Reklama

Reklama

Začněme v Egyptě před dvěma tisíci lety, kde se velmi ambiciózní princezna Ahmanet (Sofia Boutella) chystala na převzetí vlády v zemi po svém otci a pro naplnění svého cíle se neváhala spojit s temnými sílami a provádět věci, z nichž tuhla krev v žilách. Potrestali ji mumifikací zaživa a pohřbili tak, aby ji nikdo nenašel. Jenže našel. O dva tisíce let později se v místě jejího věčného odpočinku ocitli dobrodruh Nick Morton (Tom Cruise) a archeoložka Jenny Halsey (Annabell Wallis). Ti nešťastnou náhodou objevili Ahmanetin sarkofág, který nechala Jenny urychleně převézt do Londýna k dalšímu zkoumání. Jenny totiž pracuje pro tajnou organizaci Prodigium, jejímž posláním je pronásledování a odchyt těch nejnebezpečnějších monster. Ředitel Prodigia Dr. Jekyll (Russell Crowe) má v tomto směru poměrně bohaté zkušenosti. Jenže letadlo převážející mumii prokleté princezny až na místo určení nedoletí, ale zřítí se k zemi krátce před přistáním. Nickovi se jako zázrakem podaří katastrofu přežít, brzy ale zjistí, že smrt v troskách letadla by pro něj byla mnohem lepším řešením. Princezna Ahmanet se totiž díky jeho neuváženým činům probudila a touží po nadvládě nad světem. K tomu ale potřebuje i svého domnělého osvoboditele – Nicka. (CinemArt)

(více)

Videa (19)

Trailer 1

Recenze (883)

juta 

všechny recenze uživatele

Doufal jsem, že by nová Mumie mohla mít něco společného s Mumiemi s Brandonem, že bych se aspoň trochu u filmu pobavil, ale to tu moc nehrozí. Na jednu stranu to je dobře, na té druhé bych více humoru uvítal. Cruise mi v roli moc neseděl, ale co nadělám. Svým způsobem dokáže tato Mumie zaujmout. Má dobré triky (i když některé efekty byly jakoby odfláknuté a nepůsobily dobře) a akční scény. Příběh a děj je také dobrý, jen toho nového už není moc co nabídnout... jakoby jsem už něco podobného někdy viděl. Lepší průměr. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Začátek nového Universa a jeden z nejzábavnějších Blockbusterů roku. Tom Cruise jede opět v Mission Impossible módu a lepší volbu pro hlavního hrdinu zde být snad ani nemohla. Potěší i skvělý Russel Crowe, překrásná Annabelle Wallis a nejvíc sexy Mumie Sofia Boutella. Film šlápne na plyn hned na začátku a nepoleví až do samotného konce. Akce je perfektní, vizuálně pestrá a nápaditá, na PG 13 se film jeví slušně drsně, dojde i na lekačky a mírnou hororovou atmošku. ( Scéna s krysami či pavouky Brrr) Nejsilnějším momentem pro mne byl zřejmě pád letadla, což patří mezi nejintenzivnější scény roku. Po dlouhé době jsem odcházel z kina nadšený,pobavený a relaxačně oddychnutý a víc od zábavného hloupého blockbusteru snad nikdo čekat ani nemůže. 85% ()

