Reklama

Reklama

Zrodila se hvězda

  • USA A Star Is Born (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Hlavní roli v dechberoucím romantickém dramatu Zrodila se hvězda hrají Bradley Cooper a Stefani Germanotta, kterou ovšem celý svět lépe zná pod jejím uměleckým pseudonymem jako hudební superstar Lady Gaga. Pro čtyřnásobného držitele nominace na Oscara Bradleyho Coopera je tento film jeho režijním debutem. Cooper ve filmu zároveň hraje hvězdu country Jacksona Mainea, který objeví neznámou talentovanou zpěvačku Ally (Lady Gaga). Když se oba vrhnou do vášnivého milostného vztahu, Jack přiměje Ally k vystupování v záři reflektorů a katapultuje ji tak ke slávě. Ale když Allyin raketový start zastíní jeho vlastní kariéru, Jack stále obtížněji nese svůj ústup z velkých pódií a o to více se potýká se svými vnitřními démony. (Vertical Entertainment)

(více)

Recenze (919)

rasttea 

všechny recenze uživatele

Uffff, tak kdysi dávno jsem viděla remake z roku 1976 s Krisem Kristoffersonem a Barbarou Stresiandovou a abych nesrovnávala, raději jsem si jej nepřipomínala. Z ohlasů velká očekávání, nejprve jsem měla naposlouchanou hudbu a byla zvědavá na režii Bradleyho. Byla to jeho režijní prvotina a nutno podotknout, že opravdu kvalitní, Lady Gaga je na pódiu jako ryba ve vodě, tak byla samozřejmě přirozená, měla jsem radost, že byla herecky přirozená i v civilních scénách. Obecně platí pravidlo, že pokud herec zároveň režíruje (a to i na divadle), nedělá to dobrotu. Výjimkou je snad Clint Eastwood. Tady bylo vidět, jak se nesnadno Bradley zbavoval natočeného materiálu ve střižně. Asi od prvních záběrů z koncertu mi vadilo oslepování kamery světly, což se dělo docela často. Délka filmu byla na hraně. Svižnější tempo druhé poloviny by filmu prospělo. Bradley má nádherného psa, který si tady taky zahrál a tou svou závěrečnou scénou s ním mi trhal srdce vejpůl. Bylo to nečekané. Skvělý soundtrack, nicméně na 5 hvězd to není, ovšem věřím, že pokud bude mít Bradley další materiál pro režírování, nemám pochyb, že se toho zhostí se ctí a umem. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Film lze poměrně trefně přirovnat k okamžiku, kdy hlupák Neville Longbottom sťal Naginiho a stal se hrdinou. Nějak podobně se stala hvězdou Lady Gaga, která těžila z toho, že zpívala s opilcem. Na filmu je definitivně nejlepší soundtrack, jinak je to obyčejné a ze strany Coopera unundané. 49% Celosvětový příjem k 4. 2. 2019: $415,836,984, což je 11,55 násobek rozpočtu ()

Remivsremi 

všechny recenze uživatele

Precizně zrežírované, dobře zahrané e jště lépe odzpívané. Bradley se jako režisér nemohl líp představit. Řemeslo má jasně v ruce, to mu nikdo nedokáže odpárat. Herecky po jeho boku zazářila i Lady Gaga, Chemie mezi jimi je ohromující a díky tomu vše působí uvěřitelně. Mám výhrady k scénáři, Často docházelo ke zkratkovitosti, přeskakování bez větší návaznosti a při sledování mě to rušilo.Chyběla mě větší celistvost. Přechody scén byly rázné a křičely na mě. Chtělo to uhlazenost. Přesto jsem s výsledkem spokojený. Krásných 70%. ()

