, ale jelikož to mělo být ultra-děsivé, ultra-nechutné a bůh ví, co všechno ještě, tak to ukládám na stejné místo jako remake "Pátku 13." a "Noční můry v Elm Street" (nejzažší kout paměti, složka "Nikdy více"). Jo, a ten slogan je na žalobu - klamavá reklama.;-) ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Mierne nadpriemerný horor. Ma to pomerne rýchly spád, človek sa ani moc nenudí a bubáci tiež ujdú. Jediné čo ma rozčuľovalo bola naivita a hlúposť hlavných postáv, hlavne tej blondýnky. Záver bol celkom slušný, hotová transfúzna stanica :). Určite si to zaslúži 70/100, u mňa teda hoko-ťažko, s odretými ušami 4*. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Říct o tomto filmu, že jsou to brutální jatka, by bylo nošením dříví do lesa. Osobně skutečně žasnu nad tím, jak daleko tvůrci zašli - bude ještě vůbec možné, aby někdo v budoucnu natočil ještě krvavější film? Jsem dalek toho se nad tím pohoršovat (byť chápu lidi, kteří sledování filmu nevydrželi a odešli z kina předčasně), ale osobně mi to už přišlo za hranou a tento druh filmařiny mě příliš neoslovuje. Jak mám horory rád, tento mi moc nesedl - jeho největší slabinou je podle mě skutečnost, že se pod tou lavinou falešné krve tak nějak zapomnělo na to, co věděli všichni tvůrci nejlepších hororů minulosti - nejvíc děsí to, co není vidět. Proto ten film není vlastně vůbec strašidelný, je spíš jen nechutný. UPDATE 15.4.2019 - Na podruhé po 7 letech mi to překvapivě hodně sedlo a dost jsem se u toho pobavil. Sice si stále myslím, že to není moc strašidelné, ale atmosféru to má super, a cením si toho, že se tvůrci snažili vyhýbat digitálním trikům. Nejvíc mi tam asi vadilo, že se postavy chovají jako idioti, nejvíc asi ten brýlatý debil, který čte z té knihy a který to celé způsobil. Jasně, kdyby si té knihy nevšímal, tak by ten horor nedával smysl, protože by k ničemu nedošlo, ale prostě mohli si s motivací těch postav vyhrát víc. Nevalný dojem jsem měl i z obsazení, a potom mi to občas přišlo dost nevěrohodné - byť si samozřejmě uvědomuji, že nedává smysl takovému filmu něco takového vyčítat - osobně třeba silně pochybuju, že někdo, kdo má šprajclou ruku pod autem, si ji prostě jen tak utrhne, a takových momentů je tam víc. Zábavné to je ale hodně, a to je asi jediné, co se počítá. Fede Alvarez je podle mě borec - a to píšu z pozice člověka, který má původní Evil Dead hodně rád. ()

