Reklama

Reklama

Lesní duch

Trailer 3

Mia je mladá dívka, jejíž život je prostoupený zklamáním a závislostmi, požádá svého bratra Davida, jeho přítelkyni Natalie a přátele z dětských let Olivii a Erika, aby se společně s ní vydali do rodinné chaty v lesích, kde by jí pomohli vypořádat se s démony závislosti jednou provždy. Jakmile tam společně dorazí, Mia obřadně zničí své zásoby drog a přísahá před svými přáteli, že už na ně nikdy v životě ani nesáhne. V opuštěné chatě s překvapením zjistí, že se do ní kdosi vloupal. Sklep byl proměněn v bizarní oltář, obklopený desítkami mumifikovaných zvířat. Erika fascinuje prastará kniha, kterou tam objeví. V touze po odhalení jejích tajemství z ní nahlas předčítá, aniž by tušil, jaké následky bude jeho čin mít. Jak se zhoršují Miiny abstinenční příznaky, přestává se ovládat a pokusí se uprchnout, ale je zastavena děsivým viděním. V chatě se začíná chovat tak násilně, že jsou přátelé nuceni ji spoutat. Venku zuří nebezpečná bouře a lidé v chatě se zvolna začínají obracet jeden proti druhému. Jak stoupá brutalita útoků, je David postaven před nepředstavitelné rozhodnutí. (oficiální text distributora)

(více)

Zajímavosti (52)

  • Název filmu se objeví dvakrát. (griph)
  • Film byl zakázán na Ukrajině pro extrémní násilí. (Spidey3)
  • Ve skutečnosti se nejedná o remake, ale spíše o reboot či dokonce přímé pokračování původní série. Nasvědčuje tomu hned několik odkazů ve snímku samotném, ale především vyjádření tvůrců, kteří do budoucna kromě pokračování tohoto snímku zvažují i pokračování filmu Armáda temnot (1992) a poté poslední, finální sedmý film, kde se mají střetnout světy původního Evil Dead (1981) a nového Evil Dead. (PanTumnus)
  • Scény, kde se kamera rychle pohybuje mezi stromy, se natáčely za pomoci složite naistalovaných kladek, po kterých byli kameraman s kamerou spuštěni. (imagoo)
  • Jane Levy k filmu doplnila: "Natáčení scény pohřbívání zaživa jsme zkusili na více způsobů. Nejděsivější byla samozřejmě varianta, když jsem opravdu byla fyzicky zahrabaná pod zemí, protože režisér chtěl, aby Shiloh tu scénu mohl zahrát co možná nejvěrohodněji. To bylo fakt strašidelné." (MikeCool)
  • Olivia (Jessica Lucas) má na sobě po celou dobu filmu boty značky Converse, model Chuck Taylor AS. (URBAN)
  • Mia (Jane Levy) na sobě má mikinu s nápisem "Michigan State". Stejnou měla v úvodní scéně i Linda (Betsy Baker) v původním snímku z roku 1981. (jiri.psota)
  • Diváci se v názorech na film velmi rozcházejí. Někteří odcházeli z kina daleko před koncem filmu, jiní ho označují za nejlepší horor posledních let. (karlik4801)
  • Říkat o Lesním duchovi, že se jedná o jeden z nejkrvavějších filmů vůbec, není podle specialisty na mechanické efekty Jasona Dureyho vůbec přehnané. „Při natáčení snímku 30 dní dlouhá noc (2007), což je poměrně krvavý upírský snímek, jsme použili zhruba 4 500 litrů krve. V tomhle filmu používáme něco kolem 25 tisíc litrů. Jenom zvratků jsme včetně různých testů spotřebovali asi 300 litrů. Objem tělesných tekutin, které se v tomhle filmu objevují, daleko převyšuje cokoliv, na čem jsem doteď pracoval. Je to dost odporné a velice strašidelné.“ (stLukaz)
  • Přívěsek, který dostane jedna z postav, se objevil i v původním snímku, ale byl stříbrný. (Habansz)
  • Tvůrčí záměr byl vyděsit i ty lidi, kteří sledují horory z období posledních 30 let a měli dojem, že je už nic nového vyděsit nedokáže. (Zdroj: ČSFD)
  • Mia (Jane Levy) v jedné scéně zvrací krev na Olivii (Jessica Lucas). Scéna se točila tak, že herečka Jane Levy měla v krku zastrčenou trubici a její pomocí tryskala krev na Jessicu Lucas, nad kterou klečela. Pro Jane Levy to byla velmi náročná scéna a po jejím natočení odešla celé roztřesená do rohu místnosti, kde se rozbrečela. Jane Levy to okomentovala tak, že je velmi citlivá a během natáčení se cítila špatně, jelikož jí přišlo, jako by svou kolegyni Jessicu Lucas topila. (Zdroj: ČSFD)
  • 95 % snímku bylo natočeno v chronologickém pořadí, protože většina scén se odehrává v uzavřeném prostředí, kde se úroveň krve a násilí stupňuje. Proto se nemusela náhražka zaschlé krve odstraňovat kvůli dalšímu záběru, kde by byly zapotřebí čisté zdi apod. (Ownerko)
  • Tvůrci tvrdí, že úroveň násilí ve snímku bude obrovská. Přesto však kvůli přístupnosti vznikne vícero verzí a nejdrsnější materiál poputuje pouze na Blu-ray a DVD nosiče. (Ownerko)
  • Oldsmobil Delta 88 z roku 1973, který režisér Raimi použil ve všech svých snímcích, se objevil i zde. (Ownerko)
  • Ve filmu jsou k vidění původní hodiny z prvního a druhého dílu snímku. (Ownerko)
  • Jedním z hlavních důvodů, proč Alvarez na natáčení přistoupil, byla skutečnost, že se film obejde bez původní postavy hlavního hrdiny Ashe. (Ownerko)
  • Sklep skrývá plno mrtvých koček visících ze stropu a samozřejmě knihu „Necronomicon“. Knihy na place měli tvůrci dostupné tři. Bohužel kvůli autorským právům není na přední části vazby znetvořený obličej, a proto musela vzniknout nová verze, která je realističtější a kterou režisér Raimi osobně schválil. (Ownerko)