Triple H 

všechny recenze uživatele

Celkom zručne spravené, i keď v druhej polovici sa film už dramaturgicky rozpadá a všetko sa deje útržkovito a v priveľmi rýchlom slede. Celkovo na mňa celá vec pôsobila rovnako umelo a sebadojímavo ako pred pár rokmi La La Land. Na umiernenosť sa tu evidentne nehrá, keďže závislák si drví drogy na stole čižmou (na stole sa samozrejme povaľujú ešte tri fľašky) a doštiava sa na pódiu počas odovzdávania cien. Každopádne je to melodramatičnosť na úrovni telenoviel a nedá sa brať vážne. Cooper je dobrý herec, ale jeho bohémsky opilec mi prišiel ako póza od začiatku do konca, vrátane neprirodzene hlbokého hlasu (mal zrejme znieť ako hlas alkoholom, životom a vekom ošľahaného pardála čo už si niečo zažil). Lady Gaga hrá na minimum skúseností veľmi slušne, ale podobne ako Cooper - rozgajdané dievča od susedov som jej veľmi neveril. Trošku charizmy dodávajú skutoční ošľahaní pardáli Sam Elliott, Andrew Dice Clay a Dave Chappelle. Čo zaslúži povedzme objektívnu pochvalu je hudobná zložka, na ktorej je vidno že ju robili šikovní ľudia a Gaga neprekvapivo spieva dobre (Cooper prekvapivo tiež). Niežeby ma až na titulnú pieseň niečo oslovilo tak že by som mal chuť počuť to znova, ale fajn. Neoznačil by som film za zlý, všehovšudy je bez problémov pozerateľný, ale marketingová snaha predávať pózu a melodramatičnosť ako "konečne po dlhej dobe film úprimne od srdca"...no neviem. Každopádne snaha predať film ako "passion project" vyšla, čiže ako biznismeni to hlavní aktéri odprezentovali geniálne. **1/2 ()

Mona07 

všechny recenze uživatele

Film obsahuje o několik kapek (možná lžiček) medu více, než je nutné. Ale asi mi to vzhledem k udělenému hodnocení zas tolik nevadilo.... každopádně Shallow mi zní v hlavě už několik dní a svým příliš neúspěšným napodobováním něčeho, co se nazývá zpěv, jsem už evidentně pro okolí (tím myslím své dvě ratolesti) trapná. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Fantastická písěň Shallow, fantastická Lady Gaga, vynikající Bradley Cooper za kamerou a za ní ještě mnohem lepší... Výborný scénář a mimořádné provedení. Ten film je krásný jak příběhem, tak vizuálně. Osudová lovestory a prvotřídní doják. 85%. ()

octopuska 

všechny recenze uživatele

No film sám o sobě, žádnej zázrak. Klasickej klišovitej výplach. Ale Lady Gaga ho povýšila na koukatelnej snímek. Hlas má fakt dokonalej a i herecky to utáhla sama. Film je jednoznačně její a Bredláč je tam akorát do počtu. Nějak jsem mu toho alkoholovýho vometáka nevěřila. Takže všechny hvězdičky dávám jí, protože si je zaslouží. Film měl špatný načasování, že šel zároveň s Bohemian Rhapsody. Tím pádem neměl moc šancí. Ale právě díky ní se na to dá dívat a musím uznat, že hlasově nemá konkurenci. ()

Qitek 

všechny recenze uživatele

Na to klišé, valící se od prvních minut a gradujících do těch posledních, je to prostě skvěle odehrané, skvěle zrežírované, malé a upřímné. Bradleyho opilec k srdci prostě přiroste. A první půlka je naprosto v topu. Pic. ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Zrodila se herečka! Z Lady Baby Jagy! Je to tahoun celého snímku a nutno přiznat, že nebýt jí a jejího pěveckého umu, stálo by to za vyliž Country! Bradleho chlastací 13. komnata byla tak jen příjemným doplňením... PS: nutno pozřít v kině!! ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Velkej přehmat. Chápu, že je to film určenej hlavnímu proudu, potažmo fanynkám Lady Gagy, ale dýl jak padesát minut jsem to prostě nevydržel, protože takhle velekýčovitej film na jistotu jsem nečekal. Dvě hvězdy za Coopera, a Lady Gaga by s těma plastikama měla už seknout, vypadá jak nafukovací anča. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Žádný hudební epos desetiletí se nekoná, má vlastní Filmová akademie uvnitř mé hlavy může zapomenout na jakékoli předpovězené Oscary, nejnovější verze již několikrát rebootované romance plné muziky není takovým odvarem, v jaký jsme všichni doufali. Největším potěšením je scéna s uvedením absolutně dokonalého songu Shallows, potom už za doprovodu množství hluchých míst jde všechno pospolu do kytek. Lady Gaga je se svým hlasem neuvěřitelná i jako herečka, jen ten Bradley mi tentokrát vůbec nesedl. Filmy o problémech s alkoholem už byly natočeny s mnohem záživnějším podtextem. ()