sullafelix 

všechny recenze uživatele

dost podhodnoteny projekt ...vaznejsia kolizia s atributmi povodneho diela tu nenastala ...z mojho pohladu to ani remake nie je ,,je to len novy prejav znicujucej sily zla na novych telesnych schrankach .. Alvarez divakovi ponuka dost plnohodnotny filmovy zazitok...ktory s prizmurenim jedneho oka /nejake logicke nedostatky by sa tam predsa nasli a rovnako navodenie niektorych identickych situacii s predchodcom mi scasti vadilo/ možno povazovat za reziserov slusny odrazovy mostik do sveta horroru ... ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Náhodou – pěkné to bylo. Tedy, samozřejmě, pěkně hnusné to bylo. Skoro tak hnusné, jako všichni ti škarohlídi, co jim v tom prý chyběly lekačky :-) A kterým se to zdálo málo duchaplné. Pff... To já jsem naopak viděl starou poctivou práci s ručním nářadím. Vidět to na podzim, tak v zimě umrznu (bych se bál nařezat si motorovkou dřevo, že se mi šmejkne ruka). A taky už si budu chleba krájet kuchyňským nožem a ne ulamovákem (blbej zlozvyk). Navíc – tenhle lesní, ve finále odborně přidušený duch pěkně uhodil hřebíček na hlavičku (a párkrát taky sympaticky i hlavičkou o hřebíček). Jo, taková odvykačka, ta dá jednomu pořádně zabrat. Mia to holt měla blbý. Poprvé spadla do drog kvůli nešťastnému dětství s bláznivou mámou na krku. A teď...? Vztahy s kamarády se jí rozpadly na kusy (a ti kamarádi taky :-) a vlastnímu bratrovi řekla spoustu nehezkých věcí. Že to byla všechno pravda? Tím hůř. Vzpomínky na to budou hlodat. Jako potkani a krysy (ty mi v tom trochu chyběly). Myslím, že během krátké chvilky do toho ta holka spadne znovu. Evil dead 2 se nedožije, protože ji zabije zlatá dávka a tentokrát ani elektrošoky nepomůžou. Že jsem cynik? Já ne, to život... Mimochodem, co třeba, místo toho laciného požáru (jsem netušil, že se mocnosti pekelné bojí ohně :-), konec filmu s policajtama a patologem? Ten by si vesele zablbnul s tím krvavým puzzle a z kusů těl nakonec poskládal obrázek, jak je vlastně zamordovala všechny sama, kvůli tomu šílenýmu absťáku, co říkáte? Jo jo, po pár letech by ji pak pustili z blázince, jak už je holka zase v cajku... Courala by se lesem, v klídku relaxovala a z křoví by se na ni přátelsky šklebil její vlastní lesní duch... Remake neremake, to by bylo pěkné vylepšení, no ne? ;-) ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Na zákeřného lesního ducha jedině s motorovou pilou. Tímto hororovým remakem nebudou nejspíše v prvé řadě nadšeni ochránci životního prostředí. A ještě méně bude nadšený hajný spravující les, do kterého mu vtrhl režisér Fede Alvarez se svým štábem, protože bude muset nahlásit určité nepřístojnosti, které se děly po dobu jeho nepřítomnosti v revíru. A nebylo jich zrovna málo. Rachot motorové pily rušil klid lesních zvířátek, dívka znásilněná stromy v lese, v chatce neustále povyk a křik a na závěr lesní porost zkropil příval krvavého deště. Všude rambajs a krvavý svinčík, ze kterého se bude zdejší les ještě hodně dlouho vzpamatovávat. Může to být tak i s divákem. Oproti Raimiho hravé verzi s komediálními prvky vychází Alvarezova verze přímočařeji, a je pojata, jako hutný a plnokrevný horor, který sice není tak ultra strašidelný, jak hlásí propagace filmu, ale má velmi specificky dusnou a hodně originální atmosféru a velmi často u mě převažoval pocit, že se Alvarez přes třicet let starou klasikou pouze volně inspiroval (i přes spolupráci na scénáři se samotným Raimim), a nikoliv že ji otrocky kopíroval bez invenčních proklamací, jak tomu často bývá v pojetí předělávek režijních kolegů. Film rychle plyne, herci jsou přesní, dokonce jsem Lou Taylor Pucciho v jeho "osmdesátkové" image nějakou dobu nemohl poznat, krve je dostatek, ale přece jen interakce mezi postavami a pekelnou knihou byla poněkud nedostatečná, občas film působil, i přes dobré technické zázemí, mírně zastarale (možná to byl záměr) a mohl být klidně delší, když už se šlo na něho do kina, ve kterém rychle uteče. Když už se však ani takový bombastický horor zdejším uživatelům nelíbí na červená čísla, tak pak už opravdu nevím, co by zabodovalo naplno. Hlavně, že protlačí do červených čísel filmy, které nikdo neviděl a pravděpodobně nikdo neuvidí, respektive propadáky, na které se nedá dívat ani při nejlepší vůli. Na závěr si myslím, že až se les vzpamatuje po tomhle drsném hororovém nájezdu, tak dojde i na volný remake Lesního ducha 2, ale je otázkou, jestli myslivecká komora filmařům další natáčení povolí. A všem dobré a strašidelné zážitky v kině při sledování tohoto pekelně vydařeného horůrku. Mé hodnocení: 100% ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Within the Woods považujem za najlepší hororový krátkometrážak vôbec. Prvý Evil Dead (spolu s Phantasm II. a Bavovými Démonmi) za najlepší splatterový horor, a Evil Dead II zas za najlepšiu hororovú komédiu všetkých čias, pričom sa o toto prvenstvo delí ešte s Jacksonovým Braindead (stále sa nemôžem rozhodnúť, čo mám radšej). Remakeovanie hororových klasík mi skôr vadí, na druhú stranu dnešná mládež sa na filmy z osemdesiatych rokov poväčšine pozerať odmieta a priblížiť im témy ktoré sa spracovávali vtedy, je lepšie ako ich donekonečna kŕmiť rôznymi mutáciami PA alebo Šiesteho zmyslu. Prerábku mojej lásky z detstva im teda nijak nezazlievam. Pôvodne som chcel napísať sklamanie, ale moc som vlastne ani nečakal a vzhľadom nato, že väčšina hororových remakeov stojí absolútne za hovno (možno s výnimkou nového Maniaka, ktorého týmto vrelo odporúčam) je Alvarezov Evil Dead ešte dobrý film.nUž som trochu unavený z písania do každého hororového komentáru, že film mal diery v logike a keby šlo o prvý film série, a Raimho trilógia (trilógia, keď nerátam Within) by neexistovala, pravdepodobne by som siahol aj po štvrtej hviezde. No ibaže ona existuje, začo ďakujem Bohu aj Satanovi, a ja proste tie filmy musím zrovnávať. Väčšina napätia v Raimiho originále spočívala v práci so zvukom a obrazom. Tu na nejaké škrípanie a podobne môžte rovno zabudnúť, nahradilo ho akurát neustále vrešťanie a špinavý - úmyselne nekvalitný obraz, jeho rolovanie do tvaru plameňa, a prudké nájazdy kamery iba striedanie filtrov rôznych farieb (červený samozrejme vedie), a krotká - pre novodobé ne-FF horory typická kamera. Páčili sa mi zmeny v príbehu, čím si tvorcovia vyriešili problém s hľadaním nového Asha. Hlavná postava je až do záveru nejednoznačná, a keby to mal byť ten hezoun, čo sa ako hlavná postava väčšinu stopáže tváril, a so zlom by to mal skoncovať on, mohli to rovno zabaliť. SPOILER! Na starosť to nakoniec dostala jeho sestra, a jej scéna s motorovkou je pre mňa jedinou ozaj vynikajúcou scénou snímku. Koniec SPOILERU. Rovnako bol dobrý (a pomerne originálny) nápad zapojiť do deja závislosť od heroinu, no využitý bol len minimálne, a vlastne celá úvodná časť snímku mohla trvať ešte nejakých dvadsať minút navyše. Herci slabí a to tak že dosť, a ich dialógy zlé divným spôsobom. Nie vyslovene stupídne, skôr zvláštne - zhruba od posadnutia prvej obete, prestanú hovoriť úplne o postavách (a až na nejaké to bojovanie s vlastnými výčitkami, a s tým urobiť alebo neurobiť to, či tamto) zrazu už iba komentujú dej, prípadne dookola riešia to isté. Napätie - hlavný problém filmu. Ako sa báť o postavy, keď sú nam lahostajné? Okrem bočáku s mŕtvou matkou a ich zamestnaní, o nich nevieme nič - nič z ich povahy, a tak netušíme ako sa zachovajú a prečo, a mne osobne to bolo aj jedno. To čo v origináli tak krásne fungovalo tu pôsobí ako stále dokola to isté, nevystraší a nudí (Evil Dead nudí!). A najväčší fail celého snímku: ruka zabiják. U Raimiho išlo o súboj dvoch rovnocenných charakterov (Bruce odpustí), niekoľkominútový zápas, následné odfaklenie a nasadenie motorovky. Tu hrdninku o ktorej vieme zo všetkých najmenej posadne diabol - posadne jej ruku, a ešte než začne vôbec útočiť, v priebehu jednej !!! minúty už bez rozmýšľania a bez kriku začne s rezaním, pričom pílu našla čistou náhodou pohodenú hneď vedľa seba. Po odrezaní je pri zmysloch, nekričí... Skrátka čo v komediálnej dvojke, a vlastne aj zábavnej, byť skoro vážne myslenej jednotke pôsobilo ako malo, v Alvarezovom smrteľne vážnom horore vyzerá nasilu, veľmi, nechcene smiešne. Aby som to nejak zakončil; nie je to zlý film, gore je fakt na úrovni, a krvák je to pekný, iba je skrátka spútany hranicami formy, ktorú si vybral, narozdiel od nekonečných možností pôvodných dielov. Pre mňa nič moc, pre neznalých oných pôvodných Raimiho genialít minimálne na tri a pol hviezdičky. PS: Za použitie mojej obľúbenej hlášky ďakujem. () (méně) (více)

