Reklama

Reklama

Lesní duch

Trailer 2

Mia je mladá dívka, jejíž život je prostoupený zklamáním a závislostmi, požádá svého bratra Davida, jeho přítelkyni Natalie a přátele z dětských let Olivii a Erika, aby se společně s ní vydali do rodinné chaty v lesích, kde by jí pomohli vypořádat se s démony závislosti jednou provždy. Jakmile tam společně dorazí, Mia obřadně zničí své zásoby drog a přísahá před svými přáteli, že už na ně nikdy v životě ani nesáhne. V opuštěné chatě s překvapením zjistí, že se do ní kdosi vloupal. Sklep byl proměněn v bizarní oltář, obklopený desítkami mumifikovaných zvířat. Erika fascinuje prastará kniha, kterou tam objeví. V touze po odhalení jejích tajemství z ní nahlas předčítá, aniž by tušil, jaké následky bude jeho čin mít. Jak se zhoršují Miiny abstinenční příznaky, přestává se ovládat a pokusí se uprchnout, ale je zastavena děsivým viděním. V chatě se začíná chovat tak násilně, že jsou přátelé nuceni ji spoutat. Venku zuří nebezpečná bouře a lidé v chatě se zvolna začínají obracet jeden proti druhému. Jak stoupá brutalita útoků, je David postaven před nepředstavitelné rozhodnutí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (18)

Trailer 2

Recenze (1 085)

Psema 

všechny recenze uživatele

Zklamání úměrné očekáváním. A ty byly po oslavných zámořských recenzích zatraceně vysoko. Je fajn, že Alvarez umí podojit vizuál až na dřeň a že řezání, blití a chcaní je v jeho podání žaludek slabších jedinců svírající. Ale k čemu to je, když si panáček plete humus a nekonečné návaly gore za atmosféru, které se od prvních vteřin brutálně nedostává a ve spojení s regulérně idiotským scénářem bez nápadů tvoří jednu z nejútrpnějších devadesátiminutovek, co pamatuju za poslední půlrok. Prvních dvacet minut jsem jenom kroutil hlavou nad dialogovým zmarem (Diablo Cody, vážně?). Dalších dvacet jsem nevěřil demenci postav, které asi uvízly někde v polovině osmdesátek, a tak jednají jak podle učebnice "jak se nechat zabít v prvním Pátku třináctého". A zbytek filmu jsem bojoval s tendencí vytáhnout si bloček a odškrtávat jednotlivá scenáristická, vypravěčská a vizuální klišé, jichž je tenhle zmetek narvaný stejně jako nesympatickým hovězím, mezi kterým bolestivě chybí nějaký ten Ash a jeho "Groovy". Není divu, že atmosféru film nabere až v a po závěrečných titulcích a baví převážně jen tunou odkazů na Raimiho nepřekonatelný polo-amatérský debut. P.S.: Velkohubej slogan na plakátech je imho na žalobu za klamavou reklamu. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Zatím zklamání a nuda :-( Ještě mně snad ohromí, až to bude na BLU RAY a k tomu si dám pro lepší vstřebání portské víno. Dne 05.07.2013 koukáno na BLU RAY a hodnocení upravuji ze 40% na 80%. Na film jsem koukal po půlnoci, popíjel portské víno a bavil jsem se......Skvělý snímek - příjezdová cesta - povodeň, sekundová záležitost ale nezapomenutelná. Dne 13.05.2017 jsem viděl BLU RAY EXTENDED verzi a opět skvělé. ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Samoúčelná brutalita (takže trailery měly spíše fakt odradit, hm?), retardované postavy a jedny pochcaný konversky horor nedělaj. Škoda, že pár měsíců před tím přišla stokrát lepší Chata v lesích a věčná škoda, že to celé připomíná ještě jeden "moderní US horor", a totiž poslední Pátek třináctého. Jako jo, vizuál pěknej a linie s odvykačkou neurazí, ale jinak děs běs... a nemyslím to zrovna pozitivně. O znásilňování originálu i tak mluvit nelze, o totální zbytečnosti už však naneštěstí ano. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Ultrabrutální ofenzivní démonický horor, od kterého jsem si přece jen něco sliboval, nebyl špatný, ale vyšel úplně naprázdno. Na wide release je to opravdu slušný krvák (násilí typu MARTYRS) víceméně od začátku do konce, jenže nic z toho už mě na prdel neposadí a nic víc jsem v tom nenašel. Atmosféra - žádná, démon - na plátně nonstop, herci - nevýrazní, humor - nesedne, přesah - nikam, značka EVIL DEAD - zbytečná. Takže další remake co upadne v zapomnění. (Je pravda, že jsem občas díval s nadšeně otevřenou hubou, třeba na sežrání motorový pily, vypižlání si tváře nebo ruku vysící na zbývajících pár cárech tkáně.) ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Minulost EVIL DEAD jako jedním z královských splatter hororů 80. let je nesmazatelná stopa hororového žánru. Alvarez dodržel všechna pravidla, pevně držel dějovou kostru a jeho rozsah zobrazeného násilí, krvavých scén a krvavých zranění (subžánr Gore). Při řezání ruky, jedna starší paní odešla z kina, není se čemu divit, některé scény jsou velmi intenzivní - velká škoda, že uříznutá ruka nezačala útočit jako ve Smrtelném zlu 2). Jen prvek humoru mi moc nesedl, v dramatičnosti a krutosti scén to malinko rozladí a nenechá diváka v napětí a zaraženého v sedačce. Závěr je perfektní a zvuk sirény je geniální tah, vytváří divákovi chaos a zaráží mu dech. Hlas démona v Mii je skvělý. Účinná a intenzivní krvavá lázeň. Cestou z kina domů pršelo, díky bohu, že ne krev. ()

Galerie (159)

Zajímavosti (52)

  • Na začátku filmu Mia (Jane Levy) roztrhne přívěsek od Davida (Shiloh Fernandez). Když ho ale ke konci zvedá ze země před chatkou, je neporušený. (Litsarch)

Související novinky

Pokračování Smrti ve tmě našlo režiséra

Pokračování Smrti ve tmě našlo režiséra

21.01.2020

Horor Smrt ve tmě z roku 2016 režiséra Fedeho Alvareze (Dívka v pavoučí síti) sklidilo relativní úspěch jak u kritiků, tak u diváků – což se posléze promítlo na tržbách. Snímek proměnil 10milionový… (více)

Sam Raimi slibuje další Evil Dead

Sam Raimi slibuje další Evil Dead

05.01.2020

Když zhruba před půl rokem připlaval do kin aligátoří horor Kořist, naznačoval jeho producent kultovní režisér Sam Raimi (Armáda temnot, Spider-Man), že se od něj fanoušci možná brzy dočkají i… (více)

Sci-fi Chaos Walking čekají přetáčky

Sci-fi Chaos Walking čekají přetáčky

05.05.2019

Studio Lionsgate najalo režiséra hororů Smrt ve tmě a Lesní duch Federica Álvareze, aby dohlédnul na přetáčky chystaného sci-fi blockbusteru Chaos Walking s Tomem Hollandem (Spider-Man: Daleko od… (více)

Co chystá režisér Smrti ve tmě?

Co chystá režisér Smrti ve tmě?

16.10.2016

Fede Alvarez na sebe upozornil už remakem Lesního ducha z roku 2013, letos se pak díky Smrti ve tmě postavil na vlastního nohy. Jeho novinku pochválili diváci i kritici a tržby se zastavily u 140… (více)

Reklama

Reklama