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Kdo by čekal, že se mi to bude tolik líbít. Bradley Cooper se mi vril do srdce jako nikdo jiný a Lady Gaga, byť je hnusná jak prdel zazářila jako opravdová hvěžda. Prostě hudební filmy mám rád a tento i když byl půl na půl s tonikem se mi líbil hodně. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Neviem prísť týmto hudobným filmom na chuť. Ak chcem počúvať pesníčky, pustím si soundtrack, načo ich mám celé počúvať ešte aj vo filme? Akože posúvajú dej, ale skôr sú len výpoveď už odohraného. Ďalšia, rok čo rok ma nominačky vedia prekvapiť. Film po ktorom by za bežných okolností neštekol ani vlastný pes. Jedna pesnička nonstop omieľaná v rádiách a skvelý marketing. Nič viac ten film nepotreboval na to aby sa Akademikom vryl pod kožu. Nerobte z Gagy herečku a Elliott keď za tých 8 viet dostane sošku tak zjem hadovi nohy. Cooper sa chcel v tomto filme vyrozprávať, strašne to rozohral na všetky strany, na emócie, obsadenie, masové scény, vývoj postáv, ale čo z toho, keď vrchol príde v 40.tej minúte? Proste číra romantika v krásne šablónke obalenej v lesklom pozlátku. Posolstvo? Drogy sú zlé? V každom druhom filme ... Súcitné 3 z 5 ()

KikiPoka 

všechny recenze uživatele

Opět se potvrdilo moje tvrzení, že pětihvězdičkový systém hodnocení je nedostatečný. Mé hodnocení 9/10. Nakonec sice převládl pozitivní dojem a dala jsem 5 hvězd, ale stále si myslím že 4 jsou málo a 5 je moc. Snímek měl hned od počátku dobře našlápnuto na nejvyšší příčky, bohužel po prvním společném koncertu obou protagonistů začal děj lehce pokulhávat. Zbytečně roztahaný střed filmu napravil zas až závěr. Konec sice nebyl velkým překvapením, zato jsem do poslední chvíle s napětím očekávala něco, co nakonec nepřišlo, což mi tu předvídatelnost trochu vynahradilo. Mám poznámku i k hudební stránce filmu... V podstatě jsem naprosto souhlasila s Jackem, že se Allyina hudba v sólo kariéře zvrhla z "mám-co-říct" na "stejně-je-vám-fuk-co-zpívám-hlavně-když-to-dobře-zní-a-někdo-kroutí-prdelkou". Po prvních zazpívaných písních jsem se těšila z toho, že to bude i hudební zážitek. S postupem děje mě vlastně ale ty písně bavily míň a míň. Nechci říct, že nestály za nic... za mě jen prostě ty nejlepší melodie zazněly hned na začátku. ()

