Reklama

Reklama

Lesní duch

Trailer 2

Mia je mladá dívka, jejíž život je prostoupený zklamáním a závislostmi, požádá svého bratra Davida, jeho přítelkyni Natalie a přátele z dětských let Olivii a Erika, aby se společně s ní vydali do rodinné chaty v lesích, kde by jí pomohli vypořádat se s démony závislosti jednou provždy. Jakmile tam společně dorazí, Mia obřadně zničí své zásoby drog a přísahá před svými přáteli, že už na ně nikdy v životě ani nesáhne. V opuštěné chatě s překvapením zjistí, že se do ní kdosi vloupal. Sklep byl proměněn v bizarní oltář, obklopený desítkami mumifikovaných zvířat. Erika fascinuje prastará kniha, kterou tam objeví. V touze po odhalení jejích tajemství z ní nahlas předčítá, aniž by tušil, jaké následky bude jeho čin mít. Jak se zhoršují Miiny abstinenční příznaky, přestává se ovládat a pokusí se uprchnout, ale je zastavena děsivým viděním. V chatě se začíná chovat tak násilně, že jsou přátelé nuceni ji spoutat. Venku zuří nebezpečná bouře a lidé v chatě se zvolna začínají obracet jeden proti druhému. Jak stoupá brutalita útoků, je David postaven před nepředstavitelné rozhodnutí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (1 085)

predators 

všechny recenze uživatele

Paráda! Opět milé (nemilé) překvapení. Pěkně po sobě šly, lidičky! Jeden z mála remaků hororů, u kterého se mi nechtělo zvracet jen z toho, jak debilní film to byl. Lekáníčka a prasárničky jsou zde opravdu strašidelné! 80% ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Předělávky mají vždy problém zejména se skalními fanoušky originálu nebo prostě jen s těmi, kteří ve slově remake vidí sprosté slovo a už z principu odsoudí jakékoliv podobné dílko, byť by kolikrát překonalo i svou předlohu. Přitom takových dobrých předělávek je, namátkou třeba a nebo taky a tak bych mohl pokračovat do nekonečna. Nový Evil Dead rozhodně patří mezi ty zdařilejší remaky a je z něj cítit velká úcta k originálu, přesto si Fede Alvarez dovolil jít trošku i vlastní cestičkou a díkybohu se tedy člověk nedíval na další Evil Dead 2 přes kopírák. Zvláštní však je, že přes přítomnost všech správných hororových přísad, od atmosféry mlžného lesa až po chutné gore, film nedokáže pořádně vyděsit či leknout, po celou dobu jste prostě tak nějak v klidu, možná i proto, že míra předvídatelnosti toho, co se asi tak stane je na vyšší úrovni než bych si přál. Ale i přes těch pár záporů pálím spokojené čtyři hvězdy. ()

Tomco 

všechny recenze uživatele

Raimiho originál ma odchoval, ale i toto bol príjemný návrat do rokov minulých. Technika pokročila, a tak sa na to pozerá ešte lepšie. 80% ()

Joker Punx 

všechny recenze uživatele

Remake slavnýho Evil Dead a moc mě to překvapilo. Byl jsem na premiéře v kině a byla to bomba, pak jsem na to šel ještě jednou. Vůbec mi nevadilo že už tu není hlavní hrdina Ash, ale bejvalá feťačka Mia a Jane Levy byla skvělá :) Překvapil mě ve filmu Lou Taylor Pucci. Znám ho hlavně z videoklipu Green Day - Jesus of Suburbia. Tam hrál hlavní postavu punkera Jimmyho, no a tady je úplnej opak v roli vlasatýho hipíka Erica :D Vypadá úplně jinak. Vtipný bylo jak řekl slovo z tý knihy mrtvých - Kunda! :D Atmosféra ve filmu fakt skvělá, ponurá a depresivní. Atmosféra lesa je fakt hnusná. Gore scény brutální a pořádně krvavý a závěr filmu kdy prší místo vody krev, tak to bylo úžásný. Vizuál filmu nádhernej. V kině na velkym plátně to vypadalo sakra dobře a po závěrečných titulcích Bruce Campbell - Groovy! :D Herci dobrý, kamera a střih taky. A musim pochválit soundtrack, ten byl fakt kurva skvělej a temnej. Fede Alvarez natočil další skvělej remake. Původnímu filmu nedělá vůbec ostudu. O tři roky později jsem byl v kině na jeho dalším hororu Smrt ve tmě a to bylo taky hodně dobrý. ()