Reklama

Jamal 

všechny recenze uživatele

Viděli jste poslední snímek od Shyamalana - Rozpolcený? Tak takovým dojmem na mě působil tento snímek. Takže pokud smícháte dohromady původní dobrodružnou Mumii s nějakou Marvelovkou plus přidáte špetku nějakého filmu se zombie, nejlépe nějakého, kde vám přijdou spíše k smíchu a na závěr přidejte nějaký horor s brunetkou která z vás chce vysát život, tak vznikne tento paskvil, nad kterým mi rozum stál a pokud nepočítám snad jedinou opravdu povedenou (našteští i celkem dlouhou) scénu z letadla, tak na tento film chci zapomenout. O to více, protože jsem se těšil na své oblíbené herce Toma a Russella, kteří pro mě dodnes znamenali jistotu kvalitního filmu (neviděl jsem samozřejmě všechny). Ale že to zrovna přijde v Mumii jsem nečekal a jejich film hodnotím poprvé ** (nepočítám u Toma Austin Powers kde se jen mihl). Herecky u mě obstál pouze Tom, ostatní mi přišli jako kdyby hráli poprvé. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Všechny ingredience, které jsou k dobrodružné vyprávěnce potřeba, jsou tu měrou vrchovatou. Líbivé lokace, pohledná dáma v nesnázích, odvážný hlavní hrdina, co pro ránu nejde daleko a mysteriózní příběh jako ústřední látka. K čemu to ale je, když zoufale chybí šťáva a vyváženost. Nick je v úvodu až příliš arogantní a postupem času zase nevěrohodně šlechetný, Ahmanet tráví většinu času ve vyschlé podobě, takže se nemám čeho konkrétního bát a vtipkující kamarád Vail je svým uřvaným přístupem čisté zlo. Největší radostí pak je fakt, že se Russell Crowe nestavil jenom na minutu, ale právě proto je drtivým zklamáním zjištění, že mu snad každou druhou větu psal jiný scénárista, což z potenciálního taháku dělá div ne sebeparodii. Nechci Mumii křivdit, protože v kině jsem se chvílemi opatrně bavil, ale její zarážející žánrová rozkolísanost, podivně antiklimaktický epilog a absence nějakého nového nápadu, kde jedinou adrenalinovou chvílí je v trailerech propálený pád letadla, mě jen pár hodin po projekci táhnou k otrávenosti. ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $125miliónov║Tržby USA $80,227,895║Tržby Celosvetovo $409,231,607▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $10,120,624║ Tržby za predaj DVD v USA $7,087,651║ Nie je to dokonalé ale je to aspoň v medziach zručne natočené. Alex Kurtzman si odbil takpovediac takú rutinu, je to pozerateľné. Herci aj keď nehrajú svoje najlepšie úlohy sú znesiteľný. Triky a akcia ujdu, občas pobaví aj nejaký ten frk, či útok obživlých. Možno na škodu je príbeh, ktorý nemá nejaký lepší rozsah, hlavne v druhej polovici. /videl v kine: 70%/ ()

Galerie (58)

Zajímavosti (25)

  • Film predstavuje Russella Crowea čoby Dr. Jekylla. Ten mal v pláne dostať samostatný film v UMU (Universal Monster Universe). (mivr)

Související novinky

Tom Cruise se vrací k Warnerům

Tom Cruise se vrací k Warnerům

10.01.2024

Když byl Tom Cruise ještě jednadvacetiletým mladíčkem, jeho průlomem byla role Joela Goodsena, jenž si ve filmu Riskantní podnik chtěl vyhodit z kopejtka. Ten vzešel ze slavného studia Warner… (více)

Netflix chystá remake Frankensteinovy nevěsty

Netflix chystá remake Frankensteinovy nevěsty

04.08.2023

Po několika poměrně nedávných pokusech studia Universal Pictures oživit sérii jejich klasických monster se snímky jako Mumie, Renfield nebo s nadcházejícím dosud nepojmenovaným projektem od režijního… (více)

Brendan Fraser by se nebránil nové Mumii

Brendan Fraser by se nebránil nové Mumii

13.10.2022

Čeká nás v budoucnu Frasernasance? Díky potenciálně oscarovému želízku v ohni The Whale od režiséra Darrena Aronofskyho (matka!, Fontána) se herec nyní pomalu ale jistě vrací do velkého Hollywoodu, a… (více)

Vlkodlak s Goslingem našel režiséra

Vlkodlak s Goslingem našel režiséra

28.10.2021

Herec Ryan Gosling (Blade Runner 2049) opět spojí síly s režisérem Derekem Cianfrancem (Za borovicovým hájem), tentokrát u remaku slavného hororu Vlkodlak. Studio Universal Pictures totiž nadále… (více)

Reklama

Reklama