Helmutek 

všechny recenze uživatele

V zásadě fajn, ale mezi top hudební filmy se Hvězda aspoň podle mě rozhodně nezařazuje - neni ničim výjimečná ani mimořádně zajímavá (až teda na účast samotný Gagy, samozřejmě). Ale zrovna ta Gaga je pro mě jak vlastně jedinym výrazně zajímavym kladem, tak i nejvýraznějšim záporem: Nemůžu si totiž pomoct, ale mně se nelíbí, jak Gaga zpívá. Pokud do toho "dupe" a zpívá naplno, pak je to fajn a je slyšet, že je fakt dobrá, v čemkoli dalšim ale (např. první písnička Edith Piaf) je to prostě podle mě nevýrazný a slabý. Ten příběh nebo ta ústřední myšlenka (žák přeroste učitele a ten se s tím musí nějak vyrovnat) aspoň trochu zajímavá je, ale celej film to neutáhne a nic světobornýho to teda taky neni. Oproti tomu spousta scén a replik mi přijde vysloveně špatná a neuvěřitelná (scéna na parkovišti, kdy si tam Gaga pateticky stoupá a na plný koule mu z metru haleká do obličeje - wtf?, hádka ve vaně...), navíc jsem si k postavám ani nedokázal vytvořit nějakej extra vztah (předevšim ke Gaga, o ní vlastně vůbec nevim, kdo přesně že ta její postava byla - tomu Cooprovi aspoň rozumim). Konec je spíš lepší než horší, ale ta poslední kýčovitá písnička za dojemnýho doprovodu sentimentálních smyčců vlastně jen potvrdila to, jak zbytečně na sílu na mě film většinu stopáže působil. Za mě slabší 3* - spíš k průměru než k nadprůměru. ()

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

Méně uvěřitelná love story, kterou do nadprůměru tahá autentická hudba, překvapivý výkon Gagy i Coopera a scéna z předávání Grammy. Úplný závěr zbytečně patetický. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Skvostná první hodinka. Skvělé písničky, moc příjemné postavy a děsně příjemně růžovoučky romantická zápletka. Ve druhé poloviny ale hudební průmysl udělá z fajnové písničkářky tuctovou hopsačku se stejně tuctovýma písničkama, z fantastický příjemného zpěváka udělá alkohol trapnou trosku a děj se už nedaří Cooperovi režisérovi udržet pohromadě. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Tak já od začátku do konce žil v domnění, že sleduju životopisný film. Žádná z písniček mi nic neříkala, to samé jména. Samozřejmě jsem si stejně tak celou dobu myslel, že děj popisuje vzestup Lady Gaga, která by si tím pádem zahrála samu sebe. O to víc mě zklamalo, nebo spíš nemile překvapilo, že jde o fikci, která pouze simuluje životopisnost, ale nikdy se nic takového nestalo. Škoda. Koukat se na to dalo, ale i kdyby šlo o životopisný film do mé sbírky, asi bych stejně nehodnotil jinak. /// Viděno na Nova Cinema s českým dabingem. ()

elanius 

všechny recenze uživatele

(92/2018) / Keď docela obohraný príbeh dostane poriadnu pecku v podobe Bradleyho, Stefani a výborného soundtracku môže sa zrodiť hviezda. (9/10) ()

_DAVE_ 

všechny recenze uživatele

Pořád přemýším nad tím, proč by film neměl dostat “plnou palbu”, přiznavám ale, že prostě nemohu na nic příjít. Bradley Cooper boduje hned napoprvé. ()

Související novinky

Oscarové nominace 2019

Oscarové nominace 2019

22.01.2019

Po Českých lvech tu máme konečně také nominace na 91. ročník Oscarů. Těm pro změnu vévodí osobní výpověď režiséra Alfonso Cuaróna Roma a pak kostýmní dobové drama Favoritka od Yorgose Lanthimose, oba… (více)

Favoritka vede seznam nominací BAFTA

Favoritka vede seznam nominací BAFTA

10.01.2019

Nominace na britské filmové ceny jsou již od včerejška známy a do čela se dostal film, který s Velkou Británií úzce souvisí. Snímek Favoritka režiséra Yorgose Lanthimose (Humr), vyprávějící o… (více)

Nej filmy roku a PF 2019!

Nej filmy roku a PF 2019!

31.12.2018

Film, od kterého jsme kvůli komplikacím při natáčení (výměna režiséra) raději nic velkého nečekali. Bohemian Rhapsody. Dnes suverénně nejoblíbenější a masami nejlépe hodnocený filmový šlágr roku.… (více)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Reklama

Reklama