Claw 

všechny recenze uživatele

Paráda!! Celý film je taková rekapitulace originálu, atmosféra skutečně docela chybí, brutalita mi nepřišla zas tak extrémní, jak všichni zmiňovali... Tak nějak bych řekl, že to docela vhodně oslavilo původní kult... U mě se to pohybovalo tak mezi 3* až 4*, než přišel úplný závěr, na který jsem asi nějak podvědomě čekal, a to byl fakt absolutní masakr, úplně vytoužených 10 minut toho největšího náseru, kdy se spustil hlas sirén v kombinaci s "kostelním" chorálem ve stylu The Omen, začala pršet krev a... takhle vygradovaný konec jsem neviděl ani nepamatuji, jako by vypadl z úplně jiného filmu... Na dnešní dobu plný počet 5/5... Jinak ve srovnání s originálem se to může jít zahrabat... /85%/ ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Raz som sa zľakla, trikrát som bola v napätí, jedenkrát mi bolo nepríjemne a ostatný čas som sa bavila. Kam sa hrabe MacGyver na brata Davida. Záver dosť slušný a úplný koniec zaujímavý. ()

SeBig odpad!

všechny recenze uživatele

Tenhle film mi přinesl to samý co original..trapárna co si myslí že svou nehoraznou nechutností a spoustou krve udělá díru do světa hororu. Omyl! Tenhle film mě ničim absolutně nezaujal, sral mě a na nejvejš mi možná tak zvedl žaludek..sprostý démoni, křupajici krky, minimum děsivých scén nebo spíš nula procent. To nejhlavnější abych napsal: totální nesmysl ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Nostalgická atmoška 80. let.Hrozně moc sem se na film těšil, i když přesnější výraz je, že jsem byl dost zvědavej a myslel sem si, že to bude spíš průser, opak je pravdou,.Po 12. denním filmovým půstu jsem vyrazil na tuhle mohutnou reklamou podpořenou filmovu show a po dlouhý době mě vůbec nevadilo, že sál je plnej puberťáků a ještě sme si dělali prdel, že všichni budou zvracet do krabiček od popcornu.Film o kterém se prostě diskutuje přímo při promítání v kině a vy jste rádi, že se tý zábavy účastníte.Raimi moc dobře věděl co dělá.Strašně mě sedělo vážnější pojetí a stejně se divák dočká neskutečný nálože smrtelně vtipných hlášek, herci výborný, atmosféra mě dokázala vtáhnout do příběhu, strašně mě to bavilo a to je důležitý.Hororový popcorn, který se dřív točil jako na běžícím páse a myslim si, že tohle světová "hororová" scéna moc potřebovala, má to atmosféru, je to brutální, strašidelný a zábavný zároveň.Efekty jako by občas až na oko chtěli připomenout právě 80. léta, Alvarez měl film pevně v rukou a je škoda, že ke konci začal laškovat a divákovi na oko lhát, protože najednou máte pocit že film ztratí dech a to epické, co vy víte že příde ale stejně vás to na chvilku vyruší nepřišlo a konec mohl a měl být daleko temnější, depresivnější a hlavně děsivější.Sral mě evidentní scénáristický obtisk Diablo Cody, to její fuck, fuck, fuck úplně v každý scéně ať si schová do dalšího pubertálního výblitku pro iditoty.Chtělo to víc brokovnice a motorový pily, ale i tak je novej Evil Dead ohromným překvápkem, kterej kdyby měl prostě odvážnější konečnou, neměl bych problém dát 5*, nechutné to bylo akorát, děsivé to bylo akorát, zábavné to bylo akorát a k dokonalosti chybělo vlastně strašně málo.Bez debat jeden z nejlepších remaků, ve frontě s novym Texaskym Masakrem Motorovou Pilou, Halloweenem a Noční Můrou.Z některejch komentů bych zvracel a jejich autory preventivně dojebal nastřelovačkou na hřebíky.Pro mě monumentální guilty pleasure a já bych osobně na konci hodně přitvrdil a mohlo to být prostě dokonalé.Lou Taylor Pucci byl naprosto fenomenální a haters děte prostě do prdele, já su spokojené.80%.Zase film, kterej nám připoměl, jaký to bylo dřív ve světě filmu, zábavný, odvážný a na "tvrdo". ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Původní "Evil Dead" je kultovní klasika a ve své době se jednalo o jeden z nejstrašidelnější a zároveň nejzábavnějších hororů vůbec a to vše za mizivý rozpočet. Nová verze už je na tom však jinak, bere se smrtelně vážně, z původní verze si bere jen to nejzákladnější (ačkoliv i hlavní hrdina je pozměněn) a vše utápí v potocích krve. Rozhodně nejsem citlivka a viděl jsem snímky, které se k mainstreamovému divákovi nikdy v životě nedostanou, ale nový "Evil Dead" je po dlouhé době komerční horor, který v explicitním zobrazování násilí jede na dřeň. Řeže se tu a propichuje úplně vše a nikomu z přítomných nezůstanou pohromadě všechny končetiny. To je to hlavní co si z filmu divák odnese a nejspíše to tak chtěli i tvůrci, protože, když už dojde na krev...opravdu to bolí. Rozhodně se nejedná o zázrak a vlna "oživování" hororových klasik se naštěstí pozastavila, ale přesto se v tomto případě jedná o zdařilé převedení toho co jsem viděli do nového kabátku. Temné, drsné a řádně krvavé, pokud si tohle představujete pod pojmem horor, jste na správné adrese. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