Související novinky

Pokračování Smrti ve tmě našlo režiséra

Pokračování Smrti ve tmě našlo režiséra

21.01.2020

Horor Smrt ve tmě z roku 2016 režiséra Fedeho Alvareze (Dívka v pavoučí síti) sklidilo relativní úspěch jak u kritiků, tak u diváků – což se posléze promítlo na tržbách. Snímek proměnil 10milionový… (více)

Sam Raimi slibuje další Evil Dead

Sam Raimi slibuje další Evil Dead

05.01.2020

Když zhruba před půl rokem připlaval do kin aligátoří horor Kořist, naznačoval jeho producent kultovní režisér Sam Raimi (Armáda temnot, Spider-Man), že se od něj fanoušci možná brzy dočkají i… (více)

Sci-fi Chaos Walking čekají přetáčky

Sci-fi Chaos Walking čekají přetáčky

05.05.2019

Studio Lionsgate najalo režiséra hororů Smrt ve tmě a Lesní duch Federica Álvareze, aby dohlédnul na přetáčky chystaného sci-fi blockbusteru Chaos Walking s Tomem Hollandem (Spider-Man: Daleko od… (více)

Co chystá režisér Smrti ve tmě?

Co chystá režisér Smrti ve tmě?

16.10.2016

Fede Alvarez na sebe upozornil už remakem Lesního ducha z roku 2013, letos se pak díky Smrti ve tmě postavil na vlastního nohy. Jeho novinku pochválili diváci i kritici a tržby se zastavily u 140… (více)

Reklama

Reklama