Související novinky

Pokračování Smrti ve tmě našlo režiséra

Pokračování Smrti ve tmě našlo režiséra

21.01.2020

Horor Smrt ve tmě z roku 2016 režiséra Fedeho Alvareze (Dívka v pavoučí síti) sklidilo relativní úspěch jak u kritiků, tak u diváků – což se posléze promítlo na tržbách. Snímek proměnil 10milionový… (více)

Sam Raimi slibuje další Evil Dead

Sam Raimi slibuje další Evil Dead

05.01.2020

Když zhruba před půl rokem připlaval do kin aligátoří horor Kořist, naznačoval jeho producent kultovní režisér Sam Raimi (Armáda temnot, Spider-Man), že se od něj fanoušci možná brzy dočkají i… (více)

Sci-fi Chaos Walking čekají přetáčky

Sci-fi Chaos Walking čekají přetáčky

05.05.2019

Studio Lionsgate najalo režiséra hororů Smrt ve tmě a Lesní duch Federica Álvareze, aby dohlédnul na přetáčky chystaného sci-fi blockbusteru Chaos Walking s Tomem Hollandem (Spider-Man: Daleko od… (více)

Co chystá režisér Smrti ve tmě?

Co chystá režisér Smrti ve tmě?

16.10.2016

Fede Alvarez na sebe upozornil už remakem Lesního ducha z roku 2013, letos se pak díky Smrti ve tmě postavil na vlastního nohy. Jeho novinku pochválili diváci i kritici a tržby se zastavily u 140… (více)

Reklama

Reklama