První polovinu to má vynikající atmosféru, furt prší, venku hnusně, fajn lekačky, ale druhou polovinu se rozjede akce, která sází jen a pouze na hektolitry krve a nechutností. Takové horory já neuznávám. Závěrečný masakr motorovou pilou byl úplně dementní, a to nemluvím o dost povrchním ději, který toho o té ďábelské knize a démonech nic moc neřekne. Takže za mě 2 slabé hvězdičky za tu úvodní ponurou atmosféru, jinak zklamání jako hrom. ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Po těch všech možných Evil Dead, které jsem měla tu čest (ano, fakt) vidět, přichází nový, do kterého snad narvali celou transfúzní jednotku, ale přesto už to není ono. Tedy, nenechte se zmýlit, vidíte opět vše, co už jste viděli, v brutálnějším tónu, no... o dost brutálnějším, třeba au ten jazyk!, ouvej, ta ručka, a takhle bych mohla pokračovat.. ale krom oněch scén, kdy se duch prohání po lese, tam prostě nebyl ten feeling či co.. Komentáře, které mi připadají výstižnější (pořád před sebou vidím ten jazyk...): Ramirez85, DaViD´82, a pak půlka verbalova komentáře. Která půlka, to už si račte vybrat sami ;-). A jelikož jsem včera byla tak mladá a nerozvážná a pohodila Mrtvým a neklidným tři hvězdy, tak tady pohodím čtyři*. ()

lillien 

všechny recenze uživatele

Očekávání z traileru se až tak nenaplnila a bohužel to postrádalo děsivost své letité předlohy. Jak jsem si kdysi u Lesního ducha málem ukousala i nehtová lůžka a v lese každou podezřelou větev okamžitě podezírala z úmyslu mě perverzně napíchnout, tak zde jsem se asi jen dvakrát cukavě lekla a o nějakém svíravém pocitu strachu nemohla být řeč už vůbec, protože většinu situací šlo předvídat. Zůstaly tedy celkem zábavné a slušně provedené gore efekty, které jsme už ovšem taky několikrát viděli jinde. Každopádně bylo legrační pozorovat, jak se tvůrci nesrali s pravděpodobností. Když například téměř bezvládná pipka potřebuje v cuku letu pořešit rychlou amputaci, je přeci jasný, že se zrovna vedle ní bude povalovat elektrický sekáček. Zapojený do sítě samozřejmě. V průběhu filmu pochopíte, že Lesního ducha sponzoruje Mountfield nebo Husqarna, většinu času se tam vzájemně jebou nářadím pro dům a zahradu. Každopádně coby fanoušek žánru jsem si v tom své našla. Za paradox projekce ČSFD považuji závěrečný potlesk, když většina hodnocení se sotva vleze do průměru. Zřejmě šlo o nějaký místní rituál vyjádření vděku Pomovi a sponzorům za lupeny zdarma. No vědět, že se tam budu půlhodinu přetlačovat za páskou jak něčí tetička Rút před dobytčákem směr Treblinka, koupím si příště opět sedátko u nás mezi těch standartních šest diváků.Touto cestou se též dodatečně omlouvám svému anonymnímu sousedovi po mé levici, kterého jsem při vrtění asi patnáckrát šťouchla a dvakrát kopla. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Jakkoli jsem velkým fanouškem původní Raimiho trilogie (a to včetně zábavné a velmi ujeté trojky), s tímto filmem jako remakem nespokojený určitě nejsem, Alvarez to pojal po svém, a to pěkně hnusně, špinavě a především krvavě. Za to tleskám, klidně bych tam ještě víc hnusáren, brutalit, krve, blitek, usekaných končetin a krutostí přidal. Jako samostatný film to taky obstojí, scénář stojí na pevném základě schématu "chata v opuštěném lese", děj odsýpá a atmosféra, přestože není nijak vyhrocená, taky ujde. Tak proč jen tři hvězdy? Když ty debilní dialogy tak moc tahaj uši... když ty některý scény, které i v originále balancují na hranici trapnosti, tady suverénně přepadávají a stávají se trapnějšími a méně a méně uvěřitelnými i v rámci univerza, kde za nádherného krvavého deště vyleze z mechu a kapradí luxusní pekelná bitch. Některé "dějové zvraty" taky působí jako samoúčelná berlička, když klucí scenáristický (i sám Raimi, jo?) nevěděli, kudy kam. Možná to vše je tím, že se Lesní duch model 2013 tváří smrtelně vážně a z té pozice nechce uhnout ani o píď, a to ani ve scénách, které si o to říkají (trhání ruky zpod auťáku atd.). To mi asi vadí nejvíc: balanc na hranici sebeparodie a (ač někdy pěkně brutální a krutá) nadsázka byly právě jedním z důvodů, proč má Evil Dead 81 i 87 takovou masu fanoušků. Tohle je "pouze" slušné gore. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Evil Dead je brutálne priemerný film, ktorý sa utopil v násilí a make up-e. Pôvodný film sa stal kultom, bolo otázkou času kedy vznikne remake, ale vzhľadom k účasti Raimiho na projekte som čakal ďaleko viac... ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Lesní duch se v traileru tvářil, že je něco víc, než tuctová předělávka staršího hororu, ale trpí úplně stejnými chybami jako ostatní současné horory. Nulový smysl pro černý humor, nevýrazné postavy, scénář založený na hlouposti postav, které jako by přišly do domu masového vraha a začaly ječet, jestli je někdo doma. Z kina rozhodně nebudete odcházet vyděšení. Bude vám mírně fyzicky nevolno. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Většina moderních předělávek kultovních filmů z 80. let přináší lepší triky, ale horší a méně zábavný obsah (Robocop, Total Recall). Tady jde o docela povedený koukek, který něco nechal, něco pozměnil, ale pořád má dost zabavnosti. ()

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Problém nového Evil Deadu je, že se o něm hodně mluvilo a že se prezentuje jako nejděsivější film všech dob. To pak člověk čeká novodobého Vymítače ďábla. Jenže Lesní duch vsází spíše na hnus, useklé končetiny, spoustu červené tekutiny a na přehlušené lekačky, které rozduní celé kino, místo aby budoval nějakou atmosféru a donutil diváka se opravdu bát. Žádný mezník v historii hororu to není, jak nejspíš mnoho lidí čekalo, a dokonce i mezi hororovými remaky bych dokázal vyjmenovat hned několik mnohem lepších. Ale celkem se líbilo. 70 % ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Ohromne smutné, že sa na tomto paškvile dobrovoľne podieľal aj Raimi a pripojil svoje meno k filmu, ktorý nemá absolútne nič spoločné s pôvodnou a pre mňa nedostižnou predlohou. Ak to už mali zrimejkovať, mohol to dostať režisér, ktorý má nielen talent, ale aj podobne originálny rukopis ako mal kedysi Raimi. Fantazírujem o tom, že napríklad taký Rob Zombie sa po zhliadnutí tejto obludnosti spravodlivo naštve a pripraví si svoju vlastnú a dúfam, že aj dôstojnú verziu. :-) Idem snívať. (4.4.2013) ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Bylo by to lepší, kdyby se producenti vykašlali na ten provar se sloganem Nejděsivější film jaký kdy uvidíte na promo posteru? Asi těžko. A bylo by to lepší, kdyby se to nejmenovalo Evil Dead? Rozhodně! Přestože se na remaku spolupodílel i rejža původního snímku (těžko říct, nakolik ovlivnil výslednej film a na kolik to mělo být jen lákadlo pro hard core fanoušky ED...), je nový Lesní duch dalším "trošku" krvavějším moderním hororem- tedy sterilním, jakože na efekt a za pár let (anebo měsíců?) zapomenutíhodným. A co se tvůrcům fakt nedá odpustit, je upozadění atmosféry. Jestli se vám, i díky skvělé kameře, zdálo u starého ED, že jste v té prokleté chatě s Ashem a spol. taky a i díky tomu se o to víc báli, tady na něco takového můžete rovnou zapomenout. Což je fakt kurevsky škoda, páč vše ostatní tu docela funguje- už dlouho nebylo na "velkém plátně" tolik tělních tekutin :) A možná, že jsem jen moc kritickej. A taky možná, že zbytečně srovnávám novej film s tím starým. Ale tak se tu kurde nemá jmenovat Evil Dead! (Chce to alespoň ještě jednu projekci, zatím je to tak za slabší 3* a mírné zklamání...). Aktualizace: Po druhé (domácí) projekci musím v hodnocení jednu hvězdu přihodit, Mia by sice mohla Ashovi tak maximálně leštit... motorovku (nesnáším emancipaci), ale jinak se tomu Alvarezovi musí nechat, že měl koule na to natočit si to po svým a jen neparazitovat na starým (a lepším) Evil Dead. Dobrej horor a až teď jsem si všiml potitulkové scény s Ashem- Groovy! ;-) ()

Související novinky

Pokračování Smrti ve tmě našlo režiséra

Pokračování Smrti ve tmě našlo režiséra

21.01.2020

Horor Smrt ve tmě z roku 2016 režiséra Fedeho Alvareze (Dívka v pavoučí síti) sklidilo relativní úspěch jak u kritiků, tak u diváků – což se posléze promítlo na tržbách. Snímek proměnil 10milionový… (více)

Sam Raimi slibuje další Evil Dead

Sam Raimi slibuje další Evil Dead

05.01.2020

Když zhruba před půl rokem připlaval do kin aligátoří horor Kořist, naznačoval jeho producent kultovní režisér Sam Raimi (Armáda temnot, Spider-Man), že se od něj fanoušci možná brzy dočkají i… (více)

Sci-fi Chaos Walking čekají přetáčky

Sci-fi Chaos Walking čekají přetáčky

05.05.2019

Studio Lionsgate najalo režiséra hororů Smrt ve tmě a Lesní duch Federica Álvareze, aby dohlédnul na přetáčky chystaného sci-fi blockbusteru Chaos Walking s Tomem Hollandem (Spider-Man: Daleko od… (více)

Co chystá režisér Smrti ve tmě?

Co chystá režisér Smrti ve tmě?

16.10.2016

Fede Alvarez na sebe upozornil už remakem Lesního ducha z roku 2013, letos se pak díky Smrti ve tmě postavil na vlastního nohy. Jeho novinku pochválili diváci i kritici a tržby se zastavily u 140… (více)

Reklama